Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Rekao bih da sam ovu trilogiju odlicno tempirao i po pitanju vremena i raspolozenja. A i filmovi od 90 minuta su nesto sto sve manje srecemo. Odlican i treci deo, takodje jaka sedmica i preporuka. E sad ostaje samo dilema da l da se zaustavim na ovom ili da pogledam i starije tj. novije verzije i verovatno pokvarim sveopsti utisak

Napoleon (2024)
MV5BZWIzNDAxMTktMDMzZS00ZjJmLTlhNjYtOGUxYmZlYzVmOGE4XkEyXkFqcGdeQXVyODk4OTc3MTY@._V1_QL75_UX19...jpg

Verovatno najgori ,,istorijski" film Ridlija Skota. Istorijska netačnost se može lako oprostiti da je film zabavan ali, nažalost, nije.

Napoleon je prikazan kao nesimpatičan i povučen tip (za to krivim režisera a ne glumca) a film se 70% vremena bavi njegovim neuspešnim ljubavnim životom sa Žozefinom i povremenim osvrtom na njegove najpoznatije bitke. Ni jednog trenutka film nije pokazao zašto je Napoleon bio toliko poštovan među svojim vojnicima, nikakva emocija nije dočarana da bih se makar malo vezao za lika, dok je npr. Gladijator harizmu glavnog lika rešio u prvih 5min filma i naveo da ga odmah zavolim.

Jedna od pozitivnih stvari mi je prikaz Napoleonove poslednje bitke kojom je izgubio sve i to čisto iz prezentacionog ugla. Lepo, jasno snimljeno, dobro kadrirano ali nije nešto što bi ostavilo trajni utisak.

Oduvek mi je bila fascinantna vojna strategija tog doba, da ljudi svojevoljno marširaju pravo na puške, bajonete i đulad, čak se i u antici koristio neki vid zaštite od projektila u vidu štitova i oklopa ali ovde je sve to svedeno na nulu i ravno čistoj ludosti.
Doduše, zabavno je gledati kad nekog raznese top ali i tog nema dovoljno.
Ocena filma mi je 5/10.

Nekako mi posle "Society on the Snow" price i snezno planinskih kadrova iz Belle & Sebaistain Everest delovao kao limunadica. Pogledao sam, nije los, ali ni nista posebno. Nekako mi nisu uspeli docarati celokupno desavanje i od mene (a kome je to uopste bitno :D) 6.5/10

Po ko zna koji put sam pogledao ovaj, jedan od mojih omiljenih filmova, koji ma da je i 100% fikcija uvek kod mene izmami emocije.

I iako film traje duže od 3 sata a u njemu nema nikakve akcije, to vreme mi opet proleti.
Kakva fikcija?

Čovek je istorijska ličnost i dokazano je spasio bar 1200 jevreja od smrti u Aušvicu tako što ih je zapošljavao u svojoj fabrici.
To je verovatno ispočetka radio oportuno, jer su oni faktički bili roblje bez plate i prava, ali fakat je da su se on, njegova supruga i rukovodilac fabrike kasnije promenili i uradili šta su uradili.

Nisi me razumeo, napisao sam "ma da je i 100% fikcija" a ne kao što odavno znam da je istina, film bi sam po sebi kod mene opet izazvao iste emocije...

Od mene par niskobudzetnih "sci-fi gemova" koje sam skoro "obnovio", ako bas nemate nista bolje u backlogu:

Cak i Guyver nastavak nije los...
Mozda zato jer sam oba svojevremeno gledao na TV-u pre 20ak godina "pa je moglo da prodje" isto kao i Americki Ninja - "guilty pleasure":)

Mislim da je vise "mainstream' tj poznatiji od ovih... :)
Letos odgledao/obnovio Deepstar Six i Species, ali vecina ovde ih zna...

Leviathan (1989) gledao po prvi put takodje i uopse nije los film.
Kurt Rasel je trebao da bude u glavnoj ulozi.

Leviathan sam imao na VHSu, gledao ga ko klinac 100 puta. Bas sam ga nasao pre godinu dve i ponovo pogledao, kakav flashback i dalje mi je gotivan film.

I ovaj space truckers sam gledao bas davno, ničega se ne sećam.

Levijatan je meni jedan od najomiljenijih Sci-Fi/Horror filmova.

Jel to beše ono gde ne znam dal je tri reči progovorio? Dobar je, samo mi u glavi da je ipak malo veći budžet.

Koliko se sećam "Starship Troopers" je u svoje vreme prikazivan u bioskopu u Domu sindikata što je sam po sebi bio jedan od pokazatelja da nije reč o niskobudžetnom ostvarenju već upravo suprotno, da je reč o nečemu napravljenom da zgrne pare (a što nije baš svim filmovima i uspevalo)...

Jel to beše ono gde ne znam dal je tri reči progovorio? Dobar je, samo mi u glavi da je ipak malo veći budžet.
Da, mislim da mu je to trebao da bude prvi veci visokobudzetni projekat sa njim u glavnoj ulozi i da je kvalitetno flopnuo...

Btw.
I ovih se secam da su ih svojevremeno pustali kod nas u etar, 3k ako se ne varam u ranim jutarnjim satima?

Uz "Klod Zan Dam Vam" Cyborg i Universal Soldier...

Ah Fortress! Skroz sam zaboravio na taj film a bio mi odličan kad sam ga gledao kao klinac.

Da, mislim da mu je to trebao da bude prvi veci visokobudzetni projekat sa njim u glavnoj ulozi i da je kvalitetno flopnuo...

Btw.
I ovih se secam da su ih svojevremeno pustali kod nas u etar, 3k ako se ne varam u ranim jutarnjim satima?

Uz "Klod Zan Dam Vam" Cyborg i Universal Soldier...
Da se nadovežem. Sećam se da mi je film ulio toliki u strah u kosti da sam ih sanjao kako me napadaju u kući. Nemam predstavu na šta bi ličio film da ga sad odgledam.

Pogledao konačno Darkest Hour. Blejao mi na hardu jedno 5 godina.
Prilično tanko čak i za patriotsko-propagandni film. A i dosadan vala. 6.5/10

Into the Abyss(2023)

Argentinski nezavisni post-apokaliptični film.
Ne znam zašto ovako mala ocena na IMDB, ali vidim da nema mnogo glasova tako da... Gledao sam ga sa engleskim titlom jer ga niko od naših nije prevodio. Prijatno sam iznenađen, verujem da im je budžet bio smešan ali vidim da su izvukli maksimum. Ko voli filmove na ovu temu, preporučujem.

Into the Abyss(2023)

Argentinski nezavisni post-apokaliptični film.
Ne znam zašto ovako mala ocena na IMDB, ali vidim da nema mnogo glasova tako da... Gledao sam ga sa engleskim titlom jer ga niko od naših nije prevodio. Prijatno sam iznenađen, verujem da im je budžet bio smešan ali vidim da su izvukli maksimum. Ko voli filmove na ovu temu, preporučujem.
Budget
  • $1,500 (estimated)

da li je realno?

Nazad
Vrh Dno