Šta je novo?

PotPlayer (naslednik KMPlayer-a)

Има у подешавањима да се намести корак, може и 1% али то је превише ситно мсм да ја користим 2%. А тачно где се подешава нађи, није тешко јер тренутно нисам у могућности да ти детаљно опишем путању.

pojacaj ga na sto posto, pa smanjuj za po pet do 20? :D
To care, uspelo je :)

Znam gde je podešavanje za procenat koliko će se pojačati i smanjiti ton, ali me živo interesuje gde se nalazi taj slajder, tj gde mogu da vidim na koliko je tačno pojačan, a da nije skraćenica koja samo obaveštava pri pojačavaju ili smanjenju tona.

Ima mnostvo skinova pa odaberi neki na kojem se jasnije vidi.

Da li je moguce da se prebace iste kontrolne komande sa srarog kmplayer-a na pot?

Sent from my SM-N9005

Da li može nekako da se isključe delovi za gluvoneme direktno u PotPlayer-u?

Gledam uglavnom WebDL mkv koji imaju u sebi ugrađen engleski prevod (nije nalepljen), ali on ima one delove za gluvoneme (u zagradi objašnjenje šta se čuje u pozadini, pa citiranje naratorovih reči npr "Women:" itd). Znam da može to da se izbaci sa par klika u Subtitle workshop-u, ali je ovaj prevod unutar .mkv fajla, i ako SW to može automatski da odradi pitao sam se da li može i PotPlayer to isto u letu?

Da izbegnem cimanje čupanja titla, pa obrade u SW...
Jer nije vredno truda.

Verovatno imas i neki engleski titl, ali bez toga, pa ga potrazis ovde:

TVrJzK5.png

Nemam. Imam sve što i ti na slici samo bez RARBG. Dakle sam onaj engleski, jedan jedini.

Pa dobro, ako to sto gledas vec nema srpski/hrvatski/bosanski prevod, onda nadji engleski. :D

Ili jos bolje, gledaj bez prevoda. Ili nemoj biti drama queen, i izdrzi 10ak linija teksta kroz dva sata, kada te vec mrzi da slusas sta pricaju.

Pa imas automatsko trazenje.

Desni klik > Subtitles > Online Subtitle Searching > Download Subtitles ....
A mozes da namestis i Hotkey da se ne mucis svaki put ovako nego na neko dugme stavis i odmah trazis. Ja sam stavio na slovo D i odmah nadje.
Za Hotkey ide ovako:
Desni klik > Preferences > General > Keyboard > i tu ides na Add i dodas hotkey.
A kada hoces da sacuvas subtitle, ides:
Desni klik > Subtitles > Subtitle Saving > Save subtitle ....
Isto mozes i za ovo da namestis hotkey (meni je na S).

Vezano za PotPlayer, kako da promenim jezik ukljucen mi je kineski i drugo kako video koji kada pustim je okrenut za 90 stepeni okrenem da ide normalno?

Desni klik > Subtitles > Online Subtitle Searching > Download Subtitles ....
A mozes da namestis i Hotkey da se ne mucis svaki put ovako nego na neko dugme stavis i odmah trazis. Ja sam stavio na slovo D i odmah nadje.
Za Hotkey ide ovako:
Desni klik > Preferences > General > Keyboard > i tu ides na Add i dodas hotkey.
A kada hoces da sacuvas subtitle, ides:
Desni klik > Subtitles > Subtitle Saving > Save subtitle ....
Isto mozes i za ovo da namestis hotkey (meni je na S).
Hvala ti za ovo, mnogo pomaže.
Problem je što za neke filmove nema titlova, zato bih dodao ove sajtove u pretragu, samo ako može nekako.

U BSPlayer-u može čak i da se izaberu željeni jezici, pa samo njih da traži (npr srpski, hrvatski i engleski i onda samo njih prikazuje), mada bih se zadovolji samo da može da ubaci ove sajtove (tittlovi.com ima prevod za skoro sve).

Čak sam probao i da dodam u onu search opciju koja ne ide preko posebnog programa prozora nego otvara Web browser tog sajta i tamo je odmah ukupan naziv u pretragu. Opensubtitle radi na taj način, ali titlovi.com neće jer kad dodam "%%SS" na kraju linka on traži ceo naziv filma sa sve tačkama između reči, oznakom izvora, audio i video kodeka i svim što obično stoji u nazivu filma, a tako pretraga na tom sajtu ne daje ništa kao rezultat.

Jel može makar to nekako da se sredi?

Pa ne znam, nisam probao, meni ako ne nadje tako prevod, ja onda nadjem sam na titlovi. Mozda neko drugi zna.

Baš bi bila korisna opcija, a vidim u temi za multimedijalne plejere da postoji takav addon za titlovi.com i radi (mislim da je za Kodi).
Ili kad bi mogli da nađemo link sa bazu podataka, pa da umesto OSDB (opensubtitle data base) linka u podešavanjima stavimo titlovi.com i da automatski traži tamo.

Vezano za PotPlayer, kako da promenim jezik ukljucen mi je kineski i drugo kako video koji kada pustim je okrenut za 90 stepeni okrenem da ide normalno?
1. F5 pa prva stavka, padajući meni. Ako se ne snađeš evo kratak video
2. On automatski sam rotira kad (nekako) detektuje. Ali ako ti ipak zatreba: desni klik > Video > Screen Rotation

Hvala druze, a da li postoj mogucnost posto je snimak napravljen telefonom da se zumira ili da se rasiri slika da ne bude suzena, da se vidi preko celog ekrana?

Možeš na + dugme da zumiraš. Ali ako si snimao onako kako ne treba (držao vertikalno telefon) nikad nećeš moći da razvučeš snimak do kraja po horizontali a da se ne isečen dobar deo snimka gore i dole.

Ipak nije na + nego imaš druge skraćenice (pomešao sa BsPlayer-om), a možeš to da podešavaš i vidiš na: desni klik > Pan & Scan
Ostalo sve važi...

P.S. Izvinite za dupli post, prošlo je vreme za edit, a vidim da sam pogrešio...

Možeš na + dugme da zumiraš. Ali ako si snimao onako kako ne treba (držao vertikalno telefon) nikad nećeš moći da razvučeš snimak do kraja po horizontali a da se ne isečen dobar deo snimka gore i dole.

Komande su na 9-1, 6-4, 8-2, ne vredi bas kao sto kazes gube se krajevi tj. secu se, hvala jos jednom.

dal je podržan pot na win 10x64? na najnovijem insider buildu mi počesto krešuje...

Na stabilnom radi bez problema.

izgleda da me je y e bao dfx audio enhancer, šatro"poboljšivač" zvuka.... kontam da je do toga jer je i foobar2000 počeo da krešuje. samo vuče da te pitam iako nije tema o win10. pošto mi ne skida update iako je podešen na fast ring, da li je svejedno kao i do sada što sam radio, skinem najnovijeg insajdera i mountujem i apdejtujem tako pa posle obrišem sa disk cleanupom?

izgleda da me je y e bao dfx audio enhancer, šatro"poboljšivač" zvuka.... kontam da je do toga jer je i foobar2000 počeo da krešuje. samo vuče da te pitam iako nije tema o win10. pošto mi ne skida update iako je podešen na fast ring, da li je svejedno kao i do sada što sam radio, skinem najnovijeg insajdera i mountujem i apdejtujem tako pa posle obrišem sa disk cleanupom?
Svejedno je, nema razlike...

Zbog CCleanera premetio mi se i potlayer Снимак целог екрана sre, 20 - 07. 2016. 21.56.23.jpg kako da mi se slika vidi preko celog ekrana?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Video - Screen rotation - Do nothing (ispravio sam sliku), kako da bude preko celog ekrana?

Poslednja izmena:
Zbog CCleanera premetio mi se i potlayer Pogledajte prilog 205261 kako da mi se slika vidi preko celog ekrana?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Video - Screen rotation - Do nothing (ispravio sam sliku), kako da bude preko celog ekrana?

Pored ikonice za izlaz iz aplikacije nalazi se ikonica za full screen.

probaj na numerickoj da se igras sa njim... + i - bese zumiraju, zvezdica ili tacka vraca na default, imas tu i modove da menjas...
Igraj se malo, skontaces i sam brzo ;)

Nazad
Vrh Dno