Šta je novo?

PotPlayer (naslednik KMPlayer-a)

Ova opcija je dugo bila broken u PotPlayeru. Menjanje charseta ni na koji način nije uticalo na menjanje slova u prevodu. VLC i default Windows plejer (Movies & TV) su ovo radili kako treba, ali je Pot pravio problem, što je bila prava šteta jer mi je Pot omiljeni plejer, najviše ga gotivim jer ima opciju da pokazuje thumbnail preview u nav baru.

Prijavio sam im problem detaljno pre nekih mesec dana i srećom ispravili su ga napokon, tako da ko god je i imao probleme sa srpskim prevodom i charsetom unutar PotPlayer-a, ponovo može da mu da šansu.

Od kad sam uradio update na Win 11 24H2, PotPlayer secka u full screen na jednom monitoru (dva su nameštena na duplicate). VLC nema taj problem. Takođe ni Pot ne secka dok je windowed. Probao sam svašta, uključujući da reinstaliram Pot, ali nije pomoglo. Zna li neko rešenje?

Da li mozes da probas neku stariju verziju i vidis hoce li raditi?

Ja npr. koristim verziju iz 2016 (v1.6.63856) kojoj sam preko firewall-a blokirao izlaz na net da se ne bi sama automaski update-ovala.
Mada ja koristim Win 10. Mozda je do toga. A mozda je ova starija imuna na verziju OS-a ?

Da li mozes da probas neku stariju verziju i vidis hoce li raditi?

Ja npr. koristim verziju iz 2016 (v1.6.63856) kojoj sam preko firewall-a blokirao izlaz na net da se ne bi sama automaski update-ovala.
Mada ja koristim Win 10. Mozda je do toga. A mozda je ova starija imuna na verziju OS-a ?
Ne znam na koju stariju verziju bi se vraćao... U međuvremenu je bilo par novih verzija Pota, i dalje isto. Mislim da bi neko podešavanje rešilo stvar, samo nisam ubo koje.

Zar nema ta stara verzija opciju u podešavanjima za to?
Nema.

Secam se, ja sam u tom momentu (2016.) koristio (tada) stariju verziju. Medjutim, imala je neki problem, moguce zbog mog prelaska sa Win 7 na Win 10, pa sam bio prisiljen da instaliram tada 'noviju' verziju (tj. ovu uz 2016. koju i dalje koristim), i ta verzija (iz 2016) je resila tadasnji problem. Ali je sa sobom donela drugi, tj. da pri prvom pokretanju, sama i bez pitanja, uradi 'check for update' i automatski skine novu verziju. Od opcija je nudila za 'update' da bude 'automatic' ili 'evrey week'. Nije bilo opcije da se iskljuci trajno. I jedino resenje je bilo da joj se blokira izlaz na internet preko Firewall-a.

Znaci instaliras PotPlayer, I pre prvog pokretanja mu blokiras pristup internetu. Zatim pokrenes i sve je ok. Cak i ako zatim uradis manuelni 'check for update' javice ti da koristis 'latest version'. :)
Ne znam na koju stariju verziju bi se vraćao... U međuvremenu je bilo par novih verzija Pota, i dalje isto. Mislim da bi neko podešavanje rešilo stvar, samo nisam ubo koje.

Evo, probaj ovu verziju koju ja koristim. Dig'o sam fajl na MediaFire. Arhiva ce biti dostupna narednih 14 dana, dok je MediaFire automatski ne obrise.

PotPlayer v1.6.63856:
Kod:
https://www.mediafire.com/file/uae11zjylau8y48/PotPlayerSetup64_v1.6.63856.zip

Javi kako se ponasa pod Win 11.

Evo, probao, ista stvar. Nisi morao da radiš upload, ima na Videohelp arhiva svih verzija.

Steta sto ne radi. Nesto je ocigledno izmenjeno sa novim Win 11 update-om. Da nije do izabranog filtera tj. decodera?

Menjao sam, nije do toga, probao i HW i SW decoding. Verovatno je nešto oko full screen i refresh rate. Jer jedan monitor je 240Hz, drugi 60Hz. Nešto je verovatno promenjeno u 24H2, ali ne smeta VLC, samo mi Pot pravi problem.

Ne znam sta bih ti drugo prodlozio. Da li PotPlayer ima stand-alone verziju, pa da probas da li sa njom ima problema?

btw. mozda bi mogao da pitas na reddit-u:
Kod:
https://www.reddit.com/r/potplayer/

Nazad
Vrh Dno