Šta je novo?

Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledao Centurion (2010): http://www.imdb.com/title/tt1020558/
Od mene jedva prelazna ocena,mmada, smorio sam se kao zmaj dok sam gledao.

Jednostavno bzvz, ne kapiram zasto u skoro svim akcijama, svaka tuca je na foru matrix-a, bez obzira na razdoblje u kom se deva radnja filma. Svi su majstori borilackih vestina.

Gledao Centurion (2010): http://www.imdb.com/title/tt1020558/
Od mene jedva prelazna ocena,mmada, smorio sam se kao zmaj dok sam gledao.

Jednostavno bzvz, ne kapiram zasto u skoro svim akcijama, svaka tuca je na foru matrix-a, bez obzira na razdoblje u kom se deva radnja filma. Svi su majstori borilackih vestina.

Ne samo to, film je totalno njesra. Čini mi se da postoji brdo govnjavih filmova kroz koje se provlači lagano menjanje javnog mnjenja po nekim pitanjima iz istorije. Tako smo imali čitavu seriju filmova (novi King Arthur, Last Legion...), gde su starosedeoci britanskih ostrva predstavljeni kao sasvim kul likovi (ne nepismeni divljaci kao što su rimljani zapisali o njima), pa smo imali čak i jevrejski pokret otpora u sred Nemačke početkom rata... Dokle će to sve da ide ne znam ali je bljutavo, bar za moj ukus. A i filmovi su krš, kao što sam već rekao.

Mali off: ja sam doživeo ozbiljan aplauz u bioskopu na premijeri Pale rider-a (http://www.imdb.com/title/tt0089767/) i to kad Klint sa horizonta ulazi u kadar :)

Independence Day kad prsne bela kuca

Užas, verovatno su i ti novinari imali na prijemnom pitanja oko Karleuše, Cece, Džeja...

Odgledah Cleanskin
Klasično britansko tupljenje.

ja ga ugasio posle par minuta, kad ih je onaj malisa odradio na pocetku, njega surovog profesionalca (pored ostalih). a u trejleru se vidi da ce posle da im jbe kevu.

Poslednja izmena:
Čini mi se da postoji brdo govnjavih filmova kroz koje se provlači lagano menjanje javnog mnjenja po nekim pitanjima iz istorije. Tako smo imali čitavu seriju filmova (novi King Arthur, Last Legion...), gde su starosedeoci britanskih ostrva predstavljeni kao sasvim kul likovi (ne nepismeni divljaci kao što su rimljani zapisali o njima)
Pogledaj dokumentarnu seriju Tery Jones Barbarians (pustali su je na b92) pa ces shvatiti da su Rimljani lagali kako zinu, a to je kasnije postalo opste prihvaceno kao naucna istorijska istina. Ipak istina je i da su filmovi koje si nabrojao losi.

Ne sumnjam da su rimljani lagali, čitao sam Cezarove memoare :)
Realnoj istoriji u filmovima izgleda nema mesta (bilo zvaničnoj koja se predaje po školama ili nekoj novootkrivenoj ali da ima veze sa pameću). Čak je i generalno dobar film Nebesko kraljevstvo prilično daleko od zdrave pameti.
Možda najbliže realno mogućem su filmovi koji sam pominjao pre nekog vremena (serijal, Arnovo kraljevstvo mislim...):
http://www.imdb.com/title/tt0837106/
http://www.imdb.com/title/tt0950739/

I za sladokusce Valhala rising (mada tu i nema nekih dešavanja :)):
http://www.imdb.com/title/tt0862467/

(ne nepismeni divljaci kao što su rimljani zapisali o njima)

Tebi bi godilo malo vise citanja nego gledanja filmova, onda ne bi lupetao ovako.

Odgledah Cleanskin
Klasično britansko tupljenje.

Los film, ne zavredjuje ni ocenu, najbolje ne skidati a ako se gleda ugasiti posle prvih 10 minuta, malo bolji od " Iron Sky ", htedoh da pogledam samo zahvaljujuci Sean Bin-u ali po njegovom izgledu u samom filmu ni on nije bio najsretniji ali lova se ne bira.

Tebi bi godilo malo vise citanja nego gledanja filmova, onda ne bi lupetao ovako.

Los film, ne zavredjuje ni ocenu, najbolje ne skidati a ako se gleda ugasiti posle prvih 10 minuta, malo bolji od " Iron Sky ", htedoh da pogledam samo zahvaljujuci Sean Bin-u ali po njegovom izgledu u samom filmu ni on nije bio najsretniji ali lova se ne bira.

Ocrni me a ne pročita post iznad... ccc.
Iron Sky je po tebi etalon za loš film?

Ocrni me a ne pročita post iznad... ccc.

Kroz koju godinu i " Memoare Bila Clintona " i bombardovanje `99 bi moglo da se zavede u istoriju kao " opismenjavanje divljaka sa balkana " tvojom logikom, samo toliko da ti plasticnije objasnim.

Sto li nas nisu sravnili, sad ne bi bilo takvih kao ti da pisu u ovoj temi a ni ovakvih kao ja da citaju...

@ vkozomar
Mislim da se uopšte nismo razumeli. Pričao sam o tendenciji da se kroz film upakuje neka nova, bez obzira da li je ispravnija, verzija istorije. Nemam stvarno ništa protiv toga, činjenice moraju da izađu na videlo, samo mi se ne sviđa način na koji to rade. Ovo je forum o filmu i o tome bar u osnovi pričamo.
(Da pokušam da pojasnim plastično: Znaš onaj recept u kome snime film o Aleksandru Makedonskom pa usledi serija prilično senzacionalističkih emisija na National Geographic kanalima u kojima puštaju odlomke iz filma i navode scene iz filma kao činjenice (?!) pa onda krene novi serijal sa komentarima "pa svi znaju da je Aleksandar bio marsovac i jahao konja sa tri noge".)
Fazon senzacionalističkog "menjanja istorije" je jednako loš kao i inicijalna tvrdnja svih okupatora da su oni u pravu. Naravno da nisu svi nepismeni a samo pobednici fini i kulturni. Imaš takvih primera bezbroj, Etiopljani (Egipćani su ih se plašili jer su bili krajnje ozbiljan protivnik ali su predstavljeni kao neki tamo bezveznjaci), Persijanci (Grci su ih predstavili kao manijake a oni izmislili poštu, masu poreskih pravila itd) itd. Kao što rekoh, smeta mi kad prave filmove i u njih na silu "uture" onaj deo istorije koji im se sviđa ili koji odgovara trenutnoj političkoj situaciji. Situacija se promeni i ostane samo glup film.

Sto li nas nisu sravnili, sad ne bi bilo takvih kao ti da pisu u ovoj temi a ni ovakvih kao ja da citaju...

U pravu si, ovakve teme kao i sam forum postaju deplasirana stvar, pogotovo sto se coveku vremenom ogadi misljenje mase kao i sam covek, gledajuci na bitisanje nekih u drustvu.

Ovo je forum o filmu i o tome bar u osnovi pričamo.

Ovo je IT forum sa neuspelom sekcijom o filmu

Poslednja izmena:
frustracije...nije lose to izbaciti ali posto nema posebna tema za to, moze i ovde u ovoj o filmu ;)

Za ubuduce bi mogli da zaobidjete rasprave i ukuse, i Klip i slicna ostvarenja ..

O ukusima se ne treba raspravljati - netacna izjava. pametni i gotivni ljudi imaju lepse ukuse od deebila. ali opet - ne sastoji se ceo svet od pametnih i super ljudi, cak naprotiv.

cela amerika je primera radi, odusevljena "glumom" Charlie Day-a (mali odvratni vristavac iz Horrible bosses) a ja licno bih ga bez ikakvog dvoumljenja upucao samostrelom, u celo.

Inace, Breaking Bad je imao jos bolju epizodu od premijere, i jako brz tempo. Mike je pokidao. Prosto neverovatno da su coveka potpisali na JEDNU epizodu, a ispade da je sada Main cast, pored Walt-a, i Jesse-a. Slicno kao sto se i Michael Emmerson probio sa ulogom Ben-a, u lostu, pa postade glumac niotkuda.

Ako je ovo filmska sekcija onda... Ovo je samo jos jedan neobavezan thread it foruma ali meni nekad koristan. Kad mi se gleda neki film a nemam ideju koji, pogledam ovde sta je zanimljivo ljudima i skinem.
Kad smo vec kod gledanja, pogledao sam city of ember koji je neko pomenuo i utisak je onako. Zanimljiva prica sa rupama. Ocekivan kraj. Ne zalim sto sam ga pogledao (u radno vreme :-O:) ) ali nije. ista posebno.
Istom prilikom :) pogledao sam 21 jump street. Tipicna US komedija sa nekoliko momenata lucidnosti ali i mnogo elemenata koji definisu ono "tipicna us komedija" (to znaci da mi se ti delovi ne svidjaju.

Nego, jel ima neki sajt koji se bavi ovakvom tematikom kao ovaj thread ali malo ozbiljnije od "sta ste poslednje gledali"? Imdb ne racunam.

Ovo ti je najbolji sajt s ovom tematikom.
Gde ces drugde da nadjes ove bisere poput sensei garancije i lozaca ?

Kaze covek koji je donirao svojih 500e za Klip :d

SLedeca raspava ce biti warn

Act of Valor - tezak crap, samo za ubijanje 2 sata i odmah delete. Ocena 2/10.

Sada se vratio sa premijere Betmena. Sta reci, osim malo remek delo i savrsen zavrsetak triologije.

Apsolutno za svaku preporuku, sa puno sjajnih i neocekivanih delova.

Sada se vratio sa premijere Betmena. Sta reci, osim malo remek delo i savrsen zavrsetak triologije.

Apsolutno za svaku preporuku, sa puno sjajnih i neocekivanih delova.

Samo mogu da se pridruzim! Treba zabraniti zakonom da iko drugo snimi "nekog novog" Batman-a! :D

Pored LotR najbolja trilogija po meni!

ne mogu da se otrgnem osecaju da je mozda mogao biti bolji film. kao da je triologija isforsirana ovde, previse informacija u trecem filmu a malo njih se izgura do kraja. dubina likova mi se cini ovde kao najveci problem... al sveukupno veoma dobar film.

i da, Bejn, i dalje me podilazi jeza od lika

takođe + za TDKR
kraj mi je bio najbolji, iako mi je Bane fenomenalan nije ni do kolena Džokeru ali to nije nikakva primedba za film.

btw SciFi fanovi, da li je iko primetio Cristophera Judgea AKA Tealc-a iz SG1? :) jeeej, ali batboy ga je prebio

Poslednja izmena:
The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1568346/

Greskom sam skinuo rimejk..:crash: a hteo prvo sveCku :d verziju da odgledam.. i aj kad mi je vec stigao vrhunski hd iz Rusije..:-devil-:

Odlican film, preporuka, 8/10. Nadam se da je original jos bolji..

Gluma i atmosfera su odlicni a utisak na pocetku kvari izbor ''onog drugog'' naziva filma ili originala/knjige mada ovo nema veze sa kvalitetom filma vec sa izborom koji je napravio prevodilac..

Muzika je takodje odlicna, kao i zvucni efekti sto i ne cudi kada se procita ko je radio muziku ;)

Zaista sjajna gluma Krega i Mare :D

e jedino
sto me smorio kraj tj s.a.l.t-olizacija ionako poremecene madafakerke:-devil-: al dobro.. riba je jedna od upecatljivijih zenskih uloga u ovom zanru.. po mom misljenju

Naleteh po netu na neke zanimljivosti sa snimanja, sta predstavlja uvodna scena.. U svakom slucaju preporuka :)

Sada jos malo da dodam o Betmenu, slegli se utisci, odspavalo se.

Elem, film je stvarno epski.

Mislim da je najbitnija emocionalna prica u svemu, posto su se prva dva filma bazirana na drugim stvarima (strah u prvom i ludilo u drugom).
Majkl Kejn je po meni daleko najbolji kao glumac u filmu (mislim da zasluzuje oskara), mada me je i Tom Hardi (Bane) odusevio (meni je u nivou Hita Ledzera, posto je stvarno maestralno odglumio imajuci u vidu da mu se ne vide usta a zlo prikazuje veoma realno).
Slozio bih se da akcije nema koliko je bilo u prethodnom filmu, ali je, po meni, savrseno uklopljena.
Takodje, kako je Nolan uspeo da uklopi sve likove i price i razgrana ih tako da ne budu previse razvodnjeni vec da u potpunosti pomazu prici, je sjajno.
3 sata filma je proslo bez da sam i jednom pogledao na sat i nikada nemate osecaj da je postalo dosadno ili da je prica zastala.
Da ne otkrivam previse, to je to, ali cu ici da odgledam film jos par puta sigurno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno