Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Pozdrav. Jesi li Dark matter slusao ili čitao? Koliko je težak engleski na kom je napisana knjiga?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Uf što se tiče "Priča stvog života", ja podlegao hype-u i pazario na prvu, skoro se nisam toliko razočarao. Da li sam omatorio ili šta je u pitanju ne znam ali ako je ovo vrh modernog SF-a, mislim da ću se vratiti veselim 70-im ;) Osim naslovne koja mi se relativno svidela, ostale priče su prosek ili ispod proseka. Ima par zanimljivih ideja ali kao pisac Ćang mi je potpuno razočarenje.

Poslednja izmena:
Slušao sam, i pohvalio naraciju u poslednjoj rečenici :D
Engleski je lagan, sve lepo razumljivo.
Ono što sam čitao/slušao i što trenutno čitam/slušam imate kod mene u kutiji
Hvala za sherovanje [emoji6] Definitivno cu se okusati u pazljivom slušanju dok sam u šetnji.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Uf što se tiče "Priča stvog života", ja podlegao hype-u i pazario na prvu, skoro se nisam toliko razočarao. Da li sam omatorio ili šta je u pitanju ne znam ali ako je ovo vrh modernog SF-a, mislim da ću se vratiti veselim 70-im ;) Osim naslovne koja mi se relativno svidela, ostale priče su prosek ili ispod proseka. Ima par zanimljivih ideja ali kao pisac Ćang mi je potpuno razočarenje.
Pročitao sam prve dve priče i, nažalost, stekao sam isti utisak. Sve sam se nešto nadao da je ostatak zbirke bolji, no izgleda, slaba vajda...

Počeo sam da citam Zabludu o Bogu, Ričarda Dokinsa, tj. pročitao sam odlomak na sajtu izdavača (http://www.heliks.rs/assets/text/zob5_odlomak.pdf), jer je i poslednje, peto izdanje rasprodato. Knjiga me je kupila već prvom rečenicom, a ja ću ili sačekati novo izdanje ili kupiti polovnu. Nasao sam PDF hrvatskog izdanja, ali to ide na čitanje samo ako se prethodne dve stavke ne ostvare.

Posto sam odgledao prvu sezonu Americkih Bogova i bio "meh" odlucih da procitam posle 7-8 godina ponovo knjigu da se podsetim sta i kako - vredi procitati, mnogo veci uzitak nego serija, a samo sam video koliko sam u stvari zaboravio (~97% :d)

Hvala za sherovanje [emoji6] Definitivno cu se okusati u pazljivom slušanju dok sam u šetnji.
Nema na čemu, uživaj.

Posto sam odgledao prvu sezonu Americkih Bogova i bio "meh" odlucih da procitam posle 7-8 godina ponovo knjigu da se podsetim sta i kako - vredi procitati, mnogo veci uzitak nego serija, a samo sam video koliko sam u stvari zaboravio (~97% :d)
Meni se knjiga nije dopala, do pola još i nekako, ali od pola na dalje sve nizbrdo.
Rekoh aj da vidim seriju na šta liči, možda mi se bar to dopadne, :hair: ali ono nema veze sa knjigom, ono je tek živa glupost, bolje knjigu da pročitate.

Ma i bez računa mislim da će ti uvažiti. Ako misliš da neće proći bez računa, nađi preko sajta koje si knjige naručio, pa odštampaj tu stranicu i ponesi sa sobom.
Nažalost traže račun :(
Kupio sam u radnji tako da mi ništa ne znači sajt.

Uzeo sam tada 9 knjiga oko 6 sati kada je krenula akcija, pa mislim da mogu naći baš moj račun u kasi, ali ne znam da li bi izašli u susret.

Eventualno da probam da im šaljem mejl sa objašnjenjem, slikama knjiga koje sam uzeo i bar kodovima na istim, ovih pocepanih strana pa da vidim šta će reći.

P.S. Dve akcije su u Vulkanu. Jedan skup knjiga sa kombinacijom dve za 505 dinara i 4 za 975 i drugi skup knjiga gde idu 3 knjige za 999 dinara.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Proveri ostale primerke knjiga...postoji mogucnost da je ceo tiraz felerican.Imam knjigu na kojoj su duplirane strane i bukvalno su na celom tirazu takve.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Nažalost traže račun :(
Kupio sam u radnji tako da mi ništa ne znači sajt.

Uzeo sam tada 9 knjiga oko 6 sati kada je krenula akcija, pa mislim da mogu naći baš moj račun u kasi, ali ne znam da li bi izašli u susret.

Eventualno da probam da im šaljem mejl sa objašnjenjem, slikama knjiga koje sam uzeo i bar kodovima na istim, ovih pocepanih strana pa da vidim šta će reći.

P.S. Dve akcije su u Vulkanu. Jedan skup knjiga sa kombinacijom dve za 505 dinara i 4 za 975 i drugi skup knjiga gde idu 3 knjige za 999 dinara.

Meni se do sad nije desilo da neće zamene bez računa, naravno ako se vidi da knjiga nije čitana, ali uvek idem sa pričom da sam kupio online (i samim tim nemam račun), pa sam zvao direkciju i oni su mi rekli da zamenim u bilo kojoj radnji i menjaju bez problema. :)
Zadnji put sam menjao knjigu pre dve godine, ali ne verujem da se nešto promenilo od tad. Mogu samo prodavci da budu drndavi, ali to se rešava odlaskom u drugu prodavnicu.

Pročitao sam celu temu i baš ima dobrih preporuka. Naročito mi je drago što vidim da ima dosta ljudi koji čitaju SF, jer mi se čini da je izdavanje istog malo u zapećku. Od ovog što je preporučivano, zapao mi je za oko serijal Prostranstvo (Buđenje nemani i ostali), to mi je ranije skroz izmicalo. Međutim, kad sam video cenu, nije mi bilo dobro... Puna cena za četiri knjige je preko 5.000 din! :mad: Preterali su! Za ovo valja sačekati neku akciju.

Ja bih preporučio roman Sastanak sa Ramom, novije izdanje ima naslov Susret sa Ramom. U pitanju je jedan od dva najbolja romana Artura Klarka (drugi je Kraj detinjstva). Na sajtu izdavača stoji opis:
Apsolutni klasik SF književnosti.

Dobitnjik nagrada Kembel, Hugo, Jupiter i Nebula.

Rama je ogromna vanzemaljska svemirska letilica koja ulazi u naš Sunčev sistem. Savršen cilindar dugačak nekih pedeset kilometara koji se brzo okreće i juri kroz svemir. Rama je tehnološko čudo, misteriozna i potpuno enigmatična vanzemaljska tvorevina. To je prvi posetilac ljudskoj vrsti sa zvezda i mora biti istražen…

a na istom mestu se može pročitati i odlomak: http://www.laguna.rs/odlomak_1691_susret_sa_ramom.html

Inače, već godinama se priča o filmovanju ove knjige, meni se čini da bi to teško ispalo kako treba, a su neki u nestrpljenju napravili pseudo fan trejler - za film koji još ne postoji: https://www.youtube.com/watch?v=FecDUfDKimc :)

Knjiga ima još tri nastavka (koje je Klark pisao sa Džentrijem Lijem), ja sam pročitao dva i mislim da su suvišni.

Da odgovorim i na ovu poruku, staru više od dve godine, možda nekog zanima odgovor...

Hvala ljudima koji su preporucili knjigu And Then There Were None od Agate Kristi. Progutao sam je za pola dana ako ne i manje.

Kakav bi to mindfuck film bio kada bi snimili....mada koliko procitah film Identity iz 2003 je navodno baziran na ovoj knjizi..

Ima li jos nekih njenih dobrih knjiga a da se ne pojavljuje Poirot ili nekih drugih sličnih knjiga kao sto je ova?
Postoji mini serija iz 2015: http://www.imdb.com/title/tt3581932/ a po IMDb-u se vuče još par starih naslova. Nisam gledao, jer tad kad sam naišao, nije bilo prevoda (vidim da ih sad ima).

Identitet (2003) je odličan film, ali nema, koliko se sećam, nikakve veze sa ovim romanom.

Agatu Kristi sam čitao kao mali, još u osnovnoj školi, i iako znam da sam pročitao još romana bez Poaroa, ne mogu da se setim nijednog, i to je valjda neka (anti)preporuka :) Naravno, od onih gde je Poaro, nenadmašan je Ubistvo u Orijent Ekspresu.

Dance, dance, dance Murakami

Tripozan, nepredvidiv pa predvidiv pa nepredvidiv opet. :D klasican Murakami

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Od Murakamija sam skoro čitao 1Q84. Koliko me je prva. Knjiga oduševila, toliko druga ostavila Blah utisak, a treća je nešto izmedju.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

У књижари Соларис је попуст 50% на њихова издања. :D

Preporuka i od mene za Expanse serijal, samo sam se posle 3 knjige malo umorio pa sam batalio serijal na neko vreme.

Inače sam tek pre par dana pročitao Vrli novi svet i meni lično je knjiga vrhunska, pogotovo ako se uzme u obzir i kada je napisana.

У књижари Соларис је попуст 50% на њихова издања. :D
Video sam sam ovo na FB, ali im sajt ne valja ništa, pa neću ni pazariti. Mislim, prodaješ nešto, a ne staviš ni cenu, ni troškove poštarine, ni šta je na lageru...? :wall: Ne kapiram? Hteo sam da uzmem sta su objavili od Lema, al ću sačekati Sajam u oktobru.

Сајт им је стварно циркус, али ја живим неких 200м од књижаре, па ми то није представљало проблем :d

E onda im obavezno reci da su im sajt ispljuvali na jednom forumu, pa nek vide onda šta će! :D

Dark Matter audio knjiga. Kakva priča! John Lindstrom kakav narator, razbio ovu knjigu.
Ima li istoimena serija ikakve veze sa knjigom?
Može li neka preporuka nešto na sličnu temu i gde se mogu naci audio knjige?

Poslednja izmena:
Dark Matter...
Ima li istoimena serija ikakve veze sa knjigom?

Da ponovim ponavljanje :d

....
Primetio sam da je vas dosta pitalo/tražilo dobar SF naslov, a da niko uzeo u razmatranje Dark Matter, pa da ponovim još jednom:

Dark Matter
by Blake Crouch
Sa ovom delom sam oduševljen, pravi SF, sve na mestu, ma ludilo. Od ovoga može da se snimi tako ludilo od filma ufff. btw nema nikakve veze sa trenutno aktuelnom serijom.
Moj savet, nemojte da čitate ništa u vezi sa radnjim, plašim se da će vam pokvariti užitak, već samo nabavite knjigu i čitajte.
Jer ste od jednom uvučeni u radnji, i padaju takve "bombe" da je greota da vam to neki spojer upropasti.
Što se audio izdanja tiče, takođe sam veoma zadovoljan, jedan narator čita sve.

Dark Matter audio knjiga. Kakva priča!

Rekoh da je kljiga ludilo, vrhunski SF
Drago mi je da je ti se dopala knjiga, najveći problem sa ovim delom je nemaš sa kim da podeliš to ludilo što se dešava, jer bez spojlera je nemoguće, a niko u mojoj okolini nije pročitao knjigu

.... i gde se mogu naci audio knjige?

Takođe kačio sam i sajt za audiokljige, ja nisam našao bolji od njega, a za neke jake naslove i zaliv radi posao.

Poslednja izmena:
Hvala za link, ma idi bre nisam mogao da se zaustavim koliko me je vukla, na sredini je na momente bila dosadna jer su previše ušli u materiju koja mi nije bas delovala interesantno ali to je kratko trajalo,priča me je vozila neverovatno i kad god pomislim sa sam skontao u kom smeru ce ici priča, BAM kompletan preokret. Oduševljen ! Film po ovoj knjizi bi bio iz minimum tri dela da bi ispao kako valja. Ali glas naratora mi je bio jaako poznat, nešto sam se utripovao da je uradio naraciju za Watchmen audio comic's book ali sam se prevario. Nisam pronašao info o tome.
Sve u svemu cekaju me nekih 5-6 papirnih knjiga ali navukao sam se na audio jer mogu više stvari da radim dok slušam knjigu što mi je ekstra i štedi mi vreme.

Sve u svemu cekaju me nekih 5-6 papirnih knjiga ali navukao sam se na audio jer mogu više stvari da radim dok slušam knjigu što mi je ekstra i štedi mi vreme.

e baš je u tome suština, što mogu da radim nešto sasvim drugo dok slušam knjigu, čak šta više i uživam u tom poslu (koji je inače dosadan naravno).

E evo nešto zanimljivo, sasvim slučajno sam naleteo na link, nisu knjige već radio, mogu da se skinu sve epizode, može i direkno sa sajta, ima ih skoro 300 epizoda svake nedelje nova, teme su razne ima sigurno neka koja će vas privući.
Engleski koji govore je razumljiv ko srpski, i boja glasa im je odlična, prosto milina slušati :D

Freakonomics Radio

Freakonomics Radio is an award-winning weekly podcast (subscribe here!) with 8 million downloads per month. It can also be heard on public radio stations across the country, on SiriusXM, on several major airlines, and elsewhere. Host Stephen J. Dubner has surprising conversations that explore the riddles of everyday life and the weird wrinkles of human nature — from cheating and crime to parenting and sports. Dubner talks with Nobel laureates and provocateurs, social scientists and entrepreneurs — and his Freakonomics co-author Steve Levitt. Freakonomics Radio is produced by Dubner Productions and WNYC Studios.

Ok mi je ted cang, hvala na preporuci. Sad citam praceta, going postal, preveli su ga postasavil :)
Kupio sam ovaj dark matter za 1.3usd. Ima dve verzije na amazonu, za 10 i ova za manje :) vrv su se zeznuli, al sam happy.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Moze li mi neko preporuciti za citanje nesto u stilu i fazonu Den Braun-a ???

Nazad
Vrh Dno