Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ustao, popio kaficu i odgledao Stargirl na Hbo prvu epizodu.
Totalno kul serijica videcemo dalje.
Posto gotivim Dc jel ovo uradjeno po stripu?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Uvek sam brkao grlom u jagode i vruc vetar. Vruc vetar sad koliko vidim gledao a jagode nisam. Valjaju li jagode čemu? Sezona im je pa ko veli iako sam batalio serije mogao bih da overim sezonsko voce ako jelte valja. Sta kazete
Obavezno štivo. Ko Orlovi rano lete [emoji16]

True Detective.

Sezona 1 - Predobra, bas bas predobra. Glumci super, tema super, gluma super. Uzivao sam. Posle sam krenuo na sezonu 2... majko mila.

Sezona 2 - 2 epizode sam jedva odgledao i na nagovor drugova koji su gledali sam preskocio celu sezonu (jelte vreme je dragoceno i skupo :D) i bolje... Apsolutno ne gotivim glumce iz 2. sezone. Antipaticni, pravi dozivljaj holivudskog forsiranja npr.

Sezona 3 - meeehhhh... Jako mlako, presporo. Totalno nedostojno prve sezone.

Toliko od mene sto se tice True Detective.

Jagode su jagode :) To je serija iz 70ih ako voliš Nacionalnu klasu,bivšu zemlju,muziku Zorana Simjanovica,rokabili...nostalgija bato...objektivno dobra serija ispred svog vremena kako god to zvuči otrcano

Po meni za kvalitet serija je najbolje merilo koliko je ona gledana van granica zemlje. Na primer Bolji život je bio poznat u istočnoj evropi,oni iz Barande imaju kultan status u hrvatskoj...

@emaremare

Jagode pod obavezno da odgledas. Kultna serija 70'.

Ne znam ali meni su Senke bile upravo takve. Bolje su mi od mnogih (i na ovoj temi) razvikanih stranih serija. I nema veze sa tim što je domaća serija, vrlo rijetko gledam domaće serije i filmove.
A i Besa mi je odlična.

Slazem se za Senke, Amazon je kupio tu seriju sto mozda i nije neki reper ali ipak govori nesto. Besa je isto odlicna i ne znam sto nema druge sezone..?
Mislio sam da Vuk Kostić ne može biti iritantniji nego u Ubice, onda sam pogledao Južni vetar :)
Eee

Sent from my moto g(6) using Tapatalk
:d
Meni je bio bas dobar, a u ubicama koje sam prekinuo da gledam pred kraj druge sezone, mi je pisijada.

Uvek sam brkao grlom u jagode i vruc vetar. Vruc vetar sad koliko vidim gledao a jagode nisam. Valjaju li jagode čemu? Sezona im je pa ko veli iako sam batalio serije mogao bih da overim sezonsko voce ako jelte valja. Sta kazete

Pazi - Jagode obavezno da odgledaš, ako ni zbog čega - onda zbog fenomenalne muzike i legendarnih recap scena sa Banetom Bumbarom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na Jagode kao i na jos neke domace serije (vec pomenuti Vruc vetar) gledam kao da je lektira koja se obavezno cita u osnovnoj skoli.
Inace na seriju gledam kao odrastanje i sazrevanje jedne generacije a film kao podvlacenje crte te iste generacije.

Poslednja izmena:
Od filmova, iako nije tema [emoji846], Skupljači perja su apsolutno remek-delo evropske kinematografije.

Generalizacija tipa "sve naše serije i filmovi su loši" ili kako je već glasila formulacija gorepomenutog pisca, svakako ne stoji.

Inače True Detective druga sezona o kojoj sam već pisao je apsolutno spektakularna u četvrtoj-petoj epizodi.

Poslato sa WAS-LX1A pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Ne slažem se sa izjavom. S duge strane Dušan Kovačević je genije i majstor zanata tako da mu se može oprostiti.
Hoću reći ima pravo da bude preterano kritičan jer ima i šta da pokaže. Čovek koji je napisao Radovana, Maratonce, Balkanskog špijuna... može to sebi da priušti.

Treba onda da pogledaš ovu poslednju sezonu da vidiš šta je smehotres :d

Njemu se glumački kapaciteti sa svakom novom sezonom Ubica sve više smanjuju
Najbolja uloga mu je Spasoje iz "Male nocne muzike", najbolje mu pristaje.. ko se uopste seca te sprdnje od filma. A to je otprilike njegova amplituda u kvalitetu glume.
Sto se domacih serija tice, Kamiondzije zauvek omiljena serija.

Treba onda da pogledaš ovu poslednju sezonu da vidiš šta je smehotres :d

Njemu se glumački kapaciteti sa svakom novom sezonom Ubica sve više smanjuju
Verovacu ti na rec :D
Citam sada po netu da je Juzni Vetar bas doziveo veliki uspeh, kako kod nas tako i u regionu. Ljudi prave pesme inspirisani serjiom, prave klipove, bacaju fore iz serije.
Dobro je da imamo ljude koji su sposobni da vrate paznju nase omladine u Srbiju. Za 100 godina ameri ce sa serviranjem svoje kulture da imaju svoje ljude svuda po svetu.
Kinezi su to shvatili odavno. Pa kad se pojavi maskota pikacua ljudi od 30 godina skakucu od srece oko nje...oni to vole. Ovde se omladina lozi na kriminal, akciju. Dobrim delom je za to zasluzna americka jeftina zabava koja lako odvlaci paznju sa kvalitetnih stvari.
Sto kaze Maric u jednom intervjuu vezanom za rijalitije: trenutno smo u sluzbi naroda, prevaspitavanjem cemo se baviti u drugoj fazi :D
Kad se vec spominje Dusan Kovacevic, lepo je objasnio sto nam je tako kako nam je i sto se vecina lozi na to na sta se lozi u Sveti Georgije ubiva azdahu. Sve sto valja odlazi u rat i u velikoj vecini gine, a ostaju ovi drugi i zene. I nastaje nova Srbija, grand show, rijalitiji ovo ono.

Pošoraće vas Jaksa ko zečeve samo da opet stavi avatar Save Kovačevića.
:D

Najbolja uloga mu je Spasoje iz "Male nocne muzike", najbolje mu pristaje.. ko se uopste seca te sprdnje od filma..

Sećam se ja :d ali najviše zato što volim taj film da pogledam s vremena na vreme jer je težak treš i baš zna da oraspoloži.

Aposlutnih 100 i Mala noćna muzika su jedina 2 filma gde sam ga gledao.

Verovacu ti na rec :D
Citam sada po netu da je Juzni Vetar bas doziveo veliki uspeh, kako kod nas tako i u regionu. .

I Rane su svojevremeno doživele isti uspeh i isto su ljudi koristili i fore i sve ostalo iz filma i svi hteli da budu kao Pinki i Švaba pa znamo kako se to posle završavalo.
Mislim da će isto biti i sa Južnim Vetrom i novim generacijama koji će u tome videti način na koji treba da žive i ponašaju se a ne da ih odvrati od toga.

Što se tiče Vuka Kostića pogledajte ga u pozorištu pa ćete promeniti mišljenje o tome kakav je glumac, bukvalno nebo i zemlja u odnosu na tv.

Tapatalk pro using S10e

Upravo tako [emoji106]

Tapatalk pro using S10e

Dirk Gentlys holistic detective agency.

Ne pamtim kad sam gledao nešto otkačenije i konfuzije od ovog.
Doduše tek sam počeo, vidim da ima dve sezone i da je završena.

Послато са "Samsung Galaxy Note 8", помоћу Тапатока

Završio ZeroZeroZero.

Ostao mi utisak sa početka gledanja: mlako.

Kao što rekoh Gomora i Narcos odradili svoje pa mi je možda zato ovo ispalo mlako.

Jedino mi se sviđaju oni predeli u Italiji gde je snimano.
Kalabrija čini mi se.

I ja krenuo ZeroZeroZero, posle jedne epizode imam utisak nit smrdi nit mirise :D Dacu joj sansu jer nemam sta drugo sad ali Gomoru nisam gledao i to mi je sledece na spisku.

Nakon dosta pohvala koje je ovde dobila Bron/Broen i plana da je jednom pogledam konačno sam je pogledao, i zaista je dosta dobra.
Ako ima još neka dobra skandinavska recite. Mislim da se pominjala neka sa F.... u nazivu?

Vidim da ima neka Borgen, to je valjda politička drama a ne krimi.

Hvala, to je to.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno