Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нисам желео да коментарише док не одгледам до краја TLoU, али је 5. Епизода била одлична и морао сам да похвалим HBO. Једноставно су мајстори свог заната, нека друга кућа да је правила ово то би био крш неопевани. Таман се сморим и удавише да ми се приспава, тачно знају кад да пресеку са одличном акцијом и сјајним расплетом на крају. Знам да је онима који су играли игру тешко да се навикну на ову Ели, али мислим да главни двојац носи ову серију сјајно и имајте на уму да ово треба да буде Horor/survival жанр па самим тим и изглед главне актерке треба да доприноси овом жанру.

Moram da dodam za TLOU glumicu

Ajde kako izgleda , ali lose u 75% glumi.
Bas iritantno neke delove odigra, pogotovu u ovoj 5 epizodi s onim malim kad se krevelji
A i stvarno su mogli neko "lepse čeljade" da nadju koja je isto tako bolja glumica.

Iako cenim Pedra (odlicno mu lezi ova uloga, i kvalitetan je glumac) postace Rock i slicni koji ce da "ištancaju" svasta za kratko vreme..

I da dodam onog super monstera na kraju, odlicno "budjenje" posle uspavanke prvih 30~ min

Ja odgledao dve epizode, mislio sam da ce vise akcenat biti na prici, nego na samom prezivljavanju. Ali necu da dajem sud, dok ne odgledam sve. Ali malo su mi splasnula ocekivanja.

Ja gledam Sopranose, čista desetka prve dve sezone.
Treća je malo lošija 🙂
3 godine se kanim da počnem gledati.
Neko je falio homicide life of street , moraću i nju pogledati.

^ Au blago tebi. Ako još i Žicu (The Wire) nisi gledao onda ti jako zavidim.

Нисам желео да коментарише док не одгледам до краја TLoU, али је 5. Епизода била одлична и морао сам да похвалим HBO. Једноставно су мајстори свог заната, нека друга кућа да је правила ово то би био крш неопевани. Таман се сморим и удавише да ми се приспава, тачно знају кад да пресеку са одличном акцијом и сјајним расплетом на крају. Знам да је онима који су играли игру тешко да се навикну на ову Ели, али мислим да главни двојац носи ову серију сјајно и имајте на уму да ово треба да буде Horor/survival жанр па самим тим и изглед главне актерке треба да доприноси овом жанру.
Ja sam oba dela prešao 20+ puta i nemam ni jednu zamerku na izbor glumice. Mala odlično glumi, hemija sa Pedrom je vrhunska i na setu i van njega. A ovo za izgled je već dosadilo i bogu i narodu. Svaki drugi post mala je ružna, sve Apolon do Apolona ***...

Slazem se, sve je bolja hemija a time i komunikacija i nivo glume.

Poslednja izmena:
Ima tema za najave:

TLOU 5 epizoda top. Konačno malo prave akcije. Radim u domu zdravlja, pa mi kolega lekar kaže da ga je serija oduševila, jer je kaže hipotetički ovo sasvim moguć scenario. Za razliku od sličnih zombi scenarija koji prkose svim zakonima logike.

Sama gljiva koja se pominje u Tlou postoji i jeste vrsta zombi organizma ali napada samo insekte ali iskljucivo reprodukcije radi. Nema agresije u smislu prezivljavanja ili reprodukcije i pritom zarazeni insekt umire posle nekoliko dana (samim tim nemoguc scenario iz Tlou) a unutar njega se razvija gljiva koja ce spore izbaciti u vazduh i zaraziti nove jedinke.

Zato sam i napisao hipotetički. Jer ako gljiva mutira da može da preživi na povišenoj temperaturi, zašto ne bi bilo moguće da mutira tako da kontroliše i složenije organizme. Isto tako, mnoge gljive izazivaju halicunacije a pojedine služe i kao droge. Dovoljno je i da samo izazovu halicunacije i da čovek poludi. Ne mora ni da ga kontroliše.
Na kraju krajeva, opet je scenario "realniji" nego kod zombi filmova/serija.

Ako će da tražimo dlaku u jajetu. U pravu si. odakle organizmu toliko energije. I da dođe do zaposedanja tela, treba to telo nešto da jede i unosi energiju. Verovatno bi svi zaposednuti umrli posle par dana.

TLoU - 5 epizoda je dobra, fino su preneli desavanja iz igre uz naravno odredjene izmene. Ali svidja mi se kako ne odskacu previse od radnje u samoj igri, vec je vise upotpunjuju.

Inace zanimljivost, stavicu za svaki slucaj u spojler...

Mali koji glumi Sema je i zaista gluvonem... plus Bloater niju cist CGI vec su imali stuntmena od 2 metra koji je nosio kostim od oko 40kg.

Svakako na ovom iz spojlera se dodatno vidi da je produkcija ovde na zaista visokom nivou.

Još jedna jako loša epizoda Last of Us, slobodno premotajte na zadnjih 15min.
I to su skroz izmenili u odnosu na igru, napravili po meni 3x gore samo zbog velike pečurke.
Mala ja ne znam nemam reči koliko loše glumi, krevelji se, baš je iritantna, veze nema sa malom iz igre, nije samo so izgleda. Kao sa nikad čula nije za igru, a kamoli igrala.
Baš skrnave onako dobar prvi deo igre.

Ne znam šta ste očekivali, da sve bude identično kao u igri, svaki frejm, i da onda gledate isto ono što ste igrali i baš bi vam bilo do jaja. Msm serija nije nešto, ali nije ni loša, zanimljiva je moš' se pogleda. Izgleda odlično na dobrom TV-u jer je produkcija vrhunska, zvuk odličan, gluma korektna, mala nije identična onoj u igri jer ne postoji osoba koja je identična izmišljenom liku iz igre pretpostavljam. Radnja sasvim solidno vozi. Ovo je zombi serija, nije The Wire, pobogu.

^ ali kraj je 😐

Ubice moga oca 5/6 su samo pranje para kroz produkciju i nista drugo. Glavni lik otupeo do neprepoznatljivosti... Nece gleda 6tu sezonu jer nije ja homer simpson

Ja je gledao 2 puta u sedam dana 🙂

Odgledah prvu polovinu 4. sezone You
Dobra promena kursa u odnosu na prošlu sezonu. Malo drugačiji Džo, rekao bih da Penu Bedžliju više leži ovako svedenija priroda njegovog lika, prijatna promena sredine za priču, deluje sasvim ok.

Šteta je jedino za ovu seriju što je Netflixova... Mislim da je u njenoj ideji imala potencijala da bude nova The Fall, i da je imala materijala da bude ozbiljnije prožeta psihologijom žanra i Džoovog lika. Ovako je ipak interpretirana na nivou proste zabave.

@pinocio
Ako misliš na The Fall, fanomenalan.
Počni odmah, da plakneš mozak. 😀

E, ***. Taman sam pomislio: “i ćorava koka, ubode poneko zrno.” 🤣
Šalim se, svakako odgledaj “Pad” sa Džilijen Anderson, imaš je na HBOMAX.😉

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno