Šta je novo?

Poslovna škola "Megatrend", ima li koga?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
trabl je napisao(la):
HAHA...very interesting...isn't it?! A nigde ne pishe da je megastudent "obukao" novo ruho...prvo je bio u html-u a tek je od pre neki dan u Nuke verziji...just so u know...

I dalje je prazan :)

megatrend-info.com, all the way

Poslednja izmena:
Just give it some time ...

Sve preporuke za Megatrend fax, nemoj da te odvlace losim pricama oni koji nisu informisani... fax je najslicniji FON-u recimo od drzavnih.

Mare je napisao(la):
Sve preporuke za Megatrend fax, nemoj da te odvlace losim pricama oni koji nisu informisani... fax je najslicniji FON-u recimo od drzavnih.

Ja iskreno ne znam kakav je to fakultet, ali znam kakvi ljudi ga upisuju. Iz moje gimnazije su ga upisali samo oni koji su sve 4 god provlachili po shkolu, koji nishta nisu znali da beknu na ispitivanjima. Roditelji, naravno puni kinte, placaju dok im se sin provodi po fakultetu. Fakultet je mozda ok, ali me nervira ta stvar shto ga loshi uchenici upisuju, (shto je suprotno od zapada, privatne fakultete upisuju samo najbolji). To je moje iskreno mishljenje. Mozda bih ga i ja upisao (da sam imao kinte), ali kad sam video ko ce mi piti kolega, prosto sam rekao ne hvala. :) Pozdrav svima

hall je napisao(la):
Ja iskreno ne znam kakav je to fakultet, ali znam kakvi ljudi ga upisuju. Iz moje gimnazije su ga upisali samo oni koji su sve 4 god provlachili po shkolu, koji nishta nisu znali da beknu na ispitivanjima. Roditelji, naravno puni kinte, placaju dok im se sin provodi po fakultetu. Fakultet je mozda ok, ali me nervira ta stvar shto ga loshi uchenici upisuju, (shto je suprotno od zapada, privatne fakultete upisuju samo najbolji). To je moje iskreno mishljenje. Mozda bih ga i ja upisao (da sam imao kinte), ali kad sam video ko ce mi piti kolega, prosto sam rekao ne hvala. :) Pozdrav svima

Koje razmisljanje :zgran: . Samo naj gori 'a? Pa reci mi kako to da taj fax osvoji prvo mesto na takmicenju u menadzmentu? Kao na svakom faxu ima svakakvih pa tako i na ovom. Tacno je da se lako upisuje ali se polako iskristalisu stvari. I molim te nemoj da mi pricas kako je skup jer je u odnosu na drzavne VISE SKOLE znatno jeftiniji, a da ne pricam u odnosu na fakultete kad ne udjes u budzet. I jos nesto, ne znam da li si ti pomesao babe i zabe kad pricas tako, ali MT ima visu poslovnu, fax za poslovne studije, geoekonomski,... Visa skola je znatno laksa od FPS-a pa ne znam da li si mislio mozda na to kad kazes "ko ce ti biti kolega". A i ono sto kazes da neki u srednjim skolama nisu znali da beknu..., pa gledaj to sa druge strane npr. ljudi se menjaju. Jos nesto, ne zaboravi da zivis u zemlji Srbiji gde ljudi iz unutrasnjosti idu u znatno lakse i manje zahtevnije srednje skole nego mi iz glavnog grada, naguraju prosek i kod upisa na fax su u prednosti u startu.

poz

hall je napisao(la):
Ja bih pre reko da su svi ti koji su se u srednjoj provlačili (većina, ne svi) u stvari veoma bistri ljudi, koji su videli "koliko je sati" u ovoj zemlji i samo želeli da ostanu normalni i provetrene glave. Ponavaljam, ne svi. Ako ti znaš 99% gluposti iz srednje škole, koje niti ne služe ničemu, to znači da si automatski talenat i potencijal? Ne bih rekao.
Ne zaboravi da su prve, a naručito ove sad generacije na privatnim fakultetima, možda one koje su možda najteže pogođene svim dešavanjima koja su se ovde dešavala. Ne zaboravi, kad su te generacija odrastale, ova zemlja je ličila na Kolumbiju, potom Obalu Slonovače i na kraju na Irak. Prelazilo se iz faze "da l ću sutra imati leba da jedem" u fazu "da l ću se sutra probuditi uopšte". Živelo se u vremenu kad su oni sa patikama od 200dem bili i lepi i pametni i visoki i zanimljivi.
Ne bih rekao da se šljam upisuje na privatne fakultete, to su ništa drugo nego ljudi, deca, kako hoćete, koji su želeli da idu na fakultet, a ne u vojsku (na šta mi najviše liči ETF ili Ekonomski). To su deca koja znaju kako žive njihovi vršnjaci po Evropi, SAD i Australiji, koji su se ponadali da će taj odlazak na privatni fax biti nekoliko koraka koji će pomoći begu iz vremena Narka Miloševića...

Poslednja izmena:
E moram da se slozim sa ovime da MT upisuju mahom losi ucenici. Incubus i Scentless sa ovog foruma su jedini cool likovi koje znam da idu tamo. Iz moje srednje recimo MT su upisali samo ljudi koji nisu znali sta bi sa sobom, oni sa uzasnim prosekom pa nisu mogli bilo gde drugde a uz sve imali su dovoljno kinte...
E sad, nije mi namera da ocrnim MT, svakako da tamo ima onih koji znaju zasto su tu i sve ima smisla, ali ponavljam, za vecinu ljudi koje ja znam oni po tome ko su i sta su nemaju sta da traze na bilo kom faksu ili visoj... eventualno Visa poslovna moze da dodje u obzir.
Da se razumemo, kad pogledas VETS prvu godinu bilo kog smera to je opsta seljanijada pa se kasnije iscisti i zaista ostane jaka ekipa. Ne sumnjam da je tako i sa MT, ali pricati da se tamo upisuju samo "prosvetljeni" koji su unapred sebi utabali put ka zvezdama finansija i menadzmenta je puki *****izam...

Maxxx, ako vec propagiras visoko obrazovanje pocni "naj gori" da pises zajedno :)

Ja samo ne znam zašto su oni koji idu na privatni fax puni para? Privatni fakulteti su nekada jeftiniji, nekada malo skuplji od državnih. Megatrend još ima i najbolju cenu, mahom je jeftiniji od većine državnih fakulteta...

Bane® je napisao(la):
Ja samo ne znam zašto su oni koji idu na privatni fax puni para?
Gledaj obrnuto, šta upisuju oni koji nemaju para?

nevezano za temu, koliko je školarina na megatrendu?

Gomila zabluda, MT fax je godinama na raznim seminarima veoma zastupljen i cenjen. Iskreno ne verujem da je znanje koje se dobija na ekvivaletnom drzavnom faxu (tipa FON, Ekonomski) ista bolje. A sto se tice cene sve se moze kad se hoce. Skolarina ide u 10 rata tako da sasvim prosecna porodica moze to da izgura uz malo odricanja.

Istina mozda je na MT nekad lakse stici do 6-ice nego na drzavnom, ali svako ko ima zelju da malo radi i polaze ispite sa ocenama 10 ili 9 dobija sasvim pristojno znanje.

BTW prvo mesto je iz marketinga gde su ucestvovali i svi drzavni fakulteti. Ne samo da je MT pobedio vec je imao i daleko najveci broj ekipa u finalu.

Inace skolarina je za brucose od ove god 1000e bilo je pre 800e ali u staroj zgradi... sad bi uskoro fax trebao da se preseli na NBG kod Hot. YU.

A posebno je interesantan onima koji iz raznoraznih razloga zele VII stepen a imaju vec VI ...
Upis na 3.-cu godinu kosta 800 e , prvi deo 12.800 + 4x4000 (cekovi na 4 rate) , drugi isto ali za 6 meseci .
Kada se uporedi sa FON-om npr. , gde je samo formular za molbu za nastavak studija kostao 2000 dinara prosle godine a godina kosta sad 1200-1300 e , koji ima nekih 26 ispita u 3 i 4 godini (MT ima 15 na kompjuterskom inzinjeringu) ... neuporedivo bolji .
I ja sam bio u zabludi kada sam bio mlad da fakultet treba nesto da me nauci ... uci se kuci a najveca dobit od faksa je - studentski zivot :d

POzdrav , Misa...

Mare je napisao(la):
. Iskreno ne verujem da je znanje koje se dobija na ekvivaletnom drzavnom faxu (tipa FON, Ekonomski) ista bolje...

Ja mogu odgovorno da ti kazem sto se tice poredjenja sa ekonomskim da je znanje koje se dobija na ekonomskom znatno sire i dublje od onog koje se dobija na mt. Ipak mt i nije dizajniran kao klasicna skola za ekonomiju i to ne treba zaboraviti kao sto je fon takodje druga vrsta visokoskolske ustanove...

Broz je napisao(la):
Ja mogu odgovorno da ti kazem sto se tice poredjenja sa ekonomskim da je znanje koje se dobija na ekonomskom znatno sire i dublje od onog koje se dobija na mt. Ipak mt i nije dizajniran kao klasicna skola za ekonomiju i to ne treba zaboraviti kao sto je fon takodje druga vrsta visokoskolske ustanove...
Moguce, ja sam vise mislio na konkretno FON smer IS i MT smer KI koji i jedan i drugi obradjuju najvecim delom baze podataka i ono sto uz to ide. Znanje koje se posle 2 god. MT dobija je vec dosta konkretnije i upotrebljivije od onoga sto se nauci posle 2 god. na FON-u...

Broz je napisao(la):
dramaticno je uprosceno...
hoces da ti iz knjige otkucam jedno pitanje?:)
Ma ok, ne moraš, verujem ti ako tako kažeš :)
Jel si video link? :)

A da li je moguce da se posle MT upise postdiplomski na FON-u?

Poslednja izmena:
Mislim da moze uz dva ispita razlike valjda... proveri naravno.

stormbringer_bg je napisao(la):
Čini mi se da ne može - neko je zvao FON i pitao i neka žena mu je rekla da ne primaju sa privatnih fakulteta... To sam pročitao na forumu MTU, pre par meseci, ali uzmi informaciju sa rezervom.

Valjalo bi proveriti ponovo.

Pozzz

Vojkan je napisao(la):
Jel si video link? :)

Zadnji put juce a prvi put pre nekoliko godina;)
Imam ja i GRE i GMAT Princeton Review pa ako ti treba mozes da fotokopiras ali ima da te izadje djavo ipo. Jeftinije ti je da kupis neku "used" preko amazona...GMAT gledaj da OBAVEZNO bude Princeton Edition...

Ma ne treba mi to, bar ne za sad (nikad ne reci nikad :)), nego sam samo bio radoznao jer prvi put vidim te reči :)

OK. Evo ti jos jedan koji je mnogo dobra referenca kad se polozi za visokim brojem poena. Sigurno si cuo za njega a mozda i nisi:) SAT (Scholastic Apptitude Test)
Inace GRE se trazi najvise za MA(Master u necemu, ekonomija, biznis, administracija i slicno) GMAT se trazi za MBA studije. SAT se trazi za upis i koledze sirom sveta...

stormbringer_bg je napisao(la):
Naravno da jeste moguce. Miki Maus lupeta gluposti, ekonomski komunjarski ne prima sa privatnih, FON prima uz dva ispita vise za prijemni (nesto smesno ko se bavi IT strukom ne bi trebalo da bude problema). To je mozda i najjaca stvar u celoj prici, upises MT, zavrsis u roku i posle sljustis postdiplomske na FON-u i imas njihovu "priznatu" diplomu i titulu ,)

A zaobiso' si Cirica i ostalu bagru sa FON-a, potpuna elegancija ;)

Da. Na FON-u mogu da se upisu:
1. specijalisticke studije (1 godina a posle toga je moguce ici dalje do Magistarskog nivoa)
2. direktno na poslediplomske

Highl1 je napisao(la):
a ti si bio pametan pa si upisao vishu elektrotehnicku.. use i u svoje kljuse

p.s. ovim ne zelim da kazem da je visha losha shkola, ili da uvredim nekog ko tamo ide (edesi misho :p)

To nije bas ono sto sam hteo da kazem, ali moze da prodje

MaxXx je napisao(la):
Hahaa bravo rekao si nam bas argumentovano :D .

Sto je naj gore grad je pun ovakvih likova takozvanih prosvetlitelja, kao "a na Megatrendu, a da cuo sam da se tamo plati ispit i svi prolaze...". Veruj mi nije tako!!!

Eh kad bi ja dosao Ivici iz Eknomije, e brate aj dam ti 300 jura i ti me pusti :D , sreca pa sam ga ozbiljno shvatio od pocetka pa mene nije kecao.

pozdrav

Pravo cudo... Mnogo je vise ljudi koji misle da su takvi "fakulteti" ******, nego onih koji ne misle tako. A oni koji ne misle u u najvecem broju slucajeva lenstine, zabusanti i mongoloidi (znam jedno 20 ljudi koji su upisali "to" i svi se uklapaju u ovaj opis)....

Dakle: Nema na cemu i drugi put. bas volim da argumentujem kratko i jasno

Nekada sam i ja studirao na Megatrendu i nemam pozitivno mišljenje o njima!

Love Hunter je napisao(la):
A zaobiso' si Cirica i ostalu bagru sa FON-a, potpuna elegancija ;)
Ćirića izbegavaš u svakom slučaju jer je u penziji...

2 Broz: Es-Ej-Ti se već dosta pominje u filmovima, za to sam ipak čuo ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno