Valja li serija The Servant?
Vredi je pogledati zbog prve odlične sezone. Druga je tanja, a treću sam počeo da gledam ali nikako da se ozbiljno uhvatim sa njom.
Priča u prvoj sezoni je odlična, sve posle kako je krenulo nije bilo baš po mom ukusu ali izguraće se do kraja.
Ovih nekoliko dana sam imao želju da se vratim nekim odgledanim serijama i da vidim zašto sam im davao visoke ocene,
jer sve ovo pogledano u poslednjih godinu, dve, su sve sami proseci, čast izuzecima.
Sharp Objects
Još bolje mi legla nego prvi put, pravi slowburn od serije sa jednim od najboljih tvisteva koje sam video i
jedna od najboje urađenih serija na polju flashback scena.
Mare of Easttown
Prosto nisam mogao poverovati da mi je u sećanju ostalo jako malo stvari iz serije koju sam visoko ocenio.
Međutim, kako se radnja odmotavala tako su mi navirala sećanja i jedno od retkih ekranizacija koja osim glavnog toka
u sebi sadrži i nekoliko dramskih podpriča koje nisu usko povezane sa radnjom ali koje itekako utiču na mesnatost cele priče.
Kao i u Sharp-u, pored uobičajenih "odvlačenja" koja su zastupljena u ovakvim tipovima serija, može biti (neko,nešto), ne mora da znači
i ovde dobijam par svrš tvist momenata u nizu, koje očekujemo ali opet, toliko pritajenih i neočekivanih i stvarno sam uživao i pored činjenice
da sam kroz ovu seriju već prošao pre dve godine.