Samo Connect3D i poseban Sapphire-ov model GTO2!cvika je napisao(la):Da li neko zna koja x800gto se otkljucava sa 12 na 16 pipelina
Sapphire ima 3 modela GTO kartica. Obicni, Ultimate i Fireblade. Poslednji imam licno i koristi sistem hladjenja "skinut" sa x850xt kartica. Ultimate ima pasivno hladjenje, dok obicni ima neki smesan kuler.cvika je napisao(la):kakva je razlika izmedj sphira i his kod doticnih kartica?
Kisa je napisao(la):Samo Connect3D i poseban Sapphire-ov model GTO2!
Sapphire ima 3 modela GTO kartica. Obicni, Ultimate i Fireblade. Poslednji imam licno i koristi sistem hladjenja "skinut" sa x850xt kartica. Ultimate ima pasivno hladjenje, dok obicni ima neki smesan kuler.
His ima Artic Cooling-ov kuler.
Pozdrav!
cvika je napisao(la):Da li neko zna koja x800gto se otkljucava sa 12 na 16 pipelina
i kakva je razlika izmedj sphira i his kod doticnih kartica?
Trenutno mi radi na 607 za GPU i 607 za memoriju. Klokovi su 100% stabilni i bez gresaka! Na vazduh je isla do 630 za GPU i 618 za memoriju. Mislim da moze i vise, ali je ovo max za vazduh.valek je napisao(la):Dokle moze da se "overi" Fireblade? Citam nesto o 590/611 sto bih pre pripisao teskom izuzteku nego pravilu.
Kisa je napisao(la):Trenutno mi radi na 607 za GPU i 607 za memoriju. Klokovi su 100% stabilni i bez gresaka! Na vazduh je isla do 630 za GPU i 618 za memoriju. Mislim da moze i vise, ali je ovo max za vazduh.
BruceLee je napisao(la):u onom Ati tools ili tako nesto programu mozes da vidis neke kodove sa kartice tipa FFFF6F7F, iz kojih mozes da saznas moze li se primerak otkljucati...imas da nadjes, ***a ne secam se tacno gde, ali nismo dugo trazili...
Na koji mislis GT? Nije valjda bivsi XFX... 🙂Broz je napisao(la):Svaka cast, stvarno si profesionalni smeker sa tim rezultatima😉
Ja sam u 2005 sa GTom i pentiumom 630 imao 10ak% vise...
Model je sa 256MB, zauzima dva slota (isto hladjenje kao na x850xt karticama) i, nazalost, nema konektor za dodatno napajanje.Broz je napisao(la):Da, bas taj XFX🙂
Ne zaista, svaka cast na tim rezultatima. Nego Kiso, koliko MB ima tvoja kartica? Jel to ona sto zauzima dva slota ili jedan? Jel ima ulaz za dodatno napajanje?
Moze sa RivaTuner-om na sledeci nacin:raven2005 je napisao(la):Meni ovaj Ati tools nece da radi... zbog omega drivera a mrzi me da reinstaliram omega i da vracam na obicne catalyst... da li postoji jos neki ovakava program koji moze da mi procita njen tip (FFFF nesto)
Gedza je napisao(la):Pitanje ja kojim nacinom i da li se moze tvoja karta modovati. Ako te interesuje instaliraj RivaTuner i u comandnoj liniji dodaj /rr990 /rr994 /rr99c /rr402c i ispisi rezultat koji dobijes, kao npr
Reg 00000990 : fff7ffff
Reg 00000994 : ffffff9f
Reg 0000099c : 00001021
Reg 0000402c : 00006e48
Postoje tri tipa zakljucavanja PL: ubijen fabricki, odsecen laserom i onemogucen BIOSom. Kod prvog primite moje saucesce , kod drugog moze, ali se mora spajati kontakt kao nekada kod AMD CPUa i treci koji se sredjuje flesovanjem adekvatnim BIOSom.
U Regu 990 bitna je 5 oznaka koja je ovde oznacena kao f: xxxxfxxx
Ako se ona razlikuje od f nema sanse da se odkljuca.
Ovo nije 100% dokazano, ali se pokazalo u praksi tacno do sada: u regu 994 zadnja oznaka bi trebalo da pokazuje da li je laserski odsecen kontakt. Bilo koja oznaka koja nije f upucuje na to.
Ako su ova dva "f" zadovoljena velike su sanse da se karta samo flesuje, ali se mora paziti koje su vrednosti u BIOSu za GPU i memoriju. Za slabije klokere stavlja se BIOS od XLa, a za bolje XT ili njegovi derivati, a moze se editovati BIOS i ubaciti zeljene vrednosti koje podrzava vasa karta.
I na kraju: za sve sto radite snosite odgovornost sami.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari