Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgledao sam The Irregulars i Serpent na Netflixu, vrlo sam zadovoljan.

Odgldao Biohackers na netflixu nije losa za krace uzivanje, 4 od 5, kratka sezona samo 6 epizoda.

The Marvelous Mrs Maisel

Posle četvrte epizode prekinuo sa gledanjem... Niti mi je priča interesantna, niti su me glumci privukli. A ne vidim ni poveznicu između sebe i stand up komedije. Tako da, bolje na vreme...
Ja posle prve.
Od tih standup komičara priznajem Seinfelda i recimo još Luija.

Ja posle prve.
Od tih standup komičara priznajem Seinfelda i recimo još Luija.
Ja čak nikada nisam pogledao ni Ivanovića, ni Kesića, mada njima drugi pišu fore (ili možda tako i treba). Uhvatim jedino u prolazu ako mi nešto od njih iskoči. Ponešto bude zanimljivo ali da navijam sat i čekam emisiju, to ne.

Završio Mindhuntera nažalost.

Kažem nažalost jer je serija vrhunski odrađena i prava je šteta što Netflix otkazuje ovakvu seriju a nastavlja sa nekim levim serijama.
Još sam i pročitao negde da su planirali 5 sezona i da su trebali da završe sa BTK-om.

@Stormbringer_bg
Hvala. Bacim se cim zavrsim Jack Ryan-a S2....

Btw. JR sezona 2 odlicna, skoro obrnuo filmove i bolje mi je serija legla. (Hunt for the Red October mi je jedino bio ok iz "prvobitne" trilogije, poslednji film nisam gledao)
Druga sezona za sada deluje bolje od prve, pocetak dosta dinamicniji... Doduse krenuo sam da je gledam posle Bosch-a s6, mozda je i to razlog jer je susa u tom zanru.
Prvu sezon sam odgledao kada je izasla tako da se u delovima secam radnje.

Inace sama serija deluje da je vise neki prequel i zasebna prica, tako da nema veze sa filmovima odnosno isti nisu potrebni za seriju.

Završio Mindhuntera nažalost.

Kažem nažalost jer je serija vrhunski odrađena i prava je šteta što Netflix otkazuje ovakvu seriju a nastavlja sa nekim levim serijama.
Još sam i pročitao negde da su planirali 5 sezona i da su trebali da završe sa BTK-om.
Odgledao i ja nedavno, bas dobra serija, pokidali su sa kastingom serijskih ubica, Kemper lagano najbolji.

Citao sam malo i koliko sam razumeo nije definitivno otkazana vec je da kazemo pauzirana na neodredjeno, ne secam se tacnog razloga.

Sve pohvale za 6 sezonu Fear The Walking Dead, serija je dozivela ozbiljan preporod i bolja je nego ikad.
Morgan briljira i bolji je nego sto je bio u glavnoj seriji... Od nekih stvari koje mi se ne dopadaju je dobar deo originalne Fear ekipe gurnut u stranu, Daniel, Alicia, Strand, Luciana, Kamiondzika itd... I naravno uvek cu da kukam kako su naprasno zaboravili onu pricu sa nuklearnim reaktorima ali ***...

Unforgotten
Odgledah četvrtu sezonu, odlične engleske krimi serije.
Svaka sezona (6 epizoda) je jedan slučaj.
Ako volite krimi serije, bez ispaljenog metka, spec. efekata, odličnog zapleta, odlične glume. Englezi su opet pokazali kako su pravi majstori za to.
Legla prva sezona. Stvarno izvrsna serija kako samo Britanci znaju da upakuju. Ne bih pogrešio ako bih rekao da su svi na neki način bili sporedno glavni akteri i da su svoje uloge izneli perfektno. Onakav potencijal samo u jednoj sezoni je za respekt. Vrlo dramatična i mistična priča do kraja.
Jedina slaba karika u sezoni, bio mi ovaj Indijac Sanjeev u ulozi detektiva Sunila koji je manje više bio neupotrebljiv i koristio je većinom za
davanje kontra mišljenja, tobož da gledaoca navaede na očigledan, ali pogrešan trag u odnosu na koleginicu Cassie, što je u suštini bilo nepotrebno i naivno pored toliko uzročno posledičnih i više nego dobro razrađenih i likova.

Odgledao For All Mankind. Vrlo sam zadovoljan, ok je i kraj druge sezone...
Djuricko pokidao ;)

Odličan kraj četvrte sezone Snowfall.

Voleo bih da sve reše u petoj, mislim da bi bilo mnogo da razvuku na šestu i dalje.

krenuo sam da gledam Preacher. dobra serija, na osnovu prvih par epizoda koje sam odgledao
odgledah sve 4 sezone. kad se sabere i oduzme, vrlo dobra do odlična serija. 4. sezona mi deluje zbrzano

Caliphate - preporuka. Ozbiljna priča, ozbiljne činjenice, jezivo ispiranje mozgova. Napeto, solidno dočarano, vrhunska gluma.
Zavrsio sam je pre par dana. Odlicna serija, bas verno prikazuje sta se desava u zapadnim drustvima sam Muslimanima i njihovu nemogucnost da se prilagode i oslobode tog ekstremizma. Najsmesnije od svwga sto su to mahom deca doseljenika, roditelji im grebli i mucili se da pobegnu od zla, a ta deca se trude da se vrate u tu bedu. Paradoks koji meni nikada nece biti jasan.

Inace po meni najveca mana serije je duzina, mogli su da ubace jos nekoliko epizoda ili da naprave dve sezone, ova prica je imala potencijala za to. Ovako je malcice zbrzano, ali likovi su super lepo razradjeni...

Naletim na Amazon Prime video na Invicible crtanu seriju.
Nista nisam znao o njoj tj o tvorcu, univerzum bla bla nit me zanima iskreno ali bese ovako:
Hmm, sta je ovo?
Pustim prvu epizodu, posle 10 min wtf is this shit?!
Posle 15 min se smejem svakom novom liku koji upadne...
Posle 20 min razmisljam kako je DC studio ovo uopste dozvolio
Posle 30 mi je bio toliki trash da je postalo cak zanimljivo i onda..
Posle 35 min je bilo: wtf just happened?!?
Davno me tako iznenadio obrt u nekoj seriji kao zadnjih 10 minuta ovde u prvoj.
Za vikend sam pogledao avih 7 ili koliko ih ima iz prve sezone, odlicna je. Svaka preporuka ko voli takvu tematiku.

Domaca Jedini izlaz jako dobra..
EXIT norveska brutalna, od mene 10 ka

Naletim na Amazon Prime video na Invicible crtanu seriju.
Nista nisam znao o njoj tj o tvorcu, univerzum bla bla nit me zanima iskreno ali bese ovako:
Hmm, sta je ovo?
Pustim prvu epizodu, posle 10 min wtf is this shit?!
Posle 15 min se smejem svakom novom liku koji upadne...
Posle 20 min razmisljam kako je DC studio ovo uopste dozvolio
Posle 30 mi je bio toliki trash da je postalo cak zanimljivo i onda..
Posle 35 min je bilo: wtf just happened?!?
Davno me tako iznenadio obrt u nekoj seriji kao zadnjih 10 minuta ovde u prvoj.
Za vikend sam pogledao avih 7 ili koliko ih ima iz prve sezone, odlicna je. Svaka preporuka ko voli takvu tematiku.
Nije DC, Kirkman je radio za Image Comics ali je rip-off vise Marvel/DC poznatih tropova (i superheroja )- njegov take na Superman/Spiderman i JL koji obrce naglavacke (i donekle ismeva)... Invicible i Walking Dead su mu i doneli stolicu jednog od glavonja u Image Comics..
Nazalost dosta politicke korektnosti je ubaceno u seriju (lgbt, rasne diverzifikacije) koje nije bilo u stripu.
Dosta stvari (po pitanju radnje) je takodje izbaceno u seriji i strip je daleko superiornije ostvarenje - posebno jer Kirkman u vecini slucajeva postavlja neke mrvice radnje u ranim delovima (koje izgledaju trivijalno) i koje kasnije spaja i pretvara u veci event (iako i ovde donekle ima isto razresenje za sada)... Fora sa onim robotima i ludim naucnikom recimo je u stripu jasan omaz na Re-Animator film i to je mnogo bolje odradjedno u stripu (a takvih referenci ima puno vise)
Prica ovde ima los pacing i deluje pretumbano (a filleri su mnogo bolje odradjeni u stripu)
O gore galore-u u stripu tek ne vredi trositi reci, posebno ono sto tek treba da usledi i sto ce verovano losije odraditi, sudeci po dosadasnjem kvalitetu serije. Ovde se vidi da forsirano pokusavaju da budu "edgy" dok su u stripu ti momenti su dosta nasilnije prikazani i dolaze "niotkuda", sto je donekle i trademark stripa...

Nazalost kao neko ko je ispratio strip svojevremeno i pre koju godinu obnovio, meni licno serija dosta razocaravajuce deluje.

Poslednja izmena:
Ja jos nisam uzeo seriju da pogledam, ali strip je meni najbolji superherojski ikada, iako sto kaze ima dosta Gore-a, pogotovo recimo 100ti broj ili recimo Viltrumite War. Mozda je prvi trejd sporiji, ali posle to itekako ide dobro, sa nenormalno dobro razvijenom pricom.

Nije DC, Kirkman je radio za Image Comics ali je rip-off vise Marvel/DC poznatih tropova (i superheroja )- njegov take na Superman/Spiderman i JL koji obrce naglavacke (i donekle ismeva)... Invicible i Walking Dead su mu i doneli stolicu jednog od glavonja u Image Comics..
Nazalost dosta politicke korektnosti je ubaceno u seriju (lgbt, rasne diverzifikacije) koje nije bilo u stripu.
Dosta stvari (po pitanju radnje) je takodje izbaceno u seriji i strip je daleko superiornije ostvarenje - posebno jer Kirkman u vecini slucajeva postavlja neke mrvice radnje u ranim delovima (koje izgledaju trivijalno) i koje kasnije spaja i pretvara u veci event (iako i ovde donekle ima isto razresenje za sada)... Fora sa onim robotima i ludim naucnikom recimo je u stripu jasan omaz na Re-Animator film i to je mnogo bolje odradjedno u stripu (a takvih referenci ima puno vise)
Prica ovde ima los pacing i deluje pretumbano (a filleri su mnogo bolje odradjeni u stripu)
O gore galore-u u stripu tek ne vredi trositi reci, posebno ono sto tek treba da usledi i sto ce verovano losije odraditi, sudeci po dosadasnjem kvalitetu serije. Ovde se vidi da forsirano pokusavaju da budu "edgy" dok su u stripu ti momenti su dosta nasilnije prikazani i dolaze "niotkuda", sto je donekle i trademark stripa...

Nazalost kao neko ko je ispratio strip svojevremeno i pre koju godinu obnovio, meni licno serija dosta razocaravajuce deluje.
***, ako tako gledaš svako delo iz koje god sfere umetnosti, je uvek bolje u svom izvorniku, tj. u svom izvornom formatu - stripu, knjiga, film, nebitno, nego u adaptaciji.
Ja lično, nikad ne gledam prvo film ako je snimljen po knjizi koju želim da pročitam, već uvek prvo pročitam knjigu, pa gledam film.
Ovo iz razloga što gledanje adaptacije dela nikad nije 100% verno orginalu i nije tvoj lični doživljaj orginala, jer ako prvo odgledaš filmsku adaptaciju knjige ti ustvari gledaš viziju i doživljaj radnje knjige nekog drugog (scenariste i režisera), a ne svoju ličnu. Ne kažem, možda su neke filmske adaptacije bolje od knjiga po kojima su nastale (npr. na pamet mi pada Rambo, gde je knjiga kriminalno loše napisana, a fim, uz sve nedostatke ima kultni status).
Ista priča i sa stripom.
Filmovi su ipak nešto drugo i manji broj njih dobija stripke adaptacije, a još manji broj njih posle bude pretočen u knjigu, a da je to uopšte vredno čitanja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno