Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Pa neće održavati, pisanim putem su obavestili da se signal Pošta neta gasi najkasnije za 6 meseci. Tada će možda ostaviti instalacije Poštaneta da ne prave duple, ali će usluga biti SN. Tamo gde su obe instalacije, ne znam, možda ostane "bolja". :ROFLMAO:

Bila majka sinoć, kaže haos je i u PTT i u Supernovi - paviljoni na NBG. Ugasili valjda analogni signal, pa je jedan tv ostao neupotrebljiv, išla da vidi šta da radi, i čeka sad da je kontaktiraju. Kad je pitala za fiksni u Supernovi rekli da se obrati Telekomu, luda kuća...
Već sam pisao, najobičnija kaubojština, niđe reda. Ovi što to ispotpisivaše se istapšaše po ramenu a radnici sad imaju cajtnot da sve to sprovedu. Uvališe im vruć krompir, 6 meseci za postepenu obustavu usluge - dobar vic.

@DonVlad

Zato sam i napisao dva puta "navodno", evo i sad sa navodnicima.;)
Ne verujem ja njima ništa, mogu doći i postaviti sve i uhvatiti te u raskoraku sa punom cenom. Kad sve te lepe stvari stave u ugovor i potpišu počeću da im verujem, ali ne previše.
Pošto imam obe instalacije, javiću koja je preživela tranziciju.

meni isto nude cenu od 1700 dinara mesecno za tv + net paket pod ugovorom od 24 meseca, kapiram da je to ovaj super par plus move:

u čemu je onda fora s ovom akcijom 12 meseci po dinar, to ne važi za nas koji smo još kod pošte?

Pa ne, za nas su spremili varijantu 50% na 24 meseca, što je isto kao 12 meseci dinar, samo uprosečeno. Čak to sa dinar izađe 12 dinara skuplje. ;)

Ko će znati šta sve muljaju, na koje nas sve načine preveslavaju. Ispašće da je to jedna jedina ponuda/paket koji imaju predstavljeno na 10-ak različitih načina.
Mene jedna druga stvar brine. Kad nam ugase Poštu, hoćemo li i dalje ovde moći da diskutujemo, tj. hoće li nam moderatori/administratori zatvoriti temu ili će nas pripojiti "*Supernova - kablovski distributer" temi kao u realnosti? Kako god, trebalo bi malo više da pišemo dok još možemo da dostignemo SBB sekciju. Beže nam samo 1000+ stranica.:)

Naravno, standardno kuvanje žabe, posle 10, ili 24 meseca, nebitno. Ali bar će matorci da imaju 200 i kusur kanala na kojima nema ništa zanimljivo, kao ni na PTT-ovih 100 i kusur...

dobro, ovaj plus paket ima sve arene, hbo, cinemax, eurosport (to već neko vreme nema na pošti), cinestar... nije da nema šta da se gleda. samo kad bi mogli da se dogovore koliko to zapravo košta :LOL:

Da li su svi kanali koje je Supernova dodala u sistem Pošta NET-a odvojena kategorija od Poštinih, odnosno da li npr sada u digitalnom spektru postoje dva RTS 1 kanala(jedan ne kodiran Poštin i jedan kodiran Supernovin), ili su samo dodati novi kanali koje Pošta net nije imala u ponudi, i ti novi kanali su sada kodirani?
Na sajtu Posta NET-a vidim da je azurirana lista analognih kanala koja je sada smanjena na 24, ali sto se digitalnih tice deluje kao da se nista nije promenilo.

Zvala Supernova, stigla ponuda za korisnike pokojnog Pošta neta. Nude net 100Mb/s i 160 kanala za 1500 din mesečno uz ugovor na 24 meseca. Usluga ide kroz kroz kabal Pošta neta (ako sam dobro razumeo), samo puste signal SN kad se potpiše ugovor. Monteri bi došli da donesu opremu. Ponuda je fer, nema šta. Ne znaju kad se gasi signal Pošta neta, moguće do kraja godine.

Baš ću da ih pitam za ovu ponudu kad budu nudili samo televiziju za 1600 (800 din 19 meseci).

Da li su svi kanali koje je Supernova dodala u sistem Pošta NET-a odvojena kategorija od Poštinih, odnosno da li npr sada u digitalnom spektru postoje dva RTS 1 kanala(jedan ne kodiran Poštin i jedan kodiran Supernovin), ili su samo dodati novi kanali koje Pošta net nije imala u ponudi, i ti novi kanali su sada kodirani?
Na sajtu Posta NET-a vidim da je azurirana lista analognih kanala koja je sada smanjena na 24, ali sto se digitalnih tice deluje kao da se nista nije promenilo.
Odvojeni su kanali, prvo ide ovih 160 poštinih a tek posle supernova kanali koji su svi kodirani osim info kanala. Takođe kad se uđe u detalje o svakom kanalu, tu pored frekvencije piše i Poštanet ili Supernova. Na dugom televizoru, koji je direktno na kablu, bez risivera i cam modula mi nije pronašao ni jedan supernova kanal. Ne znam zašto je to tako, mada svejedno mi je, ja za par dana odnosim opremu jer sam već najavio raskid ugovora. Jedino ne znam hoće li me odmah otkačiti sa kutije ili ću imati još neko vreme free kanale.

I mene je kontaktirala neka žena iz Supernove, možda Superžena.:giggle:
Elem, nama nude 100Mb/s i oko 270 kanala (očekivao sam 160 ali tako reče, možda se zbunila zbog cene) za cenu od 2700 dinara mesečno. Međutim, pošto smo korisnici PoštaNET usluga ta cena bi bila 1500 pod uslovom da se obavežemo ugovorom na 2 godine.
Požurivala me je da odmah pristanem na to jer, navodno, imaju u planu postepeno gašenje signala za 2-3 dana a navodno su im i ekipe okupirane poslom. Ona će mene da kontaktira sutra pošto ja nju ne mogu nikako i, ako pristanem, iduće nedelje dolaze monteri.
Koji deo grada, meni ni priblizno nista tome nisu ponudili. Da li ti je ostao neki kontakt telefon da mi prosledis da je zovem 😁

mene jos nisu zvali, sumnjam da ce i zvati i opet nuditi ono sto su nudili prvi put. Svakako ako krene gasenje i njihova neka ponuda koja bi zahtevala nove kablove, pre cu uzeti satelitski sbb ako to jos postoji i busiti spoljni zid nego razvlaciti njihova .... od ulaza u stan.

Kao što mi imamo otkazni rok od 30 dana kao korisnici, tako i provajder ima obavezu da nas 30 dana ranije obavesti o prekidu signala, tj. o jednostranom raskidu korisničkog ugovora. Obaveštenje koje smo dobili prošlog meseca odnosi se na pripajanje (ili šta god) Telekomu, ali je naznačeno da ćemo biti na vreme obavešteni (pisanim putem: pismo, sajt, oglas, golub pismonoša) o prestanku usluge. Ukoliko to ne ispune treba ih ganjati. Meni je jasno kakav status takva preduzeća imaju kod nas i da tu pozitivnog sudskog ishoda nema, ali će i negativna kampanja u određenim medijima biti lepa mera, makar na tri dana. Meni su drugim povodom i određena udruženja pomogla, sve kontakte čuvam...

Nema šta da se prigovori, korektne su im ponude i očigledno znaju šta je značilo biti korisnik Pošta neta (čitaj: najpovoljnije na tržištu). Međutim, neću moći to da prihvatim jer mi komplikuje situaciju. Moji matorci su dosad koristili moj EON nalog u mreži sa druge adrese, koji je komplet radio na Pošta net netu, a na Supernova netu ne radi već bih morao da otkažem svoj SBB, uzmem drugo nešto i kupim EON van mreže koji bi im onda tek radio. Nisam baš spreman da napuštam SBB, tj. videćemo koju ponudu dobijam za obnovu ugovora.
Ovo mi malo cudno sad sto kazes da im ne radi EON na Supernova netu. Ja isto imam EON nalog koji je radio na Posta netu, odem kod druga proslu sredu koji ima Supernova net i meni radi EON kod njega i zato sam i resio da uzmem Supernova net jer Orion nije prosao kroz moju zgradu. Sad si me zbunio 🤔

Koji deo grada, meni ni priblizno nista tome nisu ponudili. Da li ti je ostao neki kontakt telefon da mi prosledis da je zovem 😁
NBG. Izgleda da je NBG klan jači od Voždovačkog.;)
Šta znam, zavisi od toga koji paket je ranije korišćen, na koga se vodi ugovor (starija ili mlađa populacija), od samih instalacija, od samih agenata, od svega navedenog pomalo ili ni od čega. To što nude ne znači da ćemo to i dobiti.
Za telefon ne može, rekla je: "Nećete vi zvati nas, mi ćemo zvati vas."

@DonVlad

Nema isterivanja pravde bez močuge.

Ovo mi malo cudno sad sto kazes da im ne radi EON na Supernova netu. Ja isto imam EON nalog koji je radio na Posta netu, odem kod druga proslu sredu koji ima Supernova net i meni radi EON kod njega i zato sam i resio da uzmem Supernova net jer Orion nije prosao kroz moju zgradu. Sad si me zbunio 🤔
Da se ispravim, kad kažem "ne radi EON" meni to znači "ne rade original UM kanali: N1, Nova S, Sport klub...". To nisam ja izmislio, SBB blokira pristup tim kanalima preko IP adresa iz Telekomovog jata. Ako se negde na nekoj lokaciji to nije desilo, super, ali ja ne smem da rizikujem da uvedem mojima Supernovu paket s netom i da na netu ne mogu da gledaju svako svoje sa EONa: otac sport, majka informativu i kolaž.
NBG. Izgleda da je NBG klan jači od Voždovačkog.;)
Šta znam, zavisi od toga koji paket je ranije korišćen, na koga se vodi ugovor (starija ili mlađa populacija), od samih instalacija, od samih agenata, od svega navedenog pomalo ili ni od čega. To što nude ne znači da ćemo to i dobiti.
Za telefon ne može, rekla je: "Nećete vi zvati nas, mi ćemo zvati vas."

@DonVlad

Nema isterivanja pravde bez močuge.
To je potpuno tačno. Vodi se na ćaleta penzionera, ja sam samo kontakt, medijum ;) "preko mene ne može"... Pogleda se godište, raspored provajdera po kraju, njihov plan gde žele da šire mrežu... Ko ima Pošta net samo u ulazu neka se raduje signalu za punu cenu, to je tržište... Ali po blokovima će biti izuvanja, mislim da sad većina ima najmanje dva provajdera, a neki mi 4-5. Živela konkurencija!

Ma znam na koje si kanale mislo kad si rekao da ne radi, te sve kanale probao kod druga na Super. i svi rade. Skroz cudno 👻🙃

Pa lepo, uživaj onda, šta te briga. Ja znam za obrnute slučajeve u poslednje vreme. Inače, dok sam bio na Radijus Vektoru i meni je radilo sve na telefonu, a već su bili Supernova tada, pre više od dve godine. Ipak, veliki mi je rizik, a onda klackanje dve godine, nema nazad.

radi eon nalog na supernovi svi kanali

Zvali pre neke 4 nedelje ćaleta i ne znam šta su rekli, važno, došao instalater sa već spremnim ugovorom za osnovni paket televizije, sa popustom na 16 meseci.
E sad ja hteo onaj skuplji paket, ali ne bi bio problem da nije ispalo da mora da se plaća dodatno 300 din mesečno za treći CAM modul, tako da nismo potpisali.
Otišao do šalteruše supernove, ona kaže ne možete popust više od 12 meseci, takva je akcija. Pisao mejlom, zvala me neka iz Telekoma i prvo kaže vi imate uslove za MTS kablovsku (imam mts optiku). Ja objašanjavam da neću da razvlačim dodatne kablove, da mi ne treba treći daljinac (imam TotalTV), tako da me Iris TV ne interesuje. Kad smo to ustanovili, objasnio joj da hoću jači paket, to je bio lakši deo, ali za drugi deo oko popusta i 300 dinara za treći prijemnik nikako da se razumemo. Na kraju mi je rekla da će me kontaktirati agent, ali da opet ne očekujem više od 12 meseci popusta. Niko nije zvao.
Na kraju ću da ih držim dok traje po starom, posle raskid ugovora. Ionako je ovih dana dok je padala kiša bilo dosta smetnji.

Mislim da kad bi odmah raskinuo ugovor, bio bi samo na dobitku, tj ostao bi ti signal dok ga konacno ne ugase. U postanet vise nema ko da dodje da ti iskljuci kabl, jedino ako monteri supernove to ne urade.
U ostalom, ako su ukinuli analogne kanale bez najave, ja bih podneo reklamaciju uz napomenu da necu placati dok ih ne vrate. APP je standardna politika provajdera, ajde i mi korisnici da malo uzvratimo :)

Malopre majka bila u Supernovi, nude valjda 50% popusta, tj. 1500 dinara prvih 18 meseci uz ugovor od 2 godine za duo paket (TV+net). Nikakve papire nije dobila, naravno... U ponedeljak dolazi monter sa opremom pa ću znati više detalja. Možda...

edit: Koristiće verovatno postojeću kablovsku instalaciju u stanu!?

Cela priča o kvaru je laž.
"Unapredjenjem" opreme doveli su toga da modem cisco ne može da se poveže na mrežu.

Jedini način da se ovo reši je novim modemom koji vam doneti neće pre potpisivanja ugovora.

Poslednja izmena:
Stvarno prave majmune od svih nas. Celi dan iščekujem poziv iz Supernove da utanačimo sve od prethodnog dana i ni da zvrcnu. Izgleda da je ponuda bila kratkog roka, istekla u ponoć.
Verovatno ću otići do njih u ponedeljak da pitam dokle misle da nas vuku za nos. Jasno je meni da su te ponude zapravo ova jedna te ista, TV i net za 3000 s popustom od 50% (1500) u prvih 10 meseci i uz ugovor na 2 godine. To što nekima nude popust 50% 12, 16, 18, 24 meseci ili dinar u prvoj godini je sve očiglednije farbanje mase. Ali ako grešim u proceni to zapravo čini stvari još gorim. Svojim postupanjem određenu grupu ljudi stavljaju u povoljniji položaj od drugih, ako je ovakvo ponašanje legalno nije legitimno sigurno.

Da li ima nekog iz BG da je koristio samo najobičniju televiziju, a da je dobio neku ponudu?

Stvarno prave majmune od svih nas. Celi dan iščekujem poziv iz Supernove da utanačimo sve od prethodnog dana i ni da zvrcnu. Izgleda da je ponuda bila kratkog roka, istekla u ponoć.
Verovatno ću otići do njih u ponedeljak da pitam dokle misle da nas vuku za nos. Jasno je meni da su te ponude zapravo ova jedna te ista, TV i net za 3000 s popustom od 50% (1500) u prvih 10 meseci i uz ugovor na 2 godine. To što nekima nude popust 50% 12, 16, 18, 24 meseci ili dinar u prvoj godini je sve očiglednije farbanje mase. Ali ako grešim u proceni to zapravo čini stvari još gorim. Svojim postupanjem određenu grupu ljudi stavljaju u povoljniji položaj od drugih, ako je ovakvo ponašanje legalno nije legitimno sigurno.
Moja preporuka
Ako imate mogucnost za MTS Optiku i Box paket to uzmite
SN su G...a

Beogridove instalacije su ugašene davno, Poštine idu uskoro. Poštu smo izabrali zbog kompletnog sportskog paketa koji su imali, pre svega Arena.
Aktivne instalacije imaju SBB i Supernova od pre par godina. Pre tri godine sam išao u Orion i rečeno mi je da mogu da mi uvedu kabl preko terase, mada ne znam koliko je to danas realno a tu postoji i jedan veliki problem - krov nije ravan već strm.
Kao što sam davno pisao, nekog izbora zapravo i nemam.

Kakav je internet što se tiče supernove? Mi smo oduvek imali poštu, al sad kad supernova preuzela, ne znamo da li da ostanemo kod njih(najviše nas brine internet što smo čuli da im valjda stalno pada i gori nego kad pošti padao pre nego što ih preuzeli), ili da pređemo na orion, u zgradi imamo orion optiku, bitan nam je internet, al vidim neki kanali fale u odnosu na supernovu, al to nam nije toliko bitno kao za internet. Takođe nas zanima ako neko zna jel se svi kanali dobijaju kad se koriste nalozi od oriona koji se dobijaju 3 zajedno sa 2stb uz taj neki triple classic paket?

Vrh Dno