Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Mi već imamo godinama kds, nisam jedini u kući... sbb sam hteo, ali nema tehn uslova. Ovaj modul ne plaćam ništa, a kad isteknu 3 meseca, mogu da uzmem samo sportski paket, pa ništa strašno... i to samo još 9 meseci.

Uzeo sam C+ modul oko 15h, ubacio u panasonic ST60, ponovo skenirao sve kanale... jel moguće da još nisu pustili kanale, jer nemam arene, a kod mnogih kanala imam poruku da okrenem provajdera. Saveti?? Ima li nekih specijalnih podešavanja, mada u menijima ništa nisam našao. U C modul meniju nema ništa posebno, a možda ja nemam pojma :)?

Ukljucuju istog dana do 20h. Prijavio sam se oko pola 3 popodne, a oko 7 su bili ukljuceni svi kanali

Ja sam ipak za čist račun i dugu ljubav.Ne volim iznenađenja.D3i radi i na 6/1 adsl-u za osnovni risiver.Mogao sam da uzmem megabox paket ali nisam hteo da mi daju onaj krš od risivera pa sam bio u pravu jer sada imaju nove risivere.Nisam uzeo D3i pre nekog vremena jer nisam hteo ugovor na dve godine pa sam i tu bio u pravu jer je sada ugovor samo 12 meseci.Sada neću navlakušu od 3 meseca za dinar, da me u januaru negde ne sapletu.Ako pay ponuda bude opet siromašna znam šta mi je činiti,ako bude neki siromašni osnovni paket opet znam šta mi je činiti i tio sve u januaru završavam i ne čekam naredna 3 meseca.

Poslednja izmena:
TAKO JE, Sky UK! Mudro...

MiloshNBG, hvala na informaciji, pokušaću posle 19h. Aaa kako ću znati da li je sve uključeno :)? Jel moram opet da idem na search?

Pusti search, ne kosta nista, do sada su vec trebali da puste

Pustili pre sat vremena. Gomila kanala, čak i neki xxx... Ima dosta krš kanala, ali generalno, na mnogim je slika bolja, arene su hd, videćemo. Rekla žena na šalteru da će se sve znati već u januaru, mislim na pakete i sadržaj istih.

U januaru nam izlaze u susret verovatnim kodiranjem sport klubova:dKako su krenuli i eurosportove će kodirati:guitar:

Blizi se nova godina, umesto da nas iznenade pre nove sa novim sportskim paketom i jos sa nekim novim paketima oni cute i izgleda cekaju januar (kao sto su najavili). Ostaje nam samo da cekamo i da se nadamo da ce biti tih paketa i da nece da nas prevare.

Izbacili su Arenu iz osnovne ponude ali nisu proporcionalno oborili cenu osnovnog paketa niti su umesto njih ubacili najmanje 3 podjednako atraktivna kanala.

Pre nekoliko dana sam bio u posti da podignem njihov ruter. Covek ispred mene na salteru je negodovao jer je potpisao ugovor koji je ukljucivao Arenu a sada tih kanala nema u ugovorenoj ponudi. Rekao je: "Na sta bi licilo kada bih kupio novog Golfa a nakon 2 meseca dodje diler sa mehanicarima i izvadi mi motor bez pitanja i mog odobrenja uz napomenu da ce mi ga vratiti nazad ako dodatno platim sumu u visini oko 60% od onoga sto sam im vec platio ..."

Bio sam na kds minimax novogodišnjoj dečurlijadi i pitao sam ih onako uzgred kad ce neki novi paket i novi kanali,nasta mi odgovorise da ce biti neki sportski paket odmah pocetkom januara a za ostale pakete ili nove HD kanale pojma nemaju.Na pomen novih HD kanala, gledali su me kao da sam pao sa marsa tj došao da mi vrate onaj motor iz golfa[emoji12]

Poslednja izmena:
Nemaju ni jedan Full HD filmski kanal u ponudi i nije im jasno zasto imaju svega nekoliko stotina Pay-TV pretplatnika. Tipicno za zaposlene na drzavnim jaslama. Onog trenutka kada se zaposle smatraju da ne moraju vise nista da rade do penzije.

Možda nam ubace još novih sport klubova ,možda neki od njih bude i HD.

Možda nam ubace još novih sport klubova ,možda neki od njih bude i HD.

Mogli smo odavno imati SK3 i jos neke atraktivne kanale da PostaNet nije pre oko godinu dana pretplatnickim parama kupio nagradu Diskobolos. Platili ljudi i dobili ovu nagradu za digitalizaciju koju su ostali operateri (SBB, Telekom, Ikom, Radijus Vektor, itd.) odradili 5-8 godina pre njih, na mnogo efikasniji i napredniji nacin i naravno nisu dobili ovu nagradu.

Pisao sam više puta šta je poštarski problem.Poštari nemaju duplo knjigovodstvo kao sbb na primer koji lažira broj korisnika za bar 50% i time plaća značajno manje autorska prava.Pošta to ne može da radi i zbog toga njima od mesečne predplate ne ostane takoreći ništa kad plate autorska prava za sve kanale tipa ranije arene,sk,dokumentarci,eurosportovi,foksovi,dečiji itd, odnosno preko 90% kanala u osnovnoj ponudi je pod licencom.
Zbog svega toga oni su primorani da što više kanala iz osnovne ponude prebace u pay pakete kako bi ostvarili neki profit.Ovo za posledicu ima to što postaju slabo konkurentni jer ne mogu da se takmiče sa ostalim operaterima sa duplim knjigovodstvom a to su bukvalno svi osim pošte i telekoma.Da su ranije ubacili SK3 verovatno bi bili u gubitku jer bi morali da plaćaju sk3 i za one koji ga ne gledaju,kao što i sada plačaju sve i svašta za sve korisnike.Navešću jedan primer a to je da je cena sbb-a za tri sport kluba prilično visoka,jedan domaći kablovski operater plaća samo ta tri kanala trocifrenom sumumom u eurima na mesečnom nivou.
Nas korisnike to ne treba da zanima jer mi gledamo šta najviše možemo dobiti za svoj novac ali to izgleda po svoj prilici neće biti PTT KDS.

Poslednja izmena:
Уколико све то буду избацили из основне понуде како би били конкурентни, ја не видим ни један разлог зашто се не би вратио антену.
Шта имамо то уосновној понуди:
1. домаће канале,
2. мало филмова које могу да гледам где хоћу и како хоћу и
3. муичке канале ... јутјуб и интернет а и сад постоје телевизири са ваерлесом.
4. пар страних инфо канала
5. дискавери и слични канали шта сад нуде залагаонице, камијонџије, оне што стружу моторе и кола и по неки добар документарац.

Немојте пуно жалити за Ареном остала им је још једино ЛШ у фудбалу и то ће да изгубе кад им истекне лиценца, а врло вероватно и пре. Мислим да су се сад сви опаметили у региону.

Мало шале....Уклоко би они спортски стрим канали радили мало боље ма гледаш шта хоћеш од спорта....

Poslednja izmena:
Ne verujem da ce osim sporta jos nesto ici na pay ponudu.Kada bi svi provajderi isli na minimalnu osnovnu ponudu a sve ostalo na pay onda bi i posta tako uradila.Sve dok je situacija ovakva kakva je sada posta ce raditi kao i do sada osim u domenu pay sporta ili mozda jos neke sitnije promene.
Slažem se za arene ,jako su slabe.To mi je dovoljan razlog da vec sada pređem na sbb d3i.

Poslednja izmena:
:
Ne verujem da ce osim sporta jos nesto ici na pay ponudu.Kada bi svi provajderi isli na minimalnu osnovnu ponudu a sve ostalo na pay onda bi i posta tako uradila.Sve dok je situacija ovakva kakva je sada posta ce raditi kao i do sada osim u domenu pay sporta ili mozda jos neke sitnije promene.
... још неке ситније промене ....:-devil-:

Mogu oni da ubace i krupnije promene u vidu HD kanala,mada nesto ne verujem u to.Sitnija HD promena može biti recimo dva eurosporta HD kanala u pay sport paketu.To bi recimo bio dobar sport paket sa arenama hd,sk bar jedan Hd kanal i ostali sk sd i na kraju dva esp hd kanala.Sa ovakvim paketom bi me možda i odvratili od d3i.
Sa fox hd,hbo hd,hbo comedy hd,disco hd,histo hd ,sigurno bi me odvratili[emoji12]

Poslednja izmena:
Срећа њихова пре свега могу да се ослоне на инертност код већине људи (својство неког тела да се опире промени) па онда и конкуренција није нешто боља. Иначе би људи мењали те опаратере ко чарапе бар што се тиче кабловсе ТВ.
Већ је мало дугачија ситуација са инетрнетом и мобилном телефонијом....

Иначе би људи мењали те опаратере ко чарапе бар што се тиче кабловсе ТВ.
Већ је мало дугачија ситуација са инетрнетом и мобилном телефонијом....
Zavisi od okolnosti. Veliki broj ljudi je osuđen samo na jednog ili dva operatera - npr. iptv ili iptv i ptt (kao moj slučaj). Pa još za iptv mora da se plaća reket od 660 din. Tako da ne može svako da menja kad hoće, prosto je nemoguće.
Što se tiče mobilne, svi imaju isti izbor; za sve postoje tri operatera.

Poslednja izmena:
Umesto 3 operatera imamo dva,ili sbb d3i ili Telekom Iptv.Pink klik je uveo nacionalne i arena kanale, mada doći do njihovog spiska kanala je ....

Procitao sam na drugom forumu od lika koji prilicno barata tacnim informacijama, da ce Postanet uskoro preci u ruke sbb. Zivi bili pa videli.

Procitao sam na drugom forumu od lika koji prilicno barata tacnim informacijama, da ce Postanet uskoro preci u ruke sbb. Zivi bili pa videli.
Malo se nasmejah ne tebi već toj informaciji . Prosto mi ne deluje kao logično i 99% neće biti tako.
Ali živi bili što ti kažeš pa videli.

Sve je moguće.Oni su suviše mali da bi opstali kao kablovski operater i to im nije glavna delatnost.Profit koji ostvaruju je toliko mali ili ga uopšte nema.Sa druge strane sva nedavna ulaganja govore suprotno ,mada državna firma je to ,tu ništa nije ekonomski logično.

Poslednja izmena:
Imajuci u vidu broj korisnika, prihode, raznosvrsnost, pouzdanost i kvalitet usliga, primenu savremenih resenja u oblasti KTV-a i Interneta, vrednost PostaNet-a je na nivou statisticke greske u poredjenju sa vrednoscu SBB-a (maksimalno 5 miliona u poredjenju sa milijardom koliko vredi SBB) i kupovina ne bi trebala ovom operateru (odnosno investicionom fondu koji je vlasnik SBB-a) da predstavlja nikakav problem. O tome koliko bi ovo znacilo napacenim pretplatnicima PostaNet-a, suvisno je govoriti.

I pored svega ovoga, mislim da je prodaja nerealna. Ceo PTT kao i mnoga druga javna preduzeca je utociste za stranacke aktiviste, neciju nesposobnu decu, rodjake, kumove, svastike, pasenoge i Megatrend mastere i doktore tako da kada bi doslo do privatizacije i ova i prethodne vladajuce garniture ne bi znali sta da rade sa ovim ljudima. Doslo bi do raspada njihovih porodica jer bi se otpusteni osecali izdanim, doslo bi do osipanja partijskog clanstva, a to ni jednoj stranci na vlasti nikada nije bio cilj.

Imajuci u vidu broj korisnika, prihode, raznosvrsnost, pouzdanost i kvalitet usliga, primenu savremenih resenja u oblasti KTV-a i Interneta...
Pa to je baš ozbiljna analitika, kad imaš sve to u vidu. :d

Šalu na stranu, nemojte ovde da spekulišete o takvim stvarima, na ovom forumu je otvore posebna soba za spekulacije, nagađanja, priču o budućim tehnologijama i budućnosti kompanija koje ih plasiraju. Da ne gušimo bezveze ovaj tred gde ljudi dolaze da potraže neku konkretnu informaciju o Poštinoj usluzi Digitalne televizije.

Pa to je baš ozbiljna analitika, kad imaš sve to u vidu. :d
Šalu na stranu, nemojte ovde da spekulišete o takvim stvarima, na ovom forumu je otvore posebna soba za spekulacije, nagađanja, priču o budućim tehnologijama i budućnosti kompanija koje ih plasiraju. Da ne gušimo bezveze ovaj tred gde ljudi dolaze da potraže neku konkretnu informaciju o Poštinoj usluzi Digitalne televizije.

1. Slazem se da je ovo znatno obimnija tema od "Digitalne TV u Beogradu", ali neko je pre mene poslao komentar u kojem kaze da je cuo da verovatno "SBB preuzima PostaNet", pa ni moj komentar na to nije mogao biti drugaciji.

2. Uopste nisam spekulisao ni nagadjao ni predvidjao buducnost SBB-a i PostaNet-a. Pisao sam iskljucivo o sadasnjem stanju. Cinjenica je da je PostaNet DANAS na takvom tehnickom, organizacionom i kadrovskom nivou da DANAS nudi neuporedivo nizi nivo usluga u odnosu na SBB. Pogledaj na oficijelnim sajtovima sta nude jedni a sta nude drugi i sve ce ti biti jasno. Da nije tako, danas bi i PostaNet vredela milijardu eura koliko je placen SBB.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2013&mm=10&dd=16&nav_id=766025

Ako raspolazes informacijama da je PostaNet tehnicki toliko odmakla da DANAS nudi korisnicima video na zahtev, telefoniju, gledanje sadrzaja na mobilnim uredjajima, IPTV, da ima savremene STB uredjaje kao SBB, da nudi priblizno isti broj HD kanala kao SBB, internet bar priblizan onom koji nudi SBB, ... molim te to saznanje podeli sa mnom i sa ostalim ucesnicima foruma da ne zivim u neznanju i zaostalosti.

Tebi i svim ostalim clanovima foruma zelim Srecnu Novu godinu!

@rmlad

Nisam ti persirao već se obratio svima (a ima ih dosta) koji umeju i žele da se bave time.

Što se vrednosti PTT KDS-a tiče, ona se ne određuje na osnovu zadovoljstva korisnika i bogatstva ponude. Kol'ko znam, PTT KDS je jedini koji ima dozvolu od Države da kopa i imaju solidnu optičku infrastrukturu, koja je neiskorišćena zbog zastarele opreme, ali to ne umanjuje njenu vrednost.

Bilo kako bilo, diskusiju na tu temu možemo nastaviti u sobi Trendovi, dogadjaji i nove tehnologije.

Hvala za čestitku, uzvraćam i pridružujem se. :)

U targo temi ima preko 1000 stranica,između ostaloga piše se i o prodaji i o svemu ostalome pa zašto bi tema posta net digitalna tv bila izuzetak.

Vrh Dno