Pittsburgh
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.07.2010
- Poena
- 350
Pozdrav. Jesi li Dark matter slusao ili čitao? Koliko je težak engleski na kom je napisana knjiga?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Hvala za sherovanje [emoji6] Definitivno cu se okusati u pazljivom slušanju dok sam u šetnji.Slušao sam, i pohvalio naraciju u poslednjoj rečenici
Engleski je lagan, sve lepo razumljivo.
Ono što sam čitao/slušao i što trenutno čitam/slušam imate kod mene u kutiji
Pročitao sam prve dve priče i, nažalost, stekao sam isti utisak. Sve sam se nešto nadao da je ostatak zbirke bolji, no izgleda, slaba vajda...Uf što se tiče "Priča stvog života", ja podlegao hype-u i pazario na prvu, skoro se nisam toliko razočarao. Da li sam omatorio ili šta je u pitanju ne znam ali ako je ovo vrh modernog SF-a, mislim da ću se vratiti veselim 70-imOsim naslovne koja mi se relativno svidela, ostale priče su prosek ili ispod proseka. Ima par zanimljivih ideja ali kao pisac Ćang mi je potpuno razočarenje.
Nema na čemu, uživaj.Hvala za sherovanje [emoji6] Definitivno cu se okusati u pazljivom slušanju dok sam u šetnji.
Meni se knjiga nije dopala, do pola još i nekako, ali od pola na dalje sve nizbrdo.Posto sam odgledao prvu sezonu Americkih Bogova i bio "meh" odlucih da procitam posle 7-8 godina ponovo knjigu da se podsetim sta i kako - vredi procitati, mnogo veci uzitak nego serija, a samo sam video koliko sam u stvari zaboravio (~97% :d)
Nažalost traže računMa i bez računa mislim da će ti uvažiti. Ako misliš da neće proći bez računa, nađi preko sajta koje si knjige naručio, pa odštampaj tu stranicu i ponesi sa sobom.
Nažalost traže račun
Kupio sam u radnji tako da mi ništa ne znači sajt.
Uzeo sam tada 9 knjiga oko 6 sati kada je krenula akcija, pa mislim da mogu naći baš moj račun u kasi, ali ne znam da li bi izašli u susret.
Eventualno da probam da im šaljem mejl sa objašnjenjem, slikama knjiga koje sam uzeo i bar kodovima na istim, ovih pocepanih strana pa da vidim šta će reći.
P.S. Dve akcije su u Vulkanu. Jedan skup knjiga sa kombinacijom dve za 505 dinara i 4 za 975 i drugi skup knjiga gde idu 3 knjige za 999 dinara.
Apsolutni klasik SF književnosti.
Dobitnjik nagrada Kembel, Hugo, Jupiter i Nebula.
Rama je ogromna vanzemaljska svemirska letilica koja ulazi u naš Sunčev sistem. Savršen cilindar dugačak nekih pedeset kilometara koji se brzo okreće i juri kroz svemir. Rama je tehnološko čudo, misteriozna i potpuno enigmatična vanzemaljska tvorevina. To je prvi posetilac ljudskoj vrsti sa zvezda i mora biti istražen…
Postoji mini serija iz 2015: http://www.imdb.com/title/tt3581932/ a po IMDb-u se vuče još par starih naslova. Nisam gledao, jer tad kad sam naišao, nije bilo prevoda (vidim da ih sad ima).Hvala ljudima koji su preporucili knjigu And Then There Were None od Agate Kristi. Progutao sam je za pola dana ako ne i manje.
Kakav bi to mindfuck film bio kada bi snimili....mada koliko procitah film Identity iz 2003 je navodno baziran na ovoj knjizi..
Ima li jos nekih njenih dobrih knjiga a da se ne pojavljuje Poirot ili nekih drugih sličnih knjiga kao sto je ova?
Video sam sam ovo na FB, ali im sajt ne valja ništa, pa neću ni pazariti. Mislim, prodaješ nešto, a ne staviš ni cenu, ni troškove poštarine, ni šta je na lageru...? :wall: Ne kapiram? Hteo sam da uzmem sta su objavili od Lema, al ću sačekati Sajam u oktobru.У књижари Соларис је попуст 50% на њихова издања.![]()
Dark Matter...
Ima li istoimena serija ikakve veze sa knjigom?
....
Primetio sam da je vas dosta pitalo/tražilo dobar SF naslov, a da niko uzeo u razmatranje Dark Matter, pa da ponovim još jednom:
Dark Matter
by Blake Crouch
Sa ovom delom sam oduševljen, pravi SF, sve na mestu, ma ludilo. Od ovoga može da se snimi tako ludilo od filma ufff. btw nema nikakve veze sa trenutno aktuelnom serijom.
Moj savet, nemojte da čitate ništa u vezi sa radnjim, plašim se da će vam pokvariti užitak, već samo nabavite knjigu i čitajte.
Jer ste od jednom uvučeni u radnji, i padaju takve "bombe" da je greota da vam to neki spojer upropasti.
Što se audio izdanja tiče, takođe sam veoma zadovoljan, jedan narator čita sve.
Dark Matter audio knjiga. Kakva priča!
.... i gde se mogu naci audio knjige?
Sve u svemu cekaju me nekih 5-6 papirnih knjiga ali navukao sam se na audio jer mogu više stvari da radim dok slušam knjigu što mi je ekstra i štedi mi vreme.
Freakonomics Radio is an award-winning weekly podcast (subscribe here!) with 8 million downloads per month. It can also be heard on public radio stations across the country, on SiriusXM, on several major airlines, and elsewhere. Host Stephen J. Dubner has surprising conversations that explore the riddles of everyday life and the weird wrinkles of human nature — from cheating and crime to parenting and sports. Dubner talks with Nobel laureates and provocateurs, social scientists and entrepreneurs — and his Freakonomics co-author Steve Levitt. Freakonomics Radio is produced by Dubner Productions and WNYC Studios.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari