Šta je novo?

Potrebna Informacija

• Začetnik teme Začetnik teme cvika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cvika

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2003
Poena
604
Da li neko zna koja x800gto se otkljucava sa 12 na 16 pipelina
i kakva je razlika izmedj sphira i his kod doticnih kartica?

cvika je napisao(la):
Da li neko zna koja x800gto se otkljucava sa 12 na 16 pipelina
Samo Connect3D i poseban Sapphire-ov model GTO2!
cvika je napisao(la):
kakva je razlika izmedj sphira i his kod doticnih kartica?
Sapphire ima 3 modela GTO kartica. Obicni, Ultimate i Fireblade. Poslednji imam licno i koristi sistem hladjenja "skinut" sa x850xt kartica. Ultimate ima pasivno hladjenje, dok obicni ima neki smesan kuler.

His ima Artic Cooling-ov kuler.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Svaka X800 kartica, u teoriji, moze da se moduje, tj. postoji mogucnost otkljucavanja dodatnih piksel jedinica.

Znaci da his iceQII moze da bube bobra kupovina?

Da, ali je i skuplji u odnosu na ostale proizvodjace, koji pritom nisu nista manje kvalitetniji od istog. (npr. Sapphire)

Poslednja izmena:
Sa iskljucivom namerom da pomognem coveku:
Nisam bas siguran da sve X800 mogu da se moduju, na netu sam nasao dosta podataka o laser cutovima na velikom broju kartica koji fizicki onemogucavaju otkljucavanje (osim ako neces da upotrebljavas one olovcice) 😀

Malo proguglaj, postoji nacin da relativno jednostavno vidis da li je karticu moguce otkljucati ili ne, u onom Ati tools ili tako nesto programu mozes da vidis neke kodove sa kartice tipa FFFF6F7F, iz kojih mozes da saznas moze li se primerak otkljucati...imas da nadjes, ***a ne secam se tacno gde, ali nismo dugo trazili...

Inace slucajno sam prisustvovao pokusaju otkljucavanja jedne x800gto i jedne x800 silencer, mislim da su Bile ASUSove, i nisu se mogle otkljucati

Koliko znam samo R480 moze da se otkljuca. R430 ima laser cut.
Moja je x800gto i ne pada mi napamet da je drkam.

Kisa je napisao(la):
Samo Connect3D i poseban Sapphire-ov model GTO2!

Sapphire ima 3 modela GTO kartica. Obicni, Ultimate i Fireblade. Poslednji imam licno i koristi sistem hladjenja "skinut" sa x850xt kartica. Ultimate ima pasivno hladjenje, dok obicni ima neki smesan kuler.

His ima Artic Cooling-ov kuler.

Pozdrav!

Dokle moze da se "overi" Fireblade? Citam nesto o 590/611 sto bih pre pripisao teskom izuzteku nego pravilu.

valek je napisao(la):
Dokle moze da se "overi" Fireblade? Citam nesto o 590/611 sto bih pre pripisao teskom izuzteku nego pravilu.
Trenutno mi radi na 607 za GPU i 607 za memoriju. Klokovi su 100% stabilni i bez gresaka! Na vazduh je isla do 630 za GPU i 618 za memoriju. Mislim da moze i vise, ali je ovo max za vazduh.

Poslednja izmena:
Kisa je napisao(la):
Trenutno mi radi na 607 za GPU i 607 za memoriju. Klokovi su 100% stabilni i bez gresaka! Na vazduh je isla do 630 za GPU i 618 za memoriju. Mislim da moze i vise, ali je ovo max za vazduh.

Uuu.. Vrh. Daj jos samo neke rezultate na tim frekvencijama. Moze i Mark, ako nemas game bencheve.

3DMark 2005 - 6000

3DMark 2003 - 12000

3DMark 2001 - 25000

Konfiguracija: AMD Athlon64 3000+@1800, Sapphire x800 GTO Fireblade 600, 600.

Poslednja izmena:
Svaka cast, stvarno si profesionalni smeker sa tim rezultatima😉
Ja sam u 2005 sa GTom i pentiumom 630 imao 10ak% vise...

BruceLee je napisao(la):
u onom Ati tools ili tako nesto programu mozes da vidis neke kodove sa kartice tipa FFFF6F7F, iz kojih mozes da saznas moze li se primerak otkljucati...imas da nadjes, ***a ne secam se tacno gde, ali nismo dugo trazili...

Meni ovaj Ati tools nece da radi... zbog omega drivera a mrzi me da reinstaliram omega i da vracam na obicne catalyst... da li postoji jos neki ovakava program koji moze da mi procita njen tip (FFFF nesto)

Broz je napisao(la):
Svaka cast, stvarno si profesionalni smeker sa tim rezultatima😉
Ja sam u 2005 sa GTom i pentiumom 630 imao 10ak% vise...
Na koji mislis GT? Nije valjda bivsi XFX... 🙂

Kakvi ce tek biti rezultati kad se "probudi" procesor...

Poslednja izmena:
Da, bas taj XFX🙂
Ne zaista, svaka cast na tim rezultatima. Nego Kiso, koliko MB ima tvoja kartica? Jel to ona sto zauzima dva slota ili jedan? Jel ima ulaz za dodatno napajanje?

Broz je napisao(la):
Da, bas taj XFX🙂
Ne zaista, svaka cast na tim rezultatima. Nego Kiso, koliko MB ima tvoja kartica? Jel to ona sto zauzima dva slota ili jedan? Jel ima ulaz za dodatno napajanje?
Model je sa 256MB, zauzima dva slota (isto hladjenje kao na x850xt karticama) i, nazalost, nema konektor za dodatno napajanje.

Evo kako izgleda:

Prilozi

• clip_image001.webp
    clip_image001.webp
    42.7 KB · Pregleda: 65
raven2005 je napisao(la):
Meni ovaj Ati tools nece da radi... zbog omega drivera a mrzi me da reinstaliram omega i da vracam na obicne catalyst... da li postoji jos neki ovakava program koji moze da mi procita njen tip (FFFF nesto)
Moze sa RivaTuner-om na sledeci nacin:
Gedza je napisao(la):
Pitanje ja kojim nacinom i da li se moze tvoja karta modovati. Ako te interesuje instaliraj RivaTuner i u comandnoj liniji dodaj /rr990 /rr994 /rr99c /rr402c i ispisi rezultat koji dobijes, kao npr
Reg 00000990 : fff7ffff
Reg 00000994 : ffffff9f
Reg 0000099c : 00001021
Reg 0000402c : 00006e48
Postoje tri tipa zakljucavanja PL: ubijen fabricki, odsecen laserom i onemogucen BIOSom. Kod prvog primite moje saucesce , kod drugog moze, ali se mora spajati kontakt kao nekada kod AMD CPUa i treci koji se sredjuje flesovanjem adekvatnim BIOSom.
U Regu 990 bitna je 5 oznaka koja je ovde oznacena kao f: xxxxfxxx
Ako se ona razlikuje od f nema sanse da se odkljuca.
Ovo nije 100% dokazano, ali se pokazalo u praksi tacno do sada: u regu 994 zadnja oznaka bi trebalo da pokazuje da li je laserski odsecen kontakt. Bilo koja oznaka koja nije f upucuje na to.
Ako su ova dva "f" zadovoljena velike su sanse da se karta samo flesuje, ali se mora paziti koje su vrednosti u BIOSu za GPU i memoriju. Za slabije klokere stavlja se BIOS od XLa, a za bolje XT ili njegovi derivati, a moze se editovati BIOS i ubaciti zeljene vrednosti koje podrzava vasa karta.
I na kraju: za sve sto radite snosite odgovornost sami.

Da to je ta sta sam ja nesto merkao da kupim. Ovde je 160 dolara ali mi je onda uleteo ovaj VisionTek polovnjak za 80dolara. Jeste duplo manje memorije i ddr1 umesto ddr3 ali pare su pare🙂

A, koliko je x800xl (club 3d) jaca od ovih gto-a video sam da je imaju u imtelu za nesto vise para od iceQ II pa pmislih da bi to mozda bila dobra kupovina.

Samo Saphire GTO2 i Conect 3D se otkljucavaju, his-ova kartica koliko ja znam moze dobro da se klokuje zbog cooler-a, ali nista od otkljucavanja...

Nazad
Vrh Dno