Šta je novo?

Potencijalna prevara - pomoc

JohnnyB

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2007
Poena
345
Naime, napravio sam glupost... Obično to ne činim, veoma sam pažljiv, ali danas nisam sav svoj...

Elem, iskočila mi na Instagramu aplikacija/web strana za BetterMe fitnes aplikaciju.
S obzirom da sam tražio nešto slično, pogledao sam šta nude...

Delovalo mi je zanimljivo, imalo je 10+ miliona ocena i ocenu 4.2*, ali nisam čitao opise...
Onda sam preko njihovog sajta, a ne preko aplikacije napravio nalog, uneo podatke DEBITNE kartice i pretplatio se na trial...

E,sad, nesto me je kopkalo i pogledam review-e...
Skamenio sam se...

Cancelation u opste ne postoji!
tj. postoji tako sto posaljes mejl njihovom supportu, na koji niko ne odgovvara, bar prema komentarima...

Naravno, posalo sam zahtev, ali dobio sam samo mejl da je zaveden pod nekim brojem i to je to..

Pored toga što sam *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*, znam, pitanje je sledeće:

da li da zovem odmah banku i da prijavim transakciju kao nelegitimnu i blokiram karticu?
Da li postoje neki potencijalni problemi?
Mislim, oni imaju broj moje kartice u sistemu, jer planiraju da rade recurring billing, ali ako je prijavim banci kao nevažeću, da li ću ih time u potpunosti prekinuti?

Hvala svima unapred...

Pokušaj preko aplikacije Google play. Tu imaš "subscriptions"???

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ne, problem je sto sam napravio nalog na sajtu, a ne preko google play... tu sam se i zeznuo...

Kao što rekoh, poslao sam, dobio sam "ticket" kao i veliki broj ljudi...
Ako pročitaš dalje, većini ne da nisu vratili novac, već su nastavili da naplaćuju...

Zato sam i napisao gore da otkazivanje ne postoji...

Prijavis banci, blokiraju karticu i vise ne mogu da ti skidaju sredstva. Napravis novu karticu i to bi trebalo da bude to.

Sent from my P30 using Tapatalk

Tako sam i mislio... kontam da ce banka da odbija svaku transakciju prema toj kartici...

POgotovo sto je debitna...

Ma da, pazi cak i kad ti istekne kartica, sa tom istom karticom ne mozes vise da placas online, sve dok ne uneses novi period isteka kattice i ona tri broja na poledjini

Sent from my P30 using Tapatalk

Sad cu zvati banku i blokirati...

Valjda je to najpametnije...

Banka cak moze i da ti ponisti transakciju i da ti vrati pare. Pogotovo ako je sumnjiv sajt ili app.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Blokirao sam karticu kroz eBanking...
Pa cemo da vidimo sta cemo dalje u ponedeljak, zvacu moju bankarku...
Nije neki iznos, 5$, ne vredi ni cimanja, vise da oni ne dobiju...

Mali update: niko ne odgovara i dalje, iako je prosao njihov rok od 8 sati da ce da me kontaktiraju...
Pisao na FB, izgelda da ostavljanje negativnog reviewa-a malo pozuruje stvari, bar ljudima koji su pisali.

Medjutim, plasim se da je ta kartica sad kompromitovana, nisam siguran da ti pilicari ne mogu u bilo kom trenutku da povuku neke pare.
Mislim da cu je trajno blokirati...

Malo sam istrazivao, aplikacija/servis je izuzteno popularan...
Osnivac je neka ukrajinka, bila na Forbes listi 30 under 30...

BBC pisao o toj aplikaciji u martu...

Mali update: niko ne odgovara i dalje, iako je prosao njihov rok od 8 sati da ce da me kontaktiraju...
Pisao na FB, izgelda da ostavljanje negativnog reviewa-a malo pozuruje stvari, bar ljudima koji su pisali.

Medjutim, plasim se da je ta kartica sad kompromitovana, nisam siguran da ti pilicari ne mogu u bilo kom trenutku da povuku neke pare.
Mislim da cu je trajno blokirati...

Malo sam istrazivao, aplikacija/servis je izuzteno popularan...
Osnivac je neka ukrajinka, bila na Forbes listi 30 under 30...

BBC pisao o toj aplikaciji u martu...
Brate za 500din i miran si. Ne znam zasto bi je drzao uopste. Na kraju imas opciju barem u intesi da stavis net limit i ako ne trgujes cesto, ogranicis limit.
U slucaju da dodje do zloupotrebe zovnes banku i ponistice. Jer pare se odmah ne skidaju,prvo idu na rezervaciju.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Ma jasno, nego sad moram da ponistavam ovu, vadim novu...
Naravno, ko me j*be kad sam ispao glup...
Imam limit za online transakcije, stoji mi na 100 eur...

Vise sam se iznervirao kako sam ispao naivan i nisam se zastitio...

Pa mozda app valja ?? Sto je ne koristis?? Je li katanac bio ispred www. ? Ako jeste ne brigaj..i meni treba pored endomonda jos neka app bas..

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

^ Šta nije jasno? Ma koliko da valja, čovek hoće da ima opciju da obustavi pretplatu kad god hoće, a ne da mu sišu 5 dolara mesečno ceo život...

Pa... onako, pregledna je, sta znam... Ima dobre fore da izaberes sta hoces za dorucak, rucak, bazirano na tvom planu ishrane, sa sve receptima...
ali ne funkcionise bas sjajno, stavio da necu jaja, dobio omlet...

Ali, nije poenta u samoj app...

Sam web sajt https://betterme.world/ mi pokazuje secure na telefonu, ali s uzvicnikom na PC.
Kupovao preko browsera na telefonu...

Poenta je da ne postoji nacin da otkazes pretplatu...
Moze samo preko podrske, koja ne odgovara...

Da se nadovezem:
ja sam svesno platio 5$ i to je moj trosak za taj plan ishrane koji su mi predocili...
ali nije u redu da kad unesem mejl i platim taj plan, da me automatski bace na pretplatu, a pogotovo ne na neku za koju ne postoji opcija da se prekine...

Poslednja izmena:
EVo novi apdejt:
navodno su mi prekinuli pretplatu...
Mada, kada sam prvo trazio da potvrde mejlom, vrdali su...

Neverovatni su...

Hajde, sacekacemo sutra, pa da vidimo sta kaze bankarka, sta je najbolje...

Naravno, velika skola...

Prilozi

• BetterMe 1 forum.png
    BetterMe 1 forum.png
    94.1 KB · Pregleda: 168
  • BetterMe 2 Forum.png
    BetterMe 2 Forum.png
    46.4 KB · Pregleda: 148
Није та украјинка везвезе на форбсовој листи.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Svaki put kad vidim da je firma registrovana na Kipru, pročitam malo više. :d

Ukrajinka koja ima registrovanu firmu na Kipru....problem u najavi.

Nazad
Vrh Dno