Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gleda li ko Power? Šta se sve izdešava ebeeem ti, na kraju Regulate za perfect ending, bullseye...

Odgledao sam samo prvu epizodu večeras i tu gosn Mesija i jevrej ispitivač se klackaju konstantno 1 rečenica engleskom, 2 hebrew, opet engleskom... i posle isti taj "ispitivač" u kafiću sa likom priča tako cika-caka.

Totalno neprirodno. Niko tako ne razgovara.
Dakle nemam ništa protiv što se u seriji mogu čuti 3 različita jezika (čak šta više engleski mi deluje kao totalni višak u situacijama kad razgovaraju 2 pripadnika istog naroda ili 2 osobe koje imaju zajednički jezik ) već sa načinom kako se veštački "filuje" engleski u konverzaciju ne-engleza. Ovako ne izgleda ni konverzacija japanskih tinejdžera koji imaju tendenciju da ubacuju dosta engleskih reči. To mi više liči na onaj ret*ardirani tip pop pesama gde se zbrda zdola malo pevaju reči na engleskom pa malo na maternjem... u fazonu engleski je mnogo kul daj da ubacimo za refren...
Indijci iz razlicitih regija medjusobno tako pricaju posto svaka regija ima svoj dijalekt koji nije razumljiv drugima, pa imaju Hindi, pa Engleski. Prisustvovao sam razgovoru dva Indijca koji pola pricaju hindu pola engleski. Posle pitao jednog Indijca o cemu se radi pa mi je objasnio. Kaze kad se ozenio on je poceo da uci dijalekt kojim prica porodica njegove zene i vica versa.

Indijci su posebna sorta... njima treba platiti da ne pokušavaju da pričaju na engleskom :d :d

Konacno odgledao prvu sezonu Ozark... Vrhunska serija, a Bateman odvalio ulogu... Taman u narednom periodu da odgledam i drugu i tacno se namestim za trecu sezonu [emoji4]

Senke nad balkanom S02 odgledao prvih 6 epizoda i definitivno dobra kao i prva sezona... Bergam koliko god mi bila ocajna u prvoj sezoni, sad cak moze da prodje, ali onaj mali pomocnik Pletikosicu je katastrofa... Em mu ne lezi uloga, em ocajno glumi, em... Ma uzas zivi...

"Senke nad Balkanom" je očajna. Od glume(većina glumaca recituje) pa preko pogrešnih rekvizita i muzičkih podloga plagiranih iz "Otpisanih"...

"Salaš u malom ritu" je remek delo za ovo.

bjelogrilic ne moze da napravi nista bez vulgarnosti i enormne kolicine psovki...

Ljudi bi da procitaju misljenja clanova o pogledanim serijama a ne strucne analize istih od wannabe kriticara...

...riding on 720p...

Ljudi bi da procitaju misljenja clanova o pogledanim serijama a ne strucne analize istih od wannabe kriticara...

...riding on 720p...
Amen za ovo. Ova i tema o filmovima je postala od preporuka za neki film ili seriju do tema o kriticarima koji sve i svašta kritikuj, analiziraju a ne znaju ekser udariti o drvo a kamoli napraviti film ili seriju....[emoji23][emoji848]

^
A dva posta iznad se uklapaju u to?

Druga sezona Senki je nesto slabija od prve, zbog "vec vidjeno" efekta ali i dalje sasvim dobra i moze da se odgleda. Za nase uslove jedna od boljih serija. I to pricam kao neko ko ne gleda ni nase serije ni filmove zbog (ne)kvaliteta istih.

Oni ne spamuju teme kao ti.
Nismo u nazi sistemu da se strogo pridrzavamo pravila ali ga ti brate pretera... oladi malo i nema problema...

...riding on 720p...

Ako neko zna više o nekoj temi, zbog čega to ne bi preneo ? Vas ne interesuje, ne morate da čitate.. ali ostavite nas koji volimo pročitati neko opširnije mišljenje. Ne razumem poentu da neko napiše ime filma, ocenu, (ne)preporučujem i toliko.. Koga će takva preporuka zainteresovati ? Ima članova koji znaju o serijama/filmovima i uživanje je čitati njihove postove, a takođe se i cene njihove preporuke.. i ne razumem zašto bi se to branilo i nekome smetalo.
Postoje i mnogo gori, provokatori, spameri itd. pa se oni tolerišu..

Nema mnogo vajde ni od postova "serija razbija"....a to je ovde izgleda dozvoljeni kritičarski nivo...ponekad je teško primetiti koliko sami doprinosimo snižavanju kriterijuma za sve...

Samo se setite igortzinih opisa i smiritesee 😉

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Amen za ovo. Ova i tema o filmovima je postala od preporuka za neki film ili seriju do tema o kriticarima koji sve i svašta kritikuj, analiziraju a ne znaju ekser udariti o drvo a kamoli napraviti film ili seriju....[emoji23][emoji848]
"Nisam kokoš, al' znam šta je mućak."

Ako neko zna više o nekoj temi, zbog čega to ne bi preneo ? Vas ne interesuje, ne morate da čitate.. ali ostavite nas koji volimo pročitati neko opširnije mišljenje. Ne razumem poentu da neko napiše ime filma, ocenu, (ne)preporučujem i toliko.. Koga će takva preporuka zainteresovati ? Ima članova koji znaju o serijama/filmovima i uživanje je čitati njihove postove, a takođe se i cene njihove preporuke.. i ne razumem zašto bi se to branilo i nekome smetalo.
Postoje i mnogo gori, provokatori, spameri itd. pa se oni tolerišu..
Sve bi to bilo super da ne postoji prvi post u temi postavljen direktno od administracije...
Pa onda pogledas zadnjih 50 strana serije i filmovi teme i sve je jasno...

P.S.: i nije bezveze postavljeno pravilo jer je empirijski dokazano da drugacije imas samo haos...

...riding on 720p...

Poslednja izmena:
Generalno se slažem sa napisanim aaaaali...

Mišljenje gotovo svakog "kritičara" ovde mi znači i to tako što na osnovu iskustava iz prethodnog perioda mišljenje pojedinaca uvažim u potpunosti, dok su mi sa druge strane i mišljenja od koristi i mišljenja određenih pojedinaca u skladu sa kojim ću postupiti upravno suprotno...

Misljenje nije problem. Problem je misljenje misljenja.

...riding on 720p...

The Leftovers 8/10:
Veoma kvalitetno, ali nije bas u mojoj sferi interesovanja.
Imali su materijala da naprave barem 2 epizode o Norinom prelasku u taj paralelni univerzum, pretpostavljam da bi bilo zanimljivo. Barem smo dobili nekakav odgovor o tome sta se desilo sa nestalima.
Radi poredjenja Stranger Things je dobio od mene 9/10.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Picard dosta glupa prva epizoda, ali obećava. Covek ima 80godina i bolje glumi od klinaca.

Pa ima iskustva 3 puta više nego oni godina [emoji1]

Sent from my secretary using typewriter

Messiah... pravo remek delo po meni. Fascinira me kako su povezana desavanja u svetu sa celom tom tematikom o mesiji. A ne znam za vas, ali ja u likovima (karakterima) glumaca vidim neke licnosti iz biblije. Ko je upoznat malo dublje, razumece. Zavrsio sam za 2 dana celu sezonu, sad ko zna kad ce biti nastavka.
edit: Generalno je serija napravljena da je mozes gledati iz nekoliko uglova sto je fenomen za mene.

Messiah... pravo remek delo po meni. Fascinira me kako su povezana desavanja u svetu sa celom tom tematikom o mesiji. A ne znam za vas, ali ja u likovima (karakterima) glumaca vidim neke licnosti iz biblije. Ko je upoznat malo dublje, razumece. Zavrsio sam za 2 dana celu sezonu, sad ko zna kad ce biti nastavka.
edit: Generalno je serija napravljena da je mozes gledati iz nekoliko uglova sto je fenomen za mene.

Isto mislim! Za 2 dana sam odgledao sve epizode i sad je ponovo gledam od pocetka.Remek delo!

evo bas gledam ep2 of messiah i sta da kazem nego klasicni scam,
2020-01-24_00:36:00.png
Ispaljeni metak mora da ima zlje-bove na sebi od cevi, ovaj nema 🙂

PS. moro sam da stavim - crticu jer ako alo prpeoznaje ko ruznu rec, jer ako skinem prva 2 i zadnja 2 slova dobijem ruznu rec xD

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno