Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledao E01 S06 Black Mirror. Dobra. Mislio sam da ce biti blullshit sa VR-om kao sto su prijasnje pojedine epizode bile, i da nista nije real life. Ali dobro je zavrsi.

Kao i inace, buducnost koja nas ceka.

Sons of Anarchy
Bila je 6.5/10 do kraja s1e4.
je njih 15 krenulo da se puca medjusobno na otvorenom i maloj razdaljini. Samo je jedan lik pogodjen u ruku
Tad sam je batalio
E to je onda realna serija, zato sto nije lako pogoditi iz bliza kad adrenalin udara u sve organe...
U stvarnosti skoro da mozes da stanes ispred cevi na uraljenosti nekih pet metara i ostanes citav...

Videh uzivo pucnjavu u Piuri Peru kako dva pandura pucala iz revolvera za beguncem a on ucece...

Alto, disparo!!! Bang, bang, bang, bang... smug...

Poslednja izmena:
Pročitao Wool (knjigu) pa danas pogledao i Silo epizodu 4 i sad posle pročitane knjige mi je očiglednije ispunjavanju diversity kvota u seriji i da su uradili i "gender swap" (Walker je muško u knjizi).
I naravno da je najkrš deo 3. epizode izmišljen dodatak radi šatro povećanje tenzije.
Prilicno je novca ulozeno u kulise i CGI tako da moraju da se iznose na to sto je vise moguce...
A i fileri moraju da budu sve obimniji i obimniji kako bi serija imala deset ili vise epizoda i bila komercijalno isplativa...

Elem ostadog da cekam devetu epizodu i vidim kako se zenski serif prizemljio nakon skoka u bunar...

Sto se tice zamene pola likova prilikom ekranizacije pisanog dela te obavezne rasne kvote je nesto sto mi bas smeta u novijoj svetosumskoj produkciji...

Poslednja izmena:
@MaliAbner Ja sam danas završio drugu knjigu ("Shift") te trilogije ;)
Seriju sam stao sa gledanjem posle 4. epizode i za sad su šanse 55% da neću ni nastavljati dalje... Mada ko zna, mazohista sam pa kad počnem sezonu moram da je završim.

Slabo pominjana Mrs. Davis, recenzija u Danasu. Komentarisaću kad dovršim gledanje. Za sada jaka 7-mica.

„Mrs. Davis“ – Kad AI naleti na sebi ravnog protivnika

Sagledao mini seriju: "Perry Mason" (dvije sezone). Nisam nikad cuo da je neko spominje, vec kao feliki fan "The Americans", pogledam zbog glavnog glumca. Nemam sta dodati i oduzeti. Radnja, glumci, setting. Odlicna. Nesto na kalup "Goliath" samo sa vise stila.

Šteta sto nema vise sezona ali je mozda ovako i bolje. Da je nisu razvoidenili.
Ja sam vec pisao o seriji... radi se o remake serije iz cini mi se sezdesetih proslog veka...
Do tvog posta niko nije odgovorio da je gledao...
Prvu sezonu sam odgledao celu, za drugu se kanim pogledati ali nikako da je odgledam...
Elem meni licno se dopala ALI mi se cini da HBO ima tu neku potrebu da unisti serije bez povoda ili da ih prosto otkaze kako bi forsirao nesto drugo...

S2 nema veze a S1 i ima zasebnu radnju. Glavni likovi su ostali, a dodani su novi sa novim slucajem. Sa S2 je serija fino finalizirana. Nije otkazana. Ne znam da li su planirali S3 prije S2 ali je S2 iskljucivo radjena da ima zavrsetak. Za S3 su morali razvodeniti ili S1 ili S2 tako da je ovo perfekt tajming. Cak ne znam ni da li mogu nastaviti sa S3 radi razloga sta se na kraju desilo. Mozda nadju neki loophole u "zakonu" ali ovako kako stoji, serija je kompletna.

Ja inace ne gledam Netflix seriej radi toga dok za sad sa HBO nemam fule.

Skroz blesava serija :) Odgledao ja, @Gileb i još par ljudi je pisalo da je gleda dok je išla premijerno.

Poslednja izmena od urednika:
Poenta je da imam utisak da je to trebalo da bude film a ne serija. Nema tu materijalna za tolike sate.

Plus očigledno da mi Pračetovi pokušaji humora ne leže.

Pogledao 6. sezonu Black Mirror, kao da sam gledao neku dramu limunadu b produkcije, slobodno se moze preskociti.

Izgleda da je Netflix totalno prop'o. Mislim da je Black Mirror zadnje sto su imali da valja. E 01 i 03 su tipicne Black Mirror epizoda samo nize kvalitete. 03 je bila dobra sve do samog kraja. Ovo ostalo je fascinantno koliko je lose.

image.png

Od koga je Charlie Brooker kupio ove price Ž kategorije, bog sami zna.

Umesto da verujem kolegama sa foruma da je poslednja sezona Black Mirror loša, ja budala potrošio tih nekoliko sati da se i sam uverim. Ovo nema veze sa Black Mirror i niti jedna epizoda mi se nije ni malo dopala. Baš sam razočaran onim šta su napravili! Dakle, ko nije gledao ovu sezonu, bolje da je preskoči jer nema nikakve veze sa prethodnim sezonama.

Evo i ja da revidiram moj prethodni utisak za Black Mirror S06, sad nakon pogledanih svih epizoda. Jedino dve epizode tu mogu da potpadaju pod taj specifičan fazon Black Mirror-a, dok ostale uopšte ne znam kako su se tu našle. Neke nadrealne fantazije tipa neki horor ili sa druge strane neki trilerčić. Uglavnom najlošiija sezona do sada.

Odgledao prvu epizodu i deluje OK. Preporuka...

Odgledah 1. epizodu.

TWD i FTWD sam negde u nekoj epizodi jednostavno prestao, nisam izdržao sapunice.

Ovaj format od 6 epizoda u najavi taman dobro dođe da se podsetiš vajba serija a da usputno i sam ne postaneš zombi gledajući je.

Dead City = Racoon City

Baš se vidi da je Dead City jako inspirisan
Resident Evil-om i da ovde idu na tu kartu da pruže poznatu zombi atmosferu a opet drugačiju u odnosu na TWD koji je bio u 90% "bež" varijanta.
Drugačija scenografija, malo više napetija atmosfera, deluje sasvim obećavajuće za zaokružiti jednu priču u formatu mini serije.

Da se nadovežem na svoj prethodni post i ako nisam neki kritičar niti mi je to želja da postanem.

Mr Davis

Zanimljiv pokušaj da se upletenost A.I. u svakodnevni život - banalizuje. Jer je više prikazana čovekova "ovisnost" o smartfone (aplikacije) nego sam A.I.

Nešto "tarantinovsko" se oseti na samom početku serije i ima ga u seriji ali ne preovladava.
Epizode morate gledati sve, kako bi povezali radnju jer je ta isprepletenost događaja zapravo ono što drži pažnju da je odgledate do kraja.
Nešto kao kada gledate Poaroa, od Agate Kristi.

Provlače se poznate soul pesme, što nije loše.

Zaniljiv rasplet na kraju ali ne i sam kraj. Melo-drama.
Nedostatak komedije u poslednjoj epizodi je veliki minus pa vam savetujem da ukoliko se upustite u gledanje ove serije: nemojte žuriti da pogledate poslednju epizodu,
odložite na koji dan.
---
Verovatno ću biti prestrog: serija je pretendovala ceo svoj put da dobije 8icu ali je na kraju ostavila sigurnu 7icu.
Biće brzo zaboravljena.

FUBAR

Procitao sam ovde dosta relativno losih komentara apropo ove serije, takodje je i imdb ocena losa, ali meni je bas lepo legla.
Daleko da je neko remek delo, dosta tih nekih "fora" se unapred provali, ali mi je opet nekako bas legla i brzo sam je odgledao. Nema previse praznog hoda iako sam na pola prve epizode pomislio da je ovo tema taman za tim od tipa 2 sata.

Glumacka ekipa mi je bas ok, mislim da su poprilicno dobro odradili kasting.

Takodje mi se svidja sto su random ubacivali neke momente koji asociraju na Svarcijeve ranije radove.

Mislim da bi sa 6.5 na imdb, mogla glat da ide na 7.5 sto bi zapravo bila moja ocena.

Taman se zagrejao za seriju Black Mirror i za vrlo kratko vreme došao do pred kraj 3 sezone, iako na Netflixu nemam prevoda 3 sezone uspeo sam da ispratim, sa mojim nivoom eng. Elem čitajući komentare izgleda da je baš do 3 sezone sve urađeno kako valja, što me razočaralo ali ću svako nastaviti da odgledam sve do poslednje 6 ali mi bzvz što su seriju upropastili, jer dugo šta interesantno na Netflixu nisam pronašao da odgledam ...

Taman se zagrejao za seriju Black Mirror i za vrlo kratko vreme došao do pred kraj 3 sezone, iako na Netflixu nemam prevoda 3 sezone uspeo sam da ispratim, sa mojim nivoom eng. Elem čitajući komentare izgleda da je baš do 3 sezone sve urađeno kako valja, što me razočaralo ali ću svako nastaviti da odgledam sve do poslednje 6 ali mi bzvz što su seriju upropastili, jer dugo šta interesantno na Netflixu nisam pronašao da odgledam ...
Isprati seriju i dalje. Ima još dobrih epizoda.
Ja sam skeptik posle svih komentara za 6. sezonu ali ću je otom-potom odgledati.

Accused...Prva epizoda. Desavanja kao u tragediji u V. Ribnikar skoli. Veoma zanimljiva epizoda. Za sada sam gledao jos cetiri epizode. Nista posebno.

Mislim da su te prve sezone britanske.. a posle su ameri preuzeli pa je barem meni upitan "kvalitet"...

Gledajući te prve epizode skontao dosta glumaca igralo kasnije u Game Of thrones 😊. Imaju Britanci dosta dobrih glumaca akcent mi na glumicama ☺️

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno