Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ROP je daleko od savršenog,imam više zamerki, ali je savim solidna serija. Za neku ozbiljniju procenu svakako treba sačekati kraj prve sezone.

A toliko kukumavčenja na netu povodom toga mi je jako odbojno. Ovo je pravljeno, kao i Džeksonovi filmovi, za casual/general publiku koji nikada nisu pročitali knjige a ne hardcore Tolkinove fanove. "Lore" puristi imaju njegove knjige da čitaju do mile volje , ovo je tv adaptacija. Kome se ne sviđa-neka gleda nešto drugo što voli i kraj priče. Ja recimo ne gledam uopšte Marvel filmove i tv serije jer me to ne interesuje.

Kad sam ja bio klinac 90-ih ovakve tv serije smo mogli samo da sanjamo: ROP, GoT/HoD, uskoro Star Wars Andor (sa Stelanom Skarsgardom, ne može da bude loše) , u Novembru Willow...mislim stvarno :)

Poslednja izmena:
E vidiš ali mene to baš interesuje i zato mogu i red je da iznesem svoje zamerke. Btw jedno je adaptacija nečega a sasvim drugo je prepravljanje sveta koji je neko napravio jer se tako Peri koji producira, Miki koji režira i Žiki koji je radio scenario više sviđa nego ono kako je autor zamislio.

Nemam ništa protiv zamerki ,naprotiv, i sam ih imam kao što sam rekao ali mi je degutantno kad vidim ljude na netu za koje je ROP "najgori krš" ,"smeće", 1/10 ili šta već...nije sigurno 10/10 ali nije ni 1/10.

Osim toga, Tolkien Estate (njegova porodica+advokat) je od samog početka uključena u ceo projekat, oni su odobrili sve ovo, unuk Simon T. koji je sada na čelu Estate-a je jedan od producenata ROP-a , prema tome to je što je.

Ni ja ne mislim da je serija toliki krš kakvom je predstavljaju ali po meni takođe nije nikako za ocenu veću od 6,5 jer mi se mnoge stvari ne dopadaju, počevši od onih o kojima se ovde ne govori.

Sa druge strane, kada je naslednike bilo briga za bilo šta drugo osim da na ime prava zgrnu što više novca i u to ime me ne bi začudilo da Sauron poreklom bude elf i slično...

Ljudi ne treba porediti HOD sa ROP razlicite price i teme, meni licno su obe serije za sada dobre i lako se gledaju...
HOD ima vise golotinje i krvi, mada druga i treva prilicno zaostaju po pitanju golotinje.
ROP ima lepsu scenografiju i za sada po meni vise nego solidnu grafiku za jednu seriju.

Mali off jedva cekam Andor. Izvinjavam se. :)

bas se pitam dal ce pretposlednja epizoda u obe serije prve sezone da bude clifhengerchina teska?

Obično to budu poslednje u sezoni da se gledaoci što duže drže u neizvesnosti i da željno isčekuju narednu sezonu, koja bude tek za skoro godinu dana umesto naredne epizode koja bude već naredne sedmice...

Sve je to tržište i konkurencija .
Danas su internet institucije poput IMDBa, RT i ostalih postale mesta na kojima se definišu reperi, rejting kako god hoćete.

Striming servisi su od korone bili u tolikoj ekspanziji da je zaista bilo pitanje kada će sve početi da puca. Amazon je spucao toliko para u ROP da se to već graniči sa neukusom. HBO sa HOD slično, mada i jedna i druga serija neće postići gledanost originalnih dela.
Drugim rečima kao i uvek do sad u nedostatku novih i originalnih dela, rade se rimejkovi, spinofovi, prekvela sekveli...

Lično ja, prvo HOD neću ni gledati jer me ne interesuje niti ću komentarisati ali ROP sigurno hoću, i neću biti razočaran, nadam se, jer znam da je serija "rađena po motivima Tolkinovih dela" i da koristim SF žargon, smeštena je u taj univerzum.

Međutim čitao sam po raznim sajtovima, tolika ostrašćenost u pljuvanju i jednog i drugog graniči se ponegde sa prepucavanjima navijača na utakmici. I ne mogu da kažem da mi nije jasno zašto je tako, jer internet danas omogućava svakom da prosipa svoju mudrost, pljuje, vređa... a da pri tom ne snosi nikakve sankcije.
Ovo se ne odnosi na naš forum, nego generalno. Posle kraja GOTa ili početkom ovih novih serija, negde se toliko rasplamsalo ubeđivanje kao da je u pitanju rat u Ukrajini.

Pare su u pitanju one su jedino bitne, zato Amazon i može da traži ukidanje ocenjivanja, da se poziva na neadekvatno ocenjivanje, ali to može da bude i zato što konkurencija preko svojih botova organizovano kritikuje i daje negativne komentare. Bar nam je taj deo priče poznat kod nas, samo što je ovde to dignuti na mnogo viši nivo.

bas se pitam dal ce pretposlednja epizoda u obe serije prve sezone da bude clifhengerchina teska?
ROP je na kraju svake epizoda klifhenger ili mistery box, kao Sulejman... A između početka i završetka epizode, praznjkavo...
Čekam samo da počnu da ubacuju one muzičke numere i zumiraju oči glumaca tokom dijaloga, da produže radnju i popune praznine, kao indijske serije...

Vidim pominje se remake Willow, pitam se čemu to?

Gledao sam juce The Staircase seriju.Poslednju epizodu nisam bas propratio mnogo jer mi je bila guzva u kuci.
Moze li mi neko reci,ko je gledao.Da li je on ubica ili ne?Nisam propratio,a koliko jesam,nigde se ne pominje

После одгледаних првих епизода Куће Змајева и Прстенова Моћи, могу рећи само да од змајева одустајем, а са Галадријелом се настављам дружити (ако се није утопила 😁 ).
Некако ми змајеви нису прићи Игри престола, а прстеновима дајем шансу.

Gledao sam juce The Staircase seriju.Poslednju epizodu nisam bas propratio mnogo jer mi je bila guzva u kuci.
Moze li mi neko reci,ko je gledao.Da li je on ubica ili ne?Nisam propratio,a koliko jesam,nigde se ne pominje
Misterija ..nikada se nije saznalo

Upravo gledam ponovo The Wire i za mene je masterpiece. Gledao sam i Treme svojevremeno i ostala mi je u sećanju najviše zbog dobre muzike. Ipak, sumnjam da bi je reprizirao.

Posle ove vaše strastvene diskusije o fantasy adaptacijama inspirisan sam da ponovo pogledam kompletan Game of Zones :D

Slice of life tip serije o likovima koji pokušavaju da uspostave život u Nju Orleansu nakon Katrina uragana. U fokusu je muzika, hrana, tradicija, ali ima i malo The Wire šmeka sa pričom oko korupcije u gradu, narativ s pandurima - ali sve to u drastično manjoj dozi. I nekako je više kao da si bačen in medias res u živote tih likova, nema tradicionalni narativ, nema konkretnog sukoba kakav je The Wire imao recimo. Zato mnogima ne leži serija, ali ako znaš šta očekuješ, i uživaš u onom što ti je dato, prosto je sjajna.

HoD već četvrtu epizodu smara za medalju. Nisam oduševljen ni gejmotronom, čak sam i prestao da gledam posle 3-4 sezone pa se uključio na kraju, ali ovo je lvl down. Kao da gledam neku seriju sa epic drama kanala, samo skuplju.

Da li je neko gledao jucerasnju epizodu bilo jednom u srbiji na rts-u i video one izlive pedofilije?
Svasta se na nasim tv prikazuje ali ovo jos na rts-u nisam video

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno