mefistoNis
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.10.2007
- Poena
- 319
nisam...citam epub 
PekicMoj omiljeni pisac, bas sam skoro zavrsio Zlatno runo, po drugi ili treci put, to je vec zahtevno citanje, Besnilo, Atlantis i 1999 vec ne, lagani romani. Inace, Besnilo ima jedan od najjacih uvoda ikada, mislim da bi Stiven King ubio za takav uvod. Sve od Pekica je suvo zlato, steta sto nije vise citan kod nas. Npr. sestra mi studira Srpski jezik i knjizevnost, zavrsna godina i pitam je da li rade nesto od Pekica a ona u fazonu, cula sam za njega, nije on bitan. Strasno
Hiperion je deo kratkog serijala (hiperion, pad hiperiona, endimion i uspon endimiona). Ne znamo se ali bih ti dao savet/molbu da svakako izdrzis do kraja. U rukama ti je knjiga koju smatram jednim od remek dela knjizevnosti. Uz to procitaj i ilion i olimp od istog pisca i verujem da ces imati drugaciji pogled na tu vrstu knjizevnosti.Auh, užas. Pekić je baš kako si rekao suvo zlato. Ja ladno nisam čitao Besnilo, Atlantis i 1999, već Godine koje su pojeli skakavci, Vreme čuda, Kako upokojiti vampira. Jedva čekam da krenem Besnilo, to sam nabavio.
Sad počeo da čitam Hiperion od Den Simonsa, kažu svi da je odlična SF knjiga (ja nisam toliki ljubitelj ali evo upustam se i u te vode malo). Početak mi ne paše preterano, ali kako odmičem biva sve zanimljivije zaista.
Bukovskoga još niko nije oklevetao da je suvBukovski...
... lik je suvi genije...![]()
Hvala ti za preporuke, pročitao Strain, sad ću Buđenje Nemani...Bukovskoga još niko nije oklevetao da je suv
Pročitao Budjenje Nemani, dobar sajens fikšn/spejs opera ali meni lično su draže druge knjige iz podžanra, poput Podizanja Zvezdane Plime i još dosta njih.
Nije da smeta, počeo sam sledeću knjigu, Kalibanov Rat.
Obe knjige su dostupne i u e formatu.
Kuća lanaca - Stiven Erikson (poslednji kod nas objavljeni deo Pripovesti iz Malaške knjige palih)
Nestvarno delo! Većina "modernih" epsko fantastičnih serijala povremeno boluje od "šta sad da izmislim" sindroma ali ne ovaj. Ne znam kako uspeva da bude ovoliko zanimljiv.
Da li neko zna kada će se Laguna odlučiti (čitaj smilovati) da objavi ostale nastavke?
Dosadašnji tempo je previše spor![]()
Vidiš, čovek se toga nije dosetio.Ne vidim razlog da čekaš Lagunin prevod uzmi čitaj u originalu, zadnje što sam čitao u našem izdanju je Andrić.
Procitah Metro 2033 meni odlicna knjiga,vidim da ima nastavak jel procitao neko,neki komentar?
Ko je čitao Noć Demona i Pustinjsko Koplje od Piter V. Bret -a iz Demonskog Ciklusa zanimaće ga i Sunčani Rat (treći deo) koji izlazi ovog meseca u izdanju Lagune.
Btw ne znam zašto je Laguna prevela prvu knjigu tako kako jeste kada je originalni naslov "The Painted Man"? Radi tenzije?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari