Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Novi nemaju audio?

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Jedno pitanje.
Da li sam to na ovom forumu video spisak knjiga koje svako treba da procita? Rec je od nekih 20 knjiga. Ne mogu da nadjem nigde gde sam video.

Takvih lista im koliko hoćeš.
Ali su u suštini beskorisne.
Izvrsnih knjiga najrazličitijih žanrova postoji izuzetno mnogo, a ličnih ukusa onih koji prave liste još više...
Tako da su te liste beskorisne, u smislu da ne mogu biti merodavne, ali mogu da posluže da pročitaš o naslovima za koje nisi čuo do sada.

Evo jedan primer, a ako proguglaš knjige koje svako treba da pročita i englesku verziju te pretrage videćeš o čemu pričam.

Edit:
http://www.6yka.com/novost/44424/knjige-koje-biste-trebali-procitati-bar-jednom-u-zivotu

Poslednja izmena:
Poslednje što sam pročitao je: Istorija starog egipta, kultura i istorija !

Takvih lista im koliko hoćeš.
Ali su u suštini beskorisne.
Izvrsnih knjiga najrazličitijih žanrova postoji izuzetno mnogo, a ličnih ukusa onih koji prave liste još više...
Tako da su te liste beskorisne, u smislu da ne mogu biti merodavne, ali mogu da posluže da pročitaš o naslovima za koje nisi čuo do sada.

Evo jedan primer, a ako proguglaš knjige koje svako treba da pročita i englesku verziju te pretrage videćeš o čemu pričam.

Edit:
http://www.6yka.com/novost/44424/knjige-koje-biste-trebali-procitati-bar-jednom-u-zivotu

Ova lista sto sam je video je bas bila odlicna, ali ne mogu da je nadjem. Ne znam da li je na ovom forumu ili na burek forumu. Sve sam prelisto ponovo i ne mogu pronaci. Jedino sto znam da je neko od forumasa rekao da je procitao 4 od 5 sa beletristike

Jedna od knjiga kojih se secam je bila kapital od marksa, ostalih se ne secam, a bas bih voleo da pronadjem listu

Poslednja izmena:
Jel citao neko The Revelation Space od Alastair Reynolds-a? Deluje kao dosta dobar sf.

Ja, odlicno je. Upalo je i u top 100 SF svih vremena.
Koliko se secam nasi su izdali 1 knjigu, a mislim da sam citao jos 1-2 iz istog serijala.

ja sam mislio da kupim novi kindle ali mi nedostaje ta audio opcija zbog lakšeg učenja stranog jezika. ovako ako bih kupio morao bih pored da imam drugi uređaj za puštanje audia i onda nije to to.

Onda pogledaj ako mozes da nadjes u oglasima keyboard ili touch.

Ali i ako ne nadjes, nemoj da te odbija nedostatak audio opcije, jer je sa strane citanja, zbog ekrana neprikosnoven, to mu je ipak najvaznija funkcija.

Džejms S. A. Kori - Sibola u plamenu
Dostupno i kao epub.

Sibola-u-plamenu-65668.jpg

Pročitao sam na engleskom pre par nedelja (amazon za 7usd), sad cu i peti deo.
Malo mi je lošiji od prethodnih...

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Dostupno i kao epub.

+1

Takodje su izbacili i 4. knjigu Demonskog Ciklusa Pitera V. Breta

presto_od_lobanja-piter_v_bret_v.jpg

U svakom slucaju dva serijala koje zaista vredi citati sada uz naravno serijal "Malaske knjige palih" od Stivena Eriksona... Steta je sto necu uskoro moci da dodjem do istih jer mi je jedan kolega ovde na forumu "suknuo" majstorski sa WH40k univerzumom i stvorio poprilicno veliki backlog...:d

Definitivno dodajem na listu kupovine prvom sledecom prilikom, hvala na infou pool.

Takodje su izbacili i 4. knjigu Demonskog Ciklusa Pitera V. Breta

Pogledajte prilog 203700

U svakom slucaju dva serijala koje zaista vredi citati sada uz naravno serijal "Malaske knjige palih" od Stivena Eriksona...

E ovo cekam odavno. Hvala za info, Sibola skinuta, jos da nadjem Presto od lobanja.
Odlicni serijali, kao i Eriksonova Malaska knjiga..
Probao sam da nadjem i neku knigu (pdf, epub) od Rejnoldsa ali nigde nista..

Tražim verziju za Kindle (MOBI, azw3) knjige Tomasa Nejgela "Vrlo kratak uvod u filozofiju - O čemu je zapravo reč" ili na hrvatskom "ŠTO SVE TO ZNAČI - Vrlo kratak uvod u filozofiju". Da li to ima negde?

Hvala, video sam. Pretpostavio sam da ne liči ni na šta na Kindleu, pa zato tražim MOBI.

Jel čitao neko Carrion Comfort od Simonsa?

Pitam jel sam našao epub od nekih 2200 strana međutim vidim da se pominju i drugi i treći deo CCa...

Sad ne znam jel ovo što sam ja našao sve objedinjeno ili nije? A ne bih da listam na kraj pa da sam sebi spoilerišem knjigu...

Kako,bez spoilerisanja knjige, da saznam jel imam kompletno izdanje ili samo prvi deo?

Simmons u predgovoru rece da se radi o ~1500 pisanih strana. Kod mene na 7" tabletu to bude negde oko 2300-2400 strana.

Zbunilo me sto se kod nas pominju ta tri dela a na engleskom to nisam nasao posto citam na engleskom...

Hvala na objasnjenju

Beyond Genius Lies Insanity

Molim
Koliko vidjam na goodreads i slično, engleska štampana izdanja su obično izmedju 800 i 1000 stranica.
Naravno zavisi sve od formata knjige, proreda i fonta, može ta cifra da bude i znatno veća.
Da, zbunjujuća situacija, nisam proveravao ali verujem da i na engleskom postoje split izdanja.

carrion comfort.png

Da li je neko našao Presto od lobanja? Pročitao sam prethodne tri u dahu.
U svakom slučaju ću kupiti sve četiri.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ima i peti nastavak ..The Core..
I ja cekam da se pojavi Presto lobanja, ali ga nema jos.

Drugari ima li ko da mi nadje u digitalnom formatu, engleski jezik može : Elements of Pantheism : A Spirituality of Nature and the Universe

Izvinjavam se za off post ali moram...

Navodno ja ovu temu "Poslednje pročitane knjige.." ne mogu da nadjem u pod-forum Bench Clubbing vec sam je nasao na taj nacis sto sam otisao preko mog profila preko mog posta... (da, da nema je ni na drugoj stranici)

edit; Tema se pojavila tek nakon mog postvljenog posta do pre toga nisam uspeo da je pronadjem.

Nadam se da ce ubrzo biti prepravljeno.

Poslednja izmena:
Vrh Dno