Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da je to tohttp://cloud.tapatalk.com/s/5ce6ac1299613/SVID_20190523_161911_1.mp4
c517c2aa9abfcaf5af664c80e94ae5e7.jpg

Sent from my Huawei Y7 prime

Chernobyl zasluzuje ocenu koju ima na IMDB, 9.6, prve tri od mene cista desetka!
Ima li da se kupi onaj mali gajgerov brojac koji koriste ovi sto vode turiste tamo?

Hehe, reklama za Flir 😀
Stavili su kompletan prevod one poruke što je išla preko razglasa kada su najvaljivali evakuaciju.

Poslednja izmena:
Nije tacno, katastrofa se desila zbog iskljucivo nepostovanja procedure, bilo kojoj nuk-elektrani da uradis to sto su uradili desilo bi se isto!
Izvukli su grafitne sipke i ostavili jezgra sa slabim protokom vode, glavni inzenjer je spavao je se test provodio po noci, jer se tad manje trosi struje u Kijevu i da ne bi bilo isljucenja potrosaca.
Test je bio rutinski i svi inzinjeri su bili skolovani i iskusni. Uticaj komunizma je postojao ne u sferi partijskog zaposljavanja, vec u autoritetu jer je Diatlov bio stariji po ranku od ostalih inzinjera i oglusio se o proceduru, mladi inzinjeri nisu imali dovoljno autoriteta da mu se suprostave i to je dovelo do katastrofe. Ince reaktor 4 je bio najnoviji i zato su na njemu odlucili da vrse testove.
U kriticnom i odlucujucem momentu dva inzinjera koji su fizicki daleko, gube komunikaciju, jedan upravlja sipkama, drugi pumpama za hladjenje, i sve to vodi u katastrofu.Oni u procesu nisu optuzeni i osudjeni ,jer su radili po naredjenu da test mora da se sprovede u odredjeno ZACRTANO vreme, da su ga odlozili za sat dva uspeli bi da povrate kontrolu nad reaktorom, ovako im je preostalo samo da pritisnu dugme za totalno gasenje reaktora,da spuste sve grafitne sipke i to je bio okidac za eksploziju, jer je grafit prvi eksplodirao u dodiru sa pregrejanim jezgrom.
Oni su primer Marfijevog zakona, sve sto moze da krene naopako, krenuce naopako.

Da povucem paralelu autoriteta sa jednim drugim dogadjajem:
U pitanju je avion Izraleske kompanije kojim su uprvljali glavni pilot koji je bio HEROJ rata protiv arapa i mladi kopilot. Da skratim pricu , iako je video da pilot pravi katastrofalnu gresku , mladi kopilot se nije usudio da glavnom pilotu heroju Izraela prigovori i ukaze na gresku koja je dovela do pada letilice.

Bio je Korejski teretni avion, Korean Air Cargo Flight 8509. Kapetan je bio bivsi, valjda pukovnik, vojni pilot a kopilot i inzenjer (navigator sta li je vec taj treci) mladji ljudi. Pokvario se kapetanov urejaj a ova dvojica imala ispravne i gledali kako idu pravo u zemlju ne smevsi da se suprotstave autoritetu.

Chernobyl, odlicna mini-serija, sve preporuke!
Steta sto nema vise epizoda, ali opet s druge strane ne sumnjam da su sve lepo spakovali i u ovih 5. [emoji4]

Poslednja izmena:
Bas tako, prikazace ono sto treba da se vidi bez razvlacenja u nedogled.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Ja sam očekivao da će neke scene duže trajati, npr. mislio sam da ćemo duže gledati onu trojicu kako idu ka ventilima, zavrću ih itd, ali taman je dozirano kako treba za pet epizoda.

Odavno nevideh da su se ljudi slozili oko jedne serije kao sto je Cernobilj. U smislu da su je pozitivno ocenili.

Poslednja izmena:
Eto ja se ne slažem. Jel ti sad lakše? :d
Ne slažem se u smislu da zaslužuje ocenu 9.6, a ni da je tooooooooliko dobra serija koliko je ovde na temi izvikana već posle samo 1 epizode.

Btw zanimljivo mi je kako se mnogi oduševljavaju pucketanjem zbog radijacije, a mi koji smo igrali S.T.A.L.K.E.R. i Metro to verovatno nismo posebno ni primetili. 😀

Kako ko, igram Clear Sky i imam i SEVA suit i -6 zbirno od artefakta ali opet me iscima pucketanje 😀

Nego jel je emitovano svih 5 epizoda Cernobilja ili jos nije?

Poslednja izmena:
Nije, tek je treca izasla.

Izbindzovao GoT zadnju sezonu, ala ste je ocrnili ovde, imao sam osećaj da cu ugasiti posle prve epizode. Skroz pristojna sezona. Kraj je nepredvidljiv što je isto ok. ukupna ocena kompletne serije 7/10

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Počeo ga gledam "The Wire" odgledah 4ep, nije me zainteresovala, vredi li nastavljati? Takođe razmišljam da je zamenim Fargom za koji sam isto dobio dosta preporuka, sećam se ranije da sam odgledao prvu ep i posle odustao, vredi li prelaska sa jedne na drugu ili obe vredi gledati, ili pak obe preskočiti [emoji23]

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Meni je "The Wire" najbolja serija ikada iako nisam fan te tematike. Kolega je uspeo da me nagovori da je pogledam tek kad mi se popeo na glavu i nisam zazalio. Jedino sto su posle ostale serije bile limunada. "Fargo" je isto odlicna. Meni bolja, odmah ispod "The Wire" po kvalitetu je Firefly (+ obavezno posle zavrsetka film Serenity).

Jel moze link ka tim "spanskim spojlerima" za GoT, bas me interesuje da procitam sta je sve pisano sad kad sam odgledao sve?

@supermarkomare9: Ako ti se The Wire nije svidela solidne su šanse da ti se tek Fargo neće svideti :d

@Mandrak: Dok sam čitao šta si napisao samo sam klimao potvrdno glavom, a onda si se totalno zakopao sa tom izjavom za Firefly...

Sto se tice radnje GoT-a u 8. sezoni, u kojoj knjizi treba da izadje taj kraj? winds of the winter ili neka druga?

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

U nijednoj, nije lud Martin ovako da završi knjige, ogradio se on od osme sezone itekako.

On topic, kome se dopada Černobil, preporuka za Jericho, nije baš isti tip serije ali imaju zajedničkog, jako dobra serija.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Poslednja izmena:
Počeo ga gledam "The Wire" odgledah 4ep, nije me zainteresovala, vredi li nastavljati? Takođe razmišljam da je zamenim Fargom za koji sam isto dobio dosta preporuka, sećam se ranije da sam odgledao prvu ep i posle odustao, vredi li prelaska sa jedne na drugu ili obe vredi gledati, ili pak obe preskočiti [emoji23]

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
The Wire..........jednostavno to moraš da odgledas

Sent from my Huawei Y7 prime

Komercijalno neisplativo da koljes kravu koja mleko daje

Znam, ali neke stvari vode u imbicilnost 😀 Kao "Emisija o Semu i Dinu". Gledao sam je do 9 sezone, i onda sam se pitao da li sam lud 🙂. Pročitah ovde da su je završili na 15 sezoni, i to svaka ima od 20 do 24 epizode.

Konačno HBO da izbaci novog aduta pored GoT-a da parira Netflixu. Moraće se pogledati Чернобиљ, taman dok izađe sve!

Brooklyn Nine-Nine baš propala u šestoj sezoni, neke epizode su katastrofalne čak i za ovaj priglupi humor.

Znam, ali neke stvari vode u imbicilnost 😀 Kao "Emisija o Semu i Dinu". Gledao sam je do 9 sezone, i onda sam se pitao da li sam lud 🙂. Pročitah ovde da su je završili na 15 sezoni, i to svaka ima od 20 do 24 epizode.
Pa zivimo u doba ludaka i masovnog konzumiranja. Svi smo svesni ko nas vodi i gde nas vodi. Jedna globalna revolucija tipa digitalne renesanse da svi sistemi popadaju i sve mreze riknu bi nas spasilo.

Pa se to elem preslika i na pisce koji sad to rade za pare a ne za ono zasto su u startu da kazemo krenuli, i onda samo štanc štanc štanc

Uspešno sam izbegao sve spojlere i razgovore sa smaračima na temu GoT i pogledao sam celu 8 sezonu.
Meni se rasplet dopada, čak, vrlo. Mojoj ženi ne 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno