Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rekao bih da može...

Ja sam svakako nanovo odgledao prvu, ali druga priču počinje praktično od "spuštanja zavese" zbog kulminacije u prvoj, pa nema nekih većih sporednih repova koji mogu delovati nepovezano ako se zaboravilo.

A uostalom i sama sezona počinje sa recapom, tako da sama osveži ključne stavke.

Dosta davno sam pročitao prvu knjigu od Reacher-a.
Koliko mogu da se setim prilično se dobro drži knjige (doduše, odgledane samo dve epizode, nema se vremena).
Za razliku od filmova sa Tomicom koji je neki metar i žilet, u knjizi je Ričer mrcina od čoveka, tako da je i to ok. Čini mi se samo da je bilo nešto tipa garderoba, kosijana, bradurina lutalačka, ne ovakva pedanterija posle višečasovnih tabananja po američkim pustopoljinama.
Šta znam, kao i knjige, brzo, zabavno... po meni ok za gledanje.

Yes Minister i njen nastavak Yes Prime Minister su odlične serije.

He he podsetiste me starih dobrih vremena sa Yes minister.
Sredinom 80' HRT je imao program+ ako se ne varam i tu počeo da emituje neke tada vrlo aktuelne serije u svetu, to je bio pravi proboj u odnosu na tadašnju programsku politiku u staroj Jugoslaviji.
To je prevashodno bio Alo alo, kasnije Mućke, Crni Guja... RTBeograd je tada počeo sa emitovanjem Yes Minister kao konkurentnu ali ni blizu popularnom Alo alo i sličnim.
Ipak i to je bio korak napred u otvaranju ka novim sadržajima.
Tako da, da, Yes minister svakako vredi pogledati danas i smejati se kao i pre 30 godina.

Boba Fett fantastican, nisam ocekivao da ce biti samo 7 epizoda ali jos bolje taman sam je kasnije krenuo i stukao za par dana. 7 epizoda ima after credits ako je neko preskocio.
E, i ja sinoć završih sa Bobom, ali nisam skontao da ima "after credits", sad kad vidjeh tvoj upis pogledao...
Zanimljivo je ovo ukrštanje sa Mandom... obzirom da je prošla (odavno) zlatna era "star trek serijala", ovo bi mogla biti sad odlična era star wars serijala...

@nes.nbgd
HRT je tad ustvari bio "tvz" :)
Išao je u to doba i noćni program na "tvsa" sa u to doba aktuelnim serijama, Zvjezdane staze, Benny Hill, Leteći cirkus Montyja Pythona, Alf, Zona sumraka...

Poslednja izmena:
He he podsetiste me starih dobrih vremena sa Yes minister.
Sredinom 80' HRT je imao program+ ako se ne varam i tu počeo da emituje neke tada vrlo aktuelne serije u svetu, to je bio pravi proboj u odnosu na tadašnju programsku politiku u staroj Jugoslaviji.
To je prevashodno bio Alo alo, kasnije Mućke, Crni Guja... RTBeograd je tada počeo sa emitovanjem Yes Minister kao konkurentnu ali ni blizu popularnom Alo alo i sličnim.
Ipak i to je bio korak napred u otvaranju ka novim sadržajima.
Tako da, da, Yes minister svakako vredi pogledati danas i smejati se kao i pre 30 godina.
Ima li ga na nekoj platformi?

Noćas što je išla? ep 8? Nisam još gledao i neću žuriti kao što nisam pogledao ni The Gilded Age S01E03.

Sinner s04
Iznenađujuće dobra poslednja sezona, prva je bila simpatična druga i treća jako loše ali ova četvrta je 7.5/10

Sve razjašnjeno, sve logično gluma tu i tamo, ali atmosfera je dobra, tako da vredi jedan dvodnevni bindž.

Boba Fett fantastican, nisam ocekivao da ce biti samo 7 epizoda ali jos bolje taman sam je kasnije krenuo i stukao za par dana. 7 epizoda ima after credits ako je neko preskocio.
Pih, a neće biti ni nastavak Mandaloreca 3, tj. spajaju ih.

Odgledao do kraja All of us are dead.
Da je duplo kraća bila bi ok, ovako je ne preporučujem za gledanje jer se posle treće epizode više-manje ništa ne dešava osim na samom početku i na kraju svake epizode (cliffhangers).

Jedva odgledah prve tri epizode Jack Reacher... Pa gde nadjose tog napucanog lika da igra glavnu ulogu. Ne da mi se da nastavim... I usi mu nabildovane 😂😂😂

:D:D:D

Prve 3 ili 4 epizode mi se činilo kao da je autističan glavni lik, posle shvatim da samo loše glumi (valjda).

Pred kraj serije se lepo uhodao :)

Uglavnom moja ocena je 8/10

Моže naravno puno bolje, ali može da prođe.

Da, na danskom TV kanalu (DR 1), ko zna danski nek izvoli da gleda :D :D Ostatak će da pričeka koji mesec da to stigne na Netflix.
Ja sam dogurao do season 3 sa mojim repriziranjem :D

Jedva odgledah prve tri epizode Jack Reacher... Pa gde nadjose tog napucanog lika da igra glavnu ulogu. Ne da mi se da nastavim... I usi mu nabildovane 😂😂😂

Taj glumac odgovara Džeku Ričeru iz knjiga 95%.

Opisan je kao od brega odvaljen sa licem kao da je isklesano od stene... Muskulatura mu je upoređena sa najnapucanijim NFL igračima u punoj opremi, bicepsi sa košarkaškim loptama.
Često se u knjigama poredi njegova fizička impozantnost naspram nekih stvari pa recimo kaže da kosilica u njegovim rukama izgleda kao igračkica...
Čovek je u knjizi mini Hulk prosto.

I ovaj glumac takođe autentično iznosi i pojavu jer je u knjigama opisan da izgleda kao divlji čovek samom fizičkom pojavom kojeg bi se svako uplašio ali je zapravo ljubaznog i civilizovanog pogleda i ne uliva strah već pre svega divljenje.

Tako da što se tiče glumca, prilično vernog su mu pandana našli i očigledno se išlo na to, jer u knjizi mnogo se apostrofira njegova pojava.

A ne kao u filmu gde su totalno zanemarili taj gotovo jedan od najbitnijih momenata i ulogu dodelili Kruzu zbog čega je adaptacija dobila totalno drugačiju filozofiju jer nije počivala na realnim karakteristikama Džeka Ričera.

Meni ovaj Ričer baš simpatičan lik, Kruz mi je oduvek bio odbojan, sama serija poprilično osvežavajuća.

Eto ti ga bedak... kako bre smo sedam epizoda?
Pa Mando je imao po osam...
To je kao kad otvoris cokoladu i vidis da je neko otkinuo kockicu...

Da se nadovežem na utiske u vezi serije: The book of Boba Fett https://www.imdb.com/title/tt13668894/
Meni je baš legla . Podseća me na Kurosavu: dve ekipe u gradiću...
Oliver Mandic "Moja draga voli Kurosavu"...
Elem kuriozitet za g. Akira Kurosavu je da od obrazovanja ima samo osnovnu skolu...
Sto mu svakako nije smetalo da pokaze svoje sposobnosti i postane jedan od uglednijih rezisera u istoriji kinematografije...
A i scenario mu nije bio stran... film "Runaway Train" iz 1985 godine je snimljen po njegovoj prici...
Dajte nesto na foru Wire/The Shield/Gomorra...

Ogledao Gomoru S5 ja sam prezadovoljan.
Suburra

Boba Fett...gledao sa unucicima seriju. Deca se odusevila, a kako i ne bi kad je pravljeno bas za njihov uzrast (8-10god).
Inace meni je serija naivna, smesna, karikatura SW. Isto ko Mnada.
Možda, ali to samo ako porediš s originalnim SW. Najnoviji SW filmovi su teška glupost, Manda i i Boba Fet ih nose pod levom miškom.

Superman & Lois season 1
Bas me prijatno iznenadila serija, likovi, priča, negativac. Baš sam zadovoljan sa ovom verzijom Supermana. HBO valjda produkcija, nema oni su doktori za serije i dalje. Još za džabe gledam na HBO Go sa Telenora.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno