Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i ja da se pridruzim ekipi

Dobro odradjeno, al malo predugacko. Spor tempo filma i njegova duzina ubijaju, dozivis ga isto kao da setas u galeriji i gledas slike, imas vremena o svakoj da razmisljas. Cak i kad hoces po grickalice (a moras, da ne bi zaspao) nema potrebe za pauzom, komotno mozes da funkcionises dok fim tece. Mada vrhunski je sve odradjeno, upecatljiv dosta. 7.5/10 i preporuka

Evo i ja da se pridruzim ekipi

Dobro odradjeno, al malo predugacko. Spor tempo filma i njegova duzina ubijaju, dozivis ga isto kao da setas u galeriji i gledas slike, imas vremena o svakoj da razmisljas. Cak i kad hoces po grickalice (a moras, da ne bi zaspao) nema potrebe za pauzom, komotno mozes da funkcionises dok fim tece. Mada vrhunski je sve odradjeno, upecatljiv dosta. 7.5/10 i preporuka
Jel to nije rimejk ovog filma?

I taj tvoj je vezan za tu pricu, sad vidim ima i dokumentarac

A po godini snimanja rekao bih da je ovo prvi

Iskreno nisam ni znao za postojanje ove price

Rado bih pogledao i ovaj najstariji, kada bih uspeo da ga nabavim

I taj tvoj je vezan za tu pricu, sad vidim ima i dokumentarac

A po godini snimanja rekao bih da je ovo prvi

Iskreno nisam ni znao za postojanje ove price

Rado bih pogledao i ovaj najstariji, kada bih uspeo da ga nabavim
Ovaj iz 1993 sam gledao više puta i skroz je ok, a nisam znao da postoji i taj stariji.

Odlican. Fantastican. Do sad je sve receno, jedino mi nije jasno zasto je vecina mislila da ce film biti o vatrometu a ne o politici. Sagledao ga u jednom potezu sa 2-3 pauze. Proleti 3h. Plašio sam se da ce se film vrtiti samo oko Oppenheimer bez davanja respekta drugim naučnicima da sam se kontao da li ga uopste gledati. Ali Christopher Nolan je ubo. Nije nista izostavio. Respekt. Stoji činjenica da scene idu jako brzo jedna za drugom ali nije bilo druge a da se sve obuhvati. Film bi trajao 7h da se dalo jednoj od tih scena da "diše".

Volim sve Guy Ritchie filmove ali moram biti posebnog raspolozenja da ih sagledam pa tako pustim malo da prodje neki period i onda gledam neku noc, proslo sloro pola decenije a ja The Gentlemen nisam upalio.

Ovo mi je trebalo. Nema jedna minuta suvišna u filmu. Svaki dijalog je bio muzika za moje uši. Ali kako sam rekao, subjektivan sam pa treba moje odusevljenje uzeti sa dozom rezerve.

Jason je bio savrsen glumac za ovu ulogu. Film je jako dobro zapoceo i mnogo obecavao, ali sam kraj, i pored sve akcije je bio anticlimactic. Ne znam kako je film mogao imati zanimljivije i brutalnije scene u prvoj polovici dok je sami kraj totalno nezanimljiv, nema neki payoff. Nije mi zao sto sam ga pogledao ali je onako.. sve sumirano ispalo mehh.

Pokusao da gledam ali ne ide pa ne ide. Od samog mi je pocetka bio depresivan. Mozda upravo zbog današnjih praznika. Obzirom da su ga svi pohvalili, sagledam ga neki drugi put ali za sad mi mindset nije za ove teme.

Znaam da film ne treba ozbiljno posmatrati. U pitanju je over the top akcioni film koji treba da zabavi. Kao sto sam i napisao da uzivam u Guy Ritchie filmovima.

..ali nisam ocekivao *******. Osim sto se Kruz zaleti svojim jetom u prijateljski jet na treningu i prodje pored nih 5cm, i sto ih trolla da ce se zabiti i slupati. U prvih sat vremena ima scena sa treningom, njih nekoliko trreba da ulove Tomu, i ima scena kada se likovi "voze" u jetu jedan pored drugog kao ja sa kolegom na biciklu, i pored svih tehnologija, radara pa i prozora na avionu, likovi se pitaju kamo je nestao "svemoguci Cruise?" ...a on onako kao alpha male izroni ispod njih (lik se vozio ispod njihovog aviona) i kaze. Im right here.

image.png

Ugasio.

Ne znam kako sam izdrzao i toliko jer konstantno likovi na Tomislava reaguju ovako da sam dobio nagon na povracanje..

Poslednja izmena:

Jedan komentar, koji sam pročitao je savršeno opisao ovaj film - Kako skupiti A ekipu, provući je kroz B priču i dovući do C kraja.
Film sam po sebi i nije za zaobilaženje ali je posvećenost ne samo autentičnosti nego i logici u najblažu ruku lenjo, ili bolje reći totalno neuko do katastrofalno. Čak i prosečnom, ne naročito uloženom gledaocu određene stvari prosto moraju da upadnu o oči:
1. Grupa veterana, prekaljenih specijalaca izvodi misiju, u kojoj bi trebalo da budu tihi i neosetni a niko nema prigušivač, te samo jedan glasan pucanj donosi problem.
2. Nemoguća misija po principu hej, zašto se niko nije setio da brdo para, koje svojom težinom prete da sve pobiju, podeli u dve ture, pa jednu odnesu, a po drugu se vrate?!
3. Kraj filma u fazonu e brate, zapisao sam ja koordinate ostavljenih ziliona, sva sreća pa to nikome nije palo na pamet još na pola filma otprilike.
4. I kraj u fazonu vidimo se neki drugi put, idemo sad kući, malo smo izblejali po Brazili, izgubili zilione, dobrog druga, aj ćao

Sve u svemu, kada bi postajao predmet pisanja scenarija, ovo bi bila dvojka u najboljem slučaju, a najgore je to što je ova ekipa mogla biti iskorišćena mnogo bolje kad se već skupila.

Race for Glory: Audi vs Lancia (2023)

Steta. Od plejboja Cezare Floria napravise super-obsednutog menagera Lancia reli divizije, a od rezervisanog i proracunatog Gumperta napravise sumanutog kurcosa, koji nema pametnija posla sa svojim Audi Quatro taborom nego da ide drugima na onu stvar.
Mislim pokrili su se producenti i na pocetku , i na pola, i na kraju filma da je INSPIRISANO realnim dogadjajima. I ima ih.
Samo steta, eto. Mogao je ovo biti sjajan film.

Ko bi da odgleda mnogoo kvalitetniju verziju - Grand Tour je pre nekoliko godina imao fantastican segment o istoj temi.

Forgotten Love (2023)
Ne znam da li je neko gledao ali meni je dobar. Probudi emocije i sve je super, samo mi je kraj nekako dosao na brzinu
8/10

Dva meni draga starija filma koja nisu postala klasici, ali definitivno imaju svoje poštovaoce.

Rollerball. Nipošto ne gledati rimejk.

Ninth Gate.
Deveta Kapija, prvi put ga gledao davno tek kad je izašao. Tad mi bio fenomenalan, i poslije svaki put kad sam ga gledao bio mi sve bolji. Nisam odavno, moglo bi se gradivo obnoviti 🙂

Sunce ti. Godina tek počela a ti već uveliko na putu samouništenja (bar kad je reč o filmovima). Prikoči malo.:giggle:

Napipao ove, dobro za relaksaciju, prvi pogotovo. Ima jedan zajednički detalj - Lone Star.:)

Napoleon 2023 nije loš ali sam očekivao veći fokus na njegova ratna postignuća a ne relaciju između njega i Josefin. 6/10

Race for Glory: Audi vs Lancia (2023)

Steta. Od plejboja Cezare Floria napravise super-obsednutog menagera Lancia reli divizije, a od rezervisanog i proracunatog Gumperta napravise sumanutog kurcosa, koji nema pametnija posla sa svojim Audi Quatro taborom nego da ide drugima na onu stvar.
Mislim pokrili su se producenti i na pocetku , i na pola, i na kraju filma da je INSPIRISANO realnim dogadjajima. I ima ih.
Samo steta, eto. Mogao je ovo biti sjajan film.

Ko bi da odgleda mnogoo kvalitetniju verziju - Grand Tour je pre nekoliko godina imao fantastican segment o istoj temi.

Meni je film prelep . Ne znam cinjenice iz realnog zivota ali bas je lagan i zanimljiv i proleti.

P.S. sad sam odgledao Grand Tour i činjenično je film 95 posto kao njihov klip.

Ali vidim da bas mnogi daju losu ocenu, nemamo svi isti ukus.

Poslednja izmena:

Koliko topao film i koliko prikladan za ovo vreme. Bas sam uzivao, pravi film za klince i okupljenu porodicu, idealna duzina trajanja, odlicne scene... Jedina mana filma je sto mi se sve vreme dok sam ga gledao pila

:)

Jaka sedmica i topla PREPORUKA.

Imam spremne i dvojku i trojku, tako da se nadam da ce se uzivanje nastaviti, al prvo sutra u radnju po pice :cool:

Dream Scenario (2023)

Tata Nidza objasnio.
U jednom momentu filma sam bio na ivici suza, emocije proradile...
Tema i radnja je dublja nego sto se na prvi pogled cini...
Jos jedan u dugackom nizu A24 studios produkcije filmova, koja odstupaju od klasicnog holivud studijskog recepta.
8/10

ako neko i bude gledao, neka mi kaze da li gresim, ali meni Nidza i kada glumi "normalno" ,uvek nekako izaziva kez. Njegovi pokreti, nacin glume... ziv nam bio!"

Jedno skromno oduševljenje od filma.
Film koji se zove Policijski auto, u kojem se vrti priča oko policijskog auta, u kojem je sa jedne strane tandem klinaca, deca koja bi praktično u 99% drugih postavki glumila u dečijem avanturističkom filmu ili misteriji, a ovde naspram sebe imaju skroz serioznog i skoro pa brutalnog Kevina Bejkona u jednoj nezavidnoj situaciji koja se odvija triler dinamikom, ozbiljno a utoliko neverovatnije jer opet, protagonisti su klinci. Skroz jedan nekonvencionalni spoj u žanru, kreativan i skroz efektan.

Može i Renault...

Ako je već uz francuski film, Alpina ili Alpine je najmanje bitno

Odgledao Only the Animals , čini mi se da je nahvaljen ovde na forumu u prošlogodišnjoj temi.
Film kao film, suvi prosek, IMDB ocena naduvana, gluma ok, radnja onako, nije dosadna ali nije ni nešto spektakularno niti misteriozno, sviđa mi se kako su na kraju povezali sve likove, i kako su neke bitne događaje i scene obradili sa gledišta više likova.
Ocena 6.5/10.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno