Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam, gledam sa engleskim titlom..

Završio Witchera. Iako nisam bio ubeđen na početku, serija mi je legla.

Ocena 7,9/10

Mindhunter ljudi ovo je ozbiljno dobra serija. Negde sam na pola prve sezone nemam niti jedne zamerke, obavezno dati sansu.

Osim bespotrebnih scena seksa koje nemaju nikakvu svrhu osim da me uslovljavaju da je gledam uveče.

Mindhunter ljudi ovo je ozbiljno dobra serija. Negde sam na pola prve sezone nemam niti jedne zamerke, obavezno dati sansu.

Jako je dobra, ja sam u to vreme (prva sezona mindhunter) pogledao i Manhunt: Unabomber, ne mogu reci da je slicna, ali ima poveznica sa Mindhunterom. Isto jako fina serija na temu koju obradjuje.

Netflix Witcher

7.5/10 - ljudi treba da naprave razliku izmedju odlicne produkcije i odlicne serije.
Produkcija je u ovom slucaju odlicna, realizacija serije i worldbuilding su i ne bas tako uspesni u nekim trenucima, mada za prvu sezonu dosta dobro, jer su neke stvari dobro preneli iz knjiga (ne racunajuci poslednje 2 epizode). U svakom slucaju dobra podloga za sledece sezone gde ce morati posteno da se oznoje ako seriju zele da podignu na sledeci nivo.
Takodje treba imati na umu da ni same knjige nisu nesto kvalitetne (Kingkiller/First Law trilogije su za knjige o Vescu "batina" iako nisu high fantasy)

Mandalorian sezona 1 7/10 (i to dajem kao fan SW-a)

I to samo zbog par epizoda, pri cemu je najvise utiska ostavila poslednja epizoda (koju je rezirao neko ko zaista ima "osecaj za feeling" - Taika Waititi) koja kvalitativno drasticno odskace od ostalih. (licno naijiritantnija mi je bila 4 i 5, 5 je rezirao Filoni koji je radio na animiranim serijama i ocigledno nije dorastao za rad na velikom platnu). Format od ~30min nikako ne lezi seriji, sto ep 1 i 8 najbolje pokazuju.
Iako predstavlja omaz nekim starijim filmovima, u nekim trenucima deluje kao da su radili fanovi a ne ozbiljni producenti sa ozbiljnim budzetom.

Ostaje da se isamara The Expanse a potom neo-western serije (Yellowstone i Godless) tokom praznika..

Poslednja izmena:
Za Witchera je samo trebao da se zaobidje nacin tj odvijanje radnje koji je odradjen i to je sve. Da je dosla dobra ekipa koja bi sam tok uklopila na drugaciji nacin serija bi bila odlicna. Za drugu sezonu ce imati laksi posao pa se nadam da nece biti slicnih ispada.

Stigao mi sad email od Netflix-a za seriju "You" https://www.imdb.com/title/tt7335184/ da je izasla druga sezona.

Ja sam totalno zaboravio na tu seriju ali znam da mi je prva sezona bila bas zanimljiva (jedino sto mi je izlapila), mozda bih mogao da je ponovim pre ove nove.

Ima malo zeznut naziv da se pretrazi kakvo je bilo interesovanje u ovoj temi ali cini mi se da nije puno pominjana.

Pominjana je naravno You, vrhunska serija, samo joj treba dati vremena par epizoda, ali kad te uvuce u pricu bude top...

Netflix Witcher

7.5/10 - ljudi treba da naprave razliku izmedju odlicne produkcije i odlicne serije.
Produkcija je u ovom slucaju odlicna, realizacija serije i worldbuilding su i ne bas tako uspesni u nekim trenucima, mada je za prvu sezonu dosta dobro su neke stvari preneli iz knjiga (ne racunajuci poslednje 2 epizode). U svakom slucaju dobra podloga za sledece sezone gde ce morati posteno da se oznoje ako seriju zele da podignu na sledeci nivo.
Takodje treba imati na umu da ni same knjige nisu nesto kvalitetne (Kingkiller/First Law trilogije su za knjige o Vescu "batina" iako nisu high fantasy)
Eh kad bi neko ekranizovao First Law trilogiju, pa i ostale knjige iz tog sveta, toliko kvalitetnih likova.
Sto se tice Witchera, nije mi se svidelo kako je uradjen odnos izmedju Geralta i Yen, zbrzali su mi to skroz, a Triss tezak promasaj.

Meni odlična You ,isto me Netflix obavestio pa poceo sinoć drugu.Generalno sam zadovoljan Netflixom evo već godinu dana i uvek ima nešto da se pogleda . Štancuju dosta gluposti ali svakih par meseci izadje po neka odlična serija . Nemam nešto vremena tako razvučem malo serije i po par nedelja iako imaju samo 8-10 epizoda.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Eh kad bi neko ekranizovao First Law trilogiju, pa i ostale knjige iz tog sveta, toliko kvalitetnih likova.
Sto se tice Witchera, nije mi se svidelo kako je uradjen odnos izmedju Geralta i Yen, zbrzali su mi to skroz, a Triss tezak promasaj.

Taj zenski deo mi je samo ok (Ciri- glumica mi ne deluje obecavajuce za sledece sezone,no ostaje da se vidi). Kavil odradjuje solidan ali koliko mi deluje vise svog lika bazira na Geralta iz igre nego iz knjiga. Generalno kakva su zbrka prve knjige jos je i ok ispalo sa serijom (relativno na pocetku sam pohvatao da rade timeskip, pa mi nije bilo konfuzno). Sa druge strane knjige sam procitao kada se pojavio TW1, tako da mozda nije lose da obnovim gradivo ali bi dosao u situaciju da jos vise cepidlacim oko serije...

Inace sto se tice Mandaloriana i epizode 4 (posto sam odgledao opet celu sezonu + 8 kada je izasla) i dalje je efekat bio:

Ep6 je dobra, osim Bill Burr-a jer bas odskace i koji mi se nikako ne uklapa u tu pricu...

Poslednja izmena:
Meni je Geralt još i OK, kao i manje više Yenn ali Trissh, Ciri, Fringilla - ne zna se koji je veći promašaj od njih. Pre svega vizuelno jer nikako ne odgovaraju likovima ni iz knjiga niti iz igara - šta god da im je bila inspiracija.

Najveći promašaj je naravno ovaj patetičan pokušaj dodvoravanja SJW i političke korektnosti i želja da se crnci ili da se izrazim u duhu iste afro-amerikanci proguraju svuda pa i tamo gde im definitivno nije mesto.

Za ime Boga, ovo je bazirano jednim delom na Slovenskoj mitologiji i ne vidim razlog da Vilenjaci budu crnci (afro-amerikanci), Fringilla isto...

Odgledah i ja mandova , nisam SW fan (gledao sam ona 3 matora filma samo i nesto ne blic jedan od ovih novijih s nekim klempavim akrepom negativacem). Ok je, zanimljivo, drzi paznju.
Ep4 je filer, omaz na Kurosavinih 7 samuraja, a Werner Herzog 100% nije imao tekst posto on tako prica uopste :D
Inace u kom je vremenu radnja, posle svih ovih filmova koji su do sada izasli ?

Poslednja izmena:
Jako je dobra, ja sam u to vreme (prva sezona mindhunter) pogledao i Manhunt: Unabomber, ne mogu reci da je slicna, ali ima poveznica sa Mindhunterom. Isto jako fina serija na temu koju obradjuje.
Gledao sam Unabombera kad je izasao a Mindhuntera ostavio za kasnije. Mindhunter mi je za koplje bolji iako kad sam gledao Unabombera sam se navukao opasno i procitao ceo manifest, covek je sve video 30 godina unapred samo mu je pristup bio ekstreman.

@Shami sjajno bi bilo videti Logana na "malim ekranima". Koliko sam procitao oko pola prve knjige sve je opisano u bas puno detalja i mislim da je idealno za ekranizaciju. Ujedno me je to i najvise smaralo dok sam citao, predetaljno su neki elementi opisani. Ali to je moje subjektivno misljenje. Inace knjiga odlicna taman bi mogao da je zavrsim ovih dana.

Poslednja izmena:
Gledao sam Unabombera kad je izasao a Mindhuntera ostavio za kasnije. Mindhunter mi je za koplje bolji iako kad sam gledao Unabombera sam se navukao opasno i procitao ceo manifest, covek je sve video 30 godina unapred samo mu je pristup bio ekstreman.

@Shami sjajno bi bilo videti Logana na "malim ekranima". Koliko sam procitao oko pola prve knjige sve je opisano u bas puno detalja i mislim da je idealno za ekranizaciju. Ujedno me je to i najvise smaralo dok sam citao, predetaljno su neki elementi opisani. Ali to je moje subjektivno misljenje. Inace knjiga odlicna taman bi mogao da je zavrsim ovih dana.

Logen ne Logan :) Glokta je meni facinantan lik, dok sam citao bas sam razmisljao koji bi glumac bio idealan za tog lika...

Logen ne Logan :) Glokta je meni facinantan lik, dok sam citao bas sam razmisljao koji bi glumac bio idealan za tog lika...

Willem Dafoe.

Bukvalno da ponovi ulogu Green Goblina. Niko nije bolji za prikaz njegovih monologa dok slaze onu facu i onako jezikom ceprka po desnima, gde su mu nekad bili zubi...Mada je realno mator za tu ulogu sada. Alternativa (licno misljenje) bi bio James McAvoy

Poslednja izmena:
Da da Glotku definitivno Dafoe a ako ne on onda ovaj sto je Murtri u 4 sezoni Expansare.

Poslednja izmena:
Hanibal,
Treca sezona je ekser u kovceg

Prvih par epizoda zaista mucenje, dok je od sredine ok.
Mada meni skroz nejasno ovo sa crveni zmaj likom. Moguce da je nesto predstavljao kao poveznicu i znacenje za Vila i Hanibala, nazalost nisam skapirao sta.

Poslednja epizoda jako zanimljiva, pomalo konfuzna i meni nejasna (ako je kraj uopste jasan, pre bih rekao da je otvoren za razmisljanje, pa moze masti an volju da se pusti sta kako i zasto na kraju). Proguglacu malo, moze biti da sam nesto ispustio jer sam se totalno smorio gledajuci sezonu, malo premotavao, malo u telefon... epizode gledao iz 2-3 pokusaja...

Sezona 1 i ideja fenomenalni, sam koncept. Posle toga pad do samog kraja, pocev od druge sezone. Pre svega u prici i njenoj zanimljivosti, glumci i atmosfera pozdravljam.

Ja trecu nisam ni zavrsio, odgledao 5 ili 6 epizoda i naletelo nesto mladje zgodnije i obrisah Hanibala, ne zalim uopste.

Westworld prva sezona, po meni sjajna serija.

Hopkins legenda, razvalio.

Добра је и друга сезона.
Једино што су им велике паузе између сезона, па се начекасмо до треће

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Druga sezona je prilično slabija ;) I Dolores je počela žestoko da me nervira.

To je trebalo sacekati da sve izadje i onda odgledati, ovako prve 3 epizode nove sezone se prisecam sta je bilo u prosloj sezoni.

Sad cemo videti sta ce biti u trecoj, bojim se da potpuno ne pogube konce jer su se previse otvorili.

Jel supermen ok skinuo geralta ? Vidim mimuju ga pa ne znam dal ga prozivaju ili hvale :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno