Šta je novo?

Postpaid:Telenor VS MTS

Ne znam da li se nesto promenilo ali pre Telenora Mobtel je imao jedno glupo pravilo
koje bi se moglo tretirati kao skriveni trosak jer je totalno nelogicno. O cemu se radi.
I kod jednog i kod drugog operatera mozes izabrati 3 broja iz mreze koje zoves sa 50 %popusta. U Telekomu ti minuti se oduzimaju od paketa, i pocinjes da ih placas tek kad potrosis besplatne minute, a kod Mobtela se odmah naplacuju. Priznajem da se mogu naci i korisnici kojima bi ovo odgovaralo, ali vecini mislim da vise odgovara Telekomova varijanta.

Ja se nisam dvoumio oko post paid broja, malo sam svrljao po netu i odlucio.
Problema nisam imao :) Na 065 sam.
Iz sledecih razloga, i nisam subjektivan kao Jaksa.
Činjenica je da MTS ima malo povoljnije pakete, besplatnu podršku, logičniji način upotrebe besplatnih minuta u postpaid paketima.
Ne znam da li se nesto promenilo ali pre Telenora Mobtel je imao jedno glupo pravilo
koje bi se moglo tretirati kao skriveni trosak jer je totalno nelogicno. O cemu se radi.
I kod jednog i kod drugog operatera mozes izabrati 3 broja iz mreze koje zoves sa 50 %popusta. U Telekomu ti minuti se oduzimaju od paketa, i pocinjes da ih placas tek kad potrosis besplatne minute, a kod Mobtela se odmah naplacuju. Priznajem da se mogu naci i korisnici kojima bi ovo odgovaralo, ali vecini mislim da vise odgovara Telekomova varijanta.
Ovo je jos jedan razlog, i zar nije samo ovo dovoljno, nemojte da pricamo o drugim stvarima :smoke:
A kome bi to odgovaralo, meni nje jasno? Sta ima ljudi koji vole da daju pare za ono sto mogu da dobiju besplatno?

nazalost imam sluzbeni 064.....
ovo za poruke na 797 mozes slati ali koliko sam video ne od 1-10. u mesecu, jer ne radi, kao i cesto van tog perioda....to je ono sto sam primetio...takodje cesto se desava da telefon ima signal-kao sve je normalno, onda mi stigne sms koji kaze "imali ste propusten poziv sa broja...." a minut posle me taj neko zove i pita "a sto si nedostupan?"....dok se to sa 063 karticom u istom telefonu ne desava...
sta reci o mrezi...
To sa telefonom je tvoj, tj. problem do telefona i dekodiranja, nema blage veze sa telekomom. Da je telekom, mnogi bi se bunili. Ja imam dva telefona jedan 064 jedan 065 i ne desava mi se da nisam dostupan tako iz cista mira.
Savet: promeni telefon ili sam sim, jer je mozda do kartice, mozda je ostecena.

Ja nisam subjektivan samo ne dozvoljavam da se iznose neargumentovane i netacne tvrdnje.
Pogotovo me nervira misljenje koje je ovde prilicno rasprostranjeno a to je da cim je nesto jeftinije odmah je i bolje. Zato i ovaj tred lici na amd vs intel raspravu (pogodite ko bi bio na strani intel-a :d )

Sto se tice problema o kome Filo pise, nije on jedini.
Ja sam cesto nailazio na to da o problemima sa 064/065 pisu bas korisnici te mreze.
I onda, kad se pokaze da sa tehnicke strane tu nesto ne stima, potezu se argumenti besplatne tehnicke podrske, cene i slicno.
Savet da se promeni telefon ili sim, pa... procitajte to jos jednom kako zvuci :)

PS moja zena ima 063 a moj brat 065 broj. Kada zovem sa fiksnog broja (011) nikad nemam problema da dobijem 063 broj a vrlo cesto se desi identicna situacija kao sto je Filo opisao.

Poslednja izmena:
Tu nema pravila. Samo zavisi i iskljucivo od loakcije onoga koga zoves. Primer, na obroncima Avale ima 064 pun signal, a 063 1-2 crte. U V. Mostanici isto 064 3-4 crte, 063 0-1 crta. Na Banjici komsija u prizemlju 064 skoro uospte nema signal, a meni 063 pun signal.

...
Sto se pristrasnosti tice, imam i 063 i 064 karticu, ali trenutno cisto zbog isplativosti koristim ovu drugu. Svi znamo kako to treba da funkcionise teoretski, a kako funkcionise u praksi.

No, rasprava je izlisna, svako koristi ono sto mu odgovara...

Poslednja izmena od urednika:
Ja nisam subjektivan samo ne dozvoljavam da se iznose neargumentovane i netacne tvrdnje.
Pogotovo me nervira misljenje koje je ovde prilicno rasprostranjeno a to je da cim je nesto jeftinije odmah je i bolje. Zato i ovaj tred lici na amd vs intel raspravu (pogodite ko bi bio na strani intel-a :d )

Sto se tice problema o kome Filo pise, nije on jedini.
Ja sam cesto nailazio na to da o problemima sa 064/065 pisu bas korisnici te mreze.
I onda, kad se pokaze da sa tehnicke strane tu nesto ne stima, potezu se argumenti besplatne tehnicke podrske, cene i slicno.
Savet da se promeni telefon ili sim, pa... procitajte to jos jednom kako zvuci :)

PS moja zena ima 063 a moj brat 065 broj. Kada zovem sa fiksnog broja (011) nikad nemam problema da dobijem 063 broj a vrlo cesto se desi identicna situacija kao sto je Filo opisao.

Ja imam skroz suprotna iskustva. Imam 064, sestra 063. Njoj se redovno ( skoro svakodnevno) desava da joj stizu poruke o propustenim pozivima iako je signal uvek dobar(Beograd i Sabac). Prvo smo mislili da je do telefona, promenila je 3 u kratkom roku i evo i sada sa k750 se isto desava,moze se zakljuciti da nije do telefona, dok se meni za 7 godina desilo svega nekoliko puta... Call centar sam imao potrebe da zovem svega 2 puta, oba puta sam bio zadovoljan odgovorom, naravno, uz cekanje od 2-3 min, sto mi zaista nije tesko palo.

I da, jako si subjektivan, kao da ta 064 mreza ne valja nista, jer se jelte nekom (Filo) desilo da je nedostupan, kao da se isto ne desava i na 063. Morao sam da preko searcha trazim Delimirov post, koji mi je ostao u secanju, oko 063 mreze. Evo citiram

Za pocetak bilo bi dobro da onda kada mi pise na telefonu da sam dostupan tj. da imam mrezu zaista i budem dostupan. Takodje, voleo bih kada bih redovno dobijao poruke o propustenim pozivima. Ah, da - bilo bi lepo kada bih redje dobijao poruku call failed - network busy. Mada, mozda trazim previse?

Jadni ovi Norvezani, koje su ****** kupili za 1.5 milijardi dolara :)

A u istom threadu Zoni sa 063 kaze kako mu se ne desava nista od ovog Delimirovog...

I sta sad? Ocigledno da se iste gluposti desavaju na obe mreze, ali jedna valjda a druga ne? Ma da...

Ja nigde nisam rekao da bilo koja mreza "ne valja nista"

Reagujem na neargumentovane tvrdnje.

Svakako da se gluposti desavaju na obe mreze.
Ostaje pitanje, a za to sam saznao iz ovog treda zasto "ustanove kojima je komunikacija od vitalnog značaja" koriste 063.

...
No, rasprava je izlisna, svako koristi ono sto mu odgovara...

Poslednja izmena:
Ja imam skroz suprotna iskustva. Imam 064, sestra 063. Njoj se redovno ( skoro svakodnevno) desava da joj stizu poruke o propustenim pozivima iako je signal uvek dobar(Beograd i Sabac). Prvo smo mislili da je do telefona, promenila je 3 u kratkom roku i evo i sada sa k750 se isto desava,moze se zakljuciti da nije do telefona, dok se meni za 7 godina desilo svega nekoliko puta...
Mladene, da li tvoja sestra ima ukljucen GPRS servis? I da li je telefon podesen da uvek koristi GPRS ili samo GSM? Meni se desavalo, dok nisam imao GPRS servis ukljucen a telefon je bio podesen da je stalno povezan na GPRS, da isto tako cesto nisam bio dostupan. Od kad sam telefon podesio da koristi samo GSM, nisam vise imao tih problema.

BTW, kad vec raspravljate o kvalitetu mreza, Telenor ima jednu veliku prednost u odnosu na Telekom: zbog tehnickog resenja, korisnici Telekoma nisu dostupni u momentu kada preko GPRS-a prenose podatke; dok korisnici Telenora jesu dostupni u istim uslovima.

I ja mislim da ta privremena nedostupnost sa ukljucenim telefonom i karticom u njemu zavisi od telefona. Meni se to ranije nikad nije desavalo, a sad, otkad imam 6230i mi se ponekad desi.

takodje cesto se desava da telefon ima signal-kao sve je normalno, onda mi stigne sms koji kaze "imali ste propusten poziv sa broja...." a minut posle me taj neko zove i pita "a sto si nedostupan?"....dok se to sa 063 karticom u istom telefonu ne desava...
sta reci o mrezi...
Vidiš, ovo se isto dešava i mom burazeru i njegovoj devojci, samo u obrnutom smeru - oboje su na 063 mreži. Moj utisak da se ovo dešava isključivo zbog telefona.

Ma kakva je to neistina da nisi dostupan kad si na GPRS?!

I ja mislim da ta privremena nedostupnost sa ukljucenim telefonom i karticom u njemu zavisi od telefona. Meni se to ranije nikad nije desavalo, a sad, otkad imam 6230i mi se ponekad desi.

Naravno da je do mreze. Ne bi se smelo desavati ni sa jednim telefonom. Koliko sam ja cuo od raznih ljudi problemi ove vrste sa 063 mrezom su se ispoljavali na: Motorola, Nokia, Nokia S60, QTek, SE... telefonima. Ne bi mi toliko smetalo, kada bih dobijao report o propustenim pozivima kada se to desi. Zove me svakodnevno x ljudi i skoro svi su mi se zalili da sam nedostupan, a telefon retko iskljucujem. Naravno, ne bih ni primetio da se to desava da mi nisu rekli ljudi koji su me zvali.

Takodje, desavalo se i da me neko pozove, telefon zazvoni ("sagovorenik" cuje da zvoni, ali ja ne...) 3x i nakon toga javi da sam nedostupan... Ne dobijem poruku o propustenom pozivu.

Poslednja izmena:
Cekajte kakav je ovo nacin!

Zar nije Jaksa zatvorio ovaj thread (video sam licno katanac - i dobio takvu notifikaciju na mail) a pre toga pobrisao par mojih (i kolko cujem od jos nekih ljudi) postova. Naravno ostavivsi nas sa pitanjem zasto organizacije od kriticne vaznosti su jos na 063 (ili tako nesto)

:mad: sta sad diskutujemo ovde, Jaksa has spoken da ne treba da bude diskusije (a ako treba treba je voditi na neutralnom forum.telenor.co.yu) i ako se slucajno vodi ovde rasprava ce biti premoderisana. Mislim kakav je to vise nacin - mislio sam da je Bench forum za druzenje ljudi slicnih interesa a ne samo privatno vlasnistvo moderatora gde smo mi ostali ovce u bench/forum toru i gde ce nase postove tetositi i brisati kako hoce?? that is my 2c :mad:

Poslednja izmena:
Nisam ni video da je topic bio zakljucan, a i ne vidim zasto bi bio, kada je vec bilo slicnih tredova sa temom 063 vs 064...

Jaksa je poslao poruku (copy - paste sa maila Odgovor na poruku...):

"Ja nigde nisam rekao da bilo koja mreza "ne valja nista"

Reagujem na neargumentovane tvrdnje.

Svakako da se gluposti desavaju na obe mreze.
Ostaje pitanje, a za to sam saznao iz ovog treda zasto "ustanove kojima je komunikacija od vitalnog značaja" koriste 063.

Tred zatvaram."

i lepo ga zakljucao

Aha, nisam video to. Enivej, iako Jaksa radi u Mobtel-u, ne moze se reci da je bas drzao stranu 063-jci u ovom tredu. Samo je pokusao da kanalise raspravu u pravom smeru, mada je to tesko kada su ovakvi tredovi u pitanju (kao AMD vs Intel i sl.)

UPDATE: Ako je tema vec otkljucana, molim, nastavite sa diskusijom o temi, a ne o Jaksi i njegovom poslu u Mobtel-u. Obrisao sam poslednja dva posta takve sadrzine...

Poslednja izmena:
Da bude jasno: tred sam zakljucao i posle konsultacija otkljucao.
Moze se videti da je iz prvobitnog mog posta - pogledajte Ilijin c/p - samo obrisano "Tred zatvaram". Brisanje te recenice prati i otkljucavanje treda, dakle tred je bio zakljucan od 17.35 do 18.02 veceras ;).

@Ilija: ovaj tred je moderisan, dakle brise se sve sto po misljenju urednika foruma ne treba da pise na forumu. Moja sugestija kao clana ovog foruma, a i drugih, je da se ljudi pre postovanja informisu na mestu gde mogu dobiti kvalitetniji odgovor se ocigledno ne postuje, na sta svako naravno ima pravo, ali to ne znaci i da se na neargumentovane tvrdnje nece reagovati.

Molim bilo koga da nadje jednu jedinu recenicu gde ja eksplicitno navodim bilo koga da preduzme akciju u vidu trosenja para na jednu ili drugu gsm karticu u ovom tredu. Toga nema. Konacna odluka je na onome ko daje novce, kao i uvek.
Moj cilj kao urednika ovog foruma je da se daju pravilne informacije radi omogucivanja boljeg izbora a ne pausalne ocene i lupetanja.

Pozivam Iliju da raspravu o problemima koje ima u odnosu prema meni i prema kompaniji u kojoj radim (a to gde ja radim vas apsolutno ne treba da zanima, a ja nisam nikada nigde napisao gde radim pa me cudi otkud toliko poznavalaca mog privatnog zivota odjednom) resimo na pm, a svaki post u kome on ili bilo ko iznese informacije koje su licne prirode ce biti editovan i iste cu obrisati.

A sad, nastavite sa svojim radnim zadacima ;)

Poslednja izmena:
Mladene, da li tvoja sestra ima ukljucen GPRS servis? I da li je telefon podesen da uvek koristi GPRS ili samo GSM? Meni se desavalo, dok nisam imao GPRS servis ukljucen a telefon je bio podesen da je stalno povezan na GPRS, da isto tako cesto nisam bio dostupan. Od kad sam telefon podesio da koristi samo GSM, nisam vise imao tih problema.

BTW, kad vec raspravljate o kvalitetu mreza, Telenor ima jednu veliku prednost u odnosu na Telekom: zbog tehnickog resenja, korisnici Telekoma nisu dostupni u momentu kada preko GPRS-a prenose podatke; dok korisnici Telenora jesu dostupni u istim uslovima.

Prvo je bilo podeseno gsm & gprs, ali sam ja promenio na gsm only. Koristim ceo zivot iskljucivo sony ericsson telefone, upoznat sam prilicno sa njima :)
Opet kazem nije do telefona, menjali smo telefone, jednostavno njoj se to redovno desava, nekada cesce nekada redje, ali se desava, meni na 064 ne. Pre k750 je imala k700, pre toga samsung e720 i e800, i ista stvar... Gprs ne koristi nikad...

To sa telefonom je tvoj, tj. problem do telefona i dekodiranja, nema blage veze sa telekomom. Da je telekom, mnogi bi se bunili. Ja imam dva telefona jedan 064 jedan 065 i ne desava mi se da nisam dostupan tako iz cista mira.
Savet: promeni telefon ili sam sim, jer je mozda do kartice, mozda je ostecena.

ne bih da te razocaram al telefon nije dekodiran.....nov, regularno uvezen i kupljen u jednoj nasoj poznatoj firmi.
a sa 063 karticom mu se to ne desava.
ne branim ni jedne ni druge, samo kazem sta mi se desava bas sa 064 a ne 063 karticom, e sad sasvim je druga prica psihologija ljudi ovde koji smatraju da je bas ono sto oni imaju najbolje a ono drugo ne valja ni za q...
da je bilo koja od te dve mreze toliko bolja/povoljnija od druge ona druga odavno ne bi postojala, ali ocigledno su prilicno izjednacene po (ne)kvalitetu usluge i servisima koje pruzaju korisnicima.
e da - opet ne radi provera stanja slanjem sms na 797

Poslednja izmena:
Moje iskustvo sa 064/065/063 -
sto se troskova tice (Bel100) sve je OK, sto se tice privremene "nedostupnosti" - desava se, definitvno (nije do telefona), ali mi nije toliko bitno... 063 vise i ne koristim (prakticno)...
Inace, odnos potrosenih minuta mi je (uglavnom svakog meseca) 5:1 u korist poziva prema 064 mrezi... Znaci, zavisi ko koliko (i koga) zove - vec je bilo nekih postova o tome...

Ja recimo imam o63 vec oko dve godine, junior paket - placam od 150din mesecno, imam lep broj sa 6 cifara i sve je ok sto se cena tice.
Sad kad bih hteo da predjem na prepaid, verujem da bih na 6ocifreni dobio jos jednu cifru - a to ne zelim.
Ima li neko ideju, dali broj ostaje isti i posle prelaska na prepaid ?

Zašto bi prelazio na prepaid na bilo kojoj mreži? Nije valjda da se nema 4,5€ mesečno za najmanji paket na jednoj od mreža?

Znam da na 064 ne mozes da predjes sa postpaida na prepaid a da zadrzis broj, osim ako nesto skorije nisu promenili.

Kada bi bila ponuđena usluga prebacivanja sa postpaid-a na prepaid, kao što to nije sada slučaj, ne bi ti dodavali nikakve cifre ispred ili iza brojeva.

Jedini je problem što NEMA te mogućnosti trenutno.

A zašto bi se prebacivao na prepaid, kad smo već kod toga? Na tržištu ne postoji povoljniji paket od Juniora, nigde, nikako. Za 2 EUR mesečno imaš besplatnih 60 poruka i 20 i kusur sati razgovora (doduše od 00-01h).

2 EUR!!!

Kada bi bila ponuđena usluga prebacivanja sa postpaid-a na prepaid, kao što to nije sada slučaj, ne bi ti dodavali nikakve cifre ispred ili iza brojeva.

Jedini je problem što NEMA te mogućnosti trenutno.

A zašto bi se prebacivao na prepaid, kad smo već kod toga? Na tržištu ne postoji povoljniji paket od Juniora, nigde, nikako. Za 2 EUR mesečno imaš besplatnih 60 poruka i 20 i kusur sati razgovora (doduše od 00-01h).

2 EUR!!!

Doduše od 00-01 kad svi obični ljudi spavaju i spremaju se za nove radne pobede :)

Kazu ljudi koji to istrazuju, da "juniorima" to vreme izuzetno odgovara za duge nocne razgovore :D

Ja svaku noc sa devojkom pricam(izmedju ostalog) od 00-01... zato mi je extra paket, a i poruke su jeftinije duplo.

Meni je MALO smeshno shto se svi 064/065 korisnici hvataju za taj besplatan CC. Da li vi ljudi to svaki dan zovete?Shta vi pitate toliko? Ili u chemu je fazon? Mislim ajde da je neko 063 i da zove jednom mesechno, da li cje stvarno da propadne za 12 dinara? Ja sam za 3 godine shto sam postpaid zvao 1x CC i to jer je drug izgubio mobilni da blokiramo karticu i da nas cheka nova u NS da pokupimo.

Inache ono za SMS poruku o stanju na rachunu<064/065> je lepo smishljeno, ajde josh da radi malo cheshcje sve bi bilo super.

Telenor ima portal sa koga sve zhivo mozhe da se aktivira/deaktivira, onda ima mail na koji vam odma sve odgovore,e da i ima maksimalno neposlovan i nekulturan forum gde su kanda zaposlili neke likove koji imaju traume iz detinjstva i vole da se izdrkavaju na ljudima.

u mom slucaju pobedu je odneo mt:s
zasto? zbog specijalnih postpaid paketa, u mom slucaju paket za osobe sa ostecenim sluhom (ili se zove za gluva i nagluva lica, zaboravih vise)
prvih 300 poruka u okviru drzave (062/3/4/5) 100din+PDV, svaka sledecea kosta koliko vec ksota poruka u postpaidu
+su dobre postpaid cene razgovora (oko dinar i po jeftinije ka 064/5 brojevima u odnosu na 062/3)

autor teme je vec dobio odgovor na pitanje ;)

TP Gluva lica na Telenoru postoji već 100 godina.
125din pretplata, 300 free SMS, posle toga po ceni (1,70din)

Kad smo već kod toga, postoji i TP za slepa lica, bez pretplate, sa pola sata free razgovora.

Ma, kako god okreneš, vrlo su slični, tako da opet ostaje priča - kojeg saobraćaja imaš više, to ti treba.

Vrh Dno