Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Što se tiče Nesbe VS Karizi

Meni Karizi takođe bolji.
Direktno prelazi na radnju,ne davi mnogo,ne bavi se nepotrebnim opisia i radnjama ne širi preterano priču i sl.

Od Nesbea sam pročitao za sada Šišmiša i Bubašvabe i nisam preterano oduševljen.

Glavni lik mi ne smeta ali mi smeta to razvlačenje i previše opisivanja nekih radnji koje baš i nisu nešto bitne za knjigu

Beyond Genius Lies Insanity

Ja Karizija ni ne smatram preterano kvalitetnim piscem, već odličnim scenaristom. Kvalitet i forma njegove proze je upitnog kvaliteta, sve mi je nekako direktno i podređeno hiperprodukciji. Nije jedini takav i ova dvojica što pišu serijal Prostranstva rade na isti način. Da se ne razumemo pogrešno, to su i više nego dobre priče, ali jednostavno sam stil pisanja je dosta površan i jednostavan. Nesbe mi još nije došao na red, tako da o njegovom pisanju još ne mogu.

I još jedan stvar koja me kod Karizija jako nervira je ta što gura svoja religijska uverenja tamo gde im nije mesto, jednostavno ne vidim potrebu da se koriste takvi hokus pokusi u rešavanja kriminalističkih slučajeva.

Poslednja izmena:
Završio juče Idio*a kojim sam oduševljen ali mi nije na nivou Zločina i kazne.
Danas sam krenuo da čitam Mladića.

Sent from my LG V20 using Tapatalk
ba3cff44546be9c95833e2f7e7225033.jpg

Poslednja izmena:
@stojagrozny

Ovo izdanje Hobita je isto odlicno. ;)

Imas i video recenziju. Nazalost nema nigde da se nadje ono kozno izdanje Gospodara u EU (sa pocetka klipa)
Baci utiske i koju sliku kad ti stigne ona delux edicija. Dobar combo su ove sa video klipa. Razmišljam se da se počastim sa tim iz klipova jer nisu skupe... mada me svrbe prsti i na ovu varijantu. https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.com/ulk/itm/132234717207

Sent from my D6603 using Tapatalk

Šta vam se više dopada Farenhajt 451, 1984 ili Vrli novi svijet?

Planiram da pročitam i Mi od Zamjatina pa da nekako zaokružim taj četverac. Od ove tri iznad Farenhajt mi je ostavio najbolji utisak, glavni lik je zaista genijalno predstavljen, jedino što je malo prekratka. Vrli novi svijet mi je posebno zanimljiv gledano sa naučno fantastične strane jer je stvarno na tom polju kompleksan i dobro predstavljen. Orvela sam čitao davno i ostavio je odličan utisak na mene, ali mislim da su prva dva romana bliža nama na osnovu toga dokle je društvo doguralo.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Meni su sve četiri zanimljive na svoj način. Ne bih izdvajao, i smatram da su obavezno štivo - bar koga zanima tematika.

Baci utiske i koju sliku kad ti stigne ona delux edicija. Dobar combo su ove sa video klipa. Razmišljam se da se počastim sa tim iz klipova jer nisu skupe... mada me svrbe prsti i na ovu varijantu. https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.com/ulk/itm/132234717207

Hoću.

Btw ta 50 ann. deluxe je isto odlična (ali mislim da nema Hobita) - > tako da po ceni te možeš one dve deluxe (sa imitacijom kože) + Silmarilion i Decu Hurina da uzmeš u paketu ;)
Mada koža+ šiven/štepan spine+slipcase = nema dalje (što se dugotrajnosti knjiga tiče)

Jel redosled :
Silmarillion, children of hurin, hobbit i lord of the rings ?
Pošto sam hobita obrnuo par puta a ostale nisam nikad pročitao. Planiram da iskompletiram sve.

Silmarilion i Deca Hurinova su van reda, tj. po meni mogu da se čitaju i pre i posle Hobita i Gospodara, jer nemaju direktne veze ni sa jednim ni sa drugim.

Da sam na tvom mestu, pročitao bih posle Hobita - Gospodar Prstenova. Zatim, Silmarilion pa Decu Hurinovu.

^ Tacno tako, s tim sto je Silmarilion prakticno o nastanku Srednje Zemlje... Tako da moze da se cita kao prequel...

+cini mi se da ima i nezavrsene price. moze isto ali i ne mora da se procita...

Hrinoloski Silmarilion, Hobit, Gospodar prstenova...najbolji redosled od poceka do kraja.

Deca hurinova, beren i lutijena i ostale reciklaze koje sad izbacuju i koje ce izbacivati, sve je vec u Silmarilionu.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Hvala na odgovorima...

Da li je gde moguce naci knjigu "Forensic and criminal psychology - Dennis Howitt" na srpskom ili u krajnjem slucaju i hrvatskom?

btw korice knjige su bas identicne kao od knjige "Luzitanija - Dejan Atanacković" dobitnika NIN nagrade. :)

Da li je gde moguce naci knjigu "Forensic and criminal psychology - Dennis Howitt" na srpskom ili u krajnjem slucaju i hrvatskom?

btw korice knjige su bas identicne kao od knjige "Luzitanija - Dejan Atanacković" dobitnika NIN nagrade. :)

Kako identicne ? da su slicne, jesu, ali nikako identicne :)

Nastavio sam dalje sa Malaskom knjigom palih, procitao sam 600 stranica The Bonehunters, bukvalno mi je zao da okrecem stranice jer sam sve blizi kraju.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Nastavio sam dalje sa Malaskom knjigom palih, procitao sam 600 stranica The Bonehunters, bukvalno mi je zao da okrecem stranice jer sam sve blizi kraju.

Čitam engleski ali mi je Malaška knjiga baš teška zbog stila. Ni prevedena nije najpitkija ali je priča maestralna! Da li je neko od komšija (bih/cro) prevodio Eriksona?

Mali milion likova (jedva uspevam da popamtim sve one vojnike), mnogo paralelnih prica koje se desavaju istovremeno, sve je na pocetku knjige nabacano ali se na neki nacin sve polako slozi kako se ide kroz knjigu. Da ne pominjem tek kad se prica prebaci na novi kontinent i krene upoznavanje sa totalno novim likovima, i ponovo treba zapamtiti te nove likove kada se prica ponovo vrati na one stare u sledecoj knjizi. Plasio sam se da ce mi biti problematicno protumaciti sve to na engleskom, ali mi za sada dobro ide.

Čitam engleski ali mi je Malaška knjiga baš teška zbog stila. Ni prevedena nije najpitkija ali je priča maestralna! Da li je neko od komšija (bih/cro) prevodio Eriksona?

Koliko ja znam samo je Laguna prevela Malašku knjigu palih (prvih 5 knjiga), znaci samo srpski prevod.

• Like
Reagovanja: M J
Generalno citam ebook izdanja u poslednje vreme, al cerka (7 god) dete mnogo voli knjige, a u skoli samo sredom mogu da uzmu 2 komada (decije knjige koje ona spuca za pola sata)...i rekoh aj da se uclanimo u lokalnu biblioteku ovde u Singapuru. Odemo u "nasu" koja nam je najbliza...ljudi ja sam u potpunosti ostao u soku. Kako to izgleda i koliko knjiga ima ja ne mogu da vam objasnim, kao prvo, kao drugo, to je puno ko oko, ljudi gledaju, citaju po foteljama, klinci srednja skola rade domaci...prelepo za videti.

I ja se tu odeusevim i uclanimo se, oko 30e za godinu dana placaju stranci za lokalce je inace sve free. Prvo skontam da mogu da idem u bilo koju biblioteku u SG, al sinoc... Nesto dzaram po app storu kad ono aplikacija za biblioteku (inace je i tamo sve automatizovano, bukvalno poredjas knjige na vagu, da vagu elektrosku i kazes broj komada i ona prepozna sve i zaduzi te). Skinem da vidim sta ima u aplikaciji, i ono standardno, sta si uzeo, kad moras da vratis i alarmi da podesis, i pretraga knjiga gde sta ima da li je dostupno rezervacije itd. Ali! Odem na pretragu za neku knjigu kad ono ladno - citava sekcije knjiga postoje i u digitalnom formatu! Tu mislim i na audio formate. Bukvalno, nadjem skinem na telefon kroz aplikaciju za citanje ili slusanje, i ona se sama vrati kroz 21 dan - pa odusevljen sam!

Inace sad izvinite za off al prosto sam morao da podelim... Da bude malo i ontopic trenutno citam ovo:

Yugoslav-American Economic Relations Since World War II
By John R. Lampe, Russell O. Prickett, Ljubiša S. Adamović

Sad mi je mnogo toga jasnije iskreno, i kad nas je i ko zaduzio i koliko smo mi odavno bili predodredjeni za ekonomsku propast... Lepo su nas realno matorci uvaljali :)

Identičan sistem ovde u Swe. Knjige se mogu zadržati maks 30 dana a video igre i audio knjige na diskovima do 14 dana.Sistem za uzimanje/vraćanje knjiga automatski očitava do 20 knjiga ( stavljene jedna preko druge ) i nema potrebe za previše radnika, oni su tu samo ako nešto zapne negde ili se ljudi ne mogu snaći. Tako je prijatna atmosfera za čitanje da ti dodje da zaglavis satima. Za strance ne znam da li se plaća ali ja kao lokalac imam za dz. Isto ima deo za igranje dece do 10god.

Jel ima neko da preporuci neku dobru knjigu o istoriji Srba?

E čuo sam od drugara da je dobra knjiga i juče sam je odmah poručio.
Hvala na preporukama.

Jel neko naručivao knjige sa bookdepository.com?
Za koliko stižu knjige do nas?

Izvinjavam se što ovde postavljam ovo pitanje ali nisam znao gde da postavim a ima veze sa knjigama

Od 4 do 8 dana nakon sto prodje uplata i posalju knjigu.

Od 4 do 8 dana nakon sto prodje uplata i posalju knjigu.
Zavisi i od vrednosti knjiga i da li se carini. Meni su stigle posle 14 dana. Da li je neko odavde narucivao sa amazona i kako je prosao?

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno