Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veceras startuje Marvelov Loki nakon besomucnog forsiranja reklama za seriju proteklih mesec-dva...
Vec je iskocilo par ranih recenzija i utisci su da ce biti kao Falcon & WS, 6-7/10 uz oslanjanje na harizmaticnost glavnog dvojca da iznesu najveci deo serije.
Steta, jer su Hidlston i Vilson barem za klasu iznad glumci od prethodnog dvojca.
 
Zar je moguće da su Hiddleston i Wilson uradili isti posao kao F&WS? Od one serije ne može gore. Svakako ću pogledati pa javljam utiske.
 
Iskace danas samo prva epizoda (verovatno dupla), posle svake srede po jedna. Sudeci po recenzijama, ostavlja utisak da je mlako, cak je i IGN uzdrzan sa hvalospevima u svojoj yt recenziji sto dovoljno govori.
Ne verujem da je bitno ko glumi ako je produkcija takva da se eksperimentise sa reziserima, minimizuju troskovi u svakom uglu i maksimizuje profit uz standardno guranje bs politicke korektnosti... Ako nista drugo makar ce banter izmedju Vilsona i Hidlstona biti interesantan, iskreno nemam nikakva ocekivanja.
 
Beležnica profesora Miškovića - solidna skroz, prijatno iznenađen iako malo sporija

Jedini izlaz - odlična!
 
Huh.
The Wire - to vam je kao dobro napisana knjiga. Pisac je imao ideju, znao šta hoće da kaže i držao se ideje od početka do kraja.
Nije za porediti sa novijim serijama. Zašto?

Serije danas iako imaju dobre pisce, često podlegnu uticaju: ekonomije, publike, filmskih studija... I pod tim pritiskom popusti većina pisaca.
Samo su cifre bitne $$$.
Jesu i ranije bile bitne ali ne u toj meri da se odustajalo od unapred postavljenih parametara. Nekako su pisci bili nezavisniji i čuvali dostojanstvo.
Takav je utisak.

Nakon par uspešnih sezona, ukoliko gledanost počne da pada a to potvrdi twitter i facebook analitika ,
radi se sve samo da analitika poraste. Primer ako se došlo vec do 5 sezone, nateže se i navlači da ako je ikako moguće doguraju do 10 sezona.
Pogledajte mladje serije koje su sada već sa 5+ sezona, pa to se razvodnjava do besmisla.

Nekada me podsete na Krastija, klovna iz Simpsonovih, kada ima krizu i gledanost mu pada.
Obratite pažnju kako ne obustavlja šou već kompletno izlazi iz svojih tokova menjajuću koncept kako bi vratio publiku i osvežio je a onda kasnije nastavlja po starom.
I vuk sit i ovce na broju.

@milos0888 slažem se sa @Sgt. Major , nisi tip za The Wire.
Slažem se sa napisanim, samo bih dodao da su kod tih serija koje važe za najbolje ikada njihovi kreatori tačno znali kada i kakav će biti kraj. Nisu podlegli pritiscima dobre gledanosti pa dodavali sezone do iznemoglosti. Californication npr je u prve 3 sezone bio sasvim dobra serija, da bi se kasnije pretvorila u sopstvenu parodiju.
 
Ne znam otkud poređenje navedenih serija, veze s' vezom nema.
Dobar deo kultnih serija sa početka veka su nastale kao entuzijatski projekti bez ideje statusa i profitabilnosti kakve danas poznajemo. Jasno je da su u pitanju ozbiljni i zahtevni projekti, smišljeni od početka do kraja, sticajem okolnosti postavili visoke standarde i promenili filmsku industriju skroz
 
Gledao Sweet Tooth. Ok mi je serija, nadam se da će biti 2ga sezona... za Jupitere ste verovatno već čuli da neće:(
 
Odgledao Netflix anima seriju Dragons dogma (po Capcom igrici koju nisam igrao) i morao da operem oči posle toga... Ajd' na stranu radnja, koja je u fazonu osvetničkih filmova iz 80tih, ali ne znam kome je palo na pamet da kombiinuje 2d i 3d tehniku, tj. da sve bude 2d osim čudovišta?
Izgled i animacija pokreta čudovišta su prejadne, i to ove slike ne mogu dočarati.

Ocena 4,5/10, jedina dobra stvar što ima samo 7 epizoda po 22-23 min...

Ako je neko fan igre baš me zanima kako je on ovo doživeo ovo skrnjavljenje...

Screenshot_20210613-093134.jpg
Screenshot_20210613-092825.jpg
Screenshot_20210613-092834.jpg
 
Bio sam neki dan na farmi Jeremy Clarkson-a, pa rekoh bio bi red da pogledam i TV program što je napravio za Amazon, iznenađujuce dobar...

 
A mislim ono 6 epizoda po sezoni nije fazon 24
 
Imate li neku preporuku za seriju u kojoj epizode nisu zasebne, kako da se izrazim.. Poceo sam Justified, ali ona je bas to, svaka epizoda druga prica.. Pre ove gledao sam, Mindhunters, Halt and catch fire, The Americans, Ozark, Dexter...

Hvala.
 
Imate li neku preporuku za seriju u kojoj epizode nisu zasebne, kako da se izrazim.. Poceo sam Justified, ali ona je bas to, svaka epizoda druga prica.. Pre ove gledao sam, Mindhunters, Halt and catch fire, The Americans, Ozark, Dexter...

Hvala.
ja bi ti preporucio power,shield,falling skies,house of cards,lethal weapon,the walking dead...sad ne znam da li si nesto od ovoga gledao ali preporucujem ti da krenes od power-a mnogo dobra serija.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lethal_Weapon_(TV_series)

 
Hvala na predlozima.
 
Imate li neku preporuku za seriju u kojoj epizode nisu zasebne, kako da se izrazim.. Poceo sam Justified, ali ona je bas to, svaka epizoda druga prica.. Pre ove gledao sam, Mindhunters, Halt and catch fire, The Americans, Ozark, Dexter...

Hvala.
Te serije, u kojoj svaka epizoda ima svoju priču i gde se ta priča i završava, u okviru te iste epizode, zovu se procedural serije. Ni ja ih nešto ne volim. Sa druge strane, one imaju i glavnu priču koja se provlači kroz sve epizode, negde manje, negde više. Tako je i sa Justified. Pošto si krenuo sa žanrom modernog western-a, možda bi mogao da kreneš da gledaš Yellowstone gde epizode nisu zasebne, kao i nešto klasičniji western The Son.
 
Odgledao i prvu sezonu Netflix anime Beastars, i iskreno, prijatno sam iznenađen.
Radnja se dešava na koledžu, gde protagonisti - likovi iz basne - uče da poštuju i izgrađuju društvo koje počiva na krhkom poverenju između životinja biljojeda i mesoždera, gde su njihova ponašanja konstantna borba između divljeg (animalnog) i civilizovanog ponašanja. Zaplet je ljubavna priča između mladog vuka i patuljaste zečice, sve prepreke, osude, ali i urođene skepse između te dve vrste gde je jedna prirodni lovac, a druga plen. Sve to, i mnogo više, odigrava se u sklopu izbora za najpopularnijeg člana koledža (nešto kao student prodekan), iliti Beastar.
Sve u svemu jedna od najboljih Netflix anima, za sada 8/10, lagano...
Screenshot_20210614-201414.jpg
Screenshot_20210614-201359.jpg
Screenshot_20210614-201342.jpg
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno