Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dark nije klasicna serija namenjena sirokoj publici, kao sto su recimo Vikinzi, Supernatural, The Walking Dead itd...
Dark je neka vrsta edukativnog programa o putovanju kroz vreme, element serije je nekako sekundaran. Likovi su tu samo da bi preko njih dobijali te lekcije o putovanju kroz vreme. Serija zahteva paznju i koncentraciju na radnju da bi nam te lekcije bile sto jasnije. Bar ja tako vidim seriju, odnosno 1 i 2 sezonu.
Krenuo sam juce sa 3 sezonom i nova tema na casu zvanom Dark je multiverzum.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Poslednju recenicu spakuj u spoiler.

Dark fino pomeri, danima sam posle na ulici gledao...decu, starce i razmisljao kako to mogu biti iste osobe...kako zapravo to i jesmo samo u neko drugo ....

Jel za Homicide gledao neko u skorije da li postoje bolji DVD ripovi od onog sa ~1000 kbps bitrate / 350 MB po epizodi (= ukupno 42 GB za svih 7 sezona)? To sam skidao ~2006. kad dok sam imao 256 kbps download brzinu 😀
Naročito za sezone 6 i 7 za koje ne videh da su kačeni full DVD-ovi a ni rusi na rutracker nisu ripovali te 2 sezone 😀

Poslednju recenicu spakuj u spoiler.

Dark fino pomeri, danima sam posle na ulici gledao...decu, starce i razmisljao kako to mogu biti iste osobe...kako zapravo to i jesmo samo u neko drugo ....

dark.jpg

"edukativni program" o putovanju kroz vreme je snimljen pre 35 godina i zove se Back to the future 😀

Poslednja izmena:
Jel za Homicide gledao neko u skorije da li postoje bolji DVD ripovi od onog sa ~1000 kbps bitrate / 350 MB po epizodi (= ukupno 42 GB za svih 7 sezona)? To sam skidao ~2006. kad dok sam imao 256 kbps download brzinu 😀
Naročito za sezone 6 i 7 za koje ne videh da su kačeni full DVD-ovi a ni rusi na rutracker nisu ripovali te 2 sezone 😀

Gledao sam komplet seriju pre koji mesec. Odlična je, malo razvodnjena u poslednjim sezonama, ali kvalitet nije opadao (primetno).

Postoje... oko 1GB po epizodi.

Video
Bit rate : 2 677 kb/s
Width : 710 pixels
Height : 480 pixels
Audio
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 kb/s
Channel(s) : 2 channels

Poslednja izmena:
6. i 7. sezona su malo slabije od prvih pet.

Na IPT ima cela, ali su epizode malo istumbane, pa treba da se menjaju nazivi ako gledate sa engleskim titlovima.

Istumbane = Aired Order vs DVD order?
Koji redosled koriste tu??

Ja ovo što imam na hardu (i sad hoću da zamenim sa manje lošim verzijama... iako je za tu seriju i sam DVD prilično loš i za kriterijume DVD-ova i SD rezolucije 😀 ) je aired redosled, a ovo što sam na brzinu našao na RuTracker-u je DVD order (ali engleski titl je već mux-ovan u mkv 😛 ).
Još kad bi kod mene na Plex serveru radio j*beni TheTVDB Agent/scrapper (već par meseci ne radi mi search & match NIČEGA sa The TVDB Agent-om) da mogu da setujem da koristi DVD order... A ne da moram da furam kr*tenski workaround: dodam sezonu/seriju u Kodi library > tamo radi TheTVDB scrapper > izaberem DVD Order da koristi> uradi matching > export library da generiše .nfo fajlove > na Plex za Agent koristim " XBMCnfoTVImporter" ume TheTVDB, The Movie Database.

Uf ne znam sad, pre nekoliko meseci samo radio izmene. Pretpostavljam da je to na IPT torentu DVD order, jer je DVD rip u pitanju, a da su titlovi bili po aired order. Znam da je NBC ponekad menjao raspored epizoda, pa kapiram da je prilikom izbacivanja DVD-ja vraćen redosled koji su želeli autori.

Znam te sa rutrackera, skidao sam ih pre 4-5 godina i mislim da je ovo sa IPT bolje, ali ne mnogo.

Za vreme karantina u martu i aprilu sam odgledao Friday night lights. Ko ne zna prica prati srednjeskolski tim americkog fudbala u malom fiktivnom gradu Dilonu u Teksasu. Na kraju je bilo svega osim fudbala, prava porodicna drama ali sam se bas vezao za likove. Ko nije gledao moze sa lepsom polovinom slobodno.
Clear eyes, full hearts, can't lose!!!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jeste,mada je kamera u prvih 20 epizoda kriminalna. Posle je naravno bolje,kao i sama prica.

Pa to im je bila kao fora sa kamerom polu dokumentarno-realno.

Cursed (2020)
3/10

Zali boze potrosenog vremena. Toliko smeca se nakupilo na ovom Netflixu da je to strasno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nešto mora da bude i promašaj.

Ja čim sam video da je tamnoputi glumac King Arthur rekao sam sebi - Ma, zahebi ovo...

Poslednja izmena:
Mene još ništa sa Netflixa nije oduševilo. Sve što sam gledao je bilo po preporuci i uglavnom je bilo solidno, ali ne više od toga. Važi i za filmove i za serije.

Prve 4 sezone su Fringe.

5 sezona je neki pokušaj spin offa.
hvala za info. na osnovu opisa na imdb skontah da je reč o Observer-u u 5. sezoni (koja traje najkraće). inače, i dalje sam na 1. sezoni, jedva da sam pola prešao 🙂
kroz maglu mi se javlja da je Piter iz alternativne stvarnosti

Dark:
Nije bitno sta ce biti sa multiverzumom, sa apokalipsom, nuklearnim otpadom itd itd. Svrha serije je sto se mene tice ispunjena. Muceni Jonas uspeo da odradi Marthu iz alternativnog univerzuma.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Završih Dark:
Aha, Dark je ustvari mirror world Steins;Gate-a 😛
Screenshot_2020-07-21-17-57-49-195_com.android.chrome~2.jpgScreenshot_2020-07-21-17-57-23-954_com.android.chrome~2.jpg

Time travel + love story.

Ajd sad bez zezanja: kome se svideo Dark a nije 300% alergičan na anime žanr nek uzme makar da proba da gleda Steins;Gate (tj dati šansu bar 6-7 epizoda jer je u početku dosta sporo i bezazleno) kad ponovo bude raspoložen za time travel priču.

Evo pogledah i ja Dark pošto je svi mahom hvale... Prva sezona mi je definitivno najbolja i baš drži pažnju, druga je slabija od prve, a treća mi je ono...meh.... Iskreno rečeno serija je ok, ali su po meni bez problema mogli da spoje drugu i treću sezonu.

Одбрана Џејкоба (Defending Jacob).
Одлична мини серија.

Сад ћу да погледам Dark и True Detective.

Poslato sa NOVA 5T pomoću Tapatoka

Mene još ništa sa Netflixa nije oduševilo. Sve što sam gledao je bilo po preporuci i uglavnom je bilo solidno, ali ne više od toga. Važi i za filmove i za serije.

Mene je Ozark i Narcos baš oduševio.S druge strane defin.odustao od Soprana,ne mogu ja to da nastavim,ipak je njega pregazilo vreme.Nije to više ono vreme kad su mnoge stvari tek tako prolazile.Trenutno sam u potrazi za dobrom serijom,pa cu krenuti sa vec nahvaljenom Defending Jacob.

Auu koliko se ukusi razlikuju... Za mene su Sopranovi u top 5 serija

Послато са SM-G985F помоћу Тапатока

1. Sopranos
2. Breaking Bad
3. The Wire
4. Six Feet Under
5. Shameless
6. Rome
7. Better Call Saul
8. Game Of Thrones
9. The Shield
10. Boardwalk Empire
Da poslednja sezona Game Of Thrones nije zbrzana i završena kako je završena, bila bi mi bolje plasirana.
Sada se spremam da odgledam Homicide, pa će se lista možda promeniti [emoji848]

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

The Wire

Pa dva mesta prazno.

Pa onda mogu da se ređaju BB, GoT, Rome, TD, Dark..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Može i The Shield.

Napokon završio Dark. Na žalost završilo se u Lost (Lindelof) fazonu. Treća sezona, potpuno na silu snimljena. Koliko god je u prve dve sezone priča držala vodu (šbbkbb), toliko treća, ne samo što je zapetljana, već i prazno završena... na stranu što mnogo stvari nisam pohvatao, a računam i da ni ne može već su rupe u scenariju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno