Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neće biti otvarane posebne teme za pojedinačne serije. Smarajte se u ovoj, dok vam ne dosadi, doći će i mart, pa ćemo moći da pročitamo i podelimo utiske o poslednjim odgledanim serijama, a ne epizodama.
Sta znaci ovo? Da mi koji necemo da sada gledamo ovu seriju o kojoj se ovde toliko pise, potpuno igorisemo temu, cekamo mart i tek tada da pogledamo sta ima novo u temi?!

Mislim, nije problem ali to treba javno reci da ne bi naletali na postove koji su o pojedinim epizodama. A nije da ih nema.

@jopet forumski bonton omogućava korišćenje spojlera i nevidljivog teksta u kojima po meni treba pisati o aktuelnim epizodama i dešavanjima u serijama da se ne bi neko ugrozio ada opet šta ćeš ako na javnom mestu gde čekaš nešto čuješ da neko prica o seriji nećeš valjda da ih zamolis da o tome pričaju u svoja 4 zida.

TLoU je dobra sadržajno su prikazani karakteri priča i dešavanja drže pažnju.

Nije loša ni domaća serija Vera ima prikaz karaktera likova.

Ako bih morao birati serije koje vredi pogledati opet to su Oz, SFU, wire, HMoS, Falling skies I Lost.

Po meni sam naziv teme je po malo besmislen - šta ako ja želim da istovremeno napišem nešto u datom mo mentu konkretno o recimo Simpsonovima ili nekoj drugoj dugovečnoj a aktuelnoj seriji a opet da ispoštujem sam naziv serije? Jel to znači da moram da odgledam svih dosadašnjih 34 sezona ili da čekam da se serija završi da bih mogao da je komentarišem kao odgledanu? Sasvim je logično prokomentarisati ono što se gleda, naročito ako ljudi gledaju serije po jednu dnevno ili u nekoliko dana a ne da ih bindžuju...

Kao sto rekoh, nije nikakav problem, samo da se kaze, ukoliko je tako. Zasto pitam...pa juce je bilo ovo -

"Pošto sam vas milion puta molio da dajte samo ocenu i utisak bez komentarisanja ko s kim ide pod čaršave ubuduće ćemo takve komentare nagradjivati discourageom za ovu temu.
Većini od vas hvala na konstruktivnom učešću."

A danas je -

"Neće biti otvarane posebne teme za pojedinačne serije. Smarajte se u ovoj, dok vam ne dosadi, doći će i mart, pa ćemo moći da pročitamo i podelimo utiske o poslednjim odgledanim serijama, a ne epizodama."

Ukoliko sam dobro razumeo...tolerisacu do marta a onda se vracamo na temu.

Znaci, cisto bih voleo pojasnjenje..

Kao sto rekoh, nije nikakav problem, samo da se kaze, ukoliko je tako. Zasto pitam...pa juce je bilo ovo -

"Pošto sam vas milion puta molio da dajte samo ocenu i utisak bez komentarisanja ko s kim ide pod čaršave ubuduće ćemo takve komentare nagradjivati discourageom za ovu temu.
Većini od vas hvala na konstruktivnom učešću."

A danas je -

"Neće biti otvarane posebne teme za pojedinačne serije. Smarajte se u ovoj, dok vam ne dosadi, doći će i mart, pa ćemo moći da pročitamo i podelimo utiske o poslednjim odgledanim serijama, a ne epizodama."

Ukoliko sam dobro razumeo...tolerisacu do marta a onda se vracamo na temu.

Znaci, cisto bih voleo pojasnjenje..
Pojasnjenje je da se ovaj prvi komentar odnosi na komentarisanje desavanja u samoj trecoj epizodi i vecina komentara koji se odnosi na LGBT tematiku u samoj seriji... to se ne tolerise.

A jasno je da nece biti novih teme vezane za same serije.

Sta da se radi, takav format fura HBO. Izbacuju epizode na nedeljnom nivou, ljudi gledaju i komentarisu sto je sasvim normalno. Bilo za GoT, bilo za HoD, TLoU... i bice i u buducnosti za mnoge serije.

To sto Netflix izbaci Wednesday celu sezonu, pa ljudi komentarisu negde na pola ili na kraju je druga stvar.

EDIT:
Poceo sa gledanjem Euforije... zanimljivo svakako, Zendaya kida ulogu za sada.

Juče si došao na forum, pa nemaš kontekst i nisi dobro razumeo - nema komentarisanja ko s kim ljubaviše. Ovo oko komentarisanja pojedinačnih epizoda mnog od nas smara ali ne preduzimaju se represivne mere osim u slučaju spojlera i slično. U martu se završava TLoU.

Pogledaj Lisey's story. To što se meni nije svidelo, ne znači da neće ni tebi.
Evo bas čitam neke komentare stranaca, nisu nesto oduševljeni. Tako da cu preskočiti...
Možda ti znaš neku dobru noviju seriju da je horor, misterija, nešto sa elementima nestvarnog?

Čini mi se da ce drug Tito da podeli dosta poena ako se ovako nastavi . Najbolje otvoriti TLoU temu .Volim igru i seriju ali ne vidim više poentu komentarisanja o istoj u ovoj temi . Nisam siguran za anime serije da li ima posebna tema ?
The Legend of Vox Machina Ekstra serija ,prva sezona rastura a druga još bolja mada je tek pola druge sezone izašla . opšti utisak 9.3456/10
Da li MadMen drži kvalitet do samog kraja ?Odgledao skoro 3 sezone i ovo je baš jaka serija ! za sada je 8.567/10

Drzi kvalitet. Ravna linija od pocetka do kraja.

The Last of Us S01E03 је мало ремек дело. До сада невиђена оригиналност, препуна занимљивих обрта и акције. Није ми јасно како су Крејг Мазин и Нил Дракман успели да нам у само 76 минута испричају потресну апокалиптичко-брадату-љубавну трагедију.

Иде заслужена (наравно, субјективна) оцена 1-/10

Prvih par sezona je bila OK, ništa posebno, ali mozak na ispašu, da bi kad su počeli neredi u Americi, kao i većina Holivuda otišli Full Woke. Bukvalno su bile epizode za vređanje inteligencije. Napravili i spin-off sa nekom crnkinjom koja postaje FBI agent.
Supruga htela da nastavimo "The Rookie" posle druge sezone i tačno tako kako si rekao već se nazire da ide u BLM/woke pravcu. Šteta, nije bila loša i fino je pratila par karaktera.

Armando rules :LOL: prvo ga upoznati u Belom lotosu inače...jednostavno izbaciti ovu epizodu iz glave i šibaj dalje.

Ukleta kuća na brdu ima i ''nastavak'' - The haunting if bly minor, šta ja znam, nije loše, gledljivo, ima neke fine muzikice, par glumaca iz Hill Hous-a, ali ima i nekih
scena modernog doba :) koje ipak nisu toliko ''bljak'' jer su jel'te ipak ženske u pitanju

Teško mi je da dam ocenu ovoj seriji, jer bih je istovremeno ocenio prosečnom ocenom, a zatim i visokom ocenom u kategoriji prosečnih serija.
Prosto rečeno ovo je meni vrlo gledljiva serija u svoj svojoj prosečnosti i mislim da se serija ni ne trudi da bude više od toga, niti bih stoga zasebno secirao sve njene mane. U principu ništa lošija od mejnstrim akcionih trilera.
Verovatno nije fer porediti, ali dosta me je podsetila na Panišera, s tim da je Džon Bentral podigao Panišera na mnogo veći nivo, a i sam Panišer je u neku ruku rolemodel ovakvim serijama.
No, ni Kris Prat nije loš u ulozi protagoniste u Panišer fazonu, sasvim korektan u svojoj interpretaciji, kao i ostatak serije, od priče preko akcije, sve je jedna skromna adaptacija tog "fazona".

Sve u svemu, vrlo dobra akcija za razbibrigu pre svega a ne za prevelika očekivanja.

Last of us treca epizoda UZAS! 1/10. Morali su jednostavno da uniste dobre dve epizode... Apsolutno odvratno!

Valja li serija The Servant?
Vredi je pogledati zbog prve odlične sezone. Druga je tanja, a treću sam počeo da gledam ali nikako da se ozbiljno uhvatim sa njom.
Priča u prvoj sezoni je odlična, sve posle kako je krenulo nije bilo baš po mom ukusu ali izguraće se do kraja.

Ovih nekoliko dana sam imao želju da se vratim nekim odgledanim serijama i da vidim zašto sam im davao visoke ocene,
jer sve ovo pogledano u poslednjih godinu, dve, su sve sami proseci, čast izuzecima.

Sharp Objects
Još bolje mi legla nego prvi put, pravi slowburn od serije sa jednim od najboljih tvisteva koje sam video i
jedna od najboje urađenih serija na polju flashback scena.

Mare of Easttown
Prosto nisam mogao poverovati da mi je u sećanju ostalo jako malo stvari iz serije koju sam visoko ocenio.
Međutim, kako se radnja odmotavala tako su mi navirala sećanja i jedno od retkih ekranizacija koja osim glavnog toka
u sebi sadrži i nekoliko dramskih podpriča koje nisu usko povezane sa radnjom ali koje itekako utiču na mesnatost cele priče.
Kao i u Sharp-u, pored uobičajenih "odvlačenja" koja su zastupljena u ovakvim tipovima serija, može biti (neko,nešto), ne mora da znači
i ovde dobijam par svrš tvist momenata u nizu, koje očekujemo ali opet, toliko pritajenih i neočekivanih i stvarno sam uživao i pored činjenice
da sam kroz ovu seriju već prošao pre dve godine.

The Last of Us E03.

Da se ne bih igrao sa 20 spoilera, sve ce ici u jedan.

Kao sto neko vec rece, poprilicno lici na neku filler epizodu, sto je ovako rano na pocetku bilo koje serije po mom misljenju nedopustivo.
Nemam problem sto se otislo sa glavne radnje, a nemam eto problem ni sto su dva lika u pitanju iako nisam bas lud za tim kombinacijama na ekranu. Znaci sve ovo sto pisem kao zamerku bih isto pisao i da je hetero par.

Ono sto mi je ovde glavni problem je sto su taj deo u epizodi previse razvukli po mom misljenju. Bukvalno 40 minuta oni nama pricaju pricu o nekim prolaznim likovima i njihovoj ljubavi i bivstvovanju u vreme zaraze (plus jos nekoliko minuta uvoda dok se ne sretnu). Mislim, jeste, imaju oni neku pricu, nije lose da se vidi malo sa strane kako su ljudi ziveli u to vreme, neka kao specificna pricica, pa eto i ta neka povezanost sa glavnim likovima, sve je to ok. Smatram da je sve ovo moglo da se odradi u plafon 20 minuta i apsolutno nista ne bismo propustili. Ovako ih 5 minuta gledam kako jedu jagode brate mili. Pa manje su vremena utrosili da prikazu kako je doslo do zaraze, nego na njihov intimni odnos.

To objasnjenje tipa "prica je fokusirana na likove" ne mogu da prihvatim. Jel to znaci da cemo sada 2/3 svake epizode gledati neke epizodne uloge i pricice, a ostatak da bacimo pogled na glavne likove, cisto da vidimo dokle su stigli, jer eto nije poenta u radnji nego "kako ljudi zive u doba zaraze"?

Ruku na srce, ako se samo izdvoji taj segment, on sam po sebi jeste ok odradjen, likovi su zaista pristojni, ali meni se to ne uklapa u ostatak serije, bar ne da mu se toliko prostora da. Ovo je mogao da bude neki spin off film i to bi mi bilo ok.

Greota je da ovako srozaju sta su sagradili u prve dve epizode. Ocena na imdb-u je po mom misljenju opravdano niza, cak mislim da je i dalje previsoka.

Sigurno sam imao jos nesto da kazem apropo epizode, ali sad ne mogu da se setim, mada je i ovo sasvim dovoljno.

Nadam se samo da nece biti vise ovakvih ispada i da ce se vise drzati glavne teme, a kad hoce da skrenu sa teme da to ne traje dve vecnosti kao u ovoj epizodi.

Eh, najzad odgledah Andor.
Onako svaka epizoda mi je bila limbo u odnosu na prethodnu.
Neke epizode su bile na mahove smarajuce, neke su bilo iznenadjujuce naivne a neke su bilo iznenadjujuce solidne.
Sve u svemu od mene vise nego prelazna ocena.

Nego ova treca epizoda "Poslednji od Nas" je vecim delom smaracina.
Sto ce reci da i gljivice imaju svoj limbo, prva mi je bila OKet, druga mi je bila solidna i treca je vecim delom truba.
@nikornla, slazem se mora tezak FWD da se radi... sa tim smaraju vise nego TWD...

Twd u 1.sezoni je bila odlična. Ako ovi brljaju u 3.epizodi, da smanjimo očekivanja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno