Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledah danas 4 epizode domace , ""Kljun"" ,i ne mogu da se otmem utisku da je vecina domacih serija dosadna .Cekas dugo da se poentira .Ni gluma mi nije nesto,generalno,ako pricam o ovoj konkretnoj seriji.Najbolji glumac u Kljunu je covek koji je dugo bio van filmske ili serijske industrije ,Micko Ljubicic .

Midnight Mass, auuu kako je meni legla, odgledao u jednom cugu i nije me ostavila ravnodusnim
Ko voli Stivena Kinga ovo ne bi trebalo da propusti.

Vidi se da je Flanagan njegov "number one fan". Čak u toj meri da bih se kladio da ga je zaključao u podrum, te iznudio scenario.

Gledah danas 4 epizode domace , ""Kljun"" ,i ne mogu da se otmem utisku da je vecina domacih serija dosadna .Cekas dugo da se poentira .Ni gluma mi nije nesto,generalno,ako pricam o ovoj konkretnoj seriji.Najbolji glumac u Kljunu je covek koji je dugo bio van filmske ili serijske industrije ,Micko Ljubicic .
Cesto malo krene i dugo se nista ne desava, pa se kraj zbrza i bude prilicno bezvezan. Kao i nesinhronizovan zvuk ~preglasna muzika a glumce ne cujes i sl.

To da govor glumaca u nasim filmovima i serijama ne cujes i ne razumes je postalo uobicajeno pa se treba odma na to spremiti... 🙁

To da govor glumaca u nasim filmovima i serijama ne cujes i ne razumes je postalo uobicajeno pa se treba odma na to spremiti... 🙁
Ja sam npr taj problem imao u mocvari.
Otisao sam malo na HBO da pogledam Billions za sada cu ostati na njoj.
Kesten cu svakako pogledati na N.
Da li neka od ovih Skandi serija ima na platformam posto ja ne skidam serije?

Ja odgledao jednu i po epizodu i batalio... Radnja u Subotici, niko ne pogađa akcenat ni blizu. Užasna gluma, scenarijo, zvuk (kao što rekoste)...

Moja omiljena horor tematika.

Da sam mogao, seriju bih odgledao u jednom dahu. Mnogo, ali mnogo me oduševilo.

fc96c500b7.jpg.webp

Neverovatno, tek sada videh da pišem u temi o serijama. I još se pitam zašto @Blaham piše o seriji. Možda je snimljna po knjizi. Stvarno mi treba odmor. 😎

neka prebaci mod u odgovarjuću temu

Au dobro je. Znači nisam jedini.
Počeo sam da tripujem da mi sluh odlazi polako jer sam počeo da premotavam i vraćam scene da čujem šta je neko rekao na SRPSKOM jeziku.
Čak sam par puta i titl tražio 🙄

Hvala na ovome. Sad sam mirniji.

to je stara bojka nasih serija, moraju da pojacaju glas u montazi... ovako stvarno titl treba i meni je padalo na pamet da ga trazim... i to u svim domacim serijama tu i tamo u filmovima

Ja sam jednom čini mi se pisao, doduše u temi o filmovima, kad sam gledao premijeru onog našeg filma Ajvar, da sam se više služio engleskim titlom (sreća pa je išao eng titl), nego sluhom, pošto pola stvari ne razume čovek, jer je zvuk očajan.

Pogledajte prilog 319298
Ili ti Call My Agent kako su je Englezi preveli.

Odličnu recenziju možete pročitati OVDE

Nažalost, izašle su 4 sezone i za sve ove godine nikome nije palo na pamet da prevede ovu fenomenalnu francusku parodiju na srpski, a svakodnevni se prevodi tona gluposti.
Odlučio sam da ja preuzmem taj posao, prvenstveno za svoju dušu i prijatelje.
Za sada sam postavio prevod za pilot epizodu - S01E01 i polako ću ići redom, koliko mi vreme dozvoljava. Svakako veliko “DA” za ovu seriju.
Postavljen prevod za četvrtu epizodu prve sezone.
Uživajte!

Ja odgledao jednu i po epizodu i batalio... Radnja u Subotici, niko ne pogađa akcenat ni blizu. Užasna gluma, scenarijo, zvuk (kao što rekoste)...
Jel ova brda stvarno ima u Subotici? Sto puta sam tamo bio, i na Paliću ali ja to ne videh nigde. Možda ima ali ja ne znam..

001.jpg

E jeste, u pravu si. Ja sam došao na svet koju godinu kasnije, a to se do tada izravnalo...
Hteo sam samo da ukažem da ako ne vode računa o ovakvim glupostima, kako onda da ih uzimam za ozbiljno. Neće se ova serija gledati u Amerikama i Australijama od strane ljudi koji pojma o Srbiji (Jugoslaviji) nemaju, već će je gledati ljudi koji koliko toliko poznaju krajolik gde se radnja dešava. A to za zvuk u domaćim filmovima/serijama je užas. Zanimljivo mi je da na HRT-u idu neke druge serije filmovi na hrvatskom jeziku, ali tih problema uopšte nama. Nema portebe za pojačavanjem tona da bi nešto razumelo, nema potrebe za vraćanjem scena. Znači može se ali se neće. Ili to ili se ne zna.

Mene je serija Kljun prijatno iznenadila

Sa druge strane ovaj Clickbait preskocite

E jeste, u pravu si. Ja sam došao na svet koju godinu kasnije, a to se do tada izravnalo...
Hteo sam samo da ukažem da ako ne vode računa o ovakvim glupostima, kako onda da ih uzimam za ozbiljno. Neće se ova serija gledati u Amerikama i Australijama od strane ljudi koji pojma o Srbiji (Jugoslaviji) nemaju, već će je gledati ljudi koji koliko toliko poznaju krajolik gde se radnja dešava. A to za zvuk u domaćim filmovima/serijama je užas. Zanimljivo mi je da na HRT-u idu neke druge serije filmovi na hrvatskom jeziku, ali tih problema uopšte nama. Nema portebe za pojačavanjem tona da bi nešto razumelo, nema potrebe za vraćanjem scena. Znači može se ali se neće. Ili to ili se ne zna.
pa ako je svet nekada bio ravna ploca moze i vojvodina da postane brdovita

salim se naravno, stvarno su pajseri

@VLaK ošto oko, dobar rezon... 👍
Bravo

Na stranu 1000 propusta u realizaciji (od tona, naglaska, pejzaža i scenografije, rupa u scenariju sigurno ima, ali stvarno nisam zainteresovan da seriju gledam kako bih ih uočio...), ali kao što neko reče, šta očekivati od glume u seriji u kojoj je Mićko najbolji glumac (volim Mićka, ali on nije neki glumac, više imitator, impretator i zabavljač).

@cof baš me zanima šta te je prijatno, a ne negativno iznenadilo?

Midnight Mass, auuu kako je meni legla, odgledao u jednom cugu i nije me ostavila ravnodusnim
Uh kako meni nije legla...odgledao sam je u dva dana ali ne pamtim da sam se više iznervirao tokom neke serije. Ne kažem da je loša ali me jako smorila, jako teška serija...

@cof baš me zanima šta te je prijatno, a ne negativno iznenadilo?
Moram napomenuti kontekst te izjave , a to je da me je prijatno iznenadilo za domaću seriju jer generalno ne gledam domaće stvari
Korektna gluma glavne glumice kao i Mićka i novinara, i još nekih glumaca, ali je naravno nazalost bilo neizostavno glumatanje odredjenog dela postave
Podsetila me je serija na true detective i lost mix (uticaj lost-a se najvise vidi u 8 ep), što je meni plus...
Priču su korektno zaokružili
Hoću da kažem da snimamo više ovakvih serija a manje selo gori a baba se češlja više bih pratio domaću scenu
To za naglasak jeste i meni smetalo ali ništa epohalno

jel mini serija ili je to samo orva sezona, posto ne zapocinjem nove serije ako imaju vise od 1 sezone ili nisu zavrsene a imaju wow recenzije

Moja omiljena horor tematika.

Da sam mogao, seriju bih odgledao u jednom dahu. Mnogo, ali mnogo me oduševilo.

fc96c500b7.jpg.webp
Управо завршила, и нисам нешто одушевљена. Одличан почетак, али је крај, за мене, покварио целокупан утисак.

@Sgt. Major
Dobra je sezona ali sam ostao pod utiskom da se prebrzo zavrsila, da su mogli jos koju epizodu. Taman kada se zakuvalo - kraj. Tako da se nadamo spin-offu.
Inace je jedna od retkih serija koja nema pad kvaliteta, a znas i sam da se kroz nekoliko prvih sezona samo popravlja...

Meni je ovo baš tanko, a prva sezona mi je zapravo najbolja.

Scena na groblju u trećoj epizodi u kojoj Boš prilazi Meksikancu je teški kanal, recimo.

Jeste jedna od slabijih i cela sezona je verovatno zbrzana zbog pandemije...
Videces i sam na kraju - ja sam bukvalno ocekivao sledecu epizodu da ucita, kad ono medjutim...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno