Sve je to tržište i konkurencija .
Danas su internet institucije poput IMDBa, RT i ostalih postale mesta na kojima se definišu reperi, rejting kako god hoćete.
Striming servisi su od korone bili u tolikoj ekspanziji da je zaista bilo pitanje kada će sve početi da puca. Amazon je spucao toliko para u ROP da se to već graniči sa neukusom. HBO sa HOD slično, mada i jedna i druga serija neće postići gledanost originalnih dela.
Drugim rečima kao i uvek do sad u nedostatku novih i originalnih dela, rade se rimejkovi, spinofovi, prekvela sekveli...
Lično ja, prvo HOD neću ni gledati jer me ne interesuje niti ću komentarisati ali ROP sigurno hoću, i neću biti razočaran, nadam se, jer znam da je serija "rađena po motivima Tolkinovih dela" i da koristim SF žargon, smeštena je u taj univerzum.
Međutim čitao sam po raznim sajtovima, tolika ostrašćenost u pljuvanju i jednog i drugog graniči se ponegde sa prepucavanjima navijača na utakmici. I ne mogu da kažem da mi nije jasno zašto je tako, jer internet danas omogućava svakom da prosipa svoju mudrost, pljuje, vređa... a da pri tom ne snosi nikakve sankcije.
Ovo se ne odnosi na naš forum, nego generalno. Posle kraja GOTa ili početkom ovih novih serija, negde se toliko rasplamsalo ubeđivanje kao da je u pitanju rat u Ukrajini.
Pare su u pitanju one su jedino bitne, zato Amazon i može da traži ukidanje ocenjivanja, da se poziva na neadekvatno ocenjivanje, ali to može da bude i zato što konkurencija preko svojih botova organizovano kritikuje i daje negativne komentare. Bar nam je taj deo priče poznat kod nas, samo što je ovde to dignuti na mnogo viši nivo.