Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije vredan ni nekog naročitog pljuvanja, naprosto budite pametniji od mene i nemojte ga gledati.
[/URL]
Stvarno ne kapiram vas koji gledate filmove koji imaju ocenu 5.4 i tome slicno. Imdb ocene retko daju pogresnu sliku, a ekstremno retko bude losija ocena nego sto treba, uglavnom bude veca nego sto film to zasluzuje, pa je realna ocena za film koji je na imdb-u ocenjen sa 5.4 negde oko 4.5. A 5.4 je vec ocajna ocena za film. Mislim, sta si ocekivao?

The Order, iznenadjujuce dobar. Nekad zanr kojeg nije manjkalo, sad slabo ko zna da snimi nesto slicno.

7/10

Evo konačno da mi uleti jedan dobar fim od Klinta Istvuda kao režisera, a da je u pitanju film iz kasnije ere. Jedino mi možda smeta što uvek ide na sigurnu kartu, odnosno provlači teme koje nose emocionalni i moralni teret bazirane na stvarnim događajima ili ličnostima gde tačno zna da će publika saosećati sa filmom. Zato u principu i izbegavam ne samo njegove filmove bazirane na ovom principu jer su mi nekako više predodređeni za široke narodne mase.
Ali moram priznati da mi je Richard Jewell emotivno bio jak gde priča prikazuje razornu moć medija i sistema usmerenu na običnog čoveka.

@Poolmaker
Vrlo retko mi ocena odstupa od IMDb ocene, što verovatno ima veze s tim što biram filmove unutar određenih žanrova (da ne kažem da sam ograničen ko parcela), pa su mi ukus i kriterijumi slični onima koje deli većina gledalaca tog tipa filma. Ti, s druge strane, pratiš raznovrsniji spektar žanrova, što prirodno može dovesti do većih odstupanja, jer i publika koja ocenjuje te filmove je šarenolikija.

Sklanjaju ga sa Netflixa 31. decembra pa rek’o da pogledam.
Solidna 7ica, mada ima plot (ne toliko velikih) rupa i vidjao sam bolje filmove i serije na ovu foru.
Nije los Aflek ovde ali mislim da bi Jake Gyllenhaal izneo na visi nivo, kao da je pisan scenario za njega
Ko gleda Afleka, ovde je mene jeza uhvatila od Pike tj od njenog lika.
Pamtim film po jos jednom neuspesnom pokusaju Emili Rajtahovski da udje u svet glume ali izgleda sem nuditija nema sta da ponudi ovoj industriji.

Šta 10 godina učiniše ženi :D Stvarno je bila riba, a sad mi nešto tu fali, s tim da je u najboljim godinama sada.

Nikol je bila prava lutka onda. Par screenshot-ova sam uzeo, pogled i izraz lica u par scena - odlično je ispala.
Sem Nil standardno dobar, Bili Zejn mogao to i bolje (delovao kao prolupali tinejdžer).
Soundtrack vrhunski, naročito uzdasi koji daju dinamiku.

Prvih 40 minuta očaj, posle toga umereni očaj i prema kraju je bilo nekoliko ok momenata. Nema nikakve veze sa Pretty Woman, ovo je film o prostitutki koja je ulovila balavca sa parama kojeg je mislila da će moći lako kontrolisati a ispostavilo se da je balavac pod isključivom kontrolom mame i njenih para

Prvih 40 minuta očaj, posle toga umereni očaj i prema kraju je bilo nekoliko ok momenata. Nema nikakve veze sa Pretty Woman, ovo je film o prostitutki koja je ulovila balavca sa parama kojeg je mislila da će moći lako kontrolisati a ispostavilo se da je balavac pod isključivom kontrolom mame i njenih para
Slazem se sve. Film sa plicak radnjom, sa delimicno ok humorom od sredine i televista presenta krajem. Odakle ove ocene na rotenu i imdb pojma nemam!

Bukvalno, kao da je promo za wot.
Meni ga i jeste preporučio ljubitelj i pasionirani igrač WoT-a uz još par ruskih tenkovskih filmova koje planiram da odgledam :ROFLMAO:

Ja sam više ljubitelj špijunskih i filmova sa malim jedinicama iza neprijateljskih linija i sl ratnih ostvarenja pa nisam preterano ni obraćao pažnju na ovakva ratna ostvarenja

Slažem se
Slazem se sve. Film sa plicak radnjom, sa delimicno ok humorom od sredine i televista presenta krajem. Odakle ove ocene na rotenu i imdb pojma nemam!
Ocene su verovatno uzrokovane time da je ovaj film dobio zlatnu palmu u Kanu ove godine pa verovatno većina ocenjivača ne sme da ide protiv toga. Kako je film uspeo da dobije nagradu sa ovako banalnom radnjom je još veća misterija.
Lepo je snimljen film, to stoji, ali nije za ocenu veću od 5,5.

U potpunosti delim mišljenje i dodao bih da ima dosta onih koji ocenjuju i koji su bandwagonera koji razmišljaju "Film je dobio ocenu osam, ispašću glup ako ga ocenim sa ocenom pet koju mislim da stvarno zaslužuje jer ga drugi sigurno onda razumeju bolje nego ja - ma daću mu i ja osam".

Naravno, ne mislim da su svi takvi - neko mu možda daje osam i više zato što mu se film iz nekog razloga stvarno dopao i misli da zaslužuje tu ocenu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno