Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Odgledao Vikings s06e04. Mislim da su trebali seriju davno da završe, ovo je previše mlako u odnosu prve tri sezone. U rangu je sa španskim sapunicama. Novi glumci su loše, posebno glumac koji glumi Olafa.
Ovde ste pisali pa sam se vratio na Leftovers, zaista ne znam sto sam odustao onomad, upravo odgledao S01E09 i ziv sam se najezio, zaista dobro uradjena serija
Ovde ste pisali pa sam se vratio na Leftovers, zaista ne znam sto sam odustao onomad, upravo odgledao S01E09 i ziv sam se najezio, zaista dobro uradjena serija
Cekaj brate druga sezona.....da vidiš šta je jeza...... samo kad se setim obuzmu me žmarci.....
Znači serija je jedinstvena.....jednostavno ne može da te razočara
Odgledao Vikings s06e04. Mislim da su trebali seriju davno da završe, ovo je previše mlako u odnosu prve tri sezone. U rangu je sa španskim sapunicama. Novi glumci su loše, posebno glumac koji glumi Olafa.
Ne sećam se da je neka od nekoliko prethodnih sezona počinjala žestoko ali ovo što radi безкостей obećava dobru frku za kraj. Meni više smeta što su morali da ubace aktuelno podmetanje da su Rusi neko Vikinško pleme.
Odgledao sam The Witcher, prilično sam zadovoljan, može biti i bolje, ali nije loše.
Od mene ocena 7-8/10, u zavisnosti od epizode.
Odigrao sam sva tri dela igre The Witcher, pročitao knjige, mada mi je znanje “zarđalo”, ne sećam se svih detalja/likova, a dosta toga se izmešalo sa igrama, mada koliko sam “načuo”, serija prati knjige, ne igre.
Pozitivno:
Geralt, veoma dobar izbor, izgled, oklop (ipak ima veze sa igrama, rekao bih), scene mačevanja vrlo dobre/odlične.
Yennefer, malo “mladolikog” izgleda, slobodno bi mogla biti 10-20 godina “starija”, ovde mi stalno “iskače” Yenn prvenstveno iz “The Witcher 3”, gde je CDPR nju stvarno odlično prikazao, veoma blizu mom utisku iz knjiga.
Ipak pozitivan utisak, uz Geralta, jedan od “stubova” serije, sviđa mi se što je njena priča u seriji čak bolje razrađena u odnosu na knjige (mladost/početak), mada možda i grešim, knjige sam poodavno čitao.
Calanthe, “badass” kraljica, bolji utisak u seriji, u odnosu na knjige/igre.
Lokacije, kostimi: prilično dobro, izuzevši Nilfgard “oklop”, “wtf “naborane zavese/posteljina, prilično veliki minus za njih.
Neutralno:
Cirila, ne mogu da se odlučim, za sada ni pozitivno, ni negativno mišljenje, nadam se da će ići ka pozitivnom.
Putujući muzičar (Jaskier, Dandelion), po malo davež za sada (ali to je znao biti i u knjigama/igri takođe).
Blago negativno: Triss, mogao je bolji izbor ovde, mada ovde “upada” Triss iz igara, tj. njen izgled tamo, u knjigama, ako se dobro sećam, nije ostavila takav utisak na mene kao u igrama.
Čini mi se da bi glumica koja glumi Renfri u seriji, bila bolji izbor za Triss, ili grešim?
Negativno: Druidi, donekle i šuma Brokilon, prilično promašeno po mom ukusu.
Vremenske linije: čini mi se da je malo konfuzno za nekog ko prati seriju, a nije čitao knjige, ili igrao igre, ili ništa od toga.
Ne bi ništa štetilo seriji, da su ubacili vreme/lokaciju pri skokovima tamo-ovamo, štaviše, bilo bi veoma korisno.
Napad Nilfgarda na Cintru bi mogao biti recimo vremenski “anker”, pa shodno tome da je ubačeno “15 godina pre napada” i slično, ili jednostavno vremensku hronologiju iz knjiga.
I knjige su pomalo konfuzne i “nabacane” što se tiče hronologije, koliko se sećam.
Spojler za vremenske linije u seriji (ne otvarajate ako niste pogledali sve epizode) :
Radnja sa Ciri je u “sadašnjem” vremenu, tj. njen beg iz Cintre (par nedjelja, ako ne grešim), događaji sa Yennefer i Geralt su pre toga, dobrim delom i više decenija, vremenske linije se spajaju tek u poslednjoj epizodi, kada Geralt sreće Ciri.
Ne sećam se da je neka od nekoliko prethodnih sezona počinjala žestoko ali ovo što radi безкостей obećava dobru frku za kraj. Meni više smeta što su morali da ubace aktuelno podmetanje da su Rusi neko Vikinško pleme.
Mislio sam na to da je priča veoma mlaka misleći na neke delove dešavanja koji liče na španske sapunice. Sami likovi se ne ponašaju kao u prošlim sezonama, deluju mekano.
Odgledah i ja The Witcher, nisam citao knjige a ni igrao igru, od mene 8/10.
Slazem se za ovo oko vremenske linije, razbacali su pa se pogubim sta, ko i gde. Ali na kraj sam skapirao zasto su ovako odradili i sve se slozi na svoje mesto na kraju sezone.
Hvitserk puko načisto, Lagerta bi da uživa u demenciji pošto su je dobro nalupali...😀
Prošle su godine, ostarilo se, promenile se i okolnosti pa je prirodno je da ih prikažu kao malo drugačije. Ali ono što se mulja oko Bjorna a pogotovo Ivara, uopšte nije mlako i tek neće da bude.😀
Edit: ne poznajem im toliko istoriju, ali deluje realno da su u određenim periodima morali biti mirniji i više trgovački nastrojeni. Ne može niko da izdrži stalni rat. Mač seče sa obe strane i da te podsetim,
ono selo u blizini Lagerte je totalno ostalo bez muških ruku baš zbog ranijih pohoda.
Ne, prva igra je totalno nevezana za seriju, ali je vezano delom za trecu igru, prva sezona serije su desavanja taman pre 3. igre, a verujem da ce biti i 3. igra obuhvacena u narednim sezonama.
Mada, ako ces realno, u prvoj igri, inkeeper isprica celo desavanje serije i trece igre, onako usput, kao zanimljivu pricu 😀
Ako nisam dobro podelio, premotaj na 4:15:20. I ako je nije bas bukvalno identicno, naravno 🙂
Ne, prva igra je totalno nevezana za seriju, ali je vezano delom za trecu igru, prva sezona serije su desavanja taman pre 3. igre, a verujem da ce biti i 3. igra obuhvacena u narednim sezonama.
Mada, ako ces realno, u prvoj igri, inkeeper isprica celo desavanje serije i trece igre, onako usput, kao zanimljivu pricu 😀
Ako nisam dobro podelio, premotaj na 4:15:20. I ako je nije bas bukvalno identicno, naravno 🙂
Ne verujem da ce uopste pratiti pricu iz igara, striktno su rekli da prate knjige. A sta je u seriji vezano za treci deo igre, koji deo price, igre imaju poseban lore, jer su nastavak prica iz knjiga?
Kao sto rekoh, vezano za to, prva sezona prica desavanje od par godina pre 3. igre, a ja mislim da nas ceka wild hunt u narednim sezonama, verovatno neka od trece do pete sezone ce tu nastaviti...
E sada, ako ne krenu tim putem i idu putem elven's prophecy, onda ce totalno zanemariti igru.
Mislio sam da ce biti u korist #MeToo bez da znamo sta se zapravo desavalo, al zapravo je dobro izbalansirano, cak i zadrte 'muskarcine' koje hejtuju sve to (mislim i ja hejtujem jer se previse otelo kontroli, recimo slucaj Luis C.K.-a) ce skapirati da nije to sve tako crno-belo..
Ovo nije mesto za istorijsko političke teorije ali rusko ime za vikinge je Varjazi i da, oni su stvorili ono što je postala Kijevska kneževina, to i Rusi kažu. Ne da su jedini stanovnici nego da su presudno uticali na reorganizaciju rasutog stanovništa i da su bili prvi knezovi. Kasnije su asimilovani.
Back to topic: pogledao sam prve četiri epizode Disenchantment, meni je skroz ok. Seriju je potpisao Mat Groening, mislio sam da posle Simsonovih nema šta da kaže ali sam se prevario 🙂
Kao sto rekoh, vezano za to, prva sezona prica desavanje od par godina pre 3. igre, a ja mislim da nas ceka wild hunt u narednim sezonama, verovatno neka od trece do pete sezone ce tu nastaviti...
E sada, ako ne krenu tim putem i idu putem elven's prophecy, onda ce totalno zanemariti igru.
Malo vise od par godina...ako budu pratili knjige imaju jos dosta materijala pre desavanja prve igre, a kamoli trece...mislim da necemo uopste videti pricu iz igara u seriji...
Mislio sam da ce biti u korist #MeToo bez da znamo sta se zapravo desavalo, al zapravo je dobro izbalansirano, cak i zadrte 'muskarcine' koje hejtuju sve to (mislim i ja hejtujem jer se previse otelo kontroli, recimo slucaj Luis C.K.-a) ce skapirati da nije to sve tako crno-belo..