luja
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 03.04.2011
- Poena
- 155
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD FX-8320 @4,2GHz
- Matična ploča
- Gigabyte GA-990X-Gaming SLI
- RAM
- 32GB DDR3 @1600MHz (4x SK Hynix HMT41GU6MFR8C-PB)
- GPU
- HD 7770, 1GB GDDR5 (Gigabyte GV-R777OC-1GD (rev. 2.0) - nisam gejmer, dakle najmanje bitna stavka)
- Storage
- 500GB SSD, NVMe (Samsung MZ-V7S500B/AM)
- PSU
- 650W, 80+ Gold (Antec TP-650C)
- Kućište
- Cooler Master CM 690 II Advanced Black & White Edition (USB 3.0 version) (RC-692A-KKN5-BW)
- Monitor
- 2x Dell U2312HM, 1x Dell U2311H
- Miš & tastatura
- Logitech K350, K400, 3x M171
- Laptop
- Dell Latitude 5410, Dell Dock WD19
- Mobilni telefon
- Po nepisanom pravilu, uvek pretposlednja generacija Galaksije S.
- Pametni uređaji
- Amazfit Bip 3, Roborock S7 MaxV Ultra, SonOff smart prekidači, Sonoff senzori za temp i vlažnost vazduha, Philips Hue sijalice, smart GPS tracking auta (remote kontrola alarma, uređaja napajanih preko ACC, kočenja i dotoka goriva, GPS fencing).
- Pristup internetu
- Optički internet
- Kablovski internet
- Mobilni internet
Pa, super... na sličnom smo terenu onda. Ja se jedno 15-ak godina primarno grejem na klime, a u 4 različita stana za to vreme - u većini sa ne idealnim rasporedom prostorija.Ne znam da li se preko 20 godina grejanja na invertere racuna kao dugorocno, ali rekao bih da imam dovoljno iskustva sa grejanjem na klime da bih zakljucio da se 18ica ne stavlja u bilo kakve male prostorije, sto 19-20m2 jeste, pa cak i sa hodnikom koji ce da spaja 2 klime.
I pored toga, ne bih se u potpunosti složio sa tobom. Svaki stan je specifičan. Ja prenosim svoje lično iskustvo, pa s tim na umu nikako ne bih išao na 12-icu, iako je možda dovoljna.
Pravih površina i proporcija ne mogu biti svestan, jer su na skici korišćene nedefinisane jedinične mere (@petrolucio, možda inči?), tako da sam se ja oslonio na ono što je inicijalno napisano za kvadraturu.Jedino sto bih zakljucio po ovoj skici da si malo precenio velicinu soba ako ti je stan 61m2.
Za ovo nisam ni znao, iskreno. Jesi imao prilike da vidiš/osetiš kako to funkcioniše u praksi? Šta se dešava kada je više ljudi u prostoriji? Kako onda usmerava vazduh?Spomenuti Hisense ima i senzor prisutnosti, da usmerava zrak ka ljudima ili od njih, kao i gore spomenuti Haier, dok recimo Fujitsu to nema ni na jednoj klimi, a Daikin na 12icama od preko 200k dinara.
Što se Haier-a tiče, ako bih se vodio iskustvima sa njihovom belom tehnikom, u Srbiji nikada više ne bih kupio bilo koji proizvod te firme, koliko god bili kvalitetni na globalnom nivou. Možda je sa klimama drugačije stanje situacije, ali po pitanju njihovih drugih aparata postoji problematika sa rezervnim delovima pri servisiranju, jer ni one osnovne ne drže na lageru. Lično sam se "opekao" sa ugradnom rernom (ironija), pa mesec dana čekao krucijalan deo za funkcionisanje iste (glavni "taster" za upravljanje), a tek kasnije po stranim forumima pročitao da i u DE, UK, US itd. postoji generalna problematika sa rezervnim delovima. Imam malu decu, pa se bez kuvanja ne može - nakon 5 dana sam kupio Bosch (jer mi je servis iskreno nagovestio šta me čeka), a godinu dana staru Haier rernu sam prodao ubrzo posle popravke - deo je stigao 28 dana kasnije, a popravka okončana još nekoliko dana kasnije. Ponavljam, možda je sa klimama drugačije (kvarovi se događaju svim proizvođačima, poenta je kako se rešavaju).