Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

sa ovim su zeznuli korisnike koji su kupili dvb-c tv tunere tj kombo dvb-c/t2 tuner i povezali na racunar da snimaju kanale posto ce oni morati da se vrate na analogne tv kartice na kojima ce vezati cincem reciver a na tv uzeti cam modul ovo govorim zbog arene
pozdrav

u teoriji, ako laptop/racunar ima pcmcia slot, mogao bi da se gurne modul i uz odgovarajuc program gleda tv.
inace, mislim da niko od provajdera ne nudi eksplicitno takvo snimanje kanala i za to verovatno trebaju dozvole, zbog zastite autorskih prava i sl.

Kome treba snimanje onda je jedino i profi rešenje enigma satelitski risiver sa Cam slotom i internim DVB-C/T2 tjunerom.Imate rezervni sistem u vidu T2 kad poštari ispadnu iz sistema i plus sve snimate na interni hard disk od risivera i pristupate mu preko mreže sa udaljene lokacije.Ja imam u pogonu i USB dvb-t2 tjuner kao i dva interna DVB-C/T2 tjunera.Preko web interfejsa gledam strim sa kabla ili t2 ili S2 po celoj kući,mogu i sa bilo koje druge udaljene lokacije.

Poslednja izmena:
Da li moze da se koristi pay paket uz neku doplatu na 2-3 tv-a ili se ocekuje da platis 2x, 3x pretplatu ?

Već pisano više puta,moraš da platiš puta dva ili puta tri.

Ako čitaš šta pišem onda možeš da primetiš da ako u satelitski risiver staviš poštin CAM modul i odeš na web interfejs to ti daje mogućnost da na bilo kom pc-iju u kući možeš da pratiš poštin pay paket sa samo jednim CAM modulom.

Imaš tri varijante da u drugoj sobi gledaš pay kanale samo pomoću jednog CAM modula.Na svakom od ovih rešenja kucaš lokalnu IP adresu od risivera na kome se nalazi Cam modul i naravno dvb-c ili t2 ili S2 tjuner.

1.uz pomoć pc računara.
2.Uz pomoć android smart tv uređaja.
3.uz pomoć iptv boksa.

Poslednja izmena:
Dva puta sam pitao teh podršku koliko se plaća za dodatni CAM oba puta su mi rekli da je mesečna naknada i za drugi 180 dinara kao što je i za drugi STB

Kako si ih pitao tako ti i ogovoriše.Nije bitno koliko košta usrani cam modul nego predplata.

Treba da pitaš ovako:

Hoću mega paket uz Cam modul za dnevnu sobu i drugi mega paket za spavaću sobu,koliko me košta predplata 1700,00 dinara x1 ili x2.

ako su moduli 'usrani' zasto ih sbb korisnici toliko traze? da li neki provajder u Srbiji nudi popust na drugi modul?
inace, prema sajtu neotion-a, modul ima 'dual descrambling' pa valjda moze dekodirati dva kanala istovremeno, ako je isti model.

Njihov je baš takav iz razloga što im je pay ponuda smešna pa niko i nema potrebe za tim modulom.

Uporedi broj kanala,ponudu i raznovsrnost kanala između D3i(start+plus+hd) i kds-a(osnovni +mega) za skoro isti novac pa ćeš videti da nema skoro pa nikakve koristi od tog modula.

Poslednja izmena:
Kako si ih pitao tako ti i ogovoriše.Nije bitno koliko košta usrani cam modul nego predplata.

Treba da pitaš ovako:

Hoću mega paket uz Cam modul za dnevnu sobu i drugi mega paket za spavaću sobu,koliko me košta predplata 1700,00 dinara x1 ili x2.

Evo objasniću ti, vidim da baš nisi pažljivo pročitao šta sam napisao:
Dodatni, znači već imaš jedan, ako imaš jedan znači imaš kablovsku, ako imaš kablovsku plaćaš preTplatu. I neću mega paket nego hoću kompletnu osnovnu ponudu. Kako su mi objasnili plaća se jedna preTplata i 2x180 dinara za dva CAM.
Da li je to tačna informacija ne znam, ali sam takvu informaciju dobio.

moj odgovor se nadovezao na kolegu sufoxa.
Ovo sa otvaranjem cele osnovne ponude je bezobrazluk ili pay paket od 180 dinara ili pay paket od 360 dinara ,sve gore od gorega.

Poslednja izmena:
ma sramota stvarno
untitled.png
tako izgleda digitala na pc zato mi je zao sto zakljucaju arene jer ja sam dizao stream prijatelju van zemlje sto je da gleda nase utakmice a sad zbog ovoga sa kodiranjem arene covek nece moci da gleda

ma sramota stvarno
... tako izgleda digitala na pc zato mi je zao sto zakljucaju arene jer ja sam dizao stream prijatelju van zemlje sto je da gleda nase utakmice a sad zbog ovoga sa kodiranjem arene covek nece moci da gleda

bas sramota. a sto ih ne tuzis famoznom RATEL-u i tamo objasnis koliko dugo si redistribuirao signal prijatelju koji, pretpostavljam, uredno placa pretplatu posti ili arenasportu?
a mozda bi ti sbb rado obezbedio takvu mogucnost?
/sarkazam

:d

Da li moze da se koristi pay paket uz neku doplatu na 2-3 tv-a ili se ocekuje da platis 2x, 3x pretplatu ?

Osnovna pretplata (1096 din) se plaća samo jednom. Pay paketi se plaćaju dodatno za svaki cam modul + 180 din za svaki modul.
Npr., ko hoće da ima dva cam modula da na dva TV-a prati mega paket, plaćaće ukupno 2.896 din (1096 + 2x180 + 2x720)

Meni to zvuči ne samo nelogično već i protivzakonito - ne može se jedna ista stvar platiti dva puta! 180 dinara po STB/CAM mi deluje OK, jer se to može provući kao amortizacija opreme itd, ali dva puta platiti za isti paket kanala... ?!?! Da li u prodavnici platiš kiselu vodu duplo ako ćeš je kod kuće piti iz dve čaše?!

Ako je to stvarno tako, to bi trebalo prijaviti RATEL-u.

Cena za Camove NIJE OK.Ako platiš punu cenu za Cam onda nema onih 180 dinara i ljudi treba tako da urade.Jeftinije je platiti ceo cam jednokratno nego da ti ove krvopije sisaju pare svaki mesec,pod uslovom da ikoga zanima njihova maestralna pay ponuda.

Mana Cam modula je ta što ne postoji multiroom rešenje.Jednostavno svako ko ima ptt kds može taj modul da stavi kod sebe pa tako nema ni više od jednog mega paketa po jednom modulu već ide jedan modul jedna predplata.

Sva multirum rešenja podrazumevaju vezivanje drugog risivera na telefonsku liniju kako ga niko drugi ne bi koristio ili zloupotrebio.

U mojim ranijim porukama sam napisao kako je ipak moguće imati legalno multiroom(DVB-C>IPTV) rešenje i nemam nameru da se ponavljam.Ko je razumeo njemu je sve jasno.

D3i kao iptv servis ima najbolje rešenje jer se tu stvari rešavaju putem Ip adrese,pa tako ko ima dovoljno neta D3i je po pitanju drugog uređaja daleko bolje i finansijski isplativije rešenje od poštara.

Sve u svemu D3i je superioran u odnosu na sadašnje poštarsko zamešateljstvo.

Poslednja izmena:
Ovo je bio odgovor koji sam dobio od njih... cisto me interesovalo, nemam pay kanale (a ni ostale ne pratim nešto mnogo :))
"Ukoliko zelite da gledate Pay Tv kanale na dva televizora, placete ih na oba televizora. Za vise informacija pozovite nas korisnicki servis na broj 0800/201-200."

Poslednja izmena:
Ako uzmete bilo koji pay paket ne placate 180 din za STB/Cam, znaci osnovna pretplata 1096 + cena pay paketa.

Zbog dve stvari sam vezan za PTT,jedini su u subotici pored orion IPTV i telekom IPTV koji su jos gori i jedini imaju i arenu i sport klub. Mada bi bez arene i mogao posto je sad i ABA liga na sport klubu pored NBA,eurolige i formule.

Znaci 2x po 1820 ili osnovna 1096 + 2x pay paket od 720 ?

Poslednja izmena:
Prilično sam siguran da se više zakona i pozitivnih (važećih) propisa Republike Srbije kosi sa duplom naplatom istih sadržaja.

- Osnovna pretplata podrazumeva "naknadu za održavanje KDS-a", tj naplaćuju infrastrukturu koja ide do vašeg stana
- Priključna taksa pokriva troškove izlaska na teren i postavljanja instalacije u vašem stanu (kabliranje, spliteri...)
- Naknada za STB i/ili CAM modul predstavlja amortizaciju za konkretan tehnički predmet i specifičnu uslugu (prijem programa u višem kvalitetu ili prijem ekskluzivnih sadržaja)

Možda je malo nategnuto, ali sve do sada ima smisla i ne predstavlja neosnovano potraživanje. Međutim, ako platite za HBO nema osnova da vam taj paket naplaćuju za svaki televizor zasebno. HBO u svom Premium paketu, koji Pošta ni ne nudi, čak ima i HBO Go koji omogućava da se program prati i preko mobilnih uređaja - za istu cenu!

Tu duplu naplatu pretplate bi zaista trebalo proveriti prijavom RATEL-u i/ili nekom udruženju za zaštitu potrošača.

Poslednja izmena:
Nema Ratel tu ništa.Cam modul kao tehničko rešenje nema multiroom opciju,nigde u svetu pa ni ovde kod nas.Pisao sam već.

Takođe sam pisao da je moguće sa jednim cam modulom gledati pay paket na dva tv-a i to potpuno legalno koristeći DVB-C>IPTV tehnologiju u lokalnoj mreži.

Poštari su tehnički nepismeni pa neznaju šta da ponude kako bi korisnici sa jednim cam modulom gledali pay pakete na dva tv-a.Oni ne znaju dalje od taksene markice.

Poslednja izmena:
Nema Ratel tu ništa.Cam modul kao tehničko rešenje nema multiroom opciju,nigde u svetu pa ni ovde kod nas.Pisao sam već.

Takođe sam pisao da je moguće sa jednim cam modulom gledati pay paket na dva tv-a i to potpuno legalno koristeći DVB-C>IPTV tehnologiju u lokalnoj mreži.

Poštari su tehnički nepismeni pa neznaju šta da ponude kako bi korisnici sa jednim cam modulom gledali pay pakete na dva tv-a.Oni ne znaju dalje od taksene markice.

gde si to pisao?

Ko kaže da se sa CAM modulom ne može imati više nezavisnih TV prijemnika u istom prostoru?

SimulCrypt

Drugo, nije pitanje tehničkih ograničenja koja stvaraju veće troškove operateru, pa ih on prenosi na korisnika (fiksnom taksom ili u okviru pretplate), već je pitanje (pre)prodaje prava na gledanje nekog sadržaja koje (pravo) ne može biti prodato istom čoveku dva puta!

SImulcrypt nema veze sa tim,njega pošta koristi da bi mogla imati uporedo i staro kodiranje u vidu conax-a i novo kodiranje u vidu irdeta.

U pitanju je svakako tehničko ograničenje.Nds koristi telefonsku liniju za detekciju da drugi risiver koji je kopija prvog ne ode van te lokacije jer je njegova predplata nekoliko puta njiže od one na glavnom boksu a sadržaj paketa je isti.

Iptv sam po sebi ima rešenje za multiroom.

Multiroom rešenja su veliki problem za većinu evropskih korisnika mada za neke od njih postoje rešenja(Conax, CryptoWorks, MediaGuard and Viaccess systems ) u vidu:

http://www.buydvb.net/the-clone-inn...e-splitter-for-up-to-8-tv-receivers-p-76.html

Ili ovako nešto od firme koja pravi multiroom rešenja namenjana kablovskim provajderima koji to dalje nude svojim korisnicima:
http://smartwi.net/

Irdeto cloaked rešenje koje pošta koristi je jako komplikovano za takve stvari.Niko nije tako loše pay kanale zaštitio na tako dobar način.

Pošto je to to tako i pošto je irdeto cloaked trenutno možda i najzaštićeniji sistem kodiranja na planeti (bez kartice),primenom standarda DVB-C>IPTV sve to pada u vodu kada je u pitanju multiroom rešenje.

Poslednja izmena:
@Sky Uk

Ti stalno opterećuješ diskusiju nakakvom svojom "analitikom", kao da to ikoga zanima. Namećeš se kao nekakav stručnjak iz te oblasti, a nisi ništa više od (dobro) informisanog korisnika, koji pak jako voli da nagađa. Uz to, komunikacija nam ne ide, pa sam smatrao da je bolje da te dodam na ignor listu i time nas obojicu poštedim nerviranja, a auditorijum nepotrebnog šuma, ali avaj...

Prvo, SimulCrypt ima veze sa tim i omogućava do 7 uslovnih pristupa po korisniku, mada je to stvar implementacije sistema za menadžment ključeva od strane operatera. Drugo, vidim da Irdeto ima multiskrin rešenja, a kako i ne bi, a vidim i da njihovi KMS podržavaju Simulcrypt.

Međutim, kao što već rekoh, ti opet mašiš poentu. Potpuno je irelevantno kakvo je tehnološko rešenje - ako postoje dodatni troškovi, naplate se dodatni troškovi. Ne mogu dodatni troškovi da dupliraju pretplatu na SVE programe za koje korisnik plaća. To nema logike, nije fer, a nije ni po zakonu.

PTT ima dosta stručne ljude u tehničkom sektoru i oni bi mogli svašta da urade, ali bih rekao da su im ruke vezane od strane viskog menadžmenta. Kao po starom dobrom srpskom običaju, onaj ko najviše zna se najmanje pita.

P.S. U srpskom jeziku postoji pravilo kako se pišu, to jest transkribuju, strane reči. Pisanje engleskih reči, pa čak i ličnih imena, u izvornom obliku nikada nije bila opcija. Postoji mogućnost da se nečije ime ili neki termin napišu u originalu, ali u zagradi, iza PRAVILNO transkribovanog imena, odnosno termina - onako kako ga izgovaramo. Dakle, sasvim je ispravno i PISMENO napisati multirum ili multi-rum, dok za "Irdeto kloaku" ne bih znao šta da ti kažem.

Tako imamo termine multirum (multiroom) i multiskrin (multiscreen), koje ljudi uglavnom koriste kao sinonime, mada je multiskrin noviji i obično podrazumeva gledanje programa i na drugim uređajima kao što su personalni računar i razni prenosni uređaji.

Poslednja izmena:
Ne znam šta želiš od mene ,osim što si nam pokazao veliko neznanje.Ja bi se ipak pokrio ušima da lupam ovakve gluposti.

Ja za razliku od tebe, pišem o nečemu što kod mene radi u praksi.

Mešaš pojmove a uzgred pojma nemaš šta koji znači:

Simulcrypt

Simulcrypt is a method for the simultaneous broadcast of a transmission signal via various encryption and decryption systems. It is used to broadcast program content simultaneously over different platform provider. Pay TV operators use the Simulcrypt process when for example a change of the conditional access system is planned. The program is then encoded for both systems until all decoders were replaced.

Simultaneous encoding of a transmission signal via different encryption systems
Optional remultiplexing of entitled management message (EMM) streams
At SES Platform Services you can profit from already existing simulcrypt-connections with several CA-systems.

Poslednja izmena:
Ne znam šta želiš od mene ,osim što si nam pokazao veliko neznanje.Ja bi se ipak pokrio ušima da lupam ovakve gluposti.
Ne znam ja šta ti želiš od mene. Komentarišeš SVAKI moj post, potpuno mašeći poentu. Baviš se nekakvom analizom trendova i poslovanja ovog ili onog operatera i smaraš SVAKU diskusiju u kojoj sam te video.

Ja za razliku od tebe, pišem o nečemu što kod mene radi u praksi.
Radila i kod mene dva Konaks CAM modula, pa?

Mešaš pojmove a uzgred pojma nemaš šta koji znači:

Simulcrypt

Simulcrypt is a method for the simultaneous broadcast of a transmission signal via various encryption and decryption systems. It is used to broadcast program content simultaneously over different platform provider. Pay TV operators use the Simulcrypt process when for example a change of the conditional access system is planned. The program is then encoded for both systems until all decoders were replaced.
Ovo je citat sa trećeg linka koji Gugl izbaci kada tražiš Simulcrypt. Bravo! Drugo, kada već nekoga ili nešto citiraš (c/p), valjalo bi i da navedeš izvor.

Tačno je da je Simulkript rešenje koje omogućava korišćenje različitih sistema enkripcije, što je slučaj kod tranzicija kao što je imala Pošta (Konaks -> Irdeto), ali isto tako obezbeđuje metod da se istom korisniku distribuiraju različite EMM, za različite pakete na koje je pretplaćen na različitim karticama, mada idalje ne vidim problem da se korisniku izdaju dve identične kartice - lokacija se može potvrđivati na različite načine, a zloupotreba se može ograničiti i segmentiranjem distribucione mreže (nisu u svim segmentima mreže dostupni svi ključevi, tj sve EMM poruke).

Irdeto KMS rešenje obezbeđuje 20 miliona različitih kartica, što je dovoljno da svakom domaćinstvu u Srbiji obezbedi po 4 kartice i da im još ostane. Jednostavno ne mogu da prihvatim tvoju ocenu kako CAM tehnologija nema rešenje za prikazivanje sadržaja na više prijemnika u isto vreme - prema svim mojim saznanjima iz teorije i PRAKSE to jednostavno nije tačno.

I opet... To sve nema veze sa mojom konstatacijom da je nelogično i nezakonito nekome naplatiti istu stvar dva puta.

Poslednja izmena:
Vrh Dno