Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ili možda ovako nešto?
bcbc86195e992eba88dffd02b3c28dff.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Japan ima oko 50 reaktora, mislim da je njih 90 % za sada u stanju mirovanja.
Počeli su dosta da uvoze naftu i plin.
Kina sada trenutno pravi 19 reaktora.
Problem je što je Kuvajt počeo da pravi nuklearku.
Turska isto pravi nuklearku, planiraju da je završe 2024.
Mislim da su počele da prave Egipat i Gana ili planiraju.
Sve ove zemlje su kritične.
Češka, Mađarska, Bugarska i Rumunija 50 % električne energije dobijaju iz nuklearki.
Francuska drži rekord oko 75 % iz nuklearki, bio je dokumentarac kako su uništili svoje hidroelektrane zbog zaštite životne sredine.

Sa kakvim materijalom se covek poigrao da bi imali struju.. A deal with the devil..

Češka, Mađarska, Bugarska i Rumunija 50 % električne energije dobijaju iz nuklearki.
Francuska drži rekord oko 75 % iz nuklearki, bio je dokumentarac kako su uništili svoje hidroelektrane zbog zaštite životne sredine.

I sve je to normalno jer je pored svih mogućih posledica nuklearna energija najčistija i najjeftinija energija. 😉

Katastrofa iz Černobilja se desila najviše iz ljudskog nemara.
Problem je što su energetici sve skuplji tako da im nuklearka ispadne jeftinija.
Problem je isto sa nuklearnim otpadom, šta raditi za njim.
Mislim da ima neka konvencija da iz zemlje od koje se kupi uranijum mora da kasnje prihvati nuklearni otpad.
Mislim da su nuklearne možda najbolje rešenje, ali uvijek se može desiti katastrofa kao u Fukušimi i Černobilju.
Pitanje je samo koliko je SSSR I Ukrajinu koštala katastrofa u Černobilju, sigurno preko 100 milijardi dolara.

Paradoksalno, nulkearna energija jeste "najčistija" energija, nit ima dima, niti se devastiraju rijeke, u principu to jeste dobro zamišljeno, ali...

Sent from my Galaxy S10e using Tapatalk

Zanimljivo kako to HBO i ostala zapadna bratija ne nađu nešto pozitivno iz istorije Sovjetskog saveza, nego im je baš interesantan onaj događaj koji će biti povod da se prikažu negativno.

Na primer, Staljingrad, Lenjingrad, Moskva i ostali sovjetski gradovi su pretrpeli ogromna uništenja u Drugom svetskom ratu, herojski su se odbranili i ništa manje herojski su obnovljeni, dignuti iz pepela praktično, ali to ne zanima "objektivne" kreatore serija.
:vomit:

Zašto se ne napravi serija o obnovi Sovjetskog saveza nakon odbrane i isterivanja nacističkih okupatora?

A sta je to toliko epohalno i toliko zanimljivo za ceo svet, da bi neka strana produkcija snimila o SSSR-u, a da oni sami vec nisu snimili do sada?

Da si bar malo pratio sovjetsko/rusku kinematografiju, znao bi da je vec snimljeno na stotine filmova sa tematikom drugog svetskog rata, obnovi i sl..

O Cernobilju tajac..samo dokumentarci i emisije, 20-30 godina kasnije.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Dobro zamišljeno da funkcioniše u nekom paralelnom univerzumu, sa čovekom ovakav kakav je i nepredviđenim okolnostima, rizik je pozamašan. Ali o tome niko ne razmišlja, isto kao i kad se govori o avio nesrećama....šatro, najmanja incidenca, najsigurnije prevozno sredstvo,...ali kad gekne retko ko ostane živ. Tako i ovde.

Ma tih nuklearnih elektrana je svakako napravljeno već stotine, a bojevih glava oko 40 hiljada, tako da sada nazad nema.
Verovatnoća da će neko greškom detonirati nešto od toga je 100%.
Sada su u suštini u gubitku samo oni koji ne koriste nuklearnu energiju, jer ih u slučaju katastrofe to neće sačuvati.

Chernobyl odličan.
8/10 najviše zbog engleskog jezika, a onda i zbog nepotrebne satanizacije komunizma u posljednjoj epizodi.

DC otkazao Swamp Thng, prošle nedelje je bila prva (odlična) epizoda, pritom delovalo je da će biti najbolja serija iz njihove produkcije...

DC otkazao Swamp Thng, prošle nedelje je bila prva (odlična) epizoda, pritom delovalo je da će biti najbolja serija iz njihove produkcije...

Dal su oni normalni? Pazi citat iz clanka
It's unclear if the remaining Swamp Thing season 1 episodes will release on DC Universe, though the second episode is scheduled to premiere tomorrow morning.
Znaci ajde sto su skratili sezonu, ali su je snimili i sad ne znaju dal ce emitovati ostale epizode. I zasto su otkazali kad nisu ni mogli da vide broj gledalaca jos uvek?
Samo je Titans obnovljen za drugu sezonu, Doom Patrol se ne zna a evo Swamp Thing nece biti obnovljen a kriticari kazu da je najbolja od ove tri.
Realno mislim da je pukao DC-ev servis, tj. malo pretplatnika pa ce i ugasiti uskoro

Ne mislim da je engleski jezik bio veliki problem u ovakvoj seriji a još manje mislim da je komunizam nepotrebno satanizovan ako je uopšte i bio satanizovan.
Naprotiv, komunizam i jeste bio takav sistem kakvim je prikazan i to mogu da kažem kao neko ko je rođen još za vreme Tita i živeo/školovao se u to vreme. Pritom uopšte ne ulazim u to da li je i koliko imao dobrih odnosno loših strana u odnosu na sada znani sistem...

Ne mislim da je engleski jezik bio veliki problem u ovakvoj seriji a još manje mislim da je komunizam nepotrebno satanizovan ako je uopšte i bio satanizovan.
I ja mislim da nije. Profesor Legasov u jednoj sceni kaže Šerbini da su mu dali najboljeg čovjeka kojeg su imali, da mu je momentalno nabavljao tražene materijale, ljude, mašine.. i da ništa od sanacije ne bi uspjelo da je umjesto njega dobio nekog nesposobnog birokratu. Paradoksalno se nameće pitanje da li bi ijedan drugi sistem osim takvog krutog komunizma mogao da donese i sprovede surovu odluku da grafit rukama uklone ljudi, jer drugog rješenja nema. Mora se i tačka.

Takođe, profesorica Homjuk je, kako objašnjavaju autori serije, izmišljen lik koji predstavlja hiljade stručnjaka koji su bili angažovani na rješavanju problema. Ipak je struka tu dobila svoje važno mjesto i u stvarnosti i u seriji.

Što se tiče upotrebe engleskog, autori serije kažu da su željeli da sarađuju sa glumcima sa kojima bi se što bolje razumjeli i povezali, da bi oni zatim što bolje iznijeli priču. Osim toga, engleski je jezik planete i serija sigurno ne bila bila ovoliko gledana da je na bilo kom drugom jeziku.

A da službe kontrolišu i kanališu informacije i arhitekturu poretka - pa to rade i danas, a da nisu prije 30 godina. Čuj komunizam satanizovan..

Poslednja izmena:
Sa pravom su kritikovali partijski sistem upravljanja u kom su partijski kadrovi ispred stručnjaka, ali to nije samo odlika komunizma. Mi danas ne živimo više u komunizmu pa opet imamo taj partijski sistem i negativnu selekciju.

I ja mislim da nije. Profesor Legasov u jednoj sceni kaže Šerbini da su mu dali najboljeg čovjeka kojeg su imali, da mu je momentalno nabavljao tražene materijale, ljude, mašine.. i da ništa od sanacije ne bi uspjelo da je umjesto njega dobio nekog nesposobnog birokratu. Paradoksalno se nameće pitanje da li bi ijedan drugi sistem osim takvog krutog komunizma mogao da donese i sprovede surovu odluku da grafit rukama uklone ljudi, jer drugog rješenja nema. Mora se i tačka.

Takođe, profesorica Homjuk je, kako objašnjavaju autori serije, izmišljen lik koji predstavlja hiljade stručnjaka koji su bili angažovani na rješavanju problema. Ipak je struka tu dobila svoje važno mjesto i u stvarnosti i u seriji.

Što se tiče upotrebe engleskog, autori serije kažu da su željeli da sarađuju sa glumcima sa kojima bi se što bolje razumjeli i povezali, da bi oni zatim što bolje iznijeli priču. Osim toga, engleski je jezik planete i serija sigurno ne bila bila ovoliko gledana da je na bilo kom drugom jeziku.

A da službe kontrolišu i kanališu informacije i arhitekturu poretka - pa to rade i danas, a da nisu prije 30 godina. Čuj komunizam satanizovan..

Meni najčudnije bilo to dok sam gledao seriju najveća kriza u istoriji zemlje a u rešavanje uključena samo dva naučnika i to drugi je došao na silu tu. Što se tiče jezika naravno da bi bilo bolje da je na ruskom. Narcos je na španskom pa je doživeo veliki uspeh.

Otkazali seriju posle prve ep.... ovi u DC razvale sve cega se dotaknu a bas ST pilot deluje da ce biti dobra. Hoce li uopste pustiti ostalih 9 ep ?

Pa hoće, završena je prva sezona... Mozda nekim čudom (ako bude imala dobre rejringe) obnove za drugu... Mada oni su vrlo čudni, ono što im je lošije forsiraju dalje dok bolje stvari otkazuju. Skoro je bila priča da planiraju da gase Vertigo comics (koja ima vanserijske naslove)
Marvel ima dosta slabije naslove/franšize od njih ali su kompetentniji ljudi u vrhu... Dok za DC izgleda da rade pavijani (da im nije Geoff Johnsa - koji je izvukao par franšiza pukli bi kao zvečke)

Meni najčudnije bilo to dok sam gledao seriju najveća kriza u istoriji zemlje a u rešavanje uključena samo dva naučnika i to drugi je došao na silu tu. Što se tiče jezika naravno da bi bilo bolje da je na ruskom. Narcos je na španskom pa je doživeo veliki uspeh.

Nije stvar samo u jeziku, ovi glumci su nenadmasni, ne kazem da rujke nemaju glumce, ali ja koji sam rusofil ne mogu da svarim taj jezik!!!

Odgledah prvu epizodu Cernobilja... Fantasticno, gomila likova sa iskolacenim ocima tumara po soc realisticnim zgradama i povracaju jedni na druge! 😀 Kao Variola vera.

Zavrsih Cernobil, nema se sta dodati, poslednja epizoda prepuna vrhunskog scenarija..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno