Generalno citam ebook izdanja u poslednje vreme, al cerka (7 god) dete mnogo voli knjige, a u skoli samo sredom mogu da uzmu 2 komada (decije knjige koje ona spuca za pola sata)...i rekoh aj da se uclanimo u lokalnu biblioteku ovde u Singapuru. Odemo u "nasu" koja nam je najbliza...ljudi ja sam u potpunosti ostao u soku. Kako to izgleda i koliko knjiga ima ja ne mogu da vam objasnim, kao prvo, kao drugo, to je puno ko oko, ljudi gledaju, citaju po foteljama, klinci srednja skola rade domaci...prelepo za videti.
I ja se tu odeusevim i uclanimo se, oko 30e za godinu dana placaju stranci za lokalce je inace sve free. Prvo skontam da mogu da idem u bilo koju biblioteku u SG, al sinoc... Nesto dzaram po app storu kad ono aplikacija za biblioteku (inace je i tamo sve automatizovano, bukvalno poredjas knjige na vagu, da vagu elektrosku i kazes broj komada i ona prepozna sve i zaduzi te). Skinem da vidim sta ima u aplikaciji, i ono standardno, sta si uzeo, kad moras da vratis i alarmi da podesis, i pretraga knjiga gde sta ima da li je dostupno rezervacije itd. Ali! Odem na pretragu za neku knjigu kad ono ladno - citava sekcije knjiga postoje i u digitalnom formatu! Tu mislim i na audio formate. Bukvalno, nadjem skinem na telefon kroz aplikaciju za citanje ili slusanje, i ona se sama vrati kroz 21 dan - pa odusevljen sam!
Inace sad izvinite za off al prosto sam morao da podelim... Da bude malo i ontopic trenutno citam ovo:
Yugoslav-American Economic Relations Since World War II
By John R. Lampe, Russell O. Prickett, Ljubiša S. Adamović
Sad mi je mnogo toga jasnije iskreno, i kad nas je i ko zaduzio i koliko smo mi odavno bili predodredjeni za ekonomsku propast... Lepo su nas realno matorci uvaljali