Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Automata - toliko potencijala,dobra ekipa a tako plitko da boli... vredi pogledati ali za nas hi-tech fanove je jednostavno slabo...
 
Ako ima neko prevod (engleski naravno, znam da jos nema nasih) za American Sniper DVD scr, al ne od onog re*arda Ganoola.. moze na PM.
 
Into the Wild

Sta znam.. nisam odusevljen, razlozi njegove akcije su bezveze, i nije me dirnuo film skoro uopste, iako je bilo sastojaka za tako nesto.

Upravo to i jeste poenta filma (ili sam je ja tako doživeo): U startu misliš da ima neke više razloge za svoje postupke, podržavaš ga, da bi na kraju shvatio da je ta cela njegova akcija potpuno besmislena, da je umro uzalud, zbog banalnih razloga, potpuno potcenivši prirodu. Protraćio dobru pespektivu ni zbog čega. Kada se na to doda dobra gluma, fantastične lokacije, kamera i (ako se dobro sećam) muzika, dobije se odličan film.
 
Ma jok, nisu oni hteli to tako da predstave vec kontra, to si ti tako upakovao u glavi :)
 
Ma jok, nisu oni hteli to tako da predstave vec kontra, to si ti tako upakovao u glavi :)

S obzirom da je u pitanju istinit događaj, doživiš ga onako kako ga doživiš, i imaš svoje mišljenje o tome, bez obzira na to kako su "oni" hteli to da predstave. Davno sam gledao film, ali se ne sećam da sugeriše pozitivno ili negativno da celu priču. Samo se sećam da na kraju filma uopšte nisam imao empatiju prema glavno junaku i da mi je to, u stvari, i bio najveći utisak.
 
Poslednja izmena:
Film je radjen namenski..sa ciljem..ali, sada ,kada ga gledamo..ima veću vrednost nego većina ******ština koja se snima.
Film je bar realan.
 
Gledao sam ranije Quellen Des Lebens iz 2013, od rezisera Oskara Röhlera, i mislim da je film kvalitetan i da moze biti interesantan ljudima koji zele malo detaljnije da razumeju period u nemackoj posle drugog sv rata, a film prati 30 godina jedne familije i sta se sa njom desava nakon 49e.

Glavni razlog za postavljanje ove preporuke je ujedno i molba, da ako neko ima prevod na srpski da me uputi ili posalje na mail, bio bih veoma zahvalan.
 
Zaista ne razumem zbog cega se vodi debata o realnosti Gone girl. Svaki covek je nenormalan na svoj nacin, samo je pitanje koliko zaista poznajes nekoga.
Ni sam ne znam kako bih sa sociopatom izasao na kraj i dokazao sta je uradila gde su cak i istrazni organi stavili tacku na sve. Da dete ostavim sa njom ni u ludilu. A koliko mi se cini on je oduvek bio zaljubljen u taj deo njene licnosti iako mozda nije bio svestan niti spreman sebi da prizna.
Retko koja stvar u zivotu bude crna ili bela, svaka nasa odluka je prozeta iskustvom, licnim strahovima, kompleksima, aspiracijama...
 
Odgledah The Giver. Na momente me je samo malo podsetio na Loganov Beg iz 1976-te.
 
Dugo sam izbegavao da odgledam Gone Girl, najvise jer nisam fan Afleka. Nekako mi je vise pretty face nego dobar glumac pa sam mislio da je film precenjen na imdb-u. I dobro sam se prevario jer je film odlican!
Rosamund Pike je bila fenomenalna. Da sam znao da je rezirao Fincher (jedan od omiljenih rezisera: Seven, Fight Club, The Game, The Girl With Dragon Tattooe ) ne bih ovoliko cekao.
Atmosferican, napet, odlicno snimljen i ima dobar dijalog. Muzika cini pola filma.

@DukeLander gledao i takodje razocaran iako sam usao u film sa niskim ocekivanjima. Prvo sto bode u oci je izgleda bas nizak budzet. Drugo blijeda kopija Blade Runnera i ostalih na slicnu temu. Vise mi se svidio http://www.imdb.com/title/tt2317225/?ref_=nv_sr_3

Jel neko gledao Snowpiercer? Meni je bio super, ukoliko ne ulazite previse u plot holes. Budapest Hotel je jako simpatican. I moze li mi neko objasniti da li je Denzel Washington normalan kad snimi onu Rambo-Mekgajver-sprdanciju od filma zvanu Equalizer? :lupko:
 
Poslednja izmena:
Snowpiercer je dobar film, vizuelno i estetski sjajan ;)
 
Ja jesam, i dosta mi je naivan film. Kraj pogotovo. Uopšte mislim da je čisto gubljenje vremena.

Da je bio naivan to se slazem, (narocito ono pucanje kroz prozore). Ali da nije bio zabavan, atmosferican tesko da mozes reci. :p :D

Tilda Swinton iznela odlicno ulogu, tek sam na pola filma shvatio da je ona. Sta znam, valjda kako vuce na 1984 i Zivotinjsku Farmu pa mi se svidio.
 
The imitation game, Cumberbatch razvalio. Filmcina. 8/10
 
Шта ми би, у два дана три бедак филма погледах. Лепи каже мој другар, само комедије! Први сам поменуо, Gone Baby Gone.
Други, Whiplash, одличан. Оба глумца разнела, поготово J.K.
Трећи, Kill The Messenger, није у рангу прва два али за препоруку. Тежину има што је рађен по истинитом лику.
 
"The Drop" Dobar film. Odlicna uloga Tom Hardy-a. A poslednja filmska uloga James Gandolfini-a.
 
Ja jesam, i dosta mi je naivan film. Kraj pogotovo. Uopšte mislim da je čisto gubljenje vremena.

+1. Плитак поток, што би се рекло.

World on a Wire (Welt am Draht) - малопре одгледао оба дела. Одличан филм (мини серија), хвала ономе ко га је препоручио овде у теми.
 
Ja sam gledao Joe, nije loš film, ništa posebno, ali bar Cage igra dobro i nije mu potpuni trash za razliku od većine filmova koje radi danas.
 
Divergent (2014) - na foru Hunger Games, nista specijalno, 6/10
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno