Šta je novo?

Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu se setim te scene, ali generalno mi je odlicna atmosfera u filmu, iskoristili su maksimum sa verovatno malim budzetom, vukodlaci su odlicni, nekoliko vrhunskih scena
recimo kad se ne kraju pesnici sa vukodlakom :)

Verovatno bih ga i pogledao do kraja,ali ta scena koju sam pomenuo me je ubila u pojam,ali ok svako od nas ima neko svoje misljenje!
Ovaj film sam pogledao vec nekoliko puta i za mene je stvarno odlican!
http://www.imdb.com/title/tt0083111/

Verovatno bih ga i pogledao do kraja,ali ta scena koju sam pomenuo me je ubila u pojam,ali ok svako od nas ima neko svoje misljenje!
Ovaj film sam pogledao vec nekoliko puta i za mene je stvarno odlican!
http://www.imdb.com/title/tt0083111/

jbm ti zivot. to sam gledao pre 100 god sa caletom u vreme kad je u bg bio samo 1 video klub (imao sam sharpov video za koji me je, kasnijih godina, svako pitao sta ce ti mikrotalasna pored tv-a).
moracu da ponovim da vidim jel stvarno toliko dobar kako ga se secem.

Iznenadjujes me sa ovakvim komentarima!Ja svasta mogu da pogledam i retko kad napljujem neki film,ali ovo je smejurija nevidjena!Nikada nisam nesto pretarano trazio neku dozu realizma u filmovima(to su ipak samo filmovi),ali ona scena kada su naredniku prosuta creva,a njegov potcinjeni dosao i nagurao ista u stomak i nastavili dalje da trce po sumi ko da nista nije bilo!Mene bi bilo sramota da takvu scenu uopste i snimim!Mozda je ovo neka parodija,a da to i neznam!

Brate.. juce sam gledao ovu nebulozu od filma :) I to samo zato sto je lozac rekao da je Sjajan, mislim film sa vukodlacima, kako to moze da bude sjajno :d al reko nije holivud, racunao sam na britansku ozbiljnost..

Nemam nameru da se svadjam 5 strana o ovom filmu, samo cu napisati svoje utiske.. jos od kada sam bio klinac nisam gledao ''horor'' slicne tematike niti me interesuje.. poslednji put sam se iscimao kada sam gledao neki film sa vukodlakom davne '98 na Divcibarama u vikendici na rts-u, mislim da je bio neki matori crno beli tv :) I onda su stvarno trebala mud*sca da izadjes u sumu ispred vikendice :)

I reko ajd sad da vidim to sjajno ostvarenje zvano Dog Soldiers.

Ukratko- film je jako los. 3/10. Da nije lepe prirode u pocetku i doze ozbiljnosti kroz britanski naglasak mislim da bih ugasio posle 10 min. Gomila klisea i to od samog pocetka, aj film o vukodlacima, sta da ocekujem ali ljudi koji trebaju da predstavljaju specijalne jedinice se prilicno retardirano ponasaju, krecu, prave grimase koje mozda deci mogu da budu smesne.. sto kaze bro82, ne znam da li je parodija ili je ovo nesto ozbiljno..

Kakve veze ima koliki im je budzet? Vukodlaci izgledaju tragikomicno, zao mi je sto nisam pirnuo bar da se smejem :d

Aj sve to ali ljudi.. toliko tripova im se desava i oni kao ne znaju sa cim imaju posla.. klise pocetak sa kamperima, pa ona scena kada glavni heroj nece da rokne psa- ma cista simbolika :d Nemam sta da kucam spojlere, sam cover filma dovoljno govori :)

Pa onda, sasvim slucajno nalecu na.. i odlaze u kucu u stilu zlatokose.. Da nisam odgledao ovaj film verovatno ne bih znao da mogu da blenem i odradim laksi trening sa prosutim crevima :) A sta tek reci o krpljenju stomaka za malo super lepka, cak iako je to moguce i neka alternativna army medicina.. Ovo za celivanje rana i ima kao neko objasnjenje al me mrzi da spoilerujem.

Zatim, dok su kao zlatokose u misterioznoj kuci smenjuju se sporadicni napadi vukodlaka koji iako imaju 2,5m ne mogu da provale trula drvena vrata i slabasne prozore i blejanje, turisticko osmatranje kuce, razgledanje escajga, sviranje klavira, i lagane konverzacije pored prozora kroz koji je samo 2 min ranije vukodlak preklao i izvukao jednog saborca.. valjda su imali pauzu za kafu za vukodlacima :)

Tupavi dijalozi, gestikulacije, umotvorine, i mnogo zatupljujucih nelogicnosti.. stvarno sam se ''frapirao'' da ovakav film neko moze da smatra sjajnim i da ima skoro 7 ocenu na imbd. Atmosfera u nekim momentima moze da dobije prelaznu ocenu ali sve ovo sto sam nabrojao je unistilo film.

Iskreno i zao mi je sto sam potrosio oko 100 min zivota ali sam ukapirao da treba ozbiljno da razmislim o preporukama sa neta :)

Ne zelim da pokrecem svadju, kome se svidja- svidja, nema problema naravno ali ovaj film nema preporuku od mene, za zaobici.

Poslednja izmena:
@ Dog Soldiers

Na pogresne stvari se koncentrisete u filmovima i to primecujem bas u poslednje vreme, ne gleda se film kao celina vec se u toku filma traze greske iz sve snage, i samim tim niste merodavni i opusteni za realnu ocenu. Kao da niste sposobni da provalite kada je film jednostavno uspeo a kad nije..

Recimo da bi jedno od njih moglo biti da mu uopste nisu bila prosuta creva nego jedno crevo, a samim tim sto je bio zarazen likantropijom, poceo je automatski i da ispoljava neke od "bonusa" te zaraze, kao vrlo brzo zarastanje...
Uostalom nijednom nije trcao nego su ga "vukli" naslonjenog na jednog od njih ako me secanje sluzi, tako da ti je (prethodni) post sasvim nerealan, film je odlican, svakako u top 5 iz tog zanra!!

Hvala na preporuci, odgledace se... Waldau je odlican kao Dzejmi Lanister!

Nema na cemu, mene je bas odusevio, odavno nisam pogledao tako dobar i kompletan film, ukoliko izuzmemo jednu nerealnu scenu, sve ostalo je savrseno, bar po meni.
I da bas sam se iznenadio kada sam video "Dzejmija":)

@ Dog Soldiers

Na pogresne stvari se koncentrisete u filmovima i to primecujem bas u poslednje vreme, ne gleda se film kao celina vec se u toku filma traze greske iz sve snage, i samim tim niste merodavni i opusteni za realnu ocenu. Kao da niste sposobni da provalite kada je film jednostavno uspeo a kad nije..

Ti stvarno mislis da ne gledamo kao celinu? I da namerno jurimo greske? :) (a kad smo kod njih par puta se vidi jako dnevno svetlo kroz prozor a frka je inace po jezivoj sumskoj mesecini :d) Mozda je ovaj film u top 5 iz tog podzanra sa vukodlacima ali ako je ovo jedan od boljih onda definitivno ne treba trositi svoje dragocene minute i sate zivota na filmove ove tematike :)

Ali kao sto rekoh, nekima od vas se svidja, neki od nas misle da je jako los film.. idemo dalje, ne moze jednostavnije :)

Pa ne znam sta je ali neki od vas kao da ne mogu da prepoznaju dobar film, ja bi googlovao taj problem, ima resenje verovatno :d :p
Odlicno razradjeni likovi (nije zbrzano), napetosti na pretek, odlican britanski dijalog, odlicne scene, vukodlaci poprilicno realisticni, mislim sve sastojci potrebni da ovakav film uspe... Al ajde, 'misljenja' se razlikuju :)

4400 je nešto kao preteča Heroes-a :p
Problem sa tom serijom je to što je prekinuta baš kada je postala interesantna.

Pa nema sta da se prepozna, pre-pretenciozna rezija, u fazonu neka ga tako, ko ne bude shvatio reci cemo da ne prepoznaje umetnost :d Ogroman potencijal u filmu, sjajni glumci, muzika, ali je to jedan od primera kad mozes da konstatujes da to sve u kompletu nije uspelo..

Poslednja izmena:
@ShapeShifter kao sto Dandy kaze dobra serija, bar u vreme kad sam je gledao :p samo steta su su je naravno prekinuli kao i mnoge druge :/ sve u svemu na neki nacin imas da kazem "kraj" ali ono naravno nedoreceno secam se da je bilo reci o knjizi koja dovrsava pricu ali to nisam trazio.

Safe House (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1599348/

Aj 6/10. Klasika za ovu temu.. klisea ima mnogo ali su akcione scene solidno odradjene a glumacka ekipa je odlicna ako izuzmemo ovog Reynoldsa, ne secam se da sam se bas nagledao njegovih filmova ali mogli su da nadju boljeg glumca, nije on ''faca'' za ovu ulogu.. narodski receno deluje kilavo, metiljavo :d

Moze da se odgleda ali ocekujte prosecan film i predvidiv zaplet i rasplet.

Poslednja izmena:
jos od kada sam bio klinac nisam gledao ''horor'' slicne tematike niti me interesuje
Upravo to!Mislim da niko nikada nece napraviti dobar horor sa vukodlacima i slicnim karakondzulama od koga cemo se strecati dok gledamo!To moze samo da ostavi neki utisak na 10-ogodisnjake koji krisom gledaju horore da ih mama i tata ne vide!Jedan jedini horor koji sam gledao i nisam jedno 2 dana mogao spavati ko covek je ovaj!
http://www.imdb.com/title/tt0404032/
Mislim da se ovakva vrsta horora i njena tematika tesko moze nadmasiti sa bilo kojom drugom vrstom horora!

Holivudski horori su odavno štivo za osnovce i žene a u tu grupu spada i ovaj koji si nabrojao.

Bogami Emily Rose je zaeban skroz, nije mi bilo dobro posle dosta dugo...

@psaras
Svaka cast ako si zaspao u roku od odmah posle gledanja!Koji je po tebi nenadmasiv horor?

Poltergeist, ali onaj iz 1982, sa Craig T. Nelson...
The Shining, Džek Nikolson....

Poslednja izmena:
Si ovo copy paste sa imdb ? :D

Kad smo kod horora, ne znam kako vama bilo ali meni se poprilicno dopao The Hills Have Eyes, naravno prvi deo, drugi nije ni do kolena prvom. Takodje i Fourth Kind sa Milom Jovovic mi je poprilicno jeziv :)

Dark Knight Rises, odgledah u bioskopu. Mnogo ozbiljniji i suroviji od fantasticnog prethodnika, manje akcije nego sto sam ocekivao, kraj je fenomenalan...

ja sam od The Grudge imao nocne enureze duze vremena. i dan danas pisnem u gace kad cujem mjaukanje.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno