Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isto kao McConaughey. Garant niko od nas ovde nije mislio da je sposoban da glumi bilo šta osim frajera u romkomima i onda dodje True Detectiv 🤐. Mada je imao pre toga isto tako 5-6 normalnijih uloga, Frailty npr. ozbiljan film.
Isto se odnosi i na drugog "modela" Henrija Kavila...
Karijere su slicne, jedino sto Kavil nema dobar film iza sebe, samo seriju..
Metju ima i seriju TD, i nekoliko sjajnih filmova gde je glavni glumac.. ne sporedni...
Dobar je i Kavil, da se razumemo, ali nije vrlo dobar niti odlican da nosi sam ceo film.

^
Film,gde se ne desava nista posebno,ali ostavlja jak utisak.Kasnije pocinjes da postavljas sebi mnoga pitanja na koja nemas odgovor.

Zadivljen sam činjenicom da mi se ovo našlo na hard disku iako ne znam ni kako ni kad sam ja ovo nabavio i zašto.

Takođe sam zadivljen činjenicom da sam ja ovo odgledao u celosti, bez preskakanja i premotavanja.

Ocena taman koliko i treba: 4/10

Gospodar Prstenova Rat Rohirima, loše.
Ne loše da je negledljivo, ali scenario je cringe za cringe-om. Izvorni deo iz knjige na 2 lista je razvodnjen u film od 2 i kusur sati, u skladu sa trendom gotovo svi pozitivni likovi su žene, i to izmišljene.
Ideja Jovajne je reciklirana u nekoj razvodnjenoj formi, sporedni likovi tanki, dijalozi su u stilu čuvene rečenice iz adaptacije Hobita, Legolase majka te je volela, puni patetike i na nivou diznijevih crtaća koji nose "poruku".
Šteta jer je protraćen novac i potrncijal, zvuk mi se dopao, reciklirana muzika iz originalnog filma nažalost ovde ne pomaže, reciklirani govor Teodena koji ovde izgovara Helm zvuči bedno, higlight filma je da Helmov rog ovde zvuči kako treba za razliku od originalne trilogije.

Idu Transformersi na Staru, bio sinoc Dark of the Moon i dalje me odusevljava kako bre one zenkse na kraju filma, nigde razmazana sminka, uprljana odeca , Rose nosi nesto belo gore i to je posle sve one jurnjave, pucnajve, krsa i loma sve cisto ko da je izaslo iz masine :)

A kola što se pretvaraju u robote to ništa? 🤣

Jesi li ti gledao reklamu za Ariel ili Transformerse?

Upravo zavrsih Joker 2. Uopste nije toliko los film kolko je popljuvan bio. Naravno prvi deo je bolji ali i ovaj je solidan

Killers prevode kao "Slatkiš i ubica"!? Rly!?
Srećna okolnost je što sad za IMDB link preview makar sami posteri filmova nisu lokalozovani (a za nemački uglavnom jesu) pa može tako (uz malo zumiranja na telefonu) da se pročita engleski naziv bez da mora da se klikće i vidi IMDB stanica.

"Истребљивач" i "Блејд Ранер 2049." da sam ih ostavio na srpskom. Jes' šipak.
Neki veći komentari nisu potrebni.
Prvi film je kultni klasik. Hauer izdominirao u filmu, Ford mi se nije dopao u verziji koju sam pogledao (gde vrši naraciju), devojke super slatke, Džejms i Olmos dosta dobri. Plus Vangelis zaokružio priču.
Znam da sam gledao 2 verzije:
I - nema naracije, Dekard (Ford) valjda sanja jednoroga, kraj filma po ulazu u lift...
II - ima naracije, nema jednoroga, posle lifta ide pejzaž i vožnja automobilom (ukratko hepiend)
Čačkao sam po netu i pominje se neki "Final cut" koji bi trebalo da je najbolja verzija pa ću probati da nađem. Samo kad bi režiseri prestali sa seckanjima i alternacijama...:mad:
Ovaj drugi film...meh. Izbegavao sam ga do sad i znao sam da mi neće leći. Goslinga inače ne volim naročito a jedino mi on bio prihvatljiv lik. Ford i Olmos su trebali da izostanu. 3h solidne zbrke koju su mogli propisno i da skrate.

Ništa specijalno ali zabavan film. Komedija ali i horor iz ugla Selekovog lika.

Idu Transformersi na Staru, bio sinoc Dark of the Moon i dalje me odusevljava kako bre one zenkse na kraju filma, nigde razmazana sminka, uprljana odeca , Rose nosi nesto belo gore i to je posle sve one jurnjave, pucnajve, krsa i loma sve cisto ko da je izaslo iz masine :)
Voli da forsira majk bej tu eye-candy produkciju, sa sirokim spektorom boja gde se svi okrecu/prevrcu jer kako nesto tek tako samo da padne usled pogodka. Ceo cirkus da dobije gledalac kad kupi kartu, jer osim cirkusa mozda dobije jos samo znojavo poprsje glavne heroine. Skroz children appropriate.

Analizirali bas drugar i ja skoro nacin na koji se transformisu nasi junaci iz detinjstva i zescom i temeljnom analizom smo ustanovili da polovina delova koja im se pomera pri transformacijama samo u jednom trenutku nestane tokom sekvence. Konstantni su samo oni delovi koji su najocigledniji, na primer grudi optimusa koji su prakticno soferka kabine kamiona.
Ali da se ne bakcem previse necim sto je pravljeno za "decu" i americke marince, samo bih dodao detalj koji mene najvise odusevljava - nozdrve.
Dobar deo transformersa ih ima, i siguran sam da imaju svoju svrhu... sem da cupaju dlake iz njih.

Uglavnom od prirpeme šta će se gledati i prebaciti na usb napravim mali ritual i to su uglavnom stvari od kojih očekujem i kvalitet i dobro iskorišićeno vreme. Retko se upuštam u random film koji ide na tv-u, čak se retko i desi da pogledam igrani film ili seriju iz hbo kataloga, jer njihov prolazak kroz mts info sadržaj, meni predstavlja noćnu moru sa sve prevedenim naslovima.
No eto, upao mi film braće Koen, primaljive naslovnice (kao bioskopski plakat osamdedetih), sa neo-noir pričom u crno-beloj tehnici (a kakva bi i bila). Tema filma istražuje moralnu ambivalentnost otuđenog čoveka, koji se mehanički prepušta sudbini zbog posledica koje nisu pod njegovom kontrolom, iako je u suštini uzročnik svega što mu se dešava.
Odlična glumačka ekipa sa uvek sjajnim Billy Bob Thorntonom, Frances McDormand i velikom legendom Gandolfinijem.

Poslednja izmena:
Uglavnom od prirpeme šta će se gledati i prebaciti na usb napravim mali ritual i to su uglavnom stvari od kojih očekujem i kvalitet i dobro iskorišićeno vreme. Retko se upuštam u random film koji ide na tv-u, čak se retko i desi da pogledam igrani film ili seriju iz hbo kataloga, jer njihov prolazak kroz mts info sadržaj, meni predstavlja noćnu moru sa sve prevedenim naslovima.
No eto, upao mi film braće Koen, primaljive naslovnice (kao bioskopski plakat osamdedetih), sa neo-noir pričom u crno-beloj tehnici (a kakva bi i bila). Tema filma istražuje moralnu ambivalentnost otuđenog čoveka, koji se mehanički prepušta sudbini zbog posledica koje nisu pod njegovom kontrolom, iako je u suštini uzročnik svega što mu se dešava.
Odlična glumačka ekipa sa uvek sjajnim Billy Bob Thorntonom, Frances McDormand i velikom legendom Gandolfinijem.
Odličan film

Voli da forsira majk bej tu eye-candy produkciju, sa sirokim spektorom boja gde se svi okrecu/prevrcu jer kako nesto tek tako samo da padne usled pogodka. Ceo cirkus da dobije gledalac kad kupi kartu, jer osim cirkusa mozda dobije jos samo znojavo poprsje glavne heroine. Skroz children appropriate.

Analizirali bas drugar i ja skoro nacin na koji se transformisu nasi junaci iz detinjstva i zescom i temeljnom analizom smo ustanovili da polovina delova koja im se pomera pri transformacijama samo u jednom trenutku nestane tokom sekvence. Konstantni su samo oni delovi koji su najocigledniji, na primer grudi optimusa koji su prakticno soferka kabine kamiona.
Ali da se ne bakcem previse necim sto je pravljeno za "decu" i americke marince, samo bih dodao detalj koji mene najvise odusevljava - nozdrve.
Dobar deo transformersa ih ima, i siguran sam da imaju svoju svrhu... sem da cupaju dlake iz njih.
To oko transformacije smo jos kada je izasao prvi deo konstantovali nas nekoliko, bili na faxu pa malo analizirali, na kraju se diskusija svela ma mani bre kako se trasnformisu vidis li ti Megan Fox, sve predhodno je palo u vodu oci ostadose na nju.
Sinoc sam gledao Last Knight, cini mi se da se Antoni Hopkins bas zabavljao na snimanju istog, normalno paznja je ostala na simpaticnu britanku, to sto su Transformersi bili u doba kralja Artura to nema veze, sto se pominje da je Bamblbi se pojavio u Drugom Sv ratu a u filmu o njemu ga vidimo da se pojavljuje prvi put 80ih i to nema veze niko na to nije obratio paznju,Megatron od onog sa rupom na grudima opet se pojavio kao iz prva 3 filma kako?

Gledam sad ponudu filmova na filmskim kanalima, TV1000 ima ubedljivo najbolju ponudu

SBB kablovska
Zvezdane staze (2009)
Zvezdane staze - Prema tami (2013)
Zvezdane staze Izvan granica (2016)
Vanila Sky
Američki Psiho (2000)
Erin Brokovič
Gospodin i Gosppđa Smit
Prljavi ples
Klijent (1994) Sa Susan Sarandon i Tomi li Džonsom
Lara Kroft
Indijana Džons