Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Ja ne znam jel se to samo meni desava ili ovi stalno menjaju raspored kanala ili im nesto pukne u centru. Opet mi se sve istumbali kanali i to veceras oko 22h. I sto je najgore izgube se svi nazivi pa ne mogu ni da ih vratim na mesta jer ne znam gde je koji premesten.

Мени се распоред уопште не мења нестане понеки канал и мора да се претражи поново да би се појавио...

Evo ja imam jedan problem. Uzeo sam veceras da preskeniram kanale (video sam da su ubacili SOS), i sta se desilo, TV ih je nasao ali ne pod TV kanali, vec pod Podaci/Ostalo, sto automatski znaci da niti sam dobio nazive kanala, niti su rasporedjeni kako treba, niti pocinju od broja 100 (RTS HD), vec od broja 1 !!! Sken pre 10 dana mi je vratio sve lepo kanale i nazive. Jel ima jos neko ovakav problem, ili je ovo nesto trenutno do njih ??? BTW da me neko pita sto sam dirao, ne bih imao odgovor na to :)

Pozdrav,@Divac: ako je bez boxa onda TV skenira i postavlja uvek od broja 1 pa dalje. Interesantno je da podaci tj. nazivi i imena kanala nema uvek, meni se pojavili u startu pa potom nestali. Moram da se zahvalim @gilipteru na info u vezi LGa, hteo sam da menjam TV zbog 37LH5000 jer sam mislio da nema uopšte DVBC tuner, ali kad sam video njegov post šlogirao sam se: mora da se izabere -- u meniu za državu jer neće drugačije da vidi digitalne kanale. Što je još smešnije sve to lepo piše u uputstvu za ovaj LCD ali ko da čita uputstva za jedno 30 različitih modela a kamoli da mora da izabere državu --? Sve sam to isto probao i na LH3000 modelu i radi extra. Jedino je zeznuto oko imena kanala zbog sortiranja, ako ima neko predlog bio bih zahvalan, kao i moji ukućani. Da li bi se nešto rešilo sa novim SWom za LG ili je to do provajdera? Još jedan pozdrav.....:)

Na Samsung tv-ima imas export liste kanala na usb, pa na PC mozes da sredis listu te je potom importujes na TV. Mozda i LG nudi nesto slicno...

Hvala @lab310 probaću danas, nije loša ideja mada mi se čini da u uputstvu za LG toga nema,

не може се реименовати листа дигиталних канала бар код мене(самсунг ф5000) само аналогни

Ma fora je sto je prilikom prvog skena pre 10ak dana, sve lepo poredjao po grupama, kako stoji i na sajtu Posta.net-a, i upravo po brojevima kanala koji stoje na sajtu Posta.net-a (od 100 pa navise). Inace jutros sam ponovo skenirao, sad mi je nasao kanale kao TV, sto znaci da je nasao i nazive kanala, i EPG-a ima na mnogo vise kanala nego ovih dana, ali mi ih je opet poredjao od 1 ka navise, i to po azbucnom redu kanala (nikakvo sortiranje nisam dirao u tv-u) !!! TV ne bi trebao prilikom skeniranja da sam redja kanale po nazivu, tako da mislim da oni nesto cackaju. Inace Samsung tv je u pitanju.

Ja ne znam jel se to samo meni desava ili ovi stalno menjaju raspored kanala ili im nesto pukne u centru. Opet mi se sve istumbali kanali i to veceras oko 22h. I sto je najgore izgube se svi nazivi pa ne mogu ni da ih vratim na mesta jer ne znam gde je koji premesten.

I meni se desilo i vec sam poceo da se pitam da li je problem u mom TV, tj. podesavanjima ili oni totalno nisu normalni jer je ovo 5 put u 4 nedelje da mi premestaju kanale.
Sad cu da probam da iskljucim onu neku opciju automatskog azuriranja koju imam, da vidim da li je u tome problem.

Ja sam ranije tako radio i uvek kad oni menjaju ili dodaju kanale, a inace to cesto rade, kod mene se poremeti i skenirao sam iznova. I kad sam umemorisao na prvih 35 kanala ono sto najcesce gledam, ti kanali stoje tu gde jesu, a ako oni dodaju onda nije medju tih prvih 35. Jedino ako se desi, a to je redje, da oni promene poziciju nekog od tih kanala koje sam memorisao u prvih 35. Moj tv je sony, ali verujem da je tako i na ostalima koji imaju automatsko azuriranje.

Poslednja izmena:
I ja sam mislio da je do podesavanja i iskljucio sam automatsko azuriranje kanala (LG tv) i opet mi se isto dogodilo sinoc. Evo danas sve radi kako treba, raspored je onakav kakav sam ga namestio pa cemo videti dokle ce to trajati.

Pozdrav,@Divac: ako je bez boxa onda TV skenira i postavlja uvek od broja 1 pa dalje. Interesantno je da podaci tj. nazivi i imena kanala nema uvek, meni se pojavili u startu pa potom nestali. Moram da se zahvalim @gilipteru na info u vezi LGa, hteo sam da menjam TV zbog 37LH5000 jer sam mislio da nema uopšte DVBC tuner, ali kad sam video njegov post šlogirao sam se: mora da se izabere -- u meniu za državu jer neće drugačije da vidi digitalne kanale. Što je još smešnije sve to lepo piše u uputstvu za ovaj LCD ali ko da čita uputstva za jedno 30 različitih modela a kamoli da mora da izabere državu --? Sve sam to isto probao i na LH3000 modelu i radi extra. Jedino je zeznuto oko imena kanala zbog sortiranja, ako ima neko predlog bio bih zahvalan, kao i moji ukućani. Da li bi se nešto rešilo sa novim SWom za LG ili je to do provajdera? Još jedan pozdrav.....:)

nazalost ne mozes da exportujes listu kanala pa na usb bar ne u ovoj verziji softvera za LG 2.36.00
nazive kanala isto ne mozes da menjas a oni stalno tumbaju kanale tj. ubace ili izbace neki kanal
ono sto mozes da uradis to je da napravis favorite listu i kada ti se izgube nazivi kanala samo odes na meni/uredjivanje kanala i obelezis jedan od kanala koji nema naziv i po frekvencijskim opsezima se odjednom pojavljuju nazivi kanala
ludo zvuci ali je tako
trebalo bi da ih bude 123, ubacili su SOS, a meni se pojavio i Fashion ili sam se utripovao da ga nije bilo ranije

@gilipter hvala na objašnjenju. juče sam ponovo otvorio listu za uredjivanje kanala i vidim svi nazivi kanala su tu pa sam ih nekako presložio. Evo liste frekvencija ako nekome zatreba, nisam našao u postu ili pak video. Skinuto sa LG37LH5000 LCD:
346000,6875,256QAM
354000
362000
370000
378000
386000
394000
402000
410000
418000
434000
Nisam gledao koji kanali gde pripadaju, kojoj frekvenciji, ali ću i to videti. Ne znam da li pošta net ima spisak po frekvencijama.

Ja od danas ne vidim nijedan HD kanal (osim RTS HD). Za sve ostale piše da su kodirani...

Ustvari nema dosta kanala, svih koji su na spisku PayTV

Poslednja izmena:
Gotov promo period...

A ja po 6. put moram da presortiram kanale. Ovog puta ne zbog uobicajenog tumbanja, vec zbog izbacivanja ovih kanala iz liste.

Kada bi bar jednom PTT KDS pokazao neku inicijativu u unapredjenju usluga. Kao npr. prebaciti sve sto moze u HD od kanala iz osnovne ponude. Ostavili su osnovnu ponudu sa 1 (i slovima JEDNIM) HD kanalom. Imamo Arene u osnovnoj ponudi, ali ako hocemo to da gledamo u HD kvalitetu, onda mora dodatni paket. Dakle, novi slogan im je "Kvalitet slike se dodatno placa". Mogli bi malo da se revansiraju svojim korisnicima za deceniju i nesto preko godina slike sa snegom i duhovima koju su redovno naplacivali.

Poslednja izmena:
Danas sam sve prikljucio signal mi je odlican,sve je super,ali pojedine kanale koje bi trebao da imam u osnovnoj ponudi nema ih uopste(DAS ERSTE,RAI UNO,SAT1,PRO7,N24,Channel ONE Russia)
sad jel mogu nekako rucno da izvrisim pretragu ovi kanala?Imam Panasonic TH-42PV70PA...

Jel ima neki od analognih kanala i koji da ne postoji digitalizovan?

Gotov promo period...

Kada bi bar jednom PTT KDS pokazao neku inicijativu u unapredjenju usluga. Kao npr. prebaciti sve sto moze u HD od kanala iz osnovne ponude. Ostavili su osnovnu ponudu sa 1 (i slovima JEDNIM) HD kanalom. Imamo Arene u osnovnoj ponudi, ali ako hocemo to da gledamo u HD kvalitetu, onda mora dodatni paket. Dakle, novi slogan im je "Kvalitet slike se dodatno placa". Mogli bi malo da se revansiraju svojim korisnicima za deceniju i nesto preko godina slike sa snegom i duhovima koju su redovno naplacivali.

Može im se. Verovatno su i svesni činjenice da su njihovi korisnici u 90% slučajeva oni ljudi koji nemaju drugu alternativu, te su samo zato kod njih.

Može im se. Verovatno su i svesni činjenice da su njihovi korisnici u 90% slučajeva oni ljudi koji nemaju drugu alternativu, te su samo zato kod njih.

Dovoljno bi bilo da u HD ponudu ubace postojeca 4 FOX-ova kanala, bar 2 SportKlub-a, 2 Eurosporta, jos nekoliko dokumentarno-edukativnih (Discovery, Animal Planet, Nature, History), Nova HD, HBO-Cinemax paket, nekoliko 18+ HD kanala i da EPG bude u funkciji za sve kanale. To su kanali koje PostaNet vec preuzima u HD rezoluciji ali ih pre distribucije konvertuje u analogni i SD digitalni signal. Naravno, svi ti HD kanali bi morali biti u nekoliko zasebnih HD paketa (HBO, FOX, Sportski, 18+, Dokumentarni) bez djubreta u pay-tv ponudi kao sto su Trace kanali, Eurochannel, Sport M, ...

Kad bi to sve bilo kao sto predlazes zvali bi se sbb a ne posta

Ok sada sam sve prilključio kako treba i fino radi.
Samo me zanima kako da zamenim ono kinesko s...nje od daljinca i risivera, tj koji drugi bih mogao da kupim? Imate li kakve predloge, pogotovo oni koji su menjali, jer na na onom stvarno ne bih da bodem.:smash:

Nisu ali zato nikada nećemo imati ponudu HD kanala kao SBB.Predpostavljam da svi oni koji prate ovu temu imaju lcd ili plasma tv i da ih generalno najviše zanimaju HD kanali.

Imam dva lcd, jedan je full HD a drugi je HD ready.Na full Hd (Panasonic TX-L42E5E) je sve ok, mogu da gledam sve kanale. Problem je kod ovog drugog televizora koji je HD ready(Sony Bravia KDL32S3000). Kod njega ne mogu da gledam HD kanale sto je i normalno, ali imam problem sa gledanjem kao sto je RTV1, RTV2, Pink Action2,3, Pink Movies2,3 i jos na desetine takvih kanala. Ovi kanali nisu HD. Problem kod tih kanala je, cuje se ton ali nema slike. Da li je imao neko ovakvih problema i da li je resio?

Imam dva lcd, jedan je full HD a drugi je HD ready.Na full Hd (Panasonic TX-L42E5E) je sve ok, mogu da gledam sve kanale. Problem je kod ovog drugog televizora koji je HD ready(Sony Bravia KDL32S3000). Kod njega ne mogu da gledam HD kanale sto je i normalno, ali imam problem sa gledanjem kao sto je RTV1, RTV2, Pink Action2,3, Pink Movies2,3 i jos na desetine takvih kanala. Ovi kanali nisu HD. Problem kod tih kanala je, cuje se ton ali nema slike. Da li je imao neko ovakvih problema i da li je resio?

verovatno taj TV ne moze MPEG4 kanale da prikaze.

Gotov promo period...
....Kada bi bar jednom PTT KDS pokazao neku inicijativu u unapredjenju usluga. Kao npr. prebaciti sve sto moze u HD od kanala iz osnovne ponude. Ostavili su osnovnu ponudu sa 1 (i slovima JEDNIM) HD kanalom. Imamo Arene u osnovnoj ponudi, ali ako hocemo to da gledamo u HD kvalitetu, onda mora dodatni paket. Dakle, novi slogan im je "Kvalitet slike se dodatno placa". .....

Ako se sada nisam nasmejao nikada necu... Pa ovo je kao kad bi rekao: "Stvarno nema smisla, kad su vec ponudili vece brzine zasto Telekom nas sa net5 ne prebaci na net50. Mozemo da skidamo sta hocemo sa interneta, ali ako hocemo da to ide brze onda moramo da doplatimo. Znaci novi slogan je: "Veca brzina se dodatno placa"." :-D

Ma mogu stave šta hoće i koliko hoće i dalje će im biti korisnici samo oni koji nemaju alternativu.
Evo, od 17h ne radi ni net ni TV (na Mirijevu). Kad pozoveš ono što zovu "kontakt centar" dobiješ neku mrzovoljnu kra****u koju mrzi i da živi.

Vrh Dno