Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što se svi ložite na taj kriminal i policiju ccc 😛
Pa svet u kom zivimo [emoji4] six feet under je na tim.listama jedna od retkih a da nije iz kriminal murija price

I dalje ne mogu da verujem u kraj te serije. To je kao neko misticno iskustvo. Godinama sam slusao da je najbolji kraj ikada i svo vreme dok sam gledao seriju sam se mislio sta moze dda se desi na kraju. I eto i dalje zatecen tim famoznim krajem

Poslednja izmena:
Meni je došlo da je prekinem na kraju
pete sezone, kada Šejn ubije Lemanskog, toliko sam se potresao.

Ogroman spoiler je ovo, ko nije gledao ni slučajno ne treba da otvara

ST Picard
Smatram da sam I generacijski I žanrovski pravi i nedvosmisleni Treki i uzimam za pravo da kažem da je ovo teško razočarenje za mene i ceo ST univerzum.

Znači stvarno mi nije jasno šta su sa ovim hteli i do koje mere Holivud tj. US produkcija može da ide zarad, makar i mininalne usrane zarade.

Posebno me razočaralo što je Patrik Stjuart uopšte učestvovao u ovom sr@nju. Mislim kapiram da ima 80 godina i da je ovo uradio zbog entuzijazma i razočarenja u ono što rade sa ST-om ali plašim se da je samo zakucao jedan od poslednjih eksera u kovčeg.

Svaka dobra stvar mora da ima kraj, čak i ST ali zarad pišljive zarade u stanju su da useru sve što se usrati može.

Mislim stvarno su me iznervirali, sorry na rečniku.

Послато са "Samsung Galaxy Note 8", помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Svasta rece, bez da kazes bilo sta.

Sta ti je lose, sta te je razocaralo?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Svasta rece, bez da kazes bilo sta.

Sta ti je lose, sta te je razocaralo?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Ne znam odakle da počnem ni gde da završim a da to opišem u formi jednog posta ovde na forumu.
Obzirom da sam pogledao bukvalno sve od TOSa preko TNGa i svih spinof-ova, prekvela i sekvela; animiranih serijala i stripova... mislim da veći promašaj u ST univerzumu nije postojao.
Naravno iznosim svoje mišljenje, ne kao ekspert već kao fan, RAZOČARANI fan.

Posle ST Voyager I DS9 serijala nastala je ozbiljna praznina i kraj dugogodišnjeg da ne kažem decenijski dominantnog SF serijskog sadržaja.
Pokušali su sa serijom Enterprise, bez ST ispred (što je potpuno razumljivo), ali prekvel retko kad odradi posao.

Novi ST filmovi su otišli u paralelni univerzum sa evolucijom istih likova iz TOS serijala. Ali i tako kako je, manji su promašaj od Picarda.

ST Discovery je neka akciona verzija STa, mož da se gleda za ubijanje vremena.

Ali ovo, je kao .... tražim neki ne toliko pogrdan rečnik da kažem.

Postoji čak nekoliko ST fan filmova koji zavređuju MNOGO veću pažnju od ovoga.

Picard, šta mi smeta.
PO MENI, bez želje za daljom raspravom jer ona ništa ne bi doprinela nikome, a oni će snimati i dalje, samo što ja to sigurno neću gledati.

Znači, poenta STa je novi svetovi, otkrića, iskorak napred...
Naučna fantastika u svom najelementarnijem obliku.

Ovo je silovanje ideje, prežvakavanje likova, spinovanje Rodenberija za šta možda imaju autorska prava ali nemaju više kredibilitet onih koji su gledali Star Trek The Original Series I Star Trek The Next Generation.

Šta mi smeta, to što je ovo diletantski projekat namenjen zaradi a ne Star Trek serija koju treba gledati.

Još jednom, da naglasim,
to je moj stav.

Poslednja izmena:
"Poenta STa je novi svetovi, otkrića, iskorak napred...

Naučna fantastika u svom najelementarnijem obliku."

Moram odmah na početku da kažem da nisam neki okoreli fan i da sam seriju gledao sporadično, onako kako se prikazivala kod nas...
Imam prijatna sećanja na ST kao i na "Blejkovu sedmorku" , "Galaktiku" i slične serije...
Međutim, sve to zajedno nikako ne spada u Naučnu fantastiku...
Nauke tu premalo ima, a fantastike pregršt 😀

Poslednja izmena:
A koliko ćeš se tek razočarati kad ti kažem da on ne samo da je učestvovao nego je glavni krivac za to, on je insistirao da serija ide u tom pravcu.
Uf već previše razočarenja za jedno Kovid veče 😉

Kao što napisah, godine čine svoje i šta znam nekako, toliko sam ga zgotivio tih davnih 80' kada sam ne znam ni sam više kako gledao ST The next generation, bez nekog reda što preko satelitskih kanala što preko skrnavih VHS kopija...
Mislim da sam ga zgotivio više i od Kirka, Vilijama Šatnera. Tako da mi ovo sve teže i teže pada.

Izbegavam da spojlujem pa i da stavljam pod spoil komentare, jednostavno, ubio me u pojam i najradije više ne bih pisao o ovome.

Idem da pogledam sad neku "Scandy noar" seriju sa ubistvima i nekim nordijskim manijacima, samo da bih sprao ovo iz glave 😉

Čak šta više, nameračio sam se na Finsku seriju Bordertown.
Ako vredi napisaću nešto ovde, jer vidim da je i nisu spominjali nešto.

"Poenta STa je novi svetovi, otkrića, iskorak napred...

Naučna fantastika u svom najelementarnijem obliku."

Moram odmah na početku da kažem da nisam neki okoreli fan i da sam seriju gledao sporadično, onako kako se prikazivala kod nas...
Imam prijatna sećanja na ST kao i na "Blejkovu sedmorku" , "Galaktiku" i slične serije...
Međutim, sve to zajedno nikako ne spada u Naučnu fantastiku...
Pazi ako ćemo za pravo, kad je naučna fantastika u pitanju, ja bih na prvo mesto tu stavio Klarkovu Odiseju pa Stalkera odTarkovskog, onda Karpertenov Dark Star, Loganov beg, Solaris(Ruski), Farenhajt...
Kad su serije u pitanju Star trek je po meni, elementarni, neprikosnoveni i esencijalni SF Naučna Fantastika sa Velikim slovima.

Pazi, imam iskustva po mnogim forumima i diskusija no tonu, i znam da isključiva tvrđenja poput ovih koje sam naveo malopre ili dovode do rasprave ili banovanja od strane moderatora zato u duhu racionalne rasprave, kažem to još jednom ovo je sve moj lični stav Il probi rekli MTC 😉 my two cents.

I ja stojim iza njega 😉

Pazi sećam se i ja Blejkove sedmorke i prve Galaktike (sa muškim Starbakom) i starog Dr Who, itd.

Ali kad su serije u pitanju ST je SF i to je to.

Ma neće biti banovanja ni ničeg sličnog...
Dajem ti za pravo pošto to pratiš...
Inače to je samo moje sećanje...a sećanje je varljivo...

"Pazi ako ćemo za pravo, kad je naučna fantastika u pitanju, ja bih na prvo mesto tu stavio Klarkovu Odiseju pa Stalkera odTarkovskog, onda Karpertenov Dark Star, Loganov beg, Solaris(Ruski), Farenhajt... "

Meni je na prvom mestu "Solaris", pa "Odiseja"...pa dalje...
Stalker mi je čak i iznad tog žanra...sjajan film...

Poslednja izmena:
Spominju se krimi serije, a niko Gomoru da ubaci u top listu. WTF? 😀

S1 mi je ok bio ali prvih 20 minuta druge sezone i odustao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kamo sreće da sam i za S1 dobio isti savjet [emoji4]

Prvu sezonu je izvukao Joel Kinnaman.

U ovoj drugoj su preterali sa PC

Glavni lik crnac
Glavna likuša crnka
Većina likova crnci
Lgbt

Ne znam da li je i u knjigama tako pošto ih (još) nisam čitao ali čisto sumnjam.

Ne mogu da izdvojim skoro ništa da je vredno pomena a da je ostavilo kakav takav utisak na mene,

Kolega citao, kaze da je prva sezona po knjigama a druga jok

Sent from my iPhone using Tapatalk

Altered Carbon S01 skoro pa sve uradjeno po 1. knjizi (Digitalni ugljenik).
S02 nema veze sa 2. knjigom (Slomljeni anđeli) koja je bar duplo zanimljivija nego prva i imali su potencijal da naprave vrhunsku S02.
Inace S02 nije uopste za gledanje, toliko su je lose odradili. Steta sto su upropastili seriju.

Doom Patrol nova sezona mlaka u odnosu na prvu ali i dalje gledljiva
Homecoming i Killing Eve nove sezone odlicne po meni

Bas nedavno odgledao altered carbon S2... U pocetku sam cak bio, pa ok nije toliko lose, ali je onda krenulo nizbrdo i tu i ostalo...

Mislio sam da je novi Tak OK izbor, ali kad sam ga video u seriji vise nisam bio siguran... Sve vreme je nadrndan nesto, sve zene su nadrndane sve vreme... Takodje sto rece covek u spojleru vezano za PC (da ne vracam sada ko je pisao) ... Nemam problema sa tim ako se malo ubaci, ali cini se da im je bilo bitnije to da ispostuju nego bilo sta drugo...

Pa nema emitovanja serije duže od jednu sezonu (ako i tu jednu) ako se pomenute grupacije ne "ispoštuju" i "reprezentuju".

Kad neko pita šta ne valja u ST Picard ja mu pošaljem ovaj review, pogodio je suštinu. Poduže traje ali vredi gledati, poslednjih 5 minuta naročito teško padne ljubiteljima Star Treka. Pun je spoilera naravno.

Poslednja izmena:
Traje toliko da mož' i seriju pogledati na kraju krajeva i proceniti sam. 😀

Penny Dreadful: City of Angels !!! ...uff kakva glupost, prve dve sezone su sjajne, treca onako a ovo je dno 🙁

Poceo sam odavno da gledam Fleabag, ponavljao prvu epizodu prve sezone jer sam toliko dugo dao vremena da prodje pre nego sto sam hteo da gledam drugu epizodu...
Prva epizoda me smorila, pomislio odma da su ovi englezi totalne dileje, razmisljam sta ovi hoce... pomislio da ovo ništa ne valja i koji qurac ja slusam svakoga sta piskara ovde po forumu (mislim, ukusi su razliciti)... onda se zainatim i pocnem gledati po 3 epizode na dan i gle, svidja mi se pomalo ova serija, cak je i lujka prilicno "normalna", a "babetinu" mrzim... sledi S02E02 ... 😀

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno