Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Potreban softver za izvlačenje teksta iz pdf dokumenata - ocr
Ja sam koristio online servise ali retko za prevođenje pdfa u Word tako da dobiješ go tekst. Ako ti to treba samo ukucaš u pretraživaču pdf to Word i biraš servis koji ti najbolje odgovara.
PDFgear is a piece of full-featured PDF management software for Windows, Mac, and mobile, and it’s completely free to use. Help share it to spread the love!
Moja supruga dugo koristi plaćenu verziju CamScanner a. Najviše joj koristi što preko mobilnog može da skenira dokumente, a kasnije na laptopu obrađuje. Za CamScanner svašta piše, ali navika je čudo. Ja sam nekada koristio ABBYY FineReader. Isto plaćenu verziju.
ABBY ti da najpribližnije tačan OCR. Prilično dobro pozicionira scan iz dokumenta. Naravno, bitan je kvalitet slike takođe.
Imaš sve jezike na svetu koliko znam. Ako ti treba srpski onda skineš latinicu i ćirilicu...
Za PC najbolja varijanta.
Može takođe da uslikaš, skeniraš i prebaciš na Google drive. Onda otvoriš sliku sa Google documents i imaš urađen kako-tako OCR (imaš iznad otvoreno dokumenta polje sa "Otvori pomoću" i izaberi Google docs). Nisam probao Google cloud, ne znam da li je isto, ima neki AI...
Koristim ABBY pa nisam toliko obraćao pažnju.
Edit, vidim da ti treba PDF. Isto sve samo ubaciš pdf umesto slike.