Pa neće održavati, pisanim putem su obavestili da se signal Pošta neta gasi najkasnije za 6 meseci. Tada će možda ostaviti instalacije Poštaneta da ne prave duple, ali će usluga biti SN. Tamo gde su obe instalacije, ne znam, možda ostane "bolja". 
Već sam pisao, najobičnija kaubojština, niđe reda. Ovi što to ispotpisivaše se istapšaše po ramenu a radnici sad imaju cajtnot da sve to sprovedu. Uvališe im vruć krompir, 6 meseci za postepenu obustavu usluge - dobar vic.Bila majka sinoć, kaže haos je i u PTT i u Supernovi - paviljoni na NBG. Ugasili valjda analogni signal, pa je jedan tv ostao neupotrebljiv, išla da vidi šta da radi, i čeka sad da je kontaktiraju. Kad je pitala za fiksni u Supernovi rekli da se obrati Telekomu, luda kuća...
Pa ne, za nas su spremili varijantu 50% na 24 meseca, što je isto kao 12 meseci dinar, samo uprosečeno. Čak to sa dinar izađe 12 dinara skuplje.![]()
Zvala Supernova, stigla ponuda za korisnike pokojnog Pošta neta. Nude net 100Mb/s i 160 kanala za 1500 din mesečno uz ugovor na 24 meseca. Usluga ide kroz kroz kabal Pošta neta (ako sam dobro razumeo), samo puste signal SN kad se potpiše ugovor. Monteri bi došli da donesu opremu. Ponuda je fer, nema šta. Ne znaju kad se gasi signal Pošta neta, moguće do kraja godine.
Odvojeni su kanali, prvo ide ovih 160 poštinih a tek posle supernova kanali koji su svi kodirani osim info kanala. Takođe kad se uđe u detalje o svakom kanalu, tu pored frekvencije piše i Poštanet ili Supernova. Na dugom televizoru, koji je direktno na kablu, bez risivera i cam modula mi nije pronašao ni jedan supernova kanal. Ne znam zašto je to tako, mada svejedno mi je, ja za par dana odnosim opremu jer sam već najavio raskid ugovora. Jedino ne znam hoće li me odmah otkačiti sa kutije ili ću imati još neko vreme free kanale.Da li su svi kanali koje je Supernova dodala u sistem Pošta NET-a odvojena kategorija od Poštinih, odnosno da li npr sada u digitalnom spektru postoje dva RTS 1 kanala(jedan ne kodiran Poštin i jedan kodiran Supernovin), ili su samo dodati novi kanali koje Pošta net nije imala u ponudi, i ti novi kanali su sada kodirani?
Na sajtu Posta NET-a vidim da je azurirana lista analognih kanala koja je sada smanjena na 24, ali sto se digitalnih tice deluje kao da se nista nije promenilo.
Koji deo grada, meni ni priblizno nista tome nisu ponudili. Da li ti je ostao neki kontakt telefon da mi prosledis da je zovem 😁I mene je kontaktirala neka žena iz Supernove, možda Superžena.
Elem, nama nude 100Mb/s i oko 270 kanala (očekivao sam 160 ali tako reče, možda se zbunila zbog cene) za cenu od 2700 dinara mesečno. Međutim, pošto smo korisnici PoštaNET usluga ta cena bi bila 1500 pod uslovom da se obavežemo ugovorom na 2 godine.
Požurivala me je da odmah pristanem na to jer, navodno, imaju u planu postepeno gašenje signala za 2-3 dana a navodno su im i ekipe okupirane poslom. Ona će mene da kontaktira sutra pošto ja nju ne mogu nikako i, ako pristanem, iduće nedelje dolaze monteri.
Ovo mi malo cudno sad sto kazes da im ne radi EON na Supernova netu. Ja isto imam EON nalog koji je radio na Posta netu, odem kod druga proslu sredu koji ima Supernova net i meni radi EON kod njega i zato sam i resio da uzmem Supernova net jer Orion nije prosao kroz moju zgradu. Sad si me zbunio 🤔Nema šta da se prigovori, korektne su im ponude i očigledno znaju šta je značilo biti korisnik Pošta neta (čitaj: najpovoljnije na tržištu). Međutim, neću moći to da prihvatim jer mi komplikuje situaciju. Moji matorci su dosad koristili moj EON nalog u mreži sa druge adrese, koji je komplet radio na Pošta net netu, a na Supernova netu ne radi već bih morao da otkažem svoj SBB, uzmem drugo nešto i kupim EON van mreže koji bi im onda tek radio. Nisam baš spreman da napuštam SBB, tj. videćemo koju ponudu dobijam za obnovu ugovora.
NBG. Izgleda da je NBG klan jači od Voždovačkog.Koji deo grada, meni ni priblizno nista tome nisu ponudili. Da li ti je ostao neki kontakt telefon da mi prosledis da je zovem 😁
Da se ispravim, kad kažem "ne radi EON" meni to znači "ne rade original UM kanali: N1, Nova S, Sport klub...". To nisam ja izmislio, SBB blokira pristup tim kanalima preko IP adresa iz Telekomovog jata. Ako se negde na nekoj lokaciji to nije desilo, super, ali ja ne smem da rizikujem da uvedem mojima Supernovu paket s netom i da na netu ne mogu da gledaju svako svoje sa EONa: otac sport, majka informativu i kolaž.Ovo mi malo cudno sad sto kazes da im ne radi EON na Supernova netu. Ja isto imam EON nalog koji je radio na Posta netu, odem kod druga proslu sredu koji ima Supernova net i meni radi EON kod njega i zato sam i resio da uzmem Supernova net jer Orion nije prosao kroz moju zgradu. Sad si me zbunio 🤔
To je potpuno tačno. Vodi se na ćaleta penzionera, ja sam samo kontakt, medijumNBG. Izgleda da je NBG klan jači od Voždovačkog.
Šta znam, zavisi od toga koji paket je ranije korišćen, na koga se vodi ugovor (starija ili mlađa populacija), od samih instalacija, od samih agenata, od svega navedenog pomalo ili ni od čega. To što nude ne znači da ćemo to i dobiti.
Za telefon ne može, rekla je: "Nećete vi zvati nas, mi ćemo zvati vas."
@DonVlad
Nema isterivanja pravde bez močuge.
radi eon nalog na supernovi svi kanaliOvo mi malo cudno sad sto kazes da im ne radi EON na Supernova netu. Ja isto imam EON nalog koji je radio na Posta netu, odem kod druga proslu sredu koji ima Supernova net i meni radi EON kod njega i zato sam i resio da uzmem Supernova net jer Orion nije prosao kroz moju zgradu. Sad si me zbunio 🤔
4-5? Možda nekad, sad su dve federacije ili, ako hoćeš, dva kita sa raznim Đepetima i Pinokijima u utrobi. Orion bi mogao malo brže da pliva.Ali po blokovima će biti izuvanja, mislim da sad većina ima najmanje dva provajdera, a neki mi 4-5. Živela konkurencija!
Moja preporukaStvarno prave majmune od svih nas. Celi dan iščekujem poziv iz Supernove da utanačimo sve od prethodnog dana i ni da zvrcnu. Izgleda da je ponuda bila kratkog roka, istekla u ponoć.
Verovatno ću otići do njih u ponedeljak da pitam dokle misle da nas vuku za nos. Jasno je meni da su te ponude zapravo ova jedna te ista, TV i net za 3000 s popustom od 50% (1500) u prvih 10 meseci i uz ugovor na 2 godine. To što nekima nude popust 50% 12, 16, 18, 24 meseci ili dinar u prvoj godini je sve očiglednije farbanje mase. Ali ako grešim u proceni to zapravo čini stvari još gorim. Svojim postupanjem određenu grupu ljudi stavljaju u povoljniji položaj od drugih, ako je ovakvo ponašanje legalno nije legitimno sigurno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari