Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad smo kod domacih serija,sta fali Zigosani u reketu i Ubice mog oca? Gledao bi ih i dan i noc.. naravno ne bih reprizirao (nikad to ne radim ni sa serijama ni sa filmovima)
 
Odgledao jednu dobru postapokaliptičnu SF mini seriju Station Eleven.
CC7087C8-80C4-467B-908D-6A897776DD6B.jpeg
Serija nudi trenutke melodrame, crnog humora, nadrealnih momenata kao i neočekivanih zaokreta sa izuzetnom glumom, odlično izgrađenim likovima i jednako dobrom scenografijom. Možda nekome na momente bude ”dosadna”, kao recimo mojoj ženi (kako kaže, mučila se se da je odgleda), valjda imamo različit pogled na umetnost, ali što se mene tiče, remek-delo.
 
Poslednja izmena:
Al scena kad Zivota pita Bogoljuba zasto su ga otjerali sa prethodnog posla, a ovaj kaze, jer je krao alat, a onda mu ipak da posao u radionici. Danasnji scenaristi nisu ni blizu da razmisljaju o takvim drustvenim tokovima.
Najbolja scena u seriji je kad Bata dolazi kolima kod Zivote posle Tanje Boskovic. Svaki put kad vidim tu scenu ja se zacenim od smeha. Skoro sam citao da su Sotra i pravi Zovota pisali scenario za seriju.
 
Dragiša Krunić se zove čovek, pardon automehaničar. :)
 
Prva epizoda HALO serije je izvrsna. Od kostima do efekata do glume. Zaista sam pozitivno iznenađen.
Da, zaboravih da spomenem ovo oko kostima koji su odradjeni verovatno najbolje od svih sf koje sam ikad video. Nije radjen cgi, potpuno je fizicki napravljen i prilagodjen glumcima. Kapa dole do poda za ovakav trud.
 
Gde ima da se gleda?
 
Pogledao i ja sinoc Halo. I meni se svidja prva epizoda, nadam se da ce u tom pravcu i nastaviti. Pogotovo sto sam pre toga gledao dve epizode Star Trek Discovery, koja mi je bila nekako bolja u pocetku, a sad me iskreno nesto smorila.

A za ljubitelje Halo, evo ovde i odgovarajuce obuce :)
 
Poslednja izmena:
Starstruck, ko voli komediju, ima moju preporuku!
Pravo osveženje posle dužeg vremena.
8BE53061-E916-4BA3-AB85-FBDD9F324A43.jpeg
 
Odgledao prvu epizodu, odlična. Vrhunski odrađeno po svim aspektima i što se mene tiče obećava. Verujem da će ti se dopasti pa slobodno kreni, a što se većine tiče, mrka kapa.
Svakako ću je sa zadovoljstvom odgledati, a knjigu nisam čitao.:(
 
a knjigu nisam čitao.

Zato ti je i odlična :D :D
Ja sam knjigu čitao i pogledao sam juče sve 3 "emitovane" epizode... i plitko je to do maximuma. Za sad makar je toootalno nebitan aspekt u seriji da su u pitanju korejci hrišćani, i da je ta činjenica dodatni motiv za ugnjetavanje i ponižavanje od strane japanaca.
A po komentarima po socijalnimi mrežama i ostalim destinacijama pokazuje se po ko zna koij put da ljudi više ne prave razliku između visokobudžetne produkcije / "lepo izgleda" i kvalitetne serije sa u potpunosti "3D" / realnim likovima. Plus ponovo uočavam taj moderni fenomen u US da kad se rade adaptacije knjiga scenaristi kao da podrazumevaju da gledalac kreće da gleda seriju sa finom količinom predznanja... tj pitam se kako neko na osnovu stvari iznetih u seriji može da pohvata šta se dešava, ko je kome šta i koje su motivacije tih likova.

Mene kad sam posle gledanja 3 epizode otišao da prozujim po netu i pročitao da na kraju autorka knjige nije bila producent serije (a najavljeno je da će biti) i da nema nikakve veze više sa tom adaptacijom uopšte nije iznenadila.
 
Da su skratili i spakovali u 5-6 epizoda maks. i bilo bi nešto. Razvukli su previše filovanjem. Ovako od svega onoga što uložiše i kako izgleda..., prosečna serija u vr' glave.
 
Ja čitao i pročitao na tvoju preporuku.
Vrhunska knjiga.
Neću da kvarim knjigu serijom ukoliko je neki koncenzus da je đubre...

Koncenzus je da nije njesra.


pinokio.jpg
 
Baš tako. Činjenica je da smo postavili visoke kriterijume na osnovu filmova i serija iz ranijeg perioda i posle dužeg vremena kad se pojavi ovako nešto, a u mom slučaju neengleskog govornog područja, budem malo i pristrasan. Ako uzmemo u obzir da je korejska serija, pri tom drugačija (nema super junaka i zombija), dođe mi ko osveženje. Slažem se da nije visokobudžetna produkcija kako reče @shamanNS, ali s druge strane za njih i jeste, pa dođe kao osveženje. Sreća što nisam čitao knjigu, verovatno bih i ja bio razočaran, a ovako imam šta da gledam u narednom periodu. Nažalost, očekivanja sam odavno smanjio, pa imam čemu da se obradujem. Videću kako teče, kad odgledam dalje, ali sve u svemu nikako nije “njesra”, bar mi je to prvi utisak.:)
Davno je prošlo vreme kad sam tražio dlaku u jajetu, pa mi je sada i Dexter: New Blood odličan, iako je daleko ispod proseka u odnosu na prvog, tj. neuporedivo lošiji, da ne kažem “smeće”.;)
 
Poslednja izmena:
Pogledao sam prvu epizodu i mogu reći da je veoma prijala.
Ono što je interesantno, pošto sam je gledao preko AppleTV+ naloga, da su koreanske delove titlovali žutim a japanske delove titlovali plavim slovima, čisto da mi gledaoci znamo kojim jezikom pričaju. Titlovanje različitim bojama su i kratko najavili pre početka epizode.
 
Primetio sam, to je u poslednje vreme postala neka fora, recimo engleska serija, prevod ide normalno, pa kad neko priča španski onda ga stave u zagradu, ili još gore stave zvezdice ispred i iza titla. Lično sam protiv toga, prevod je prevod, koji god jezik da je u pitanju. Ne vidim razlog da mi neko naglašava da je drugi jezik u pitanju, pošto to svako čuje, a pri tom te zagrade otežavaju čitanje i zamaraju gledaoca. Doduše, u ovom slučaju, teško da bi razlikovao korejski i japanski, ali svejedno. Nebitno.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno