Šta je novo?

Potreban besplatan HTML5/CSS3 editor

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Zdravo svima!

Potreban mi je neki ok, ali potpuno besplatan HTML5 i CSS3 editor u jednom, prvenstveno za kodiranje. Ne trebaju mi trial ili shareware verzije, već baš potpuno besplatne verzije. Ukoliko imate neki dobar predlog, dajte ga ovde ;)

Komodo Edit
Мени је екстра, мада нисам 100% сигуран да подржава допуњавање при куцању за CSS3/HTML5.

Coffee ima HTML5 podršku, što je super, a ovaj drugi HTML Kit deluje kao odličan editor, međutim nisam video HTML5/CSS3 podršku na sajtu. Skinuću u svakom slučaju da isprobam. ;) Hvala.

Za Eclipse mu treba jaka masina i totalni je overhead da ga koristi...

E sad, to za overhead istina stoji.

Medjutim, postavlja se pitanje gde se krece covek u zivotu .. velika je verovatnoca da ce ko trazi tako nesto,
u skorom trenutnku pozeleti da se bavi nekim *programskim* jezikom,
makar do neke granice, i tu ce mu editor vrlo pomoci i olaksati stvari, kako postojece a jos vise nadolazece.

Mnogi se zale na sporost eclipse, moje iskustvo je da se ceprkanjem po opcijama i
iskljucivanjem feature-a (ili barem onog sto ti u tvom nivou znanja ne treba :)) dolazi do brze, komforne i stabilne verzije.

U svakom slucaju, kolko ljudi tolko editora :wave:

Meni Notepad++ vrsi posao.

E sad, to za overhead istina stoji.

Medjutim, postavlja se pitanje gde se krece covek u zivotu .. velika je verovatnoca da ce ko trazi tako nesto,
u skorom trenutnku pozeleti da se bavi nekim *programskim* jezikom,
makar do neke granice, i tu ce mu editor vrlo pomoci i olaksati stvari, kako postojece a jos vise nadolazece.

Mnogi se zale na sporost eclipse, moje iskustvo je da se ceprkanjem po opcijama i
iskljucivanjem feature-a (ili barem onog sto ti u tvom nivou znanja ne treba :)) dolazi do brze, komforne i stabilne verzije.

U svakom slucaju, kolko ljudi tolko editora :wave:

HTML nije programski jezik :) Iskljucivanjem delova Eclipse-a gubis ono sto je Eclipse i dobijas... Notepad u pisan u Javi :)

Ne treba mi običan HTML/CSS editor, već neki koji ima HTML5/CSS3 podršku. Koliko sam video, Eclipse to nema. Treba mi da završava tagove koje sam započeo da pišem, slično dreamweaveru, i da ima sve nove koji su ubačeni sa HTML-om 5 i CSS-om 3. Skraćuje vreme prilikom kodiranja, *** navika je čudo :)

Sad opet, nije meni frka za dreamweaver jer imam original kod kuće, treba mi nešto za posao gde nema instaliranja neleganih programa.

Poslednja izmena:
Ne treba mi običan HTML/CSS editor, već neki koji ima HTML5/CSS3 podršku. Koliko sam video, Eclipse to nema. Treba mi da završava tagove koje sam započeo da pišem, slično dreamweaveru, i da ima sve nove koji su ubačeni sa HTML-om 5 i CSS-om 3. Skraćuje vreme prilikom kodiranja, *** navika je čudo :)

Sad opet, nije meni frka za dreamweaver jer imam original kod kuće, treba mi nešto za posao gde nema instaliranja neleganih programa.

Jesi li mozda probao Aptana Studio, u verziji 3 podrzava HTML5 i CSS3. Doduse jos uvek u beti ali mislim da vredi probati.

Istina Eclipse nema HTML/CSS editor u osnovnoj verziji, ali kao što sam gore pisao treba da instaliraš Web Page Editor (deo Web Page Toolsa) da bi dobio ono što tebi treba.

Go to "Help" > "Install New Software" Choose to work with the site "http://download.eclipse.org/releases/galileo", Expand "Web, XML and Java EE development", Check "Web Page Editor" and click Next to continue with the install.

Takođe Aptana Studio je takođe veoma dobar izbor.

Poslednja izmena:
Komodo Edit radi to sto ti treba. Dzabe je, Komodo IDE kosta, a nema nijedan feature kao obican HTML/CSS editor koji ti treba.

Aptana 3 bi trebalo takodje, mada ne koristim jer sam na Komodu. Jedan ex kolega je skoro presao na Aptanu, vise mu se svidja, tako da cenim da ima.

Nazad
Vrh Dno