Šta je novo?

Potraznja filmova koje smo gledali ali ne znamo kao se zovu

Ako neko možda zna film. Sećam se samo da je poslednja scena u filmu kako glavni glumac priča valjda piscu šta mu se sve izdešavalo u životu, kod njega u kancelariji i da pokušava valjda da uzme neke pare od toga. I da, imao je neke pare koje je ostavio u sobi ali mu je neko ukrao pa je zato i otišao kod pisca. Sakrivene negde kod lustera plafona šta li već.

Трилер/мени у то време више као хорор.
Серија злочина (можда чак и убистава, не сећам се), где су жртвама (девојчице), одсецане шаке. На крају се испостави да је негативац човек чија је ћерка боловала од неке неуролошке болести. Деци је одсецао шаке и трансплантирао својој ћерци, мислећи да ће је тако излечити и да ће онда она моћи опет да свира калвир. Филм је из деведесетих, никако не могу наћи оригинал име, сећам се да је наш превод био отприлике: Кад се гране савију....

Зна ли ко о ком је филму реч?

Kao klincu mi je ostalo u secanju, rekao bih crno-beli, radnja delom ili mahom u nekom vozu, zvuk tockova koji idu po sinama, neka eksplozija ili slicno pri kraju filma, da li je glavni lik podmetnuo bombu ili slicno, bese i neka scena gde kamera snima pragove kako promicu pod vozom.

The Train

ubr, ubacio tvoj opis u Copilot i ovo je ponudio kao najpribližnije opisu.

Da li mi neko moze pomoci u vezi filma.Gledao sam ga kao dete sredinom 80 tih.Horor.Grupa dece se igrala loptom ispred stare kuce u kojoj je zivela neka zla zena.Secam se jedino scene iz filma kada cev za odvod uvalaci jednu devojcicu presavijenu na pola.To mi je ostalo urezano u secanju.

Tip sa gastarbajterskom frizurom, dugim zulufima i brkovima na dole ( liči na Holgera Czukaja , otprilike) , vozi Citroen CX po gradu ,noć je, ulice mokre od susnežice i kiše.
Vozi se bez nekog posebnog cilja, svraća u bar, ako se sećam jedne scene, i posle ide dalje...

Ide i u jedan frizerski salon, tu se nešto šalaka sa jednom frizerkom, sa kojom je možda nekada nešto i petljao.

Crno beli film, mislim da je švajcarski, svakako evropski, osamdesetih godina sam ga gledao, mislim da je bio na Fest-u.
U sećanju mi je ostalo da se zvao nešto kao Putujući ratnik, ali nisam uspeo da pronađem ...

Samuraj sa Alan Delonom
Tip sa gastarbajterskom frizurom, dugim zulufima i brkovima na dole ( liči na Holgera Czukaja , otprilike) , vozi Citroen CX po gradu ,noć je, ulice mokre od susnežice i kiše.
Vozi se bez nekog posebnog cilja, svraća u bar, ako se sećam jedne scene, i posle ide dalje...

Ide i u jedan frizerski salon, tu se nešto šalaka sa jednom frizerkom, sa kojom je možda nekada nešto i petljao.

Crno beli film, mislim da je švajcarski, svakako evropski, osamdesetih godina sam ga gledao, mislim da je bio na Fest-u.
U sećanju mi je ostalo da se zvao nešto kao Putujući ratnik, ali nisam uspeo da pronađem ...
Samuraj sa Alan Delonom. IMa i drugi naziv Godson. Možda je to.

A ne brkovi i zulufi nije to to

a i Samuraj nije crno-beli film

Zna li neko koji je ovo film trenutno na studio b ? Pise dorian ali nista sto nadjem na internetu nema veze sa ovim sto gledam. Zena sa bebom u napustenoj kuci negde u 3 lepe :d

Da nije film Vima Vendersa Kings of the Road?
Davno sam ga gledao, možda baš na FESTu.
Samo deo putešestvija je u autu koji bi mogao da bude Citroen. :)

Mada... ne sećam se dela sa frizerkom.

Б / Ц (заправо ВЦ) продукција у фазону "командоса", неки ликови на острву ратују против неког локалног диктатора / президентеа...

Тај диктатор има неког патуљка са пси моћима, који се телепортује итд...
Све у свему вриштање од смеха, само што више не могу да се сетим наслова (типујем да садржи реч Мission)

Nazad
Vrh Dno