Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krenuo da gledam Frasier reboot. Odličan.

Da li možda neko zna kako se zove serija koja se prikazivala na RTS-u pre dosta godina, pa recimo otprilike 10tak možda. Radnja serije se vrti oko toga da su svi ljudi u jednom trenutku doživeli gubitak svesti i da su tada videli svoju budućnost. Pa se istražuje zašto se to desilo i tako dalje... Inače mislim da serija ima samo jednu sezonu, znam da se dosta ljudi žalilo što je druga otkazana(možda je u međuvremenu snimljena)

Da li možda neko zna kako se zove serija koja se prikazivala na RTS-u pre dosta godina, pa recimo otprilike 10tak možda. Radnja serije se vrti oko toga da su svi ljudi u jednom trenutku doživeli gubitak svesti i da su tada videli svoju budućnost. Pa se istražuje zašto se to desilo i tako dalje... Inače mislim da serija ima samo jednu sezonu, znam da se dosta ljudi žalilo što je druga otkazana(možda je u međuvremenu snimljena)

Kako nisam :)

Gledljiva serija, naravno moj omiljeni zanr u kombinaciji sa omiljenim karajolicima, Skandinavija, Island, UK....
MOzda malo da su razradili bolje scenari, imalo je ponekad rupa i praznog hoda, ali sve u svemu zanimljiva serija i zbog samog ostrva i specificnog nacina zovota tamo. Glavni lik solidan glumac, kao i glavna zenska uloga, ovi ostali sta znam, njegova cerka da menja profesiju, nekako mi je ocigledno bilo da glumi, a to je meni najgore. Vidis da neko usiljeno to radi...
Znaci preporuka za sve koji bi da odmore od mainstream-a i od Netflixa i ostalih....
Od mene 7/10

Evo jedne od "must watch" serija, jedna od mojih omiljenih, imao sam srece pa dugo nije izasao prevod za sezonu 1, pa dok sam gledao sezonu 1 eto i druge pa sam bas nedelju dve ucosao, jer mi je Bosch jedan od omiljenih likova sto se tice serija. Izvanredna gluma Wellivera, neverovatno koliko mu je legla uloga, imao je srece sto su i ostali dobri glumci, kasting za ovu seriju je po meni odradjen odlicno, pocev od Boscha, preko njegovog partnera, one dvojice penzionera, pa do maestralnog sefa Irvinga i "$ Chendlera" hahah. Jedina slaba karika je njegova cerka koja po meni pojma nema, i za nju vazi isto sto i za gore Perezovu cerku. Inace jedna od retkih serija je Bosch gde kvalitet sezona ne varira, sve su to nijanse, ali jedna od najkostantnijih serija inace. Neko je pomenuo "line of duty", slazem se apsolutno, i Bosch je krenuo malo sporije pa se kvalitet sezona dizao linarno, evo i Legacy je odlican, bukvalno su to sve "osmice".
Od mene jaka8/10

EEe da ne bude sve idealno, u nedostatku nekih boljih ideja, naletim na ovo. Da ne psujem ovde na forumu. Meni stvarno nista ne smeta, ali kada neko pokusava nesto zorom da mi servira, pa ajde sto to pokusava, ne smeta mi kad se to radi diskretno, znam takvo je vreme i jednostavno ignorises, ali da u ovoj seriji hahahha ova vremenska razdoblja su bas lepo iskoristili pa u svakom vremenu imas po jednog "junaka naseg vremena". Pa jebo te kakvo vredjanje inteligencije, nisam stigao ni do kraja prve epizode i ugasio. KAkva je serija ne znam, ali toliku kolicinu propagande na jednom mestu zaista nemam zivaca da gledam.

Imam i jedno pitanje, naleteo sam na ovu seriju, upalim trailer, i odmah skontam da je slicna radnja kao moja serija broj jedan svih vremena "Broen", ne toliko po kvalitetu koliko iz sentimentalnih razloga. Pogledao bih ako nije prekopirani Broen, jer onda znam sta ce da se desi i sl. Je li gledao ovo ko? Da li da krecem ili ne?

Pad kuće Usher krenuo prvu epizodu, nisam planirao ali mi nahvalili pa ajde.

Šta je ovo? Ok priča kreće u dobrom smeru, ajde i woke momenti da se zanemarena. Ali kakva je ovo gluma na nivou turske serije. Ne mislim na glavne glumce već na decu i partnere im. Gde su ih skupili?

Mozda je samo do mene pa treba se navici, odgledacu svakako do kraja zbog priče. Ali oči bode koliko su loši, a deluje mi da je namerno što je najgore taj sapunica fazon.

Imam i jedno pitanje, naleteo sam na ovu seriju, upalim trailer, i odmah skontam da je slicna radnja kao moja serija broj jedan svih vremena "Broen", ne toliko po kvalitetu koliko iz sentimentalnih razloga. Pogledao bih ako nije prekopirani Broen, jer onda znam sta ce da se desi i sl. Je li gledao ovo ko? Da li da krecem ili ne?
"The Tunnel" is a remake of the Swedish/Danish series, "The Bridge" (2011). There is also another (US) remake series, also called "The Bridge" (2013).
Dakle isto, licenciran scenario. Nemoj da pocinjes, iznervirace te ako si od onih koji prave paralelu i traze slicnosti sa originalom i porede kvalitet glume.

Ovo si gledao pretpostavljam - Counterpart ?

Poslednja izmena:
Nisam gledao Counterpart, skinucu onda veceras to, ako je isti scenario nema svrhe.

Bones 12. (poslednja) sezona
manji broj epizoda, jedva su smislili priče. patetika se provlači samo tako. skontali da ne mogu više da cede suvu drenovinu.
no, glavni negativac je Srbin
Mark Kovač, sin bijenog Gospodara rata Josipa Radiča, vođe bosanskih Srba kojeg je ubio But tokom svog služenja u vojsci. brkanje država, tipa krili se posle u Srbiji koja tada nije postojala u današnjem obliku već u obliku SRJ, eventualno SCG. i na sve to, scenaristi su mislili da su to bili delovi SSSR-a 🤯 da ne pričamo o tome da ni Bouns nije umela da izgovori pravilno prezimena i imena iako zna mali milion jezika

Criminal Minds 16. sezona
rešili su da se serija nastavi 2,5 godine nakon završetka :D nije loša sezona, sve u svemu. mada, kraj je bezveze zbrzan i površno odrađen.

Leverage: Redemption
i ovo su rešili da obnove, 9 godina nakon završetka originalne serije. nije loše, dosta je u duhu originala. mada, deluje mi pomalo bezazlenije i površnije. u S1E8 spominje se krađa beba u Sarajevu, pa je ispravljeno da je u pitanju Srbija. u nekoj kasnijoj epizodi je spomenut čuveni Srbin, Nikola Tesla (tako je spomenut u seriji). S1E14, iako je epizoda obećavala dosta, imam utisak da je sve palo u vodu jer su nešto hteli da isforsiraju. S2 je dosta ujednačena.
S3 još nisu počeli sa snimanjem a kad će, ne zna se. sve planove su poremetili štrajkovi.

Will Trent 1. sezona - u toku je na Star Crime
ima serija svoje uspone i padove, ali kao da je sve nekako uprošćeno. ostajem pri tome da sumnjam da će ići više od 3 sezone. u stvari, kako stvari sada stoje, 2. je ujedno poslednja

Star Trek: Picard 3. (poslednja) sezona
dobra sezona. vidi se da je najozbiljnije urađeno, ali da li je najbolja pitanje je. mislim da je cela serija trebalo da bude, kao što je i bilo u početku, mini-serija ali od jedno 15 epizoda, kao i da se svedu priče.
ne dopada mi se to što kao da 2. sezona nije ni postojala, nema nekih likova iz prve dve. ne dopada mi se ni preterivanje sa Borgom, kao ni fazon iz Star Wars. dopada mi se indirektna povezanost sa 12 Monkeys.
ostaje utisak kao što i piše u ovoj poruci u spojleru

Star Trek: Strange New Worlds 2. sezona
gledao sam je tokom premijere na SkyShowtime ali se nisam javljao tada u temi. jednostavno, nisam hteo da dođe do svađe. u suštini, i ova sezona, kao i prethodna, je u duhu pravih Star Trek serija. što se nekog woke i fazona rodne (pre)ravnopravnosti tiče, treba uzeti u obzir da je Star Trek od davnina u nekom tom fazonu u većoj ili manjoj meri (setimo se postava u TOS i TAS, npr. ili, da se osvnemo na V i DS9). takođe treba uzeti u obzir da je rodonačelnik serije bio švaler i da je nabacivao uloge ljubavnicama i to je jedan od razloga što ima dosta ženskih likova. u vezi 9. epizode, one mjuzikl, pa to je fazon u ovoj seriji, da ima poneku blesavu epizodu. u prethodnoj sezoni to je bila 8. (bajka)

Poslednja izmena:
Slow horses 7.5/10 možda bi bilo i više da nije nekih kompletno retardiranih situacija i reakcija kao da je naša BIA🤣 Kapiram da su rage, ali brt u pojedinim situacijama je baš debilno. Inače top 10 krimi serija verovatno.

Pad kuće Usher krenuo prvu epizodu, nisam planirao ali mi nahvalili pa ajde.

Šta je ovo? Ok priča kreće u dobrom smeru, ajde i woke momenti da se zanemarena. Ali kakva je ovo gluma na nivou turske serije. Ne mislim na glavne glumce već na decu i partnere im. Gde su ih skupili?

Mozda je samo do mene pa treba se navici, odgledacu svakako do kraja zbog priče. Ali oči bode koliko su loši, a deluje mi da je namerno što je najgore taj sapunica fazon.
Serija je baš dobra!

Bones 12. (poslednja) sezona
manji broj epizoda, jedva su smislili priče. patetika se provlači samo tako. skontali da ne mogu više da cede suvu drenovinu.
no, glavni negativac je Srbin
Mark Kovač, sin bijenog Gospodara rata Josipa Radiča, vođe bosanskih Srba kojeg je ubio But tokom svog služenja u vojsci. brkanje država, tipa krili se posle u Srbiji koja tada nije postojala u današnjem obliku već u obliku SRJ, eventualno SCG. i na sve to, scenaristi su mislili da su to bili delovi SSSR-a 🤯 da ne pričamo o tome da ni Bouns nije umela da izgovori pravilno prezimena i imena iako zna mali milion jezika

Criminal Minds 16. sezona
rešili su da se serija nastavi 2,5 godine nakon završetka :D nije loša sezona, sve u svemu. mada, kraj je bezveze zbrzan i površno odrađen.

Leverage: Redemption
i ovo su rešili da obnove, 9 godina nakon završetka originalne serije. nije loše, dosta je u duhu originala. mada, deluje mi pomalo bezazlenije i površnije. u S1E8 spominje se krađa beba u Sarajevu, pa je ispravljeno da je u pitanju Srbija. u nekoj kasnijoj epizodi je spomenut čuveni Srbin, Nikola Tesla (tako je spomenut u seriji). S1E14, iako je epizoda obećavala dosta, imam utisak da je sve palo u vodu jer su nešto hteli da isforsiraju. S2 je dosta ujednačena.
S3 još nisu počeli sa snimanjem a kad će, ne zna se. sve planove su poremetili štrajkovi.

Will Trent 1. sezona - u toku je na Star Crime
ima serija svoje uspone i padove, ali kao da je sve nekako uprošćeno. ostajem pri tome da sumnjam da će ići više od 3 sezone. u stvari, kako stvari sada stoje, 2. je ujedno poslednja

Star Trek: Picard 3. (poslednja) sezona
dobra sezona. vidi se da je najozbiljnije urađeno, ali da li je najbolja pitanje je. mislim da je cela serija trebalo da bude, kao što je i bilo u početku, mini-serija ali od jedno 15 epizoda, kao i da se svedu priče.
ne dopada mi se to što kao da 2. sezona nije ni postojala, nema nekih likova iz prve dve. ne dopada mi se ni preterivanje sa Borgom, kao ni fazon iz Star Wars. dopada mi se indirektna povezanost sa 12 Monkeys.
ostaje utisak kao što i piše u ovoj poruci u spojleru

Star Trek: Strange New Worlds 2. sezona
gledao sam je tokom premijere na SkyShowtime ali se nisam javljao tada u temi. jednostavno, nisam hteo da dođe do svađe. u suštini, i ova sezona, kao i prethodna, je u duhu pravih Star Trek serija. što se nekog woke i fazona rodne (pre)ravnopravnosti tiče, treba uzeti u obzir da je Star Trek od davnina u nekom tom fazonu u većoj ili manjoj meri (setimo se postava u TOS i TAS, npr. ili, da se osvnemo na V i DS9). takođe treba uzeti u obzir da je rodonačelnik serije bio švaler i da je nabacivao uloge ljubavnicama i to je jedan od razloga što ima dosta ženskih likova. u vezi 9. epizode, one mjuzikl, pa to je fazon u ovoj seriji, da ima poneku blesavu epizodu. u prethodnoj sezoni to je bila 8. (bajka)
Upravo po drugi put gledam 12 monkeys...moze li info koja je povezan0st?

Serija je baš dobra!
Nastavio sam da gledam juče i priča i gluma starije garde je dobra ali ova deca užas. Mislim da Netflix namerno ubacuje taj debilni element i iritirajuće likove zbog mladih naraštaja.

Priča je dobra, pisac je očigledno bio inspirisan opoidnom.krizom i tematikom iz Dopesicka (koja je u smislu izvedbe bog otac za ovo netflix ostvarenjce).

Stoji da serija navlači i da je priča odlična i gluma starije garde, Hamil i Carla fenomenalni. Ali deca au koji užas.

Stoji da serija navlači i da je priča odlična i gluma starije garde, Hamil i Carla fenomenalni. Ali deca au koji užas.
Mene je oduševilo to koliko su samo citirali Edgara Alana Poa! I, naravno....ona plavuša, ćerka....mmmmmm mamooooo :)

Nisam ga čitao pa ni ne znam sta je citirano a šta je pisac serije sam ubacio.

Priča o limunadi je genijalna. Čist prikaz korporativnom zlobe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno