Šta je novo?

Potrebni programi

nesa07

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poena
260
Gledao sam gde bih moga da postavim pitanje ali ne vidoh ni jednu temu pa rekoh da otvorim neku temu svastaru, a ako admin smatra da je tema-svastara losa neka je uklonu

Koji je najprakticniji program za pracenje generalija tipa zauzece cpu, rama, t cpu, t gpu.... a da bude stalno aktivno, recimo da li moze da se namesti da recimo taskbar sadrzi taj info?
Ima li nesto bolje od AIDE64 i HWiNFO?
Koji je program najjednostavniji za popunjavanje obrazaca u pdf formatu?

Poslednja izmena:
Da li Rainmeter prati i broj obrtaja ventilatora

Može sve da se podesi.... On ti čita temp i ostala podesavanja iz drugih programa, tipa Speedfan i sličnih...zavisi od skin-a...

edit:neki moji raniji radovi sa Rainmeter-om

Prilozi

• desktop.jpg
    desktop.jpg
    215.5 KB · Pregleda: 119
  • Final BW.png
    Final BW.png
    633.9 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena:
Gledam ove teme ali nigde ne vidoh da i kod jedne ima sppedfan, da li postoji nesto jednostavno kako sto je recimo ovo moje implementirano u Maxthon browser, a da taj pgm moze da se ubaci u sam ram prozora nebitno windows explorer ili browser ili u taskbaru
1Capture.PNG

da hwmonitor ali nije to to, sada sam nesto poceo da razmisljam imao je i neki program koji slican Rainmeter a moze da se postavi u traku sirine tipa kao taskbar, da li mozda zna neko o cemu govorim, moze da mu se sirina povecva suzava a moze i vertikalno da se postavi

Pa Speedfan je zaseban program koji služi za praćenje temp i ostalog a rainmeter iz njega povlači ta merenja.... Očitavanja na ovom prvom ss(plavi) iz Speedfan su ti dole u dnu. Na sredini... Obrati pažnju... Dok na crnom SS su ti desno, temp cpu, hdd I ostalo....

Ili ovako nešto, tzv. gadgeti (zvanično ukinuti, ali rade lepo još uvek) - link. Može i temp. da se namesti da se prikazuje pored zauzeća procesora, ali traži dodatni program (CoreTemp, itd).

0wyezjH.png

Poslednja izmena:
Na ovo sam mislio kada sam ono opisivao http://www.moo0.com/?top=http://www.moo0.com/software/SystemMonitor/
samo mi nije jasno zasto u njemu ne radi fan rpm kada ga vec ima http://news.softpedia.com/images/extra/WINDOWS2/large/Moo0SystemMonitor_01large.png, da li neko zna razlog ili mozda treba dodatno ako neko zna sta to, recimo kada se gleda preko AID64 vidi se brzina vent?

evo ga Ca11111pture.PNG samo treba da se izeber sta da prikazuje, moze da bude i uze od ovog, samo da mi neko pomogne sto se tice rpm vent?

Otprilike nesto ovako 1111111re.PNG i kako povuci t-gpu?

Poslednja izmena:
Da li postoji program koji moze da prati potrosnju racunara skupa i komponentipojedinacno?

Moguće da misliš na potrošnju struje, ako je tako onda mozes da meris koliko ukupno troši komp tako što ga utaknes prvo u Power meter pa u utičnicu ili u produžnom i znaš tačno koliko jede struje :D A sad svaka njegova komponenta koliko trosi, to tesko, približno samo.

Izvinjavam se, mislim na potrosnju struje, da li postoji program koji meri potrosnju struje? Kasa5033@ pominjes Power meter - sta je to?

mala sprava koja ide u uticnicu pa u nju kopcas napojni kabal od napajanja,sluzi za merenje ukupne potrosnje racunara tj koliko crpi iz zida sto ti je manje vise jedini relevantan podatak.

Hvala, jedno je sigurno a to je da ne postoji program koji moze da pokaze kolika je potrosnja samog racunara?

ako nije dosao softver uz napajanje (a ako je ovo iz potpisa,sigurno nije) jednostavno receno - ne.a i taj softver uz fensi napajanja je aproksimativan,killawat i sl sprave su jedini pouzdani nacini.

prastajte na dabl postu,zna neko neki portabl .iso mejker?da svucem par imidza sa diskova,ne treba mi nista fensi i mora obavezno da bude portabl,tj bez instalacije.hvala unapred.

da,skapirao sam ga jos pre,nego zaboravih da odgovorim sam sebi.tacno ono sto mi je trebalo,bez suvisnih komplikacija.strelec usb pakuje ultraiso portable,pa kome treba vise funkcija,tipa pravljenje butabilnog flesa itd.

Koji je najjednostavniji progeram za snimanje ekrana i gde moze da se postavi taj snimak da bi ga neko pogledao? Ne mislim na youtube.

Greenshot, Lightshot, od paid je Faststone Capture odličan (a jednostavan).
Sliku možeš uploadovati na bilo koji image posting sajt, imgur.com na primer, ima ih bar još dvadeset poznatih.

Edit:
Video dakle.
Takodje Fastone Capture, a od besplatnih samo proguglaj free screencasting software.
Video možeš okačiti na vimeo ili dailymotion na primer, mada i kod njih treba napraviti nalog kao i za jutjub.

Poslednja izmena:
Vrh Dno