Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sons of Anarchy
Bila je 6.5/10 do kraja s1e4.
je njih 15 krenulo da se puca medjusobno na otvorenom i maloj razdaljini. Samo je jedan lik pogodjen u ruku
Tad sam je batalio

Druže, prvo hvala na podeljenim utiscima i konciznim opisima serija koje si gledao...

Za većinu se slažem, nekima bih dao i nižu ocenu.

Međutim, ako ti se svideo BCS ne preskači Breaking bad, pogotovo ako je dužina jedini izgovor, jer je i to relativna stvar (nekad epizoda jedne dosadne serije subjektivno traje duže od deset epizoda zanimljive serije), a u ovom slučaju je dužina i objektivna stvar jer je BB kraći od BCS, ima pet sezona i 62 epizode, a BCS 5 sezona i 63 epizode ;) .

Ako si "svario" činjenicu da je u BCS čija jedna čitava sezona je negledljiva, spora i repetitivna od smrti Čaka pa sve dok se Lalo ne pojavi, BB ćeš progutati jer u toj seriji nema takvih padova kvaliteta, bar ne na duge staze (zalomi se po sezoni pokoja dosadna epizoda-dve) ali u principu serija ima odličan intensity pace i razvoj radnje i likova...
Moracu da pogledam i BB, mozda mi bude i sledeca serija, dok mi je BCS sveza.

Trenutno gledam "Line Of Duty"

Jos jedna BBC serija sa krimi tematikom. Kada sam poceo da gledam prvu sezonu, posle prvih 2-3 epizode, razmisljao sam da prekinem sa gledanjem. Prvo sto mi je zasmetalo je gluma, toliko sam imao utisak da su svi odreda glumci losi i da izvestaceno glume da sam se pitao kako ova serija dobi toliku ocenu na IMDB. Medjutim, kako je serija odmicala sve vise sam imao utisak da se i glumci "uhodavaju" kao kada skupite dosta novih igraca u nekom fudbalskom timu pa kako vreme odmice i oni polako svi odreda postaju bolji i uigravaju se. Sada sam na cetvrtoj sezoni i iskreno jedva cekam da odgledam epizodu, toliko mi je usla pod kozu ova serija, ne znam meni odgovara ne-holivudska produkcija, Englezi imaju neki svoj smek sto se serija tice, scenariji su im po pravilu jaci deo, price su cesto isprepletane i bez vecih rupa u scenariju. Ono sto mi se jos svidja, gradacija likova je hronolski ispracena, da li ima i do dobrog kastinga, ali uvek mi jako dugo ostanu u memoriji likovi iz ovih serija, cak im i imena dugo pamtim. Imam i jednui zamerku, recimo kraj trece sezone je mogao da bude bolje odradjen, dobra sezona, ali mi ti Rambo fazoni idu na zivce, jako retko se ovo moze videti u ovim serijama, ali rtp da ne bude samo da hvalim.
Iako nisam odgledao do kraja vec sada mogu da preporucim ovu seriju.
7.5/10

Sledeca ce biti verovatno Breaking Bad, da zaokruzimo ovu pricu...

Tesko si ga nama kad dodje jesen i ne bude bilo nista da se gleda zbog strajka. Kad se i dogovore, treba vreme da se pokrene masinerija jedno mesec dva. A da bi gledali nesto na jesen/zimu treba vec sad da snimaju i privode kraju.........

Seo i nisam mrdnuo dok nisam odgledao prvu sezonu, nikad mi brže ~6 sati nije brže prošlo.

Englezi kad ga naprave onda ga baš naprave...

Nadam se da su i ostale dve sezone u istom rangu
Odlicna serija, sve sezone su dobre. Nesto slicno "Line od Duty". Ako nisi gledao odmah posle te se prebaci na ovu.
I ja se slazem da Englezi mnogo paznje posvecuju scenariju, za razliku od "CGI" kolega iz Holivuda 😄.

Tesko si ga nama kad dodje jesen i ne bude bilo nista da se gleda zbog strajka. Kad se i dogovore, treba vreme da se pokrene masinerija jedno mesec dva. A da bi gledali nesto na jesen/zimu treba vec sad da snimaju i privode kraju.........
Ja imam toliko serija za gledanje i filmova na čekanju da može da mi potraje 2-3 štrajka😂

Kao da je to neka garancija da neće da se povampiri, pogotovo kod britanaca gde nije retkost da bude po 5+ godina između 2 sezone. Eto spomenuta Happy Valley je imala 7 godina pauze između season 2 i 3.

Repriziraj Silo epizode 😂😂
Ja u nedostatku boljih ideja trenutno gledam "The Split" season 2, iako mi je season 1 bila onako... gledljivo sa povremeno previše sapuna :D

Sa jedne strane zavidim ljudima koji "nemaju šta da gledaju". Ja kad vidim sta mi je sve na spisku, dobro mi nije (ne mislim samo na serije), a još često bas filtriram sta cu gledati, a sta necu. Legao bi mi jedan štrajk do otprilike kraja sledeće godine, pa da se nadam da cu postići.

PS izvinjavam se za "heavy" poluosisanu latinicu, autocorrect radi svoje, a mene bas mrzi da ispravljam.

Odgledao sam na nf:
Florida Man
Manifest S4
Fubar
Black Knight

Uglavnom sam zadovoljan:)

Shadow&Bone S2 i Sweet Tooth S2 ne mogu da se nateram, a s1 su mi bile ok. Prosto tako isparilo mi sta se desavalo, ne drži mi pažnju i Cao...

Ako sam dobro shvatio biće novih epizoda Outlandera sledeće nedelje, to mi je skroz ok serija. I uskoro Black Mirror I Witcher :))

Zavrsih upravo Six Feet Under, totalno nesto drugacije od svega do sad sto sam gledao. Fenomenalna serija, na kraju knedla u grlu.

Pogledah ove dve,preporuka za obe

Plima novog zivota- na netflixu (nmg nikako da je nadjem na imbd)

Posle dve epizode ocena 8/10
Brod pun kokaina se u oluji nasuka u blizini malog ostrva, mestani pohuju meso u kokainu itd

Da se odmah razumemo meni Švarci može i da slika na platnu kod Olje Ivanjicki ja bi to gledO. Drugo Wife TV uglavnom gleda neke FOX serije tako da Fubar je idealan za taj tip serija. Ja volim Švarcija a gospjoa FOX level serija.

Tako da Fubar meni solidan ali samo ako se uzme gore navedeno u obzir. Da nije švarci ne bi ni bacio oko.

Gasio sam polovinu mozga i na mnogo veće gluposti, pa i na Dženifer Lopez, gasiću i na Švarcija - Arnold odličan :)

Plima novog zivota- na netflixu (nmg nikako da je nadjem na imbd)

Posle dve epizode ocena 8/10
Brod pun kokaina se u oluji nasuka u blizini malog ostrva, mestani pohuju meso u kokainu itd

Odgledao sam celu sezonu Beef, konačno i Netflix da napravi nešto zanimljivo i smešno.

ARNOLD (NETFLIX) , veoma sam zadovoljan. Moglo je još malo da se razvuce. Imam sve njegove knjige, tako da materijala ima ihaaj.

Lessons learned je ne svalerati se sa kućnom pomoćnicom.

Tales from the loop

Na žalost bas loše. I sporo.

Završio drugu sezonu Happy Valley, slabija možda od prve ali dobra i dalje.

I opet sam oduševeljen koliko su evropska vs američka industrija različite, englezi prikazuju likove kao obične ljude, koji voze polovna kola, žive u običnim domovima u kojima vlada krš i haos a ameri i običnog policajca predstave kao buržuja sa kućnom od 500 kvadrata sa bazenom i novim automobilom :ROFLMAO:

rafdtHNDPA7Sj2tge0eOaXLzU6S.jpg
Upravo sam sa gospodjom reprizirao The Leftovers. Nije gledala pa rekoh da sa njom obnovim gradivo. Prosto mi je neverovatno koliko je ovo podcenjena serija. Odlican kasting i jos bolja gluma. Kada sam po prvi put gledao ovu seriju kad je izlazila nedeljno pre nekoliko godina, ona nije ostavila toliko jak utisak kao sada kroz drugo gledanje. Nije to zbog ponovnog gledanja vec zbog toga sto smo sada sa suprugom gledali po jednu epizodu skoro svako vece. Nije ovo serija za bindzovanje po nekoliko epozoda dnevno. Ili gledanje sa vecim pauzama izmedju epizoda. Nekako sam sada gledajuci svako vece zivote svih aktera ove neverovatne price vise uzivao. I lakse podneo i razumeo sve njihove psihoze. Serija definitivno nije za svakoga. Preporuka od mene. Mozda i savet da se ovo pogleda sa lepsom polovinom jer finale je... Ne moze prici SFU ali tu je negde. Definitivno posle ovog mog ponovnog gledanja The Leftovers upadaju u top 5 meni omiljenih serija (Six Feet Under, The Wire, Breaking Bad, The Leftovers, Battlestar Galactica).
Ocena 9/10

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 392524
Upravo sam sa gospodjom reprizirao The Leftovers. Nije gledala pa rekoh da sa njom obnovim gradivo. Prosto mi je neverovatno koliko je ovo podcenjena serija. Odlican kasting i jos bolja gluma. Kada sam po prvi put gledao ovu seriju kad je izlazila nedeljno pre nekoliko godina, ona nije ostavila toliko jak utisak kao sada kroz drugo gledanje. Nije to zbog ponovnog gledanja vec zbog toga sto smo sada sa suprugom gledali po jednu epizodu skoro svako vece. Nije ovo serija za bindzovanje po nekoliko epozoda dnevno. Ili gledanje sa vecim pauzama izmedju epizoda. Nekako sam sada gledajuci svako vece zivote svih aktera ove neverovatne price vise uzivao. I lakse podneo i razumeo sve njihove psihoze. Serija definitivno nije za svakoga. Preporuka od mene. Mozda i savet da se ovo pogleda sa lepsom polovinom jer finale je... Ne moze prici SFU ali tu je negde. Definitivno posle ovog mog ponovnog gledanja The Leftovers upadaju u top 5 meni omiljenih serija (Six Feet Under, The Wire, Breaking Bad, The Leftovers, Battlestar Galactica).
Ocena 9/10
Meni je utisak koliko je ovo precenjena serija, koja se bukvalno raspada od početka treće sezone pa do kraja... Svaki koncept radnje, misterija i intigra koju su do tada koliko-toliko gradili, bukvalno se raspada...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno