Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Nema penala.
Ali zakonski imaju pravo da naplate razliku između promo i regularne cene, za period tokom kog je korišćena usluga.

Ne. Ako si pod ugovornom obavezom verovatno si dobio 5 meseci po dinar. U slučaju prevremenog raskida ugovora, omogućeno ti je da raskineš ugovor (nema kazne, penala itd.) pod uslovom da isplatiš benefite i popuste koje si dobio. To se više ne zovu kazna ili penali ali su se provajderi tako obezbedili da ih ljudi ne napuštaju. Morao bi da isplatiš punu cenu pretplate tokom meseci za dinar. Upravo su te uputili na Opšte uslove poslovanja, koje ljudi nikad ne čitaju. Promena kanala spada u promenu programske šeme, na koju svi imaju pravo. Potpisivanjem ugovora se ne kupuju određeni kanali već određeni broj kanala, i operator ima pravo na promenu kanala, a sad smo videli da su jedne kanale zamenili drugima. Što se njih tiče, problem rešen. Ovo oko niske cene usluge je patetika, to ne bih komentarisao. Važni su ti Opšti uslovi, bacio sam pogled samo, sve što pišem je upravo tamo navedeno.

Idem sutra pa cu da vidim sta kazu. Platicu tih 5 meseci ako traze i vise me nece videti.

To moraju da ti omoguće, sve drugo je manipulacija. Mojim roditeljima UO ističe u septembru pa ću tad da im raskinem ugovor i da ih prebacim kod drugog operatora. Stariji ljudi, neće da keširaju preko 10 hiljada jednokratno, a meni neće da dozvole.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da korisnik ima pravo da bira ono što mu se više isplati. Eliminisali su to o preostalim mesecima, a omogućuje se ako je to u interesu korisnika. Primer: kad je neko pri praku ugovora, a dobio je neki dodatni paket na poklon, sigurno mu se više isplati da isplati dve pretplate do kraja nego poklonjen paket za 22 meseca.

Montela, šta ti je alternativa za novog operatora?

dexy
Mislis do decembra
Da. Koliko sam ja shvatio oni ti računaju sve mesece po ceni bez ugovorne obaveze, pa ti računaj koliko si platio i koliko još treba da doplatiš. Barem sam ja shvatio da tako ide, ako grešim neka me neko ispravi

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Montela, šta ti je alternativa za novog operatora?

Mi ovde u Smederevu nemamo neku mogucnost jer imamo samo dva kablovska operatera to su posta i supernova. Kod mene gde zivim samo je posta prosla i onda mi je suzen izbor. Zbog toga sam izabrao eon van mreze posto koristim telekomov internet i sutra ako bog da raskinem ugovor sa postom uzecu box 4. U sustini pratim uglavnom sportske kanale i nemam druge alternative. Bice malo skuplje ali sta da radim.

Upravo tako, u istoj sam situaciji. Dok čekam uvodjenje fiksnog i box4, razmišljam da li da uzmem box4 crveni+total TV ili box4 plavi+eon sport. Kod eona mi je jedino problem što dosta kasni, a najviše gledam sportski program.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Upravo te zbog toga i pitam. EON van mreže je odlično rešenje, a kad je i uplaćen van mreže, nema ograničenja za gledanje kanala preko MTS interneta. Tebi je to super kombinacija, Pošta ti i ne treba. Samo je bedak što ćeš morati da platiš odjednom tih 5 meseci što si dobio.

Upravo te zbog toga i pitam. EON van mreže je odlično rešenje, a kad je i uplaćen van mreže, nema ograničenja za gledanje kanala preko MTS interneta. Tebi je to super kombinacija, Pošta ti i ne treba. Samo je bedak što ćeš morati da platiš odjednom tih 5 meseci što si dobio.

Dobra je stvar sto prelazim sa boxa 3, tako sam dobio box 4 plavi sa tri set top boxa 6 (sest) meseci po dinar.

Izostavili ste da će verovatno da traže da se plati još i priključna taksa.

Ne bi trebalo ako je vec bio prikacen pre potpisivanja ugovora.

Jedino sto mogu da traze da se plati je razlika izmedju cene sa ugovorom i cene bez ugovora za sve vreme koriscenja, kao i puna cena za 5 meseci ako je uzeto kada je bio ona promo akcija za 5 meseci besplatno. U sustini nisu nikakvi ogromni troskovi, samo se placa razlika kao da se sve vreme bilo bez ugovora.

@DBraveZ Jel mozes da uslikas i postavis taj deo racuna gde stoje ti iznosi za placanje, naravno nemoj da uslikas i licne podatke? Da ti mozda nije istekla ugovorna obaveza(mada onda bi pdv bio 420 din.)?

Naravno, evo racuna, vidi se PDV od 490din.
Nije mi palo na pamet da ti racunaju PDV ako nisi u ugovornoj obavezi.

Prilozi

• PostaNET racun.JPG
    PostaNET racun.JPG
    116.1 KB · Pregleda: 137
I meni je istekao ugovor, ali placam 1336 rsd (osnovna 1096 + sport paket 240).
Ne znam kakav PDV to obracunavaju. Bas cu pogledati racun. Nisam produzavao bas iz razloga sto nemam nikakve beneficije, a zarobim se na jos godinu dana.

Послато са LG-H870S помоћу Тапатока

Bio sam i raskinuo ugovor. Moram da platim pet meseci pretplatu, za dva tv kartice po 240 rsd isto pet meseci. Iznajmljivanje kartice 1000 rsd i 2000 rsd. Prikljucna taksa mislim da je 2000 rsd. Mislim da je to to. To mi je rekao salterski radnik a i on nije bas siguran da li je sve to tacno. Ne znam sta mi je ciniti da li da se zalim nekom ili ne.

taj internet je u stvari 50/3, ali u trenutku sklapanja ugovora bio je 10/1, pa tako i stoji na racunu.

Ali slazem se, za skoro 3000din ne dobija se mnogo.

@DBraveZ

Meni tvoj racun stvarno nema smisla u odnosu na ono sto pise na sajtu i mislim da je neka velika greska u pitanju. Cak ti naplacuju i digitalni prijemnik iako pise na sajtu da se isti ne naplacuje kada imas pay tv paket.

Imam 2 CAM modula, rekli su da ne naplacuju jedan zbog tog pay tv paketa, a drugi moraju :)

Mislim da cu brzo da se prebacim na MTS optiku, ionako su mi instalirali razvodnu kutiju ispred ulaznih vrata

Bio sam i raskinuo ugovor. Moram da platim pet meseci pretplatu, za dva tv kartice po 240 rsd isto pet meseci. Iznajmljivanje kartice 1000 rsd i 2000 rsd. Prikljucna taksa mislim da je 2000 rsd. Mislim da je to to. To mi je rekao salterski radnik a i on nije bas siguran da li je sve to tacno. Ne znam sta mi je ciniti da li da se zalim nekom ili ne.

Super si prosao,meni trazili da isplatim ceo ugovor po punoj ceni :mad:

Pa to ne smeju po zakonu... mogu samo da ti naplate razliku u ceni u odnosu na regularnu cenu i onu koju si placao ako si koristio promocije... idi ponovo i trazi da platis razliku samo...

Naravno, evo racuna, vidi se PDV od 490din.
Nije mi palo na pamet da ti racunaju PDV ako nisi u ugovornoj obavezi.

Pdv se uvek racuna. Dobro ti je sve to u racunu. Uvek se na racunu(tu gde su nabrojane stavke koje ulaze u uslugu) prvo prikazu iznosi bez pdv-a, pa se navede iznos pdva-a, pa na kraju ukupan iznos. A na uplatnici odmah prikazu pun iznos. Jedino ovo sto je "Nothingman" napomenuo, proveri za tu naknadu za digitalni prijemnik, jer ne bi trebalo da je placas kada imas aktivan taj sport paket. Moguce da si uzeo dosta ranije kada su mozda naplacivali tu naknadu uz pakete, pa da ti onda nisu skinuli kada su to ukinuli. Verovatno je neka greska.

Cene na sajtu su ti sa pdv-om, cena za tv+50/3 bez ugovorne obaveze je 2520(2100+pdv(420)), a za ostalo ti je sport paket 240(200+pdv(40)) i digitalni prijemnik 180(150+pdv(30)). Tu ti pdv izadje 420+40+30=490

Cene za tv+50/3 su: 2520 bez u.o., 2340 12 meseci u.o. i 2100 24 meseca u.o.

Uglavnom vidi za tih 180 dinara, sto verovatno ne bi trebao da placas.

Poslednja izmena:
Ja sam prevideo da on nema ugovornu obavezu i sve vreme sam mislio da ima paket koji kosta 2100 rsd (i da je pod ugovorom na 24 meseca).

Hvala markomix, sve jasno, provericu za taj dodatni CAM modul koji mi naplacuju.

Sada vidim da imas 2 cam-a, onda je to u pitanju. Samo mi je malo glupo da naplacuju drugi, nisam znao da to rade. Jel i na tom drugom imas taj arena paket ili ne? Posto ako nemas, verovatno ti i ne treba taj drugi. Jedino prvo proveri da li su ti bez njega otkljucani svi kanali koje gledas na digitalnoj(vecina digitalnih je otkljucana, nisu samo neki pinkovi i oni nemacki, italijanski....). Ako jesu vrati im to cudo

Poslednja izmena:
Pa to ne smeju po zakonu... mogu samo da ti naplate razliku u ceni u odnosu na regularnu cenu i onu koju si placao ako si koristio promocije... idi ponovo i trazi da platis razliku samo...

Poslao sam mail sa njihovom porukom koju sam postavio ovde i pitao ih da mi razjasne sta i kako. Mislim da salterski radnik u posti bas i nije upoznat sta i kako. Ocekujem odgovor sutra.

Nazad
Vrh Dno