Šta je novo?

Potrebna POMOC!!! sa USR 56K Ext. - EPILOG PRICE!!

notax

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
710
Potrebna mi je jedna pomoc oko modema.
Ne mogu ovaj USR 56K Ext da nateran da radi normalno.
Probano i sa XP i Win98, nikako.
Ako bi neki dobrotvor hteo da pomogne, bio bih veoma zahvalan.
Potrebno je da ima Externi modem (zbog kabla, koji trenutno ne mogu da nadjem), i DOS programche sa kojim se proveravaju svi delovi modema.

Aj malo definisi normalno radi.

p.s. Lucent je tata.

Ja imam kabl, modem mi je USR 56K V92, sa pratecim diskom.
Znachi imam kabl, za DOS programche ne znam to cesh vec sam morati
pa ako te ne mrzi da se cimash, ja sam na relaciji
B.Jerkovic - Zemun svaki dan
Pozdrav imenjache...

nickname - baci mi neki mobilni ovde ili na PM.

Silver mi je pre 2 meseca rekao da sa tim programchetom mogu da istestiram modem, pa bih ga zamolio da mi da neki link ili naziv programa da ga potrazim na interentu. O tome zaista nista ne znam, pa cu morati da se pomucim sa tim test programom.

P.S. Ne koristim mail koji mi je postavljem na Benchu, pa mi ne shaljite nista preko njega. Mobilni telefoni ili PM.

Pozdav, Boris

Misko je napisao(la):
Aj malo definisi normalno radi.

p.s. Lucent je tata.

Prikachim ga na comp. Ukljuceni COM1 i COM2 u biosu.
SVAKI OS ga prepozna, namesti drajvere, napise ready to use.
Odem na query modem, ne vidi ga. Napise proveri da li je prikachen, proveri da li kabl OK. Misterija.

Stvarno misterija, da li si probao neke druge drivere?

Misko je napisao(la):
Stvarno misterija, da li si probao neke druge drivere?

Nema drugih drajvera. Odem na sajt, a tamo za pojedine modele samo inf fajlovi. Valjda je USR toliko poznat da se modem fajl u operativnim sistemima dobrano prilagodi njima i jos nekim proizvodjachima, pa se samo neki parametri podese sa inf fajlom.

LAXDUKE - HELP !!!

Napisi mi koji je to DOS programche sa kojim mogu da ispitam modem, pa ako je vec situacija takva da ti nemas vremena da se pozabavimo kod tebe, da ja zasuchem rukave i da probam da skontam kako to ide.
Tanks !!

Lax ti je opet na moru, a za externi modem nije ni potreban drajver. :)

Skini ti ipak najnoviji inf fajl sa USR-ovog sajta i instaliraj ga. Imas za to dva nacina, ili da prvo deinstaliras modem iz device liste pa restartujes racunar i pustis ga da ga sam prepozna, a zatim selektujes "Have disk"; ili da bez restarta ideš na "Add new modem", pustiš ga da skenira portove i zatim izabereš "Have disk".

Pazi da izabereš 3COM U.S. Robotics 56K FAX EXT, a ne onaj sa "(non-PnP)" na kraju. Imam isti taj modem na nekoliko mašina i isto to mi se dešava na jednoj matoroj P1/TX mašini, mada sam ja to pripisivao godinama rada tog računara. :confused:

Nije valjda da se jos zezas sa onim modemima. Bese model USR 5686D

merlin je napisao(la):
Nije valjda da se jos zezas sa onim modemima. Bese model USR 5686D

Da sam imao vremena da se stvarno celo ovo vreme bavim sa njim, valjda bih do sada vec nesto resio. Ali, eto....
Bice uskoro malo vremena, pa se mozda sam ozbiljnije pozabavim problemom.

Da proslavim jubilej! Mesec dana od poslednjeg posta. Problem jos nije resen.
Ovom prilikom bih zamolio Magick-a da mi se javi, pa da probam da prikacim svoj modem da neki od racunara gde se nalaze ti 5686D modeli koje je pominjao.
Magick javi seeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!! :S

Probaj ovaj link, nece da ti skodi a ko zna mozda i pomogne :happy: .

http://flasher.webzone.ru/smf.html

notax je napisao(la):
Da proslavim jubilej! Mesec dana od poslednjeg posta. Problem jos nije resen.
Ovom prilikom bih zamolio Magick-a da mi se javi, pa da probam da prikacim svoj modem da neki od racunara gde se nalaze ti 5686D modeli koje je pominjao.
Magick javi seeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!! :S

Notax da li si probao da instaliras "ControlCenter" koji stize na CD-u uz modem. Program sluzi da reprogramira sve parametre ext. modema i plus ga testira tj. identifikuje a takodje omogucava update firmware-a i samog sebe.
Mozda bi ovaj program mogao da pomogne ?
Ja inace imam U.S.Robotisc 56K FAX EXT. 5630B (5630-02). Modem je seriski i radi blago receno: Fenomenalno. Za problem kao tvoj nisam ni cuo i ako to radi na svim racunarima (pretpostavljam da si ga probao na raznim masinama), onda jedino preostaje cackanje po firmware-u modema i eventulni reprogram doticnog sa ovim ControlCenter programom.

e, a jel vam palo na pamet da je modem ciknuo, ne radi i to... :S

Mislim da je notax kupio nekoliko modema, pa nebi da mu propadne investicija.

Imam (i koristim) U.S. Robotics 56K Faxmodem Ext (xx5630-02), control centar i update na v92 (možda mu i to pomogne). Ako nisi do sada ništa uradio... 064/112-44-31 (B. Jerković - samo predveče)

VIA je napisao(la):
Imam (i koristim) U.S. Robotics 56K Faxmodem Ext (xx5630-02), control centar i update na v92 (možda mu i to pomogne). Ako nisi do sada ništa uradio... 064/112-44-31 (B. Jerković - samo predveče)

VIA, ako se budete bacili na posao predlazem da probas da mu resetujes modem na fabricke vrednosti (pomocu ControlCentar), mada to moze i rucno, ukucavanjem AT komande ...

Problem je kao sto sam i ranije napisao sto XP prepozna modem, U.S. Robotics 56K EXT, sam namesti drajvere, i napise ready to use.
Nakon toga, bilo kakav pokusaj detekcije modema, od query preko bilo kog programa, svi prijavljuju da modem nije tu ili da nije prikljucen.
Misterija. Probano i sa control centrom (7,45 Mb), proba da detekruje USR proizvod i napise da bilo kakav uredjaj te firme nije pronadjen.
Diode kod instalacije regularno rade, i kod pokusaja detekcije, ali modem nije tu. Kako ga OS prepozna, namesti drajvere, lampice rade itd. a posle ga nema, misterija.
Jedino mi ostaje da jos jednom zamolim Magick-a, kome sam polao poruku ili nekog drugog ko ima ovaj identican model, da na njegovom compu i kablu probam modem.
Za sada vise nemam ideja.

Ono sto bi pomoglo u startu je neki DOS program za ispitivanje modema. Nazalost Laxduke se time vise ne bavi. Poslao mi je sto je imao, TeleMate program i jos gomilicu drugih stvari, prepiske na sezam konferenciji, ali slaba vajda kada ja nemam pojma o koristenju TM-a i kako se iz DOS-a moze hardware-ski ispitati modem.
Ako mi neko pomogne oko ovoga i provali kvaku, poklanjam QDI plocu 694T, integrisan zvuk etc. sa mesec dana garancije.

notax je napisao(la):
Problem je kao sto sam i ranije napisao sto XP prepozna modem, U.S. Robotics 56K EXT, sam namesti drajvere, i napise ready to use. ...

Kod mene XP prepozna modem ali kao "Standrard modem" i kao takav se pojavi u Device Manager-u. Posle toga ja instaliram .inf koji je pisan za moj model i tada se pojavi kao U.S.Robo...
Hocu da kazem: sta ako se za taj tvoj modem instaliraju POTPUNO POGRESNE inicijalne AT komande date od .inf fajla. Pogresne jer XP (ili koj vec da je OS) identifikuje tvoj modem kao sasvim drugi "model" a ne onaj koji jeste.
Jesi li pokusao da ga deinstaliras pa zatim da pokrenes "Add Hardware" i da rucno odaberes dalji postupak instalacije sto bi dalje znacilo izbor "Standard modem" i kad to bude gotovo da probas da das Query Modem i da vidis jel to cudo radi ili ne. Ujedno ces moci da procitas (ako izbaci podatke) koji ti tacno model imas - bez obzira da li ti to znas ili ne.

P.S.
Ext. modem (seriske veze) nemaju drajver jer su oni potpuno nezavisni uredjaji. Imaju samo "fajl" (kod Windows OS-ova je *.inf, bar je to kod XP-a a na starijim Win. ga nisam ni probao) u kome je opisan model i date su karakteristike i parametri rada koje OS moze da prosledi-zatrazi od ovog eksternog uredjaja. Ovo je okvirno objasnjenje. U tom *.inf fajlu su ustvari najvaznije AT komande koje se prosledjuju modemu a to znaci ako mu prosledis pogresne komande iz tudjeg .inf fajla, on ce se naravno zaglupiti i nece raditi.

Obzirom da čovek i dalje traži pomoć, mogu da zaključim da sam moju ponudu iste pisao nevidljivim mastilom

VIA je napisao(la):
Obzirom da čovek i dalje traži pomoć, mogu da zaključim da sam moju ponudu iste pisao nevidljivim mastilom

Ja se izvinjavam, ali kao sto vidis, tek sam kasno bio kuci i postovao. Nisam stigao da se javim. Izvini. Najverovatnije se vecheras javljam (posto si napisao da si predveche kuci). :wave;

Uz ogradu da ovaj predlog može zvučati glupo, jesi li probao iz nekog programa tipa Telemate, Telix... zoveš putem AT komandi?

ivo.r je napisao(la):
Uz ogradu da ovaj predlog može zvučati glupo, jesi li probao iz nekog programa tipa Telemate, Telix... zoveš putem AT komandi?

To je najbolja solucija. Daleko od toga da je predlog glup.
Samo, nisi chitao sve postove. Gore sam i napisao da imam TeleMate, ali da ne znam da ga koristim, a i ponudio sam na poklon maticnu plocu, onome ko mi uspesno razresim ovaj problem.

Notaxe, ako si još uvek na Sezamu, negde u direktorijumima bilo je uputstvo za Telemate (za DOS), a čini mi se i skup AT komandi.

Druga solucija bi mogao da bude HyperTerminal, odakle takođe možeš zadavati AT komande. U Helpu postoji stavka "How to..." a u njos stavka " Testing modem using Telemate" (ili tako nekako)

ZAMISLITE EPILOG OVE PRICE !!!!!

Miha, kakve su to fore, da su i tebi i tvom drugaru Kojicu iskljuceni
telefoni?
Za druge : modeme sam ostavio Mihi 31. oktobra, znaci pre skoro mesec
dana. Receno mi je pre 10 dana da ne mogu da se poprave i od tada ja ne mogu da dodjem ni do Mihe ni do Kojica ni do modema.

HOCU MODEME NAZAD!!!

notax je napisao(la):
ZAMISLITE EPILOG OVE PRICE !!!!!

Miha, kakve su to fore, da su i tebi i tvom drugaru Kojicu iskljuceni
telefoni?
Za druge : modeme sam ostavio Mihi 31. oktobra, znaci pre skoro mesec
dana. Receno mi je pre 10 dana da ne mogu da se poprave i od tada ja ne mogu da dodjem ni do Mihe ni do Kojica ni do modema.

HOCU MODEME NAZAD!!!

Meni nikako nije iskljucen mobilni, zvao si me pre sat vremena i pricao sa mnom. Drugo, dao sam ga jedinoj osobi koja to moze da popravi jer si to trazio, nekoga ko moze da popravi. Takodje sam ti dao i njegov mobilni. Kako ga ja dobijem a ti ne, to je vec druga prica. Za preuzimanje modema javi se gospodinu ciji sam ti telefon dao.

Savet: dogovori se da odes po modeme, ako budes cekao da ti ih on donese, nacekaces se i vise od mesec dana.

M

miha\zero je napisao(la):
...

Meni nikako nije iskljucen mobilni, zvao si me pre sat vremena i pricao sa mnom. Drugo, dao sam ga jedinoj osobi koja to moze da popravi jer si to trazio, nekoga ko moze da popravi. Takodje sam ti dao i njegov mobilni. Kako ga ja dobijem a ti ne, to je vec druga prica. Za preuzimanje modema javi se gospodinu ciji sam ti telefon dao.

Savet: dogovori se da odes po modeme, ako budes cekao da ti ih on donese, nacekaces se i vise od mesec dana.

M

Ja sam Mihu nazvao i nakon nekoliko reci me je prekinuo. Ostavio sam
poruku da mi se javi na fiksni ili mobilni telefon, ali mi se ne
javlja, tako da ne znam chemu ovo laganje.
Doticnog "Kojica" nikada nisam video, i ne znam da li taj chovek
postoji. Miha je uzeo modeme i dao svom prijatelju, tako da ga smatram
odgovornim, za to da ih uzmem nazad, bez obzira da li su popravljeni
ili ne.
Naravno da bih se dogovorio da ih preuzmem bilo kada i bilo gde, kada
bi se Kojic javljao na mobilni telefon. Nikada ne trazim da mi neko
nesto donosi.

P.S. Izvinjavam se Benchmark sajtu sto ovo pisem. Ovakve stvari se
obicno ne pisu, ali sam to uradio iz 2 razloga. Zato sto ne mogu da
stupim u kontakt sa bilo kim od njih dvojice, i drugo, jer je sam tread
bio vezan za ove modeme, a ovo je tuzni nastavak.

:p e kasnoh videh tvoje muke - ja isto imam US Robotics 56K externi i otprilike sam imao iste muke ko i ti - ako modem nije kod tebe fizicki neispravan mozes problem da resis sa drajverima koje sam skinuo sa nekog foruma u nemackoj - ustvari ovo je modem za nemacko trziste i jedino radi sa ovim drajverima i onda je prijavljen kao:

US Robotics 56K FAX EXT Ger

e bez tog Ger nije htelo da radi - e sad kad dodjes do modema ti se javi pa da vidimo da li je do toga.

Pozdrav cheers

PS: I posto instaliram ove "moje" drajvere XP prepozna jos jedan modem - US Robotics 56K FAX EXT - koji naravno ne radi!

Kovac je napisao(la):
:p e kasnoh videh tvoje muke - ja isto imam US Robotics 56K externi i otprilike sam imao iste muke ko i ti - ako modem nije kod tebe fizicki neispravan mozes problem da resis sa drajverima koje sam skinuo sa nekog foruma u nemackoj - ustvari ovo je modem za nemacko trziste i jedino radi sa ovim drajverima i onda je prijavljen kao:

US Robotics 56K FAX EXT Ger

e bez tog Ger nije htelo da radi - e sad kad dodjes do modema ti se javi pa da vidimo da li je do toga.

Pozdrav cheers

PS: I posto instaliram ove "moje" drajvere XP prepozna jos jedan modem - US Robotics 56K FAX EXT - koji naravno ne radi!

Probao bih to, ako dodjem do svojih modema.
Simpaticno mi je kako si formulisao recenicu, gde nisi ni pomislio da
mozda necu doci do svojih modema. Ali, videcemo. Najverovatnije nije to u pitanju, vec ljudi "zauzeti".

Vrh Dno