Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Kad ispucaju sve ponude a mi nećemo da pređemo, sledi obaveštenje o prestanku signala i usluge, 30 dana ranije, po ugovoru koji smo potpisali. Napisano je da će se to dogoditi u narednih 6 meseci od septembra, oktobra...

gde da se hvata 10ak kanala? mislis na antenski prijem? nace valjda da ostave 10ak nacionalnih kanala na tom kablu i zaborave u tom slucaju na nove korisnike (koje su iovako prodali tj kupili, kako je objasnio partijscik) koji bi ostali na tome. A ti drugi provajderi su koliko shvatam ili mts ili supernova ako ce se koristiti isti kablovi, jer u tim zgradama gde je bio ptt kda ionako nema trecih instalacija.

To zavisi od lokacije, kod mojih matoraca je osim Pošte u ulazu: MTS optika, Orion optika, Beogrid/SBB i SBB optika od septembra. Izbor je veliki, a Supernova kroz kabal Poštaneta ulazi u ulaz očigledno.

@neo geo

Da, mislim na antene, krovne pre svih, koje love 10-ak možda i više slobodnih kanala (nisam proveravao dugo pa ne znam tačan broj).
Postojeći kabl od Pošte obustaviće kompletan signal - TV i internet. Jedini način da kroz taj kabl signal ponovo krene je da novi vlasnik tog kabla, odnosno te instalacije, to i dozvoli. Dakle, od MTS bratije tražiš da postaneš njihov korisnik i puste ti signal opet. Ali postoji mogućnost da neće hteti koristiti PTT koaksijalne kablove već isključivo svoje optičke (ako ih ima) što dovodi do toga da postojeći koaksijalci neće služiti ničemu. Gde imaju optiku signal će gurati kroz nju, gde nemaju ništa signal će ići kroz PTT kablove (bar dok i njih ne zamene optikom).

@DonVlad

Kakva je to zbrka kod tebe? Beogrid kablove nisu uklonili kad ih je SBB preuzeo i to donekle razumem, ni drugi ne uklanjaju svoje. Ali da Supernova ulazi 5 meseci pošto je deo MTS-a, preko stare PTT instalacije i pored MTS optike?

Pa ne znam, jedini koaks u ulazu je Pošta net, Supernova uglavnom to koristi, nisu se nešto pokidali da zamene stare instalacije (Vektor, Kopernikus) novom optikom. Računam tako će i kod mojih. S tim što svejedno, neće moji Supernovu, hoće SBB optiku, tj pre svega EON. Samo još da im objasnim da svakako neko mora da im dolazi, ne mogu to da izvedu bez ekipe na terenu koja menja opremu (Supernova) ili radi skroz novu instalaciju po kući (svi ostali). :p Čeka me pakao svakako, samo da se ovi razvlače do proleća s gašenjem signala... nije trenutak za majstore po kući...

@DonVlad

Kakva je to zbrka kod tebe? Beogrid kablove nisu uklonili kad ih je SBB preuzeo i to donekle razumem, ni drugi ne uklanjaju svoje. Ali da Supernova ulazi 5 meseci pošto je deo MTS-a, preko stare PTT instalacije i pored MTS optike?
zato sto postoji bitna razlika izmedju mts optickog iptv i dvb-c.
mnogo je lakse da urade tako kako rade, i za njih i za korisnike.

@orange47

Nisam najbolje shvatio.
Smatram da tamo gde postoji samo PTT instalacija da Supernova uskače bez da korisnici moraju da menjaju išta. Ali tamo gde već postoji MTS optika verujem da korisnicima PTT neće dati i dalje korišćenje tih kablova. Tako mi SBB nije dao i dalje da koristim stare Beogridove kablove već su me primoravali da pređem na novu opremu ili da raskinem ugovor. Jeste da bi PTT korisnicima bilo sjajno kad bi im dali da koriste postojeće instalacije, ali mi smo provajderima poslednja rupa na svirali i oni će napraviti onako kako je njima najpogodnije u datoj situaciji.
Dakle, verujem da tamo gde imaju optiku neće dozvoliti "status quo" u pogledu instalacija, mada nekih pravila ovde nema a i vreme će pokazati.

sto su onda kupovali radijus vektor i ostale, imaju sigurno dosta paralelno sa tom njihovom optikom?
to bi znacilo da svakom takvom korisniku moraju onda dati iptv stb, barem jedan. kao i da uvedu optiku u stan.

Na prvom mestu se kupuju zivi korisnici ,pa onda infrastruktura koja ide uz to.
Telekom sada ima dva problema.

Prvi problem je ,kako da prisajedini kupljene korisnike ka svojoj matici,a ti korisnici, nisu ni hteli da budu deo te matice ,jer im nije odgovarala cenovna politika matice.
Kao potvrda ove teze,je odugovlacenje sa uvodjenjem boks paketa ,prema korisnicima koju su van matice.
SBB je imao slican cenovni problem,samo se on ogledao u ceni na razlicitim platformama,pa su na kraju uveli identicne cene,iptv,kabl,satelit.
Pre ili kasnije,Telekom ce morati da ima identicne cene i pakete ka svim svojim korisnicima,kupljenim i starogledaocima.
Drugi problem,je dupliranje ili cak tripliranje istih instalacija,na istim mestima, uz rasomonijadu raznih boksova i platformi.
Na nekim mestima ,u jednoj zgradi postoji VDSL+PTT KDS+SUPERNOVA Gpon.Tri potpuno razlicita sistema.Ko normalan moze da odrzava , tri ovakva sistema?

Poslednja izmena:
nije taj gpon toliko razlicit.
jer cam modul i stb koji supernova koristi ce raditi na ptt kds hfc mrezi, ne brini.

Jutros su uključili Supernova kanale na Novom Beogradu, naravno svi su kodirani, a vidim da ih ima baš dosta. Jedino može da se gleda njihov Info kanal. Ostali su i POŠTANET kanali ali su ih ispretumbali i više nemaju epg. Takođe obrisali su više od pola analognih kanala, ostalo je samo 25.

Telekom jos nista ne preduzima, da korisnike na vdsl-u ,prebaci na optiku,tamo gde su duple instalacije.
Za njih su te triplirane instalacije,potpuno odvojene,cak i ako su one njihovo vlasnistvo,zaista nerazuman potez.

Poslednja izmena:
Čeka me pakao svakako, samo da se ovi razvlače do proleća s gašenjem signala... nije trenutak za majstore po kući...
Slažem se, neka sačekaju proleće, po mogućstvu 2023-e kad uđemo u EU.;)

sto su onda kupovali radijus vektor i ostale, imaju sigurno dosta paralelno sa tom njihovom optikom?
Svima njima je cilj što veći udeo na tržištu, da pokupe što više korisnika i eliminišu konkurenciju.
Za SBB znam da nisu hteli voditi/održavati paralelne instalacije te su staru ugasili. Takav je slučaj kod mene a poučen takvim iskustvom izneo sam zaključak da će i MTS tako postupati. Tamo gde imaju optiku možda puste Supernovu kroz PTT kablove još neko vreme dok se sirotinja ne privikne na nove okolnosti naravno uz 2x ili 3x veću cenu, onda će, po mom mišljenju, navlačiti ljude da pređu na optiku možda kroz neke "pogodnosti".

Jutros su uključili Supernova kanale na Novom Beogradu, naravno svi su kodirani, a vidim da ih ima baš dosta. Jedino može da se gleda njihov Info kanal. Ostali su i POŠTANET kanali ali su ih ispretumbali i više nemaju epg. Takođe obrisali su više od pola analognih kanala, ostalo je samo 25.
To sam ja hteo da napišem i šta ću sad.:(
Zezam se, naravno. Sinoć sam primetio da mi fale analogni kanali, mislio sam da je neki prekid ili nešto slično. Rano jutros na listi kanala sam imao samo video kameru. Trebalo mi je vremena da ih vratim i presložim, bitange jedne. Čini mi se da postoji realna šansa da postepeno gase kanale i kad ih sve ugase onda da pošalju agenta na vrata da proda najskuplju priču ljudima gladnim TV-a.

@Der Schnitter mislim da ova varijanta sa gašenjem neće moći, jer nemaju dovoljno ekipa da izguraju sve... jedino ako krenu kvart po kvart da gase, pa onda sve ekipe puste na jedan kvart dan/noć. Jer sam dobio info da je dosta ekipa došlo u Suboticu sa strane, tu i spavaju, i samo montiraju, dnevno po 300, 400 montaža odrade. Agenti na terenu su dosta bezobrazni, ubeđuju ljude da im bukvalno u danu jave šta su odlučili "jer je šef rekao da do 19h mora da se javi ko je odlučio da pređe na Supernovu".

A inicijalna ponuda Supernove na terenu je dosta jadna. Kao i nemogućnost raskidanja boksa i potpunog prelaska na Supernovu u trajanju box ugovora...

Ovi koji ostanu nesvrstani,njima ce iz centrale iskljuciti produzni iz zida,i ode sve u k, a onda ce doci cika iz MTS antene,da ih obraduje sa 500 dindzi pretplatom,za socijalni program.

Ja sam na Mirijevu imao analognu televiziju i internet preko kablovske. Od 27-og oktobra mi internet ne radi. Prijavio sam kvar i nista se ne dešava.

Da li jos neko ima problem sa internetom na Mirijevu? Kablovska radi, a internet ne radi.
Ukinuli su većinu kanala. Ostalo mi je oko 20 kanala.

@Devix89

To za gašenje sam napisao u polusarkastičnom raspoloženju, nisam našao odgovarajući smajli. Jednostavno me iritira ova kaubojština sa telekomunikacijama. Nikakva pravila, nikakvi propisi, drže nas u neizvesnosti po mnogo čemu do poslednjeg trena.
A to za agente mi je poznato. Nisam imao signal 3 nedelje kad je agent "zakucao" na vrata. Ukućani mi kljucaše mozak, hitno im treba internet i TV. I umalo ne uzeh skuplju varijantu SBB paketa, inače me je lako preveslati.

Ovi koji ostanu nesvrstani,njima ce iz centrale iskljuciti produzni iz zida,i ode sve u k, a onda ce doci cika iz MTS antene,da ih obraduje sa 500 dindzi pretplatom,za socijalni program.
Valjda iz MTS Antene PLUS? I pretplata će biti 500 PLUS dinara.:giggle:

Ja sam na Mirijevu imao analognu televiziju i internet preko kablovske. Od 27-og oktobra mi internet ne radi. Prijavio sam kvar i nista se ne dešava.

Da li jos neko ima problem sa internetom na Mirijevu? Kablovska radi, a internet ne radi.
Ukinuli su većinu kanala. Ostalo mi je oko 20 kanala.
Žalili se ljudi na 2-3 prethodne stranice da nemaju signal povremeno ili duže. Mislim sa Voždovca i Savskog venca, navodno zbog kvara.
Meni SBB nije hteo da popravlja kvar na Beogrid instalaciji pa su me navodili da pređem na SBB optiku. Čudno je da se odjednom na tri opštine u kratkom roku žale na kvar i nikako da ga reše. Ne želim da grešim dušu ali izgledaju kao mutne radnje.

Zvala Supernova, stigla ponuda za korisnike pokojnog Pošta neta. Nude net 100Mb/s i 160 kanala za 1500 din mesečno uz ugovor na 24 meseca. Usluga ide kroz kroz kabal Pošta neta (ako sam dobro razumeo), samo puste signal SN kad se potpiše ugovor. Monteri bi došli da donesu opremu. Ponuda je fer, nema šta. Ne znaju kad se gasi signal Pošta neta, moguće do kraja godine.

Dobio sam odgovor na reklamaciju nakon 48 sati i prenosim ga u celosti. Korisnik sam sa Savskog venca, samo televizija. U međuvremenu, imam oko 25 analognih kanala, većina je sa veoma jakim "snegom".

Nažalost nismo u mogućnosti da Vam pružimo informaciju kada će smetnja biti otklonjena. Tehnička ekipa izlazi na teren po rednom broju prijave i svesrdno se zalaže da svaku smetnju reši u najkraćem mogućem roku te Vas molimo za malo strpljenja i razumevanja.

Obaveštavamo Vas da će faktura za mesec oktobar biti umanjena srazmerno broju dana koliko niste bili u moguućnosti da koristite našu uslugu u potpunosti. Takođe će i novembarska faktura biti umanjena do datuma otklanjanja smetnje.

I mene su kontaktirali, Novi Beograd. Ponudili "Super par max MOVE" Supernova paket, ugovor 24 meseca, 50% popusta tokom celog trajanja (2200 din). Doći će samo da zamene opremu, koriste se stare instalacije. Vrlo sam zadovoljan ponudom.

Nema šta da se prigovori, korektne su im ponude i očigledno znaju šta je značilo biti korisnik Pošta neta (čitaj: najpovoljnije na tržištu). Međutim, neću moći to da prihvatim jer mi komplikuje situaciju. Moji matorci su dosad koristili moj EON nalog u mreži sa druge adrese, koji je komplet radio na Pošta net netu, a na Supernova netu ne radi već bih morao da otkažem svoj SBB, uzmem drugo nešto i kupim EON van mreže koji bi im onda tek radio. Nisam baš spreman da napuštam SBB, tj. videćemo koju ponudu dobijam za obnovu ugovora.

Zvala Supernova, stigla ponuda za korisnike pokojnog Pošta neta. Nude net 100Mb/s i 160 kanala za 1500 din mesečno uz ugovor na 24 meseca. Usluga ide kroz kroz kabal Pošta neta (ako sam dobro razumeo), samo puste signal SN kad se potpiše ugovor. Monteri bi došli da donesu opremu. Ponuda je fer, nema šta. Ne znaju kad se gasi signal Pošta neta, moguće do kraja godine.
Pazi se, u istom smo kraju i držim te za reč.:giggle:
To što oni nude je skoro isto ono što sam imao, samo brzina je 10x veća i cena je ista ali bez modula/STB uređaja. Zvuči suviše dobro da bi bilo istina.
Ne znam kako će kod mene kačiti opremu. Imam PoštaNET kablove do vrata ali u hodniku zgrade su i Supernova kablovi. Dilema je hoće li svoje sprovesti ili iskoristiti Poštine koaksijalce.

Pazi se, u istom smo kraju i držim te za reč.:giggle:
To što oni nude je skoro isto ono što sam imao, samo brzina je 10x veća i cena je ista ali bez modula/STB uređaja. Zvuči suviše dobro da bi bilo istina.
Ne znam kako će kod mene kačiti opremu. Imam PoštaNET kablove do vrata ali u hodniku zgrade su i Supernova kablovi. Dilema je hoće li svoje sprovesti ili iskoristiti Poštine koaksijalce.
Meni su tako rekli, ostaje kabal. Ipak, kod tebe mogu i kroz original da provuku signal, a kod mojih nema izbora za instalaciju jer nema Supernove, već samo Pošta net, MTS optika, Beogrid/SBB, Orion optika i od septembra SBB optika. Zvuči dobro ali moraju da dampinguju kako bi pokupili korisnike koje su pazarili. Supernova je povoljno rešenje i inače za one koji mogu da svare te kanale i ne treba im drugo. Kad uporediš s konkurencijom za iste pare se mnogo više dobija, i tako je od nastanka.

I mene je kontaktirala neka žena iz Supernove, možda Superžena.:giggle:
Elem, nama nude 100Mb/s i oko 270 kanala (očekivao sam 160 ali tako reče, možda se zbunila zbog cene) za cenu od 2700 dinara mesečno. Međutim, pošto smo korisnici PoštaNET usluga ta cena bi bila 1500 pod uslovom da se obavežemo ugovorom na 2 godine.
Požurivala me je da odmah pristanem na to jer, navodno, imaju u planu postepeno gašenje signala za 2-3 dana a navodno su im i ekipe okupirane poslom. Ona će mene da kontaktira sutra pošto ja nju ne mogu nikako i, ako pristanem, iduće nedelje dolaze monteri.

Bila majka sinoć, kaže haos je i u PTT i u Supernovi - paviljoni na NBG. Ugasili valjda analogni signal, pa je jedan tv ostao neupotrebljiv, išla da vidi šta da radi, i čeka sad da je kontaktiraju. Kad je pitala za fiksni u Supernovi rekli da se obrati Telekomu, luda kuća...

I mene je kontaktirala neka žena iz Supernove, možda Superžena.:giggle:
Elem, nama nude 100Mb/s i oko 270 kanala (očekivao sam 160 ali tako reče, možda se zbunila zbog cene) za cenu od 2700 dinara mesečno. Međutim, pošto smo korisnici PoštaNET usluga ta cena bi bila 1500 pod uslovom da se obavežemo ugovorom na 2 godine.
Požurivala me je da odmah pristanem na to jer, navodno, imaju u planu postepeno gašenje signala za 2-3 dana a navodno su im i ekipe okupirane poslom. Ona će mene da kontaktira sutra pošto ja nju ne mogu nikako i, ako pristanem, iduće nedelje dolaze monteri.
Slatka je, gase za dva-tri dana a ekipe prebukirane... :love: Tako su mene ložili kad je Supernova preuzela Radijus Vektor 2019. godine. Bilo je raznih priča, kako sutra gase signal, kako ja ne razumem koliko je ponuda dobra, kako na tri televizora imam besplatnu opremu (a ja jedan tv u kući!)... Opstao sam 9 meseci na starom ugovoru dok nisam iskoristio poskupljenje i odmah odjavio sledećeg dana. Kad ukinete signal, braćo, za 15 minuta poslovnica i stiže ekipa za 48h, imam već to iskustvo. Tu se mistifikuje posao, diže se panika, stižu oni brzo kad treba da se montira i dobije novi ugovor. A ako su oni zauzeti jer su se loše organizovali, ima ko se bolje organizovao. Mislim na SBB, u državnim firmama ne znam, ne koristim ih za sferu pružanja usluga.

Da li sve ovo znaci, da ce kablovi PTT-a do zgrada, ici na djubriste istorije, nakon 6 meseci?

Sta se desava ,ako PTT korisnik ima samo Supernova Gpon u svojoj zgradi?

Poslednja izmena:
ne, mozda evantualno u nekim slucajevima. a sto pitas?

Kolika je verovatnoca,da ce da odrzavaju instalacije, samo za nesvrstane?

Nazad
Vrh Dno